Minu mees ka kogub mingeid tööriideid, kuigi sellist tööd teeb ta haruharva, mis riideid võiks määrida. Ja siis ka mingeid vanu kaltse selga ei pane, on lihtsalt dresside või kuluvatega. Seega see riiete kogumine on täiesti mõttetu.Mauno kirjutas: ↑30 Juun 2024 21:10 Mina jälle kipun asju liiga kergekäeliselt ära viskama, abikaasa seevastu mitte. Näiteks vahel hullun tema vanade riietega, mida ta keeldub ära viskamast, sest nendega saab veel aias tööd teha vma. Aga kui palju neid vaja on?! Ta ei jõua neid iial ära kasutada aia- vms töödeks.
Asjadega närutamine
-
Külaline
-
Külaline
Uhiuus maastur maksab 100 000. 27 000 saad mingi odavama otsa auto. Alla 60 tuhande pole ühtki normaalset autot.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 14:59Minu auto 2000-3000 eur aastaid tagasi ostetud. Kuidas rent odavam tuleb?Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 14:57Kas sina ei oska üldse arvutada. Näiteks kui ostad 27 000 maksva auto ja selle selle turuhind väheneb aastaga 4800 eurot, oled aastas kuus kaotanud 400 eurot. See on kõik sinu kulu. Kui ostad 1000 euroga auto ja maksad remondiks aastas korra 2500 eurot, kaotad kuus 200 eurot. Sinu auto väärtus sellest ei tõuse. Paljud kulutavad auto peale meeletult palju, liisivad auto, maksavad selle eest mitusada eurot kuus, intressid, hooldus, samas auto kaotab turuväärtust, mis tuleb ka kuludesse arvutada.Kui auto väljaostetud ja igapäevaselt sõita kuidas rent odavam tuleb?
Kui uhiuut maasturit osta siis loomulikult. 27 000 auto alla ei paneks mitte iialgi. Peaks multimiljonär olema enne kui raatsiks auto alla sellise raha panna
-
Külaline
Täiesti teemaväline pläma. Maksa oma auto eest või mitu miljonit mis see praegu teemasse puutub. Näide toodi keskmise põhjal.Uhiuus maastur maksab 100 000. 27 000 saad mingi odavama otsa auto. Alla 60 tuhande pole ühtki normaalset autot.
-
Külaline
Milline auto istub samamoodi ummikus ja peab järgima sams liiklusseadust.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2024 15:08Uhiuus maastur maksab 100 000. 27 000 saad mingi odavama otsa auto. Alla 60 tuhande pole ühtki normaalset autot.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 14:59Minu auto 2000-3000 eur aastaid tagasi ostetud. Kuidas rent odavam tuleb?Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 14:57
Kas sina ei oska üldse arvutada. Näiteks kui ostad 27 000 maksva auto ja selle selle turuhind väheneb aastaga 4800 eurot, oled aastas kuus kaotanud 400 eurot. See on kõik sinu kulu. Kui ostad 1000 euroga auto ja maksad remondiks aastas korra 2500 eurot, kaotad kuus 200 eurot. Sinu auto väärtus sellest ei tõuse. Paljud kulutavad auto peale meeletult palju, liisivad auto, maksavad selle eest mitusada eurot kuus, intressid, hooldus, samas auto kaotab turuväärtust, mis tuleb ka kuludesse arvutada.
Kui uhiuut maasturit osta siis loomulikult. 27 000 auto alla ei paneks mitte iialgi. Peaks multimiljonär olema enne kui raatsiks auto alla sellise raha panna
-
Külaline
Teemaalgatuses kirjeldatud situatsioonid on ka minu silmis närutamine. Samas muidu pean ennast üldiselt säästlikuks inimeseks.
Minule näiteks hakkab vastu täiesti tervete ja korralike asjade prügikasti loopimine. Meil on ju ometi olemas piisavalt palju taaskasutuskohti - vii kotiga kas või sinna. Või pane prügikasti kõrvale maha ja kirjuta koti peale nt "Tüdruku riided nr 134". Samuti ei ole iga-aastane mobiilivahetus minu teema.
Minule näiteks hakkab vastu täiesti tervete ja korralike asjade prügikasti loopimine. Meil on ju ometi olemas piisavalt palju taaskasutuskohti - vii kotiga kas või sinna. Või pane prügikasti kõrvale maha ja kirjuta koti peale nt "Tüdruku riided nr 134". Samuti ei ole iga-aastane mobiilivahetus minu teema.
-
Külaline
Ma olekski selle harja samal hetkel talle andnud, et miks mitte, ta võib küürida küll kui selleks vajadust näeb.Nomaeitea kirjutas: ↑30 Juun 2024 11:26 Näitlikustamiseks tänane situatsioon pudeliharjaga. Ma tõin eile poest uue harja, vana oli kasutuses ei teagi kui kaua juba, ei ole enam hügieeniline. Panen uue harja asemele, hakkan vana ära viskama, mees ütleb kõrvalt, aga kas sa midagi muud ei taha sellega veel pesta?
Mina:???
Tema: Ma ei tea, mingit muud asja pole vaja puhastada, et üks kord veel kasutada?
Mina: Mis asja siis näiteks?
Tema: Ei tea, vahet pole, ükskõik.
Ja läheb torssis näoga köögist minema, et mitte näha seda hirmsat vaatepilti, kuidas ma viskan ära vana tuustaka harja, millega oleks ühe korra veel MIDAGI pesema pidanud.
-
Külaline
vanast pudeliharjat.
mina pidin perekonnanõukogu otsusega 2:1 vastu eile ohverdama oma täiesti korraliku pudeliharja selleks, et poeg saaks sellega oma auto mingis torus mingit eesolevat prahti eest ära surkida. ma oleks väga rahul olnud, kui mul oleks olnud selleks ohverdada mingi vana, juba kasutusest ära, kuid kappi kõrvale pandud vana pudelihari.
aga nojah, mittenärutajate pere viiks vist sel juhul auto teenindusse ja ohverdaks kuupalga, mitte ei paneks köögist ema pudeliharja pihta.
mina pidin perekonnanõukogu otsusega 2:1 vastu eile ohverdama oma täiesti korraliku pudeliharja selleks, et poeg saaks sellega oma auto mingis torus mingit eesolevat prahti eest ära surkida. ma oleks väga rahul olnud, kui mul oleks olnud selleks ohverdada mingi vana, juba kasutusest ära, kuid kappi kõrvale pandud vana pudelihari.
aga nojah, mittenärutajate pere viiks vist sel juhul auto teenindusse ja ohverdaks kuupalga, mitte ei paneks köögist ema pudeliharja pihta.
-
Külaline
Küllap sa saad isegi aru, et kõik sõltub kontekstist.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 10:06 vanast pudeliharjat.
-
Külaline
Ma ei kujuta ette, mida mu esindus auto garantiist arvaks, kui kuuleks, et ma kuskil harjadega surkimas käin.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 10:06 vanast pudeliharjat.
-
Külaline
Ja ma ei kujuta ette, et kahetseksin, et harjast ilma jäin, oleks pidanud mõnda vana harja mõned aastad alles hoidma, et oleks sobival juhul võtta olnud. Pudelihari maksab üks euro.Ma ei kujuta ette, mida mu esindus auto garantiist arvaks, kui kuuleks, et ma kuskil harjadega surkimas käin.
-
Külaline
Pudeliharjaga surkimine sul küll auto garantiid kehtetuks ei muuda. Seda teevad tegevused nagu näiteks mootori lahti kruvimine ja selle kohta on tavaliselt vastavad hoiatuskleepsud. Natuke loogikat ja baasteadmisi ei teeks paha. Või arvad, et näiteks jahutusvedeliku lisamine ka garantii kehtetuks muudab? Muide, selleks tuleb koguni kapott avada ja üks kork lahti (ja pärast kinni) keerata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 10:53
Ma ei kujuta ette, mida mu esindus auto garantiist arvaks, kui kuuleks, et ma kuskil harjadega surkimas käin.
-
Külaline
Eks oleneb, mida sa seal oma harjaga surgid. Aga jah, too veel mõni teemaga mittehaakuv näide. Bensiini tohib ka ise valada.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 11:30Pudeliharjaga surkimine sul küll auto garantiid kehtetuks ei muuda. Seda teevad tegevused nagu näiteks mootori lahti kruvimine ja selle kohta on tavaliselt vastavad hoiatuskleepsud. Natuke loogikat ja baasteadmisi ei teeks paha. Või arvad, et näiteks jahutusvedeliku lisamine ka garantii kehtetuks muudab? Muide, selleks tuleb koguni kapott avada ja üks kork lahti (ja pärast kinni) keerata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 10:53
Ma ei kujuta ette, mida mu esindus auto garantiist arvaks, kui kuuleks, et ma kuskil harjadega surkimas käin.
-
Külaline
Vot ei tea, ei vala kunagi jahutusvedelikku. Kõik vajalik tehakse esinduses, midagi peale kütuse võtmise ja autopesu pole ma 10 aastat teinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 11:30Pudeliharjaga surkimine sul küll auto garantiid kehtetuks ei muuda. Seda teevad tegevused nagu näiteks mootori lahti kruvimine ja selle kohta on tavaliselt vastavad hoiatuskleepsud. Natuke loogikat ja baasteadmisi ei teeks paha. Või arvad, et näiteks jahutusvedeliku lisamine ka garantii kehtetuks muudab? Muide, selleks tuleb koguni kapott avada ja üks kork lahti (ja pärast kinni) keerata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 10:53
-
Külaline
Vaat kui erinevad võivad inimesed olla. Minu jaoks on selline suhtumine äärmine pealiskaudsus ja isegi rumaluse märk. Mulle meeldib suhelda ja "luurel käia" inimestega, kes asju süvitsi jagavad ja vajadusel oma kätega korda teha oskavad. Aga teine on veel uhke ka, kui ise midagi ei tee ega isegi tea, mida on vaja teha. Aga teemast kaldume nüüd kõrvale.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 12:25 Vot ei tea, ei vala kunagi jahutusvedelikku. Kõik vajalik tehakse esinduses, midagi peale kütuse võtmise ja autopesu pole ma 10 aastat teinud.
-
Külaline
Mul küsiti hoolduses, et kas soovin aknapesuvedeliku täitmist, maksab 20 eurot. Ma ütlesin, et ei soovi. Kunagi valati niisama täis ja mingit lisaraha selle eest ei küsitud. Nüüd iga liigutus maksab ulmesummasid.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 13:01Vaat kui erinevad võivad inimesed olla. Minu jaoks on selline suhtumine äärmine pealiskaudsus ja isegi rumaluse märk. Mulle meeldib suhelda ja "luurel käia" inimestega, kes asju süvitsi jagavad ja vajadusel oma kätega korda teha oskavad. Aga teine on veel uhke ka, kui ise midagi ei tee ega isegi tea, mida on vaja teha. Aga teemast kaldume nüüd kõrvale.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 12:25 Vot ei tea, ei vala kunagi jahutusvedelikku. Kõik vajalik tehakse esinduses, midagi peale kütuse võtmise ja autopesu pole ma 10 aastat teinud.
-
Külaline
Ei tasu selliste asjade üle uhke olla, jätad eriti rumala ja abitu mulje. Suunatule ikka leiad liikluses üles ja punast tuld näed?Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 12:25Vot ei tea, ei vala kunagi jahutusvedelikku. Kõik vajalik tehakse esinduses, midagi peale kütuse võtmise ja autopesu pole ma 10 aastat teinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 11:30Pudeliharjaga surkimine sul küll auto garantiid kehtetuks ei muuda. Seda teevad tegevused nagu näiteks mootori lahti kruvimine ja selle kohta on tavaliselt vastavad hoiatuskleepsud. Natuke loogikat ja baasteadmisi ei teeks paha. Või arvad, et näiteks jahutusvedeliku lisamine ka garantii kehtetuks muudab? Muide, selleks tuleb koguni kapott avada ja üks kork lahti (ja pärast kinni) keerata.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 10:53
-
Külaline
Mida helli, peaksin vägisi igasuguseid asju juurde valama, ilma, et auto neid küsiks? Aknapesuvedelik on ainus, mis võib otsa saada. Hooldus korra aasta-või pooleteise järel on piisav.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 13:01Vaat kui erinevad võivad inimesed olla. Minu jaoks on selline suhtumine äärmine pealiskaudsus ja isegi rumaluse märk. Mulle meeldib suhelda ja "luurel käia" inimestega, kes asju süvitsi jagavad ja vajadusel oma kätega korda teha oskavad. Aga teine on veel uhke ka, kui ise midagi ei tee ega isegi tea, mida on vaja teha. Aga teemast kaldume nüüd kõrvale.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2024 12:25 Vot ei tea, ei vala kunagi jahutusvedelikku. Kõik vajalik tehakse esinduses, midagi peale kütuse võtmise ja autopesu pole ma 10 aastat teinud.
Pealiskaudne ja rumal? Pean sind rumalaks, kes oma hooldatud autole vägisi vedelikke vajaduseta otsa valab.
Pole kordagi tulnud mingit teavitust, et vala jahutusvedelikku ja õli. Isegi rehve ei pea tänapäeval kontrollimas käima, kuna auto teeb seda ise.
Kas te elate kuskil 20-30 aasta taguses ajas? Osta endale normaalne auto ometi, kui sõidad 20 .a. vanade saanidega, siis sa vist ei teagi, kuidas tänapäeval elu käib.
Ilmselt surkis see poeg pudeliharjaga mõnda jahutusvedeliku lõdvikut seestpoolt. Tegemist oli vanema autoga ma arvan. Aga see selleks. Jätaks need autojutud nüüd sinnapaika. Ma imestan, et inimesed kasutavad pudeliharju. Mul ei ole kodus pudeliharja juba aastaid. Milliseid pudeleid peaks nendega pesema? Enamuse taarast viid taarapunkti ja ei nühi neid pudeliharjaga. Klaasist purgid peseb nõudepesumasin ja neid ka ei nühi. Nõukogude aeg olid 0,5 ja 1,0 liitrised klaasist piimapudeleid, neid sai pudeliharjaga udjada, aga tänapaäeval selliseid pudeleid ju pole 
-
Külaline
Osa inimesi villib omakeedetud mahlasid või omatehtud koduveine klaasist pudelitesse ja sälitab neid sahvris või keldris. Klaaspudeli pesemiseks on pudelihari parim.
-
Külaline
Mina näiteks pesen oma 1l joogipudelit, millest trennis vett joon. Isegi tööle olen selleks otstarbeks pudeliharja hankinud. Veel pesen ma pudeliharjaga kitsaid vaase.taivopalm kirjutas: ↑02 Juul 2024 19:57 Ilmselt surkis see poeg pudeliharjaga mõnda jahutusvedeliku lõdvikut seestpoolt. Tegemist oli vanema autoga ma arvan. Aga see selleks. Jätaks need autojutud nüüd sinnapaika. Ma imestan, et inimesed kasutavad pudeliharju. Mul ei ole kodus pudeliharja juba aastaid. Milliseid pudeleid peaks nendega pesema? Enamuse taarast viid taarapunkti ja ei nühi neid pudeliharjaga. Klaasist purgid peseb nõudepesumasin ja neid ka ei nühi. Nõukogude aeg olid 0,5 ja 1,0 liitrised klaasist piimapudeleid, neid sai pudeliharjaga udjada, aga tänapaäeval selliseid pudeleid ju pole![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], KollaneBanaan, Kõuts ja 1 külaline