Koerakuut ja madrats
Koerakuut ja madrats
Mul täielik koblakas ees koera käitumisest, sest ükskõik, mida ma talle kuuti pehmenduseks põrandale panen, ta kisub absoluutselt kõik välja ja rebib tükkideks..... kellel veel koer selliselt nõmetseb, mida te siis kuuti põrandale pehmenduseks pnite? Mul on soojustatud kuut, et külma pärast ma ei pane, pigem, et ta kõva põranda peal ei oleks.
-
Külaline
-
Külaline
Kui ta ei taha, siis ära topi. Minu koer ka ei soovinud noorena mitte midagi alla, aga vanemast peast hakkasid madratsid väga meeldima. Täitsa vanana kolis üldse tuppa ja hõivas lapse kott-tooli endale magamiseks. Ega koer ei ole loll.
Eks vast jah, las siis olla kõval põrandalGuest kirjutas: ↑06 Juul 2025 09:23 Kui ta ei taha, siis ära topi. Minu koer ka ei soovinud noorena mitte midagi alla, aga vanemast peast hakkasid madratsid väga meeldima. Täitsa vanana kolis üldse tuppa ja hõivas lapse kott-tooli endale magamiseks. Ega koer ei ole loll.
Tuttaval oli koer, oli ka kuut, pehmendus all, koer sinna ei läinud, vaid magas talvel külmas lumehanges. Nii et koerad on erinevad. Kui ta ei taha, ära topi, vbl eelistab kõvemat aset.
-
Külaline
Minul oli chow ja ostsin talle kuudi, aga sinna sisse ta ei läinud mitte kunagi, magaski külma trepi peal ja lumehanges. Hakkasin harjutama vorstiga teda sinna kuuti, selle sai kohe selgeks, et see on selline maja, kust saab vorsti. Läks sõi vorsti ära ja tuli välja tagasi. Hanges magas nii, et oli seal keras, lasi lumel peale sadada ja pani saba nina ette. Kui tulin koju, teda polnud kuskil, siis kisasin ja karjusin, lõpuks hakkas mõni hang liikuma. Kord läksin reisile, väljas oli 20 kraadi külma terve nädal, võtsin talle hoidja, et saaks ikka toas ka vahel käia. Terve selle nädala jooksul ta ei tulnud tuppa mitte kordagi. Aga vanemast peast asi muutus, tahtis küll hakata toas ka magama ja lumehanges enam ei maganud.
-
Külaline
Sul oli chow-chow või? Loodan, et ajasid tõu segamini. Need on siiski toakoerad, kellele õueelu üldse ei sobi. Sinu kirjeldus lumeganges magamisest klapib pigem siiski huskyga.Guest kirjutas: ↑06 Juul 2025 10:28Minul oli chow ja ostsin talle kuudi, aga sinna sisse ta ei läinud mitte kunagi, magaski külma trepi peal ja lumehanges. Hakkasin harjutama vorstiga teda sinna kuuti, selle sai kohe selgeks, et see on selline maja, kust saab vorsti. Läks sõi vorsti ära ja tuli välja tagasi. Hanges magas nii, et oli seal keras, lasi lumel peale sadada ja pani saba nina ette. Kui tulin koju, teda polnud kuskil, siis kisasin ja karjusin, lõpuks hakkas mõni hang liikuma. Kord läksin reisile, väljas oli 20 kraadi külma terve nädal, võtsin talle hoidja, et saaks ikka toas ka vahel käia. Terve selle nädala jooksul ta ei tulnud tuppa mitte kordagi. Aga vanemast peast asi muutus, tahtis küll hakata toas ka magama ja lumehanges enam ei maganud.
-
Külaline
Ei ajanud ma midagi segi. chow-chow magab väga hästi hanges ja ei lähe kuuti. Mingi toakoer chow ei ole, ta on valvekoer ja meeldib õues. Palavat kannatab tunduvalt halvemini kui külma. Aga vanast peast muidugi asi muutus, siis ta tahtis toas magada küll ja magas ka. Minu koeral ei olnud kunagi keelatud tuppa tulla, aga ta ise eelistas väljas olemist.Sul oli chow-chow või? Loodan, et ajasid tõu segamini. Need on siiski toakoerad, kellele õueelu üldse ei sobi. Sinu kirjeldus lumeganges magamisest klapib pigem siiski huskyga.
-
Külaline
Meie chowle meeldib ka õues väga, aga sööb-magab ta meil üldiselt ikka toas. Selle peale küll poleks tulnud, et teda väljas kuudis päris pidada.
-
Külaline
Keegi ei pidanud teda väljas kuudis. Tema lihtsalt soovis õues olla ja siis ostsin talle kuudi, sest nätieks vihm talle ei meeldinud. Siis mõtlesin, et saab vähemalt kuskile varju minna. Aga temale ei meeldinud kuut, vihma eest läks varju terrassi alla. Nagu ma ütlesin, ei olnud minu koerale kunagi keelatud tuppa tulla ega toas ööbida, aga tema eelistas õues olemist. Venemast peast enam mitte, siis hakkas toas magama.Guest kirjutas: ↑07 Juul 2025 22:32 Meie chowle meeldib ka õues väga, aga sööb-magab ta meil üldiselt ikka toas. Selle peale küll poleks tulnud, et teda väljas kuudis päris pidada.
Mul on ka olnud mitmeid õuekoeri, ja samuti on tihti probleemiks, et nad kisuvad pehmed tekid, madratsid jms kõik laiali ja magavad siis külmal pinnal.
Ja muide, üks suur probleem, miks koerad ei tahagi pehmet tekki õues külje alla on see, et see tekk/madrats muutub õuetingimustes niiskeks. Vihmase või lumise ilmaga tassib koer käppade ja karvade sees vihmavee ja lume oma kuuti ja see sulab kõik sinna madratsi sisse. Nii muutub tekk või madrats väga vastikult külmaks, on isegi külmem ja ebameeldivam kui oleks täiesti paljas puupõrand. Proovi ise istuda pikka aega nt verandal olnud teki või madratsi peale, kuhu on käppadega kantud tublisti vihmavett - ei ole ju mõnus?
Seega võib olla, et paljas puupõrand on koerale isegi palju parem küljealune kui kõik need tekid ja madratsid. Sest puupõrandalt voolab vesi kiirelt ära ja küljealune on peagi jälle kuiv ja soe. Vanasti olid kuudis heinad, need on ka päris head, kuna vesi vajub alla ja pealpool on kuiv.
Seega võib panna kuuti midagi, mis imab niiskust, jättes pealispinna kuivaks. Olen ise pannud kasvõi topeltpõranda (paarisentimeetriste puuklotside peal vineerplaat), väike õhuvahe kahe põranda vahel hoiab sooja suurepäraselt ja aitab kiiremini kuivada.
Ja muide, üks suur probleem, miks koerad ei tahagi pehmet tekki õues külje alla on see, et see tekk/madrats muutub õuetingimustes niiskeks. Vihmase või lumise ilmaga tassib koer käppade ja karvade sees vihmavee ja lume oma kuuti ja see sulab kõik sinna madratsi sisse. Nii muutub tekk või madrats väga vastikult külmaks, on isegi külmem ja ebameeldivam kui oleks täiesti paljas puupõrand. Proovi ise istuda pikka aega nt verandal olnud teki või madratsi peale, kuhu on käppadega kantud tublisti vihmavett - ei ole ju mõnus?
Seega võib olla, et paljas puupõrand on koerale isegi palju parem küljealune kui kõik need tekid ja madratsid. Sest puupõrandalt voolab vesi kiirelt ära ja küljealune on peagi jälle kuiv ja soe. Vanasti olid kuudis heinad, need on ka päris head, kuna vesi vajub alla ja pealpool on kuiv.
Seega võib panna kuuti midagi, mis imab niiskust, jättes pealispinna kuivaks. Olen ise pannud kasvõi topeltpõranda (paarisentimeetriste puuklotside peal vineerplaat), väike õhuvahe kahe põranda vahel hoiab sooja suurepäraselt ja aitab kiiremini kuivada.
-
Külaline
Mina panin põhku nagu vanasti koertele pandi, aga loopis selle ka kõik välja. See tema nägu oli ikka vaatamisväärsus kohe, kui põhu oma residentsist avastas. Vaatas sisse, vaatas mulle otsa ja asus otsustavalt tööle.Katerin kirjutas: ↑10 Juul 2025 11:02 Mul on ka olnud mitmeid õuekoeri, ja samuti on tihti probleemiks, et nad kisuvad pehmed tekid, madratsid jms kõik laiali ja magavad siis külmal pinnal.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 6 külalist