Milliseid influencereid Te jälgite?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 08 Juul 2025 11:04
Külaline kirjutas: 08 Juul 2025 09:55
Guest kirjutas: 08 Juul 2025 08:39 Salajutud on podcastide kuulatavuse topis nr 1. Kui poleks hea, siis see nii poleks. Mingid vastased võivad jaurata, nende loss, et heast meelelahutusest ilma on.
Imelik, miks see sind nii häirib, et lausa närvi lähed, kui mõnele ei meeldi. Sa ei pea kellelegi midagi tõestama, sina kuula neid ja ole rahul, milleks selline vajadus teistele selgeks teha, kui kadedad ja rumalad nad ikka on, et neile ei meeldi. Nii ju tõestadki, et sellised saated meeldivad inimestele, kes pole kuigi arukad ja on ebaküpsed ka veel. Ja ei, su jutt ei ole kuidagi lahedam, kui kirjutad mingeid ingliskeelseid sõnu vahele, vaid tõestab selle podcasti fännklubi madalalalaubalisust veelgi.
Kirjutan siia teemasse alles teist korda. Minu arukuses ja küpsuses pole veel keegi kahelnud. Olen kõrgharitud heal järjel ettevõtja, seega hoia oma solvangud endale.
Väga küps tõesti on hakata tõestama, kes sina ikka oled. Kas ükskõik ei ole või, mida mingi anonüümne foorum sinus arvab. See näitabki ebaküpsust.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2025 11:04Kirjutan siia teemasse alles teist korda. Minu arukuses ja küpsuses pole veel keegi kahelnud. Olen kõrgharitud heal järjel ettevõtja, seega hoia oma solvangud endale.
Trollid või oledki...
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2025 11:18
Guest kirjutas: 08 Juul 2025 11:04
Külaline kirjutas: 08 Juul 2025 09:55

Imelik, miks see sind nii häirib, et lausa närvi lähed, kui mõnele ei meeldi. Sa ei pea kellelegi midagi tõestama, sina kuula neid ja ole rahul, milleks selline vajadus teistele selgeks teha, kui kadedad ja rumalad nad ikka on, et neile ei meeldi. Nii ju tõestadki, et sellised saated meeldivad inimestele, kes pole kuigi arukad ja on ebaküpsed ka veel. Ja ei, su jutt ei ole kuidagi lahedam, kui kirjutad mingeid ingliskeelseid sõnu vahele, vaid tõestab selle podcasti fännklubi madalalalaubalisust veelgi.
Kirjutan siia teemasse alles teist korda. Minu arukuses ja küpsuses pole veel keegi kahelnud. Olen kõrgharitud heal järjel ettevõtja, seega hoia oma solvangud endale.
Väga küps tõesti on hakata tõestama, kes sina ikka oled. Kas ükskõik ei ole või, mida mingi anonüümne foorum sinus arvab. See näitabki ebaküpsust.
Sinu jauramine vastupidiselt näitab su suurt küpsust :lol: Jajah, veena end, kuidas soovid. Pole sa mingitpidi parem või targem.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juul 2025 09:55
Guest kirjutas: 08 Juul 2025 08:39 Salajutud on podcastide kuulatavuse topis nr 1. Kui poleks hea, siis see nii poleks. Mingid vastased võivad jaurata, nende loss, et heast meelelahutusest ilma on.
Imelik, et sa aru ei saa, kuidas sa ise sugugi parem pole. Kohutav üleolevus ja ülbus vohab siin inimeste poolt, kes end intelligentseks peavad. Paraku vastused näitavad, et asi on kaugel sellest.
Külaline

Moodsal ajal inimene ei tea, mis intelligentsus tähendab. Tal on kõik õigused ja vabadused oma loomalikke tunge väljendada ja samas nõuda, et seda tingimusteta aktsepteeritaks.
Külaline

Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juul 2025 08:17
Külaline kirjutas: 07 Juul 2025 21:07
Guest kirjutas: 06 Juul 2025 10:32
See oli esimene näide, mis meelde tuli. Kui hästi palju kasutatakse kõnekeelt, polnd, aa mingi, siuke asi ja lisaks ropendatakse, nt fucking, kes täis sit… ja jutt keerleb palju alkoholi, pidutsemise ümber, siis mis täpsemalt on suur erinevus, mis ühtesid eristab teistest? Rahakad inimesed võivad ennast purju juua kallist alkoholist, peenemates kohtades ja väiksema sissetulekuga inimesed odavast joogist külapidudel, aga liigse joomise korral on tulemus sama. Kui hiljem räägitakse sellest humoorikalt ka teistele, siis asukohad võivad olla kõigil erinevad, aga teguviisi see ei muuda ja see ei tee ühtesid teistest "peenelt" paremaks. Loeb intelligentsus, haritus, viisakas eneseväljendusoskus ja käitumine, mitte raha hulk.
Kas keegi on väitnud, et Salajutud on kõrgkultuur ja intelligentne meelelahutus? Ilmselgelt ei ole see selle podcasti eesmärk.
Ilmselgelt on siin rohkem vastajaid, kes pole saadetest vaimustuses, aga kuna tsiteerisid mind, siis keegi vahepeal küsis, mis Salajuttude juures ei meeldi ja milleks kõrvutada podcasti tiktokkeriga, vastasin küsimustele ja tõin välja põhjused, mis on sarnast ja miks pole saade minu maitse.
Asi pole vaid selles, et sulle ei meeldi konkreetne podcast, vaid tümitad siin kõiki suunamudijaid. Teema avasidki selleks, et leida kõmu ja et saaks ka kellegi kohta midagi negatiivset öelda. Pole sinu maitse jah! Ega sinu jaoks ei ole ükski suunamudija sinu maitse (muide, minu jaoks ka ei ole, aga ma ei arva, et see annaks mulle õiguse neid inimesi, keda ma ei tunnegi, halvustada). Ja eesmärk on siin teemas sul üks - mõnitada nii suunamudijaid kui ka neid, kes sinuga kaasa ei halvusta.

Ja imelik, et selline inimene - enda meelest tark, intelligentne ja viisakas, nimetab siin teisi rumalaks ja ebaküpseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2025 22:36Asi pole vaid selles, et sulle ei meeldi konkreetne podcast, vaid tümitad siin kõiki suunamudijaid. Teema avasidki selleks, et leida kõmu ja et saaks ka kellegi kohta midagi negatiivset öelda. Pole sinu maitse jah! Ega sinu jaoks ei ole ükski suunamudija sinu maitse (muide, minu jaoks ka ei ole, aga ma ei arva, et see annaks mulle õiguse neid inimesi, keda ma ei tunnegi, halvustada). Ja eesmärk on siin teemas sul üks - mõnitada nii suunamudijaid kui ka neid, kes sinuga kaasa ei halvusta.

Ja imelik, et selline inimene - enda meelest tark, intelligentne ja viisakas, nimetab siin teisi rumalaks ja ebaküpseks.
Imelik, et sina (kes iganes sa oled), vastad suvalisele kommenteerijale, nagu sa täpselt teaksid, et just temaga vestled 😄
Muudkui sina ja sina.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 00:12Imelik, et sina (kes iganes sa oled), vastad suvalisele kommenteerijale, nagu sa täpselt teaksid, et just temaga vestled 😄
Muudkui sina ja sina.
Mulle on siin terve aeg vastatud sinavormis ja omistatud igasuguseid meeldimisi ja mittemeeldimisi, mis polnud minu kirjutatudki. Siis see küll miskipärast imelik ei tundunud, ju ei läinud kommentaari sisu sinu vaadetega kokku.
Külaline

Päris naljakas, kuidas mõni nii hirmsasti erutub, et mõnele ei meeldi Salajutud. Paha lugu jah. Ja muudkui võtab sada korda sõna, et tõestada, et peab ikka meeldima, nui neljaks. Ja ropendamine ja estoenglish peavad ka olema, muidu oled ajast maha jäänud. Päris naljakas. Kas ei võiks siis sõbrustada nende fännidega, neid ju peaks palju olema ja mitte ärrituda, kui mõni ütleb, et täielik jamps. Aga mõni kohe ei saa rahus olla, peab siin sada korda tõestama ja tõmblema, et sul on midagi viga, kui ei meeldi. Ma arvan, et isegi Mallukas ei võta asja ise nii tõsisel. Pappi voolab ja täiesti savi, kas mõnele meeldib või ei meeldi.
Külaline

Mina kuulan Salajutte, sest seal saab vahel päris head nalja ning on näha, et saatejuhid teevad asja hingega. Igalühel omad head ja vead ja kindlasti ei pea iga podcast või saade kõigile meeldima. Salajuttude fännid omakorda vast kusagile ooperipäevadele ei lähe ja Prillitoosi ei vaata. Arusaadav, miks Salajuttude saatejuhid kõikidele ei sobi- estonglishit räägivad nad seetõttu, et lihtsalt ei tea kõiki sõnu eesti keeles (ja ise ka tunnistavad seda ausalt) ning silmaringi koha pealt nii palju, et kindlasti nad teavad värskemat "gossi" ja kes räpparitest kellega sebib, aga kui ühes kuulajakirjas mainiti nime Fred Jüssi, siis nad pidid guugeldama, et kes see huvitav on (oli).
Külaline

estonglishit räägivad nad seetõttu, et lihtsalt ei tea kõiki sõnu eesti keeles (ja ise ka tunnistavad seda ausalt)
Seda ma küll ei usu, et nad eestikeelseid vasteid kohe üldse ei tea, pigem ei meenu piisavalt kiiresti. Jutt peab ju jooksma spontaanselt ja ladusalt. Kuna tegemist on argivestlusega, siis pole oma sõnakasutuse jälgimine ka kuigi oluline.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 10:44
estonglishit räägivad nad seetõttu, et lihtsalt ei tea kõiki sõnu eesti keeles (ja ise ka tunnistavad seda ausalt)
Seda ma küll ei usu, et nad eestikeelseid vasteid kohe üldse ei tea, pigem ei meenu piisavalt kiiresti. Jutt peab ju jooksma spontaanselt ja ladusalt. Kuna tegemist on argivestlusega, siis pole oma sõnakasutuse jälgimine ka kuigi oluline.
Tihti sobivad inglisekeelsed sõnad konteksti paremini. See ongi hea. Vaadates Masterchefi, siis seal räägitakse samuti.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 11:27Tihti sobivad inglisekeelsed sõnad konteksti paremini. See ongi hea.
Päriselt eestikeelseid raamatuid lugevad inimesed ei saa sellest heast kuidagi aru, kui Mallukas ütleb näiteks: "No see on nii old asi." Selline estonglish tekib vist sellest, et päevast-päeva vaadatakse vaid tiktokki ning YouTube`i inglise keeles, kuni ise hakkad mõtlema ka juba inglise keeles.
Ma olen Mallukast vaid mõned aastad vanem, aga täiesti kindlasti mul ei tule eestikeelse jutu sisse ühtegi inglisekeelset sõna ja vastupidi samuti mitte.

Aga see selleks. Olulisem küsimus on, et kuhu BSH endine peika kadunud on, kas tõesti vangimajja?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 11:49
Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 11:27Tihti sobivad inglisekeelsed sõnad konteksti paremini. See ongi hea.
Päriselt eestikeelseid raamatuid lugevad inimesed ei saa sellest heast kuidagi aru, kui Mallukas ütleb näiteks: "No see on nii old asi." Selline estonglish tekib vist sellest, et päevast-päeva vaadatakse vaid tiktokki ning YouTube`i inglise keeles, kuni ise hakkad mõtlema ka juba inglise keeles.
Ma olen Mallukast vaid mõned aastad vanem, aga täiesti kindlasti mul ei tule eestikeelse jutu sisse ühtegi inglisekeelset sõna ja vastupidi samuti mitte.
Te olete lihtsalt ajast maha jäänud. Elu läks edasi, aga teie mitte.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 12:08Te olete lihtsalt ajast maha jäänud. Elu läks edasi, aga teie mitte.
Sa oled veits tainas ikka.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 09 Juul 2025 12:20
Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 12:08Te olete lihtsalt ajast maha jäänud. Elu läks edasi, aga teie mitte.
Sa oled veits tainas ikka.
Aga sa ise? Kui inimene ei saa eestikeelsest jutust aru, kuhu on pikitud ingliskeelseid sõnu, siis kas ta pole mitte tainas kuubis?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juul 2025 12:46
Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 10:44Seda ma küll ei usu, et nad eestikeelseid vasteid kohe üldse ei tea, pigem ei meenu piisavalt kiiresti.
Postitus on kustutatud
???
See pole mitte midagi ebatavalist, et sõnad ei meenu, kui pidevalt tarbitakse võõrkeelset sisu ning oma aju infoga üle stimuleeritakse. Ka mulle meenuvad vahel esimesena sõnad muudes keeltes, mida ma oma tavaelus isegi ei kasuta või pole palju aastaid kuulnud/rääkinud. Alkoholi ka ei tarvita. 🙃
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 12:54
Guest kirjutas: 09 Juul 2025 12:46
Külaline kirjutas: 09 Juul 2025 10:44Seda ma küll ei usu, et nad eestikeelseid vasteid kohe üldse ei tea, pigem ei meenu piisavalt kiiresti.
Postitus on kustutatud
???
See pole mitte midagi ebatavalist, et sõnad ei meenu, kui pidevalt tarbitakse võõrkeelset sisu ning oma aju infoga üle stimuleeritakse. Ka mulle meenuvad vahel esimesena sõnad muudes keeltes, mida ma oma tavaelus isegi ei kasuta või pole palju aastaid kuulnud/rääkinud. Alkoholi ka ei tarvita. 🙃
Mul on sama soomekeelsete väljenditega. Vaatan Netflixi soomekeelse tõlkega, tiht leian sellekeelse väjendi kiiremini.
Külaline

Tegelikult pole ju see põhjus, et ei tea eestikeelseid sõnu (kuigi tõesti oskavad need estoenglishi armastajad päris halvasti ka eesti keelt), vaid sellised inimesed arvavad, et on siis lahedamad, kui inglise keelt sisse topivad. Sageli nad isegi ei oska inglise keelt kuigi hästi. Väga riivab kõrva, kui kasutatakse veel vigast inglise keelt. Selliseid on kogu aeg olnud, mitukümmend aastat. Ja millegipärast on siin selline seos ka, et need estoenglishi viljelejad pole kuigi palju haridust saanud. Kui teismelised nii teevad, on see isegi mõistetav, aga suht vanad inimesed nagu Mallukas ja see Pärtelpoeg, siis pole väga lahe ega noortepärane.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist