Mis sõnu te vihkate?
Mis sõnu te vihkate?
Mul näiteks tekitavad sõnad RIVIERA ja PANEEL(vestlus) täiega vastikustunde peale.....
-
Külaline
Sõnad, mis liigse ülekasutuse tõttu devalveerunud ja muutunud sisutühjadeks:
hoolivus
tugi
toetamine
abi
abistamine
hoolivus
tugi
toetamine
abi
abistamine
-
Külaline
Inisema. Õnneks pole eriti kuulnud, välja arvatud üks foorumikülastaja, kes seda igas lauses kasutab.
-
Külaline
Igas lauses ei kasuta, aga kui kellelegi pahatahtlikult öeldakse, siis kasutan.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 13:49 Inisema. Õnneks pole eriti kuulnud, välja arvatud üks foorumikülastaja, kes seda igas lauses kasutab.
-
Külaline
Tibulinnu (lapse kohta)
Kalla (kallis)
Teeme suu seks (alkoholi maitsma)
Kalla (kallis)
Teeme suu seks (alkoholi maitsma)
-
Külaline
Mekutama on täiesti kohutav sõna. Samuti ei meeldi kui keegi kasutab väljendit lemmar/lempar. Teatud kontingent kasutab ka sõnu elatis, joppenpuhh ja tunnihinne (palgaarvestuses), need on samuti kõrvadele valusad.
Ma ei vihka, aga mulle ei meeldi mölisema. Kole sõna, aga väga tabav. Leidsin ühe teise sõna, mida saab selle asemel kasutada, muideks, siit foorumist õppisin (ennem polnud kuulnudki sellest).
-
Külaline
See inisemine on kuidagi parem või? Mölisema ja inisema on mõlemad rõvedad sõnad. See ei tee kuidagi öeldut nö kangemaks või mõjusamaks, ennast saab väljendada ka teisiti. Küll aga ütleb see nii mõndagi nende sõnade kasutajate kohta. Mõni inimene arvab, et mida koledamaid sõnu ta kasutab, seda rohkem seda teist inimest solvab, aga tegelikult nii ei ole. Ennast teed küll madalamaks, aga mõju ei suurene.
-
Külaline
Mõtlesin üht ja kirjutasin teist. Alimente pidasin silmas siiski, elatis on korrektne.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 14:50 Mekutama on täiesti kohutav sõna. Samuti ei meeldi kui keegi kasutab väljendit lemmar/lempar. Teatud kontingent kasutab ka sõnu elatis, joppenpuhh ja tunnihinne (palgaarvestuses), need on samuti kõrvadele valusad.
Mind näiteks inisema üldse ei häiri. Mõlisema sünonüüm ei ole minu jaoks inisema, kui seda mõtled. Hoopis üks teine tore sõna, mis kõlab viisakalt, aga siinses foorumis külaline kasutas mölisema tähenduses (või vähemalt, nagu ma aru sain). Ma vaatasin isegi tähenduse EKI'st järgi, seal ei ole see sõna antud mölisema tähendusena, vaid tal on muu, viisakam tähendus, aga sarnane. Et põhimõtteliselt mõte jääb samaks.
-
Külaline
Mis huvitav sõna see on siis, mis kõlas viisakalt, aga tähendab mölisemist ja on nii keeruline sõna, et pidid kohe EKI-st vaatama? Hakkas kohe huvitama.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Juul 2025 15:47 Mind näiteks inisema üldse ei häiri. Mõlisema sünonüüm ei ole minu jaoks inisema, kui seda mõtled. Hoopis üks teine tore sõna, mis kõlab viisakalt, aga siinses foorumis külaline kasutas mölisema tähenduses (või vähemalt, nagu ma aru sain). Ma vaatasin isegi tähenduse EKI'st järgi, seal ei ole see sõna antud mölisema tähendusena, vaid tal on muu, viisakam tähendus, aga sarnane. Et põhimõtteliselt mõte jääb samaks.
-
Külaline
Vaimne tervis kindlasti.
Kõiki, kellel on selle uue tervisliku seisundiga probleeme, peaks nimetama vaimuhaigeteks?
Kõiki, kellel on selle uue tervisliku seisundiga probleeme, peaks nimetama vaimuhaigeteks?
-
Külaline
Miks kõiki. Vaimse tervisega võib olla probleem, häire või haigus.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 16:15 Vaimne tervis kindlasti.
-
Külaline
-
Külaline
Mis nüüd siis ei meeldi, et miinustama kukud? Öeldakse, et on vaimse tervise probleem, psüühikahäire või vaimuhaigus. Kõik on erinevad asjad.
Lämisema. Ma ei teadnudki, et selline eksisteerib. EKI annab lämisema lobisema, tühja juttu ajama. Ja mölisema kohta ütleb muuhulgas, et loba ajama. Annab samatähendusliku välja küll, aga lämisema on suisa meeldiv öelda, ja viisakas kah minu arust. Keegi siin kasutas vahepeal. Näiteks ma ei teadnud ka, et ventileerima eksisteerib, selle võtsin ka oma sõnavarasse, annab mõtte lühidalt edasi.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 16:08Mis huvitav sõna see on siis, mis kõlas viisakalt, aga tähendab mölisemist ja on nii keeruline sõna, et pidid kohe EKI-st vaatama? Hakkas kohe huvitama.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Juul 2025 15:47 Mind näiteks inisema üldse ei häiri. Mõlisema sünonüüm ei ole minu jaoks inisema, kui seda mõtled. Hoopis üks teine tore sõna, mis kõlab viisakalt, aga siinses foorumis külaline kasutas mölisema tähenduses (või vähemalt, nagu ma aru sain). Ma vaatasin isegi tähenduse EKI'st järgi, seal ei ole see sõna antud mölisema tähendusena, vaid tal on muu, viisakam tähendus, aga sarnane. Et põhimõtteliselt mõte jääb samaks.
EKI.ee
https://eki.ee › dict › ems › Q=lämisema
lämisema lämisema Hlj Sim lobisema Tema on `kange lämisema, taha mitte `kuuladagi Hlj; mis sa lämised, ega see `õige ole, mis sa riagid Sim Vrd lämama ...
EKI.ee
https://arhiiv.eki.ee › dict › ems
1. lobisema, (tühja) plärama Midäs sa lämäd
EKI.ee
https://eki.ee › dict › ety › Q=mölisema
mölisema : möliseda : mölisen 'ebamääraselt, mulisemise moodi häälitsema; loba ajama, (norivalt) rääkima' möla. © Eesti Keele Instituut a-ü sõnastike ...
-
Külaline
Lämisema mulle ei tundu küll sugugi viisakam kui mölisema, pigem veel rõvedam sõna.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Juul 2025 17:12Lämisema. Ma ei teadnudki, et selline eksisteerib. EKI annab lämisema lobisema, tühja juttu ajama. Ja mölisema kohta ütleb muuhulgas, et loba ajama. Annab samatähendusliku välja küll, aga lämisema on suisa meeldiv öelda, ja viisakas kah minu arust. Keegi siin kasutas vahepeal. Näiteks ma ei teadnud ka, et ventileerima eksisteerib, selle võtsin ka oma sõnavarasse, annab mõtte lühidalt edasi.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 16:08Mis huvitav sõna see on siis, mis kõlas viisakalt, aga tähendab mölisemist ja on nii keeruline sõna, et pidid kohe EKI-st vaatama? Hakkas kohe huvitama.Tolmukübe kirjutas: ↑10 Juul 2025 15:47 Mind näiteks inisema üldse ei häiri. Mõlisema sünonüüm ei ole minu jaoks inisema, kui seda mõtled. Hoopis üks teine tore sõna, mis kõlab viisakalt, aga siinses foorumis külaline kasutas mölisema tähenduses (või vähemalt, nagu ma aru sain). Ma vaatasin isegi tähenduse EKI'st järgi, seal ei ole see sõna antud mölisema tähendusena, vaid tal on muu, viisakam tähendus, aga sarnane. Et põhimõtteliselt mõte jääb samaks.
EKI.ee
https://eki.ee › dict › ems › Q=lämisema
lämisema lämisema Hlj Sim lobisema Tema on `kange lämisema, taha mitte `kuuladagi Hlj; mis sa lämised, ega see `õige ole, mis sa riagid Sim Vrd lämama ...
EKI.ee
https://arhiiv.eki.ee › dict › ems
1. lobisema, (tühja) plärama Midäs sa lämäd
EKI.ee
https://eki.ee › dict › ety › Q=mölisema
mölisema : möliseda : mölisen 'ebamääraselt, mulisemise moodi häälitsema; loba ajama, (norivalt) rääkima' möla. © Eesti Keele Instituut a-ü sõnastike ...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist