Laulupidu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 15:41 Minu meelest on sul endal asjad sassis. Inimene võib ju netis lällata ja politseid sõimata, aga see pole äärmuslus vaid heal juhul vihakõne. Kui politsei või SÄPO.pole neid kommentaatoreid kuidagi pihtide vahele võtnud, siis jääb nende tegevus -kahjuks küll- seaduse piiresse. Meeldib see meile või ei.

Teine asi on aga mimitaarvormis püssimehed laulupeol ja kohe kindlasti ei ole nad seal mõne vihase Vello või Brigita pärast. Seega võiks enne mõelda, kui foorumis mingeid olekseid äärmusluse kohta õhku loopima hakkad.
See on samaväärne jutt kui et ega see, kes enesetapust räägib, ei soorita kunagi enesetappu. Nende netis lällajate hulgas on raudselt ka tüüpe, kes õhutavadki sellist rumalust ja sisevastuolusid. Pluss siis kasulikud idioodid, kes kaasa kisavad kõigele, mis kasvõi natuke valitsuse vastu on. Ja kus on õhutamine, seal on ka võimalikud tagajärjed. õhutajad muidugi istuvad turvaliselt arvuti taga, aga mingid teised tüübid võivad lauluväljakul lollusi teha. Sa ajad täiesti ebaloogilist juttu, nagu peaks olema mingi konkreetne üks nähtus, mille vastu relvakandjate kohalolek sellisel üritusel vajalik on. Ei ole ühte kindlat ohtu, seepärast ei piisagi tavalistest reapolitseinikest, kes oskavad reageerida oma pädevuse piires, kuid iga ootamatuse vastu ei pruugi nad valmis olla. Mismoodi need relvakandjad kedagi küll häirida võisid? Imelik mõtteviis. Politsei tänaval sind ka häirib? Mind ei häiri, ma tunnen end turvaliselt, kui korrakaitsjad ligi on.(Ja nüüd tuleb siia teemasse kindlasti keegi politsei kallal ilkuma)
Külaline

Guest kirjutas: 06 Juul 2025 21:26 Kas siin on veel inimesi, keda see laulu-ja tantsupidu täiesti külmaks jätab? Nagu ka kõik eelnevad.
Mina olen.
Kooli ajal olen käinud nii tantsu- kui laulupeol, samuti siis, kui üks mu enda lastest seal osales. Praegu aga ei aja mind mingi vägi enam Lauluväljakule ega tule härduspisaraid silma ka telerist vaadates (ei ajanud ka siis, kui ise ja laps osalesime).
Telerist olen küll lünklikult vaadanud (st teler on pigem taustaks), kuid minu jaoks oleks maailma sama ilus paik ka ilma tantsu- ja laulupeota. Ma ei suudaks elu seeski tervet päeva Lauluväljakul veeta seda minu kõrva jaoks ulgumist kuulates.
Külaline

https://www.facebook.com/watch/?v=95417 ... 5pDbsKNznp
Läti tantsupidu, seal vist pääsesid kõik soovijad tantsima, ei pidanud iga hingetõmme viimseni täpne olema
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 14:12 [quote=Külaline post_id=104636 time=1752307991
Just! Kujutan ette, et sellised brita haberlandid võivad reaalis ka kallale tulla.
Et siis temasuguste pärast olid Lauluväljakul kiirreageerijad?
[/quote]

Ja miks mitte? Loe tema kommentaare! Sealt kõlab läbi ülimat vaenulikkust, vägivaldsust ja ettearvamatust.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 21:23
Guest kirjutas: 12 Juul 2025 14:12 [quote=Külaline post_id=104636 time=1752307991
Just! Kujutan ette, et sellised brita haberlandid võivad reaalis ka kallale tulla.
Ja miks mitte? Loe tema kommentaare! Sealt kõlab läbi ülimat vaenulikkust, vägivaldsust ja ettearvamatust.
[/quote]
Kus tema kommentaare lugeda saab? Ma Pärnu Postimeest ei telli.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 21:25
Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 21:23
Kus tema kommentaare lugeda saab? Ma Pärnu Postimeest ei telli.
[/quote]
mis see pärnu postimees siia puutub? tema kommentaare on terve nett täis!
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 19:22 https://www.facebook.com/watch/?v=95417 ... 5pDbsKNznp
Läti tantsupidu, seal vist pääsesid kõik soovijad tantsima, ei pidanud iga hingetõmme viimseni täpne olema
Lätis oli noorte laulu- ja tantsupidu, mis tähendab, et platsil oli laste jaoks rohkem ruumi. Muidu üldiselt on neil aga palju suurem konkurents, keerulisemad kavad ja suurem rividrill kui meil, see käib nii laulu- kui tantsupeo kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 21:23Et siis temasuguste pärast olid Lauluväljakul kiirreageerijad?
Väga hea, et olid ka kiirreageerijad. Selliseid üritusi, kuhu tuleb kokku üüratu mass rahvast (meil siis üle kümnendiku rahvaarvust nädala jooksul), jälgitakse kõikvõimalike vaenulike ja provokatsioone üritavate organisatsioonide poolt. Hea, et kiirreageerijad olid kõigile nähtavad.
Kes nii naiivne on arvamaks, et ühegi EL riigi vastu ei korraldata terrorirünnakuid, lugegu tihemini uudiseid.
Või et väike Eesti on liiga väike, et midagi üritada - no ei. Seda suurem tragöödia oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 21:40 mis see pärnu postimees siia puutub? tema kommentaare on terve nett täis!
Ju me siis loeme netis väga erinevaid väljaandeid, sest mina pole kunagi tema kommentaaride otsa sattunud. Too mõni näide, kus neid näha saab.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 16:24
Guest kirjutas: 06 Juul 2025 21:26 Kas siin on veel inimesi, keda see laulu-ja tantsupidu täiesti külmaks jätab? Nagu ka kõik eelnevad.
Mina olen.
Kooli ajal olen käinud nii tantsu- kui laulupeol, samuti siis, kui üks mu enda lastest seal osales. Praegu aga ei aja mind mingi vägi enam Lauluväljakule ega tule härduspisaraid silma ka telerist vaadates (ei ajanud ka siis, kui ise ja laps osalesime).
Telerist olen küll lünklikult vaadanud (st teler on pigem taustaks), kuid minu jaoks oleks maailma sama ilus paik ka ilma tantsu- ja laulupeota. Ma ei suudaks elu seeski tervet päeva Lauluväljakul veeta seda minu kõrva jaoks ulgumist kuulates.
Ma arvan, et need üritused ei olegi mõeldud mölakatele. Nii et vaata ikka mujale, kui on jälle teada, et need jõledad üritused on tulemas!
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 22:24
Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 21:40 mis see pärnu postimees siia puutub? tema kommentaare on terve nett täis!
Ju me siis loeme netis väga erinevaid väljaandeid, sest mina pole kunagi tema kommentaaride otsa sattunud. Too mõni näide, kus neid näha saab.
Muidugi sa ei ole nende kommentaaride otsa sattunud, sest tavaliselt sa ju loed vaid tuumafüüsikaga seotud teemasid.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juul 2025 23:07
Mina olen.
Ma arvan, et need üritused ei olegi mõeldud mölakatele. Nii et vaata ikka mujale, kui on jälle teada, et need jõledad üritused on tulemas!
Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2025 23:10
Muidugi sa ei ole nende kommentaaride otsa sattunud, sest tavaliselt sa ju loed vaid tuumafüüsikaga seotud teemasid.
Tuumafüüsika pole mu põhiline huvi, aga kui ette satub, siis loen küll.

Sa ikka pole suutnud mu küsimusele vastata. Kuskohast neid kommentaare lugeda saab. Arvan, et liialdad.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 01:25 Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Laulupidu ulgumiseks nimetamine pole kuskilt otsast neutraalne ja on justnimelt nende "teiste" solvamine, kes laulupidu naudivad. Ja lauljate solvamine. Kui ei taha, ära käi, ära vaata, ära kuula- keegi sellest kahju ei tunne. Aga pole vaja mõnitada.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 07:10

Sa ikka pole suutnud mu küsimusele vastata. Kuskohast neid kommentaare lugeda saab. Arvan, et liialdad.
Mina olen seda nime kohanud Postimehe kommentaariumis. Tema puhul on mingist äärmuslusest raske rääkida😀
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 08:14
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 01:25 Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Laulupidu ulgumiseks nimetamine pole kuskilt otsast neutraalne ja on justnimelt nende "teiste" solvamine, kes laulupidu naudivad. Ja lauljate solvamine. Kui ei taha, ära käi, ära vaata, ära kuula- keegi sellest kahju ei tunne. Aga pole vaja mõnitada.
Inimene, ta ütles selge sõnaga, et TEMA kõrva jaoks on ulgumine, TEMA! Ta ei öelnud sõnakestki, et laulupidu kui pidu iseenesest seda on või need, kes käivad naudivad, on imelikud. Ta ei mõnitanud, vähemalt mina seda välja ei lugenud.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 09:46
Inimene, ta ütles selge sõnaga, et TEMA kõrva jaoks on ulgumine, TEMA! Ta ei öelnud sõnakestki, et laulupidu kui pidu iseenesest seda on või need, kes käivad naudivad, on imelikud. Ta ei mõnitanud, vähemalt mina seda välja ei lugenud.
MINU silma ja mõistuse jaoks on sinu kommentaar väga rumal. MINU! Ma ei ütle sõnakesegagi, et su jutt on küündimatu või imelik. Täitsa neutraalselt räägin ju.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 10:39
Guest kirjutas: 13 Juul 2025 09:46
MINU silma ja mõistuse jaoks on sinu kommentaar väga rumal. MINU! Ma ei ütle sõnakesegagi, et su jutt on küündimatu või imelik. Täitsa neutraalselt räägin ju.
Need on lihtsalt rittapandud sõnad, mille sisu kirjutaja ise ei adu. Lihtsalt on vajadus midagi öelda ilma analüüsivõimeta.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 01:25
Guest kirjutas: 12 Juul 2025 23:07

Mina olen.
Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Inimene nimetas laulupeo laule ulgumiseks. See ei ole mingi neutraalne arvamus, vaid labane hinnang.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juul 2025 07:10

Kui sa oled fb kasutaja, siis terve fb põhimõtteliselt kubiseb tema kommentaaridest. Lisaks oli tema üks nendest, kes sai liigse suupruukimise eest kahjunõude lapsetapja pere mõnitamise eest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist