Ja selline inimene ei tee vahet "isikliku arvamuse" ja mõnitamise vahelGuest kirjutas: ↑14 Juul 2025 06:27Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 04:39 Ahsoo! Sellist "isiklikku arvamust" tuleks veel austada ka?![]()
Asi on selles, et konkreetne kodanik ei öelnud, et talle ei meeldi koorilaul. Sellest ei oleks ju midagi, kui inimesele ei meeldi ja ta seda ka välja ütleks. Asi on selles, kuidas ta seda ütles. See ei olnud mingi neutraalne isiklik arvamus, vaid mõnitamine.
Laulupidu
-
Külaline
-
Külaline
Aga tal on õigus, sa oled selle teema tõesti absurdi viinud. Ja ma pole sama kommenteerija, st tema arvamus pole ka üksi, kaugel sellest.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 07:03Ok, argumendid (mitte et sul neid enne oleks olnud) said otsa ja siis hakkab lasteaia tasemel nõmetsemine - nänänää, sa oled nii haige, sa oled nii loll!Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 06:27Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 04:39 Ahsoo! Sellist "isiklikku arvamust" tuleks veel austada ka?![]()
Asi on selles, et konkreetne kodanik ei öelnud, et talle ei meeldi koorilaul. Sellest ei oleks ju midagi, kui inimesele ei meeldi ja ta seda ka välja ütleks. Asi on selles, kuidas ta seda ütles. See ei olnud mingi neutraalne isiklik arvamus, vaid mõnitamine.
-
Külaline
Vastupidi. Tal on õigus. Ja ma pole ka sama kommija. Ta pole ka kaugeltki üksi.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2025 07:49Aga tal on õigus, sa oled selle teema tõesti absurdi viinud. Ja ma pole sama kommenteerija, st tema arvamus pole ka üksi, kaugel sellest.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 07:03Ok, argumendid (mitte et sul neid enne oleks olnud) said otsa ja siis hakkab lasteaia tasemel nõmetsemine - nänänää, sa oled nii haige, sa oled nii loll!Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 06:27
Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.
-
Külaline
Oledki loll, mis siin enam argumenteerida sinuga.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 07:03Ok, argumendid (mitte et sul neid enne oleks olnud) said otsa ja siis hakkab lasteaia tasemel nõmetsemine - nänänää, sa oled nii haige, sa oled nii loll!Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 06:27Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 04:39 Ahsoo! Sellist "isiklikku arvamust" tuleks veel austada ka?![]()
-
Külaline
Ma keegi teine. Millist abi muidu tuleks otsida?Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2025 06:27 Kuule, sa oled vaimselt täiesti tasakaalutu. Otsi omale abi, kuni veel saad.
Ma natuke enda pärast mõtlen. Ma muidu temaga ühel meelel. Et mis eriala abi saab aidata.
-
Külaline
Täiesti lõpp, mitu lehekülge vaidlust selle üle, et kõigile ei meeldigi laulupeo laulud või kõik ei pea lugu laulupeost... Äkki ei roniks internetifoorumisse, kus võib teistsuguseid arvamusi kohata, kui nii tundlik ollakse! Ühel hetkel võiks täiskasvanu ise ka aru saada, et tema jauramine on lapsik.
-
Külaline
Kuskil vaja ju ventileerida. Siin hea koht selleks.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2025 09:47 Täiesti lõpp, mitu lehekülge vaidlust selle üle, et kõigile ei meeldigi laulupeo laulud või kõik ei pea lugu laulupeost... Äkki ei roniks internetifoorumisse, kus võib teistsuguseid arvamusi kohata, kui nii tundlik ollakse! Ühel hetkel võiks täiskasvanu ise ka aru saada, et tema jauramine on lapsik.
-
Külaline
Paraku on nii, et see lõputult jauraja ei saa sellest aru. Täiskasvanud inimene, aga oma affektide poolest jäänud teismeikka, kus vastuhakk ja oma "tõe" eest seismine oli oluline etapp enesearengus.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2025 09:47 Täiesti lõpp, mitu lehekülge vaidlust selle üle, et kõigile ei meeldigi laulupeo laulud või kõik ei pea lugu laulupeost... Äkki ei roniks internetifoorumisse, kus võib teistsuguseid arvamusi kohata, kui nii tundlik ollakse! Ühel hetkel võiks täiskasvanu ise ka aru saada, et tema jauramine on lapsik.
Mingil hetkel tuleks aga edasi minna, suuta asju vaadelda kainelt, omades sealjuures arusaama, et nii palju kui on inimesi on ka arvamusi.
-
Külaline
Kuidas see siis ründamine oli? Mölakaks nimetamine oli ju selle inimese täiesti neutraalne arvamus selle isiku kohta, keda ta tsiteeris. Mis solvamisest sa räägid? See oli selle inimese ISIKLIK ARVAMUS.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 01:25Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 23:07Ma arvan, et need üritused ei olegi mõeldud mölakatele. Nii et vaata ikka mujale, kui on jälle teada, et need jõledad üritused on tulemas!Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 16:24
Mina olen.
Kooli ajal olen käinud nii tantsu- kui laulupeol, samuti siis, kui üks mu enda lastest seal osales. Praegu aga ei aja mind mingi vägi enam Lauluväljakule ega tule härduspisaraid silma ka telerist vaadates (ei ajanud ka siis, kui ise ja laps osalesime).
Telerist olen küll lünklikult vaadanud (st teler on pigem taustaks), kuid minu jaoks oleks maailma sama ilus paik ka ilma tantsu- ja laulupeota. Ma ei suudaks elu seeski tervet päeva Lauluväljakul veeta seda minu kõrva jaoks ulgumist kuulates.
Või mis moodi mölakaks nimetamine suurem solvamine on, kui laulupidu ulgumiseks nimetamine?
Kas sa ei aktsepteeri teiste inimeste teistsugust arvamust või?
-
Külaline
Keegi ei ole keelanud teistmoodi arvamust. Ja ei ole ka imelik, kui mõni inimene ei vaata laulupidu. Siin on päris mitu inimest öelnud, et neile ei meeldi. Ok!Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 09:47 Täiesti lõpp, mitu lehekülge vaidlust selle üle, et kõigile ei meeldigi laulupeo laulud või kõik ei pea lugu laulupeost... Äkki ei roniks internetifoorumisse, kus võib teistsuguseid arvamusi kohata, kui nii tundlik ollakse! Ühel hetkel võiks täiskasvanu ise ka aru saada, et tema jauramine on lapsik.
Reageeriti selle kodaniku kommentaari peale, kes hakkas Eesti rahvulikku suurüritust, mida paljud peavad pühaks, mõnitama, nimetades seda ulgumiseks.
-
Külaline
Me kõik saime aru, et see oli tema isikliku arvamuse avaldamine. Või vaidles keegi sellele vastu? Ei saa aru!Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:37Ta ütles, et tema kõrva jaoks on see ulgumine. See on isikliku arvamuse avaldamine ning ei väida üldse, et laulmine tegelikult ka ulgumine oleks. Teksti nüansside tabamine võiks olla elementaarne asi ikka ühele sünnipärasele eestlasele.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 08:14Laulupidu ulgumiseks nimetamine pole kuskilt otsast neutraalne ja on justnimelt nende "teiste" solvamine, kes laulupidu naudivad. Ja lauljate solvamine. Kui ei taha, ära käi, ära vaata, ära kuula- keegi sellest kahju ei tunne. Aga pole vaja mõnitada.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 01:25 Milleks see ründamine? Millegi nautimine ei ole kohustuslik, seni kuni ei solvata teisi, kes naudivad. Inimene ütles täiesti neutraalselt oma arvamuse.
Ja, mis nüanssidest sa räägid? Sa ju ise ei taba eriti hästi, millest vestlus käib. Sa arvad, et kui inimene käitub matslikult, siis ei või talle seda öelda?
-
Külaline
Kõik ei jaga sinu rahvusromantilist tunnetust laulupeo pühaduse kohta ja igaühel on õigus vaadata nähtusi oma pilguga (mis ei ühti rahvustundeliste ideaalidega). Sellel vaidlusel siin on täpselt sama palju mõtet kui muusikamaitse üle kaklemisel.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 21:51Keegi ei ole keelanud teistmoodi arvamust. Ja ei ole ka imelik, kui mõni inimene ei vaata laulupidu. Siin on päris mitu inimest öelnud, et neile ei meeldi. Ok!Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 09:47 Täiesti lõpp, mitu lehekülge vaidlust selle üle, et kõigile ei meeldigi laulupeo laulud või kõik ei pea lugu laulupeost... Äkki ei roniks internetifoorumisse, kus võib teistsuguseid arvamusi kohata, kui nii tundlik ollakse! Ühel hetkel võiks täiskasvanu ise ka aru saada, et tema jauramine on lapsik.
Reageeriti selle kodaniku kommentaari peale, kes hakkas Eesti rahvulikku suurüritust, mida paljud peavad pühaks, mõnitama, nimetades seda ulgumiseks.
-
Külaline
Ei peagi jagama, aga katsu kontrollida oma väljaütlemisi! Keegi ei keera peadki, kui ütled, et sulle ei meeldi. Aga sa ei saa pahaks panna, kui mõnitamise peale vastavalt reageeritakse.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:07Kõik ei jaga sinu rahvusromantilist tunnetust laulupeo pühaduse kohta ja igaühel on õigus vaadata nähtusi oma pilguga (mis ei ühti rahvustundeliste ideaalidega). Sellel vaidlusel siin on täpselt sama palju mõtet kui muusikamaitse üle kaklemisel.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 21:51Keegi ei ole keelanud teistmoodi arvamust. Ja ei ole ka imelik, kui mõni inimene ei vaata laulupidu. Siin on päris mitu inimest öelnud, et neile ei meeldi. Ok!Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 09:47 Täiesti lõpp, mitu lehekülge vaidlust selle üle, et kõigile ei meeldigi laulupeo laulud või kõik ei pea lugu laulupeost... Äkki ei roniks internetifoorumisse, kus võib teistsuguseid arvamusi kohata, kui nii tundlik ollakse! Ühel hetkel võiks täiskasvanu ise ka aru saada, et tema jauramine on lapsik.
-
Külaline
Aga ole hea, näita mõni koht, kus talle seda keelab keegi? Aga see ei õigusta olemast halvustav teiste suhtes, mida "ulgumiseks" nimetamine justament on.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:07
Kõik ei jaga sinu rahvusromantilist tunnetust laulupeo pühaduse kohta ja igaühel on õigus vaadata nähtusi oma pilguga (mis ei ühti rahvustundeliste ideaalidega).
-
Külaline
Lõpeta oma kadakasakslus. See siin pole mingi ametlik vastuvõtt ega teledebatt ETV-s. Siin räägivad inimesed nii, nagu räägitakse tuttavatega. Siin ei teieta mina sind ega sina mind, siin on täiesti normaalne kasutada sõna "ulguma", kui kirjeldatakse enda nägemust mõnest muusikaliigist. See, et see muusika juhtumisi sinu jaoks püha ja puutumatu on, mille kohta keegi "valesti" arvata ei tohi, on sinu (ja su peente mõttekaaslaste) probleem, mitte mingi üldine tõekspidamine. Või oled sa mõni neist vanaprouadest, kes siiamaani mõnda FB gruppi vastuvõtmisel teevad eraldi postituse "Tänan gruppi vastu võtmast"? Sel juhul on sul kontekstitaju paigast ära. Avalik internetifoorum pole nii peen koht, et siin ei sobiks väljend "see muusika tundub mulle ulgumisena".Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 21:59Me kõik saime aru, et see oli tema isikliku arvamuse avaldamine. Või vaidles keegi sellele vastu? Ei saa aru!Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:37Ta ütles, et tema kõrva jaoks on see ulgumine. See on isikliku arvamuse avaldamine ning ei väida üldse, et laulmine tegelikult ka ulgumine oleks. Teksti nüansside tabamine võiks olla elementaarne asi ikka ühele sünnipärasele eestlasele.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 08:14
Laulupidu ulgumiseks nimetamine pole kuskilt otsast neutraalne ja on justnimelt nende "teiste" solvamine, kes laulupidu naudivad. Ja lauljate solvamine. Kui ei taha, ära käi, ära vaata, ära kuula- keegi sellest kahju ei tunne. Aga pole vaja mõnitada.
Ja, mis nüanssidest sa räägid? Sa ju ise ei taba eriti hästi, millest vestlus käib. Sa arvad, et kui inimene käitub matslikult, siis ei või talle seda öelda?
-
Külaline
Ta ütles: "Ma ei suudaks elu seeski tervet päeva Lauluväljakul veeta seda minu kõrva jaoks ulgumist kuulates."Ei peagi jagama, aga katsu kontrollida oma väljaütlemisi! Keegi ei keera peadki, kui ütled, et sulle ei meeldi. Aga sa ei saa pahaks panna, kui mõnitamise peale vastavalt reageeritakse.
Meeldib või ei, aga see on tema arvamus, mida sina miskipärast isiklikult võtsid. Katsu kuidagi eluga edasi liikuda.
-
Külaline
Nojah. Kui sina oma tuttavatega nii räägid, siis arusaadav. Sa oledki ebaviisakas ja matslik inimene, mis teha. Siis sa ei saagi aru, et laulupeo ulgumiseks kutsumine on ebaviisakas ja matslik, see ongi sinu normaalne suhtlemisviis.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:40Lõpeta oma kadakasakslus. See siin pole mingi ametlik vastuvõtt ega teledebatt ETV-s. Siin räägivad inimesed nii, nagu räägitakse tuttavatega. Siin ei teieta mina sind ega sina mind, siin on täiesti normaalne kasutada sõna "ulguma", kui kirjeldatakse enda nägemust mõnest muusikaliigist. See, et see muusika juhtumisi sinu jaoks püha ja puutumatu on, mille kohta keegi "valesti" arvata ei tohi, on sinu (ja su peente mõttekaaslaste) probleem, mitte mingi üldine tõekspidamine. Või oled sa mõni neist vanaprouadest, kes siiamaani mõnda FB gruppi vastuvõtmisel teevad eraldi postituse "Tänan gruppi vastu võtmast"? Sel juhul on sul kontekstitaju paigast ära. Avalik internetifoorum pole nii peen koht, et siin ei sobiks väljend "see muusika tundub mulle ulgumisena".Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 21:59Me kõik saime aru, et see oli tema isikliku arvamuse avaldamine. Või vaidles keegi sellele vastu? Ei saa aru!Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 20:37 Ta ütles, et tema kõrva jaoks on see ulgumine. See on isikliku arvamuse avaldamine ning ei väida üldse, et laulmine tegelikult ka ulgumine oleks. Teksti nüansside tabamine võiks olla elementaarne asi ikka ühele sünnipärasele eestlasele.
Minule näiteks ei meeldi eurovisioon. Samas on mul mitmeid tuttavaid, kes seda väga naudivad, pliiats-paber käes teleka ees istuvad, edetabeleid teevad ja vaimusutuvad, kui nende lemmik võidab ja on õnnetud, kui võidab keegi, kes neile ei meeldi. Nad vahel ikka küsivad mult, et kelle poolt mina olen. Ja mina olen piisavalt viisakas, et väljendada ennast rahulikutl ja neutraalselt : ma ei jälgi eurovsiooni, ei ole päris minu maitse järgi muusika. Ma ei väljenda seda nii nagu sina ilmselt õigeks peaksid: ah mis eurovisioon, mingi mõttetu inisemine, mida ma kuulata ei suuda!
PS. Ja üldiselt foorumi eurovisiooni teemasse ei lähe ma üldse kirjutama, kuidas see mulle ikka ei meeldi ja mõttetu inisemine on. Milleks? Las need, kellele meeldi, jagavad seal oma meeldivusi ja mittemeelivusi, minusse see ei puutu. Keegi minult konkreetselt ju arvamust ei küsi, nii et ma ei näe mõtet sekkuda.
-
Külaline
Muidugi ütlen ma oma tuttavatele, kui muusikastiil mulle ulgumisena tundub. Sul vist pole eriti lähedasi tuttavaid, kui sa sellist mõtteavaldust ebaviisakuseks pead?Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:54 Nojah. Kui sina oma tuttavatega nii räägid, siis arusaadav. Sa oledki ebaviisakas ja matslik inimene, mis teha. Siis sa ei saagi aru, et laulupeo ulgumiseks kutsumine on ebaviisakas ja matslik, see ongi sinu normaalne suhtlemisviis.
Minule näiteks ei meeldi eurovisioon. Samas on mul mitmeid tuttavaid, kes seda väga naudivad, pliiats-paber käes teleka ees istuvad, edetabeleid teevad ja vaimusutuvad, kui nende lemmik võidab ja on õnnetud, kui võidab keegi, kes neile ei meeldi. Nad vahel ikka küsivad mult, et kelle poolt mina olen. Ja mina olen piisavalt viisakas, et väljendada ennast rahulikutl ja neutraalselt : ma ei jälgi eurovsiooni, ei ole päris minu maitse järgi muusika. Ma ei väljenda seda nii nagu sina ilmselt õigeks peaksid: ah mis eurovisioon, mingi mõttetu inisemine, mida ma kuulata ei suuda!
PS. Ja üldiselt foorumi eurovisiooni teemasse ei lähe ma üldse kirjutama, kuidas see mulle ikka ei meeldi ja mõttetu inisemine on. Milleks? Las need, kellele meeldi, jagavad seal oma meeldivusi ja mittemeelivusi, minusse see ei puutu. Keegi minult konkreetselt ju arvamust ei küsi, nii et ma ei näe mõtet sekkuda.
Eurovisiooni teemasse ära muidugi mine, õudne, seal ju ka öeldi selle aasta võitja kohta korduvalt, et see lugu tundus kiljumisena - kohutav solvang.
-
Külaline
Me juba saime aru, et see on tema arvamus. Kas keegi on väitnud, et see ei ole tema arvamus? Või, mis sa korrutad koguaeg sellest "tema isiklikust arvamusest"?Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:41Ta ütles: "Ma ei suudaks elu seeski tervet päeva Lauluväljakul veeta seda minu kõrva jaoks ulgumist kuulates."Ei peagi jagama, aga katsu kontrollida oma väljaütlemisi! Keegi ei keera peadki, kui ütled, et sulle ei meeldi. Aga sa ei saa pahaks panna, kui mõnitamise peale vastavalt reageeritakse.
Meeldib või ei, aga see on tema arvamus, mida sina miskipärast isiklikult võtsid. Katsu kuidagi eluga edasi liikuda.
Sa katsu ka edasi liikuda, ja lepi sellega, et sellistele OMA ARVAMUSE väljaütlejatele võib samamoodi oma arvamust vastu öelda. Ei ole vaja solvuda, kui ma ütlen, et laulupidu ei olegi mölakatele (temasugustele) mõeldud.
-
Külaline
Kasva suureks.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 23:27Me juba saime aru, et see on tema arvamus. Kas keegi on väitnud, et see ei ole tema arvamus? Või, mis sa korrutad koguaeg sellest "tema isiklikust arvamusest"?Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 22:41Ta ütles: "Ma ei suudaks elu seeski tervet päeva Lauluväljakul veeta seda minu kõrva jaoks ulgumist kuulates."Ei peagi jagama, aga katsu kontrollida oma väljaütlemisi! Keegi ei keera peadki, kui ütled, et sulle ei meeldi. Aga sa ei saa pahaks panna, kui mõnitamise peale vastavalt reageeritakse.
Sa katsu ka edasi liikuda, ja lepi sellega, et sellistele OMA ARVAMUSE väljaütlejatele võib samamoodi oma arvamust vastu öelda. Ei ole vaja solvuda, kui ma ütlen, et laulupidu ei olegi mölakatele (temasugustele) mõeldud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 10 külalist