Hetkes rõõmu tundmine

vana hea klassika
Roosad tulbid
Teerajaja

Postitus Postitas Roosad tulbid »

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 14:47 Mu poeg käis just ostis oma 87-aastasele vanaemale esimese Android nutitelefoni, sest vanaemal sai nuppudega telefonist kõrini. Arvutis istub igapäevaselt nagunii-loeb uudiseid, saadab meile, maksab arveid ja mängib mänge. Ise on ta eluga rahul, vaatab tillukesi lapselapsi, chillib kahe sõbrannaga ja on õnnelik.
87-aastasel on tillukesed lapselapsed?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 17:54
Mis puudutab kasutamise õpetamist, siis lasen iga kahe aasta pärast oma uue Iphone pojal töökorda panna-copyb ühest info teise ja annab mulle kasutusvalmi telo. Milleks aega raisata, kui tal käib see väga kiiresti. Sa ise läksid nuputelefonilt nutile sekundiga?
Aga miks pojal käib see kiiresti, aga sinul endal mitte? Mis segab sul endal andmed kiiresti ümber tõmmata? Ilmselt oled ka vaikselt teel sinnapoole, kus varsti lapselapsed sulle telefone peavad ostmas käima.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 18:20
Mis puudutab kasutamise õpetamist, siis lasen iga kahe aasta pärast oma uue Iphone pojal töökorda panna-copyb ühest info teise ja annab mulle kasutusvalmi telo. Milleks aega raisata, kui tal käib see väga kiiresti. Sa ise läksid nuputelefonilt nutile sekundiga?
Aga miks pojal käib see kiiresti, aga sinul endal mitte? Mis segab sul endal andmed kiiresti ümber tõmmata? Ilmselt oled ka vaikselt teel sinnapoole, kus varsti lapselapsed sulle telefone peavad ostmas käima.
Vanaemadel on teised oskused. Vean kihla, et sa ise ei tuleks poolte asjadega toime, millega saavad/said hakkama su vanavanemad. Mõtle natuke järele ja ära nii ülbelt plõksi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 18:00Ei oleks pidanud neljakesi minema. Kas sina käid omale telefoni terve perega ostmas?! Kurb on, kui inimene on vanadusest nõder ja pole enam võimeliine ise oste sooritama, vaid seda peavad tema eest teised tegema.
Sul ilmselt ei ole lähedasi, sa ei kujuta ettegi mis on lähedus ja head suhted.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 14:47 Mu poeg käis just ostis oma 87-aastasele vanaemale esimese Android nutitelefoni, sest vanaemal sai nuppudega telefonist kõrini. Arvutis istub igapäevaselt nagunii-loeb uudiseid, saadab meile, maksab arveid ja mängib mänge. Ise on ta eluga rahul, vaatab tillukesi lapselapsi, chillib kahe sõbrannaga ja on õnnelik.
Sel vanaemal on siis hästi jah, kui lausa kaks sõbrannat veel elus ja kabedad on. Minu ema on sama vana ja saab ka eluga ise kenasti hakkama. Aga kui palju me ka temaga ei suhtleks, on tal ikkagi tohutu palju aega veel ka üksi olla, minu meelest on tal juba aastaid depressioon. Mulle endale elu kaduvus muret ei tee, vananemine kui selline ka ei tee. Aga see, kuidas vanaduses oma päevi sisustada, teeb küll tõsist muret.
Külaline

Roosad tulbid kirjutas: 15 Juul 2025 18:10
87-aastasel on tillukesed lapselapsed?
Vabandust, loomulikult lapselapselapsed. Nagu kirjutasin, käis minu poeg talle ostmas, kes on lapselaps.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 18:20
Räägin sulle üht asja veel-ma ei tee paljusid asju ise, sest tegelen vaid asjadega, mis on meelepärane. Soovitan ka sulle.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 20:05
Sel vanaemal on siis hästi jah, kui lausa kaks sõbrannat veel elus ja kabedad on. Minu ema on sama vana ja saab ka eluga ise kenasti hakkama. Aga kui palju me ka temaga ei suhtleks, on tal ikkagi tohutu palju aega veel ka üksi olla, minu meelest on tal juba aastaid depressioon. Mulle endale elu kaduvus muret ei tee, vananemine kui selline ka ei tee. Aga see, kuidas vanaduses oma päevi sisustada, teeb küll tõsist muret.
Mõistan tõesti, et sellises vanuses on see õnn. Eks kurb ongi, et järjest kõik lähevad ja matad. Aga ta ei mõtle kahetsusega ega kurvalt, nagu teemaalgataja. Ta on õnnelik, et on saanud elada ilusa elu. PS: Üks asi, mida ta kurdab, on see, et üks neist sõbrannadest pidavat tervise üle kurtma. Aga keegi ei viitsi mingit hala kuulata, seega kästakse tal lõpetada ja normaalne olla. Ja 88-sõbrannal on nüüd uus mees ka ja tema autosse ta enam ei istu, sest sõbranna on hakanud viimasel ajal kihutama :D
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 18:20
Jeerum küll. Kas keegi on sinult kunagi küsinud, miks sa nii loll oled?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Juul 2025 20:28
Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 20:05
Mõistan tõesti, et sellises vanuses on see õnn. Eks kurb ongi, et järjest kõik lähevad ja matad. Aga ta ei mõtle kahetsusega ega kurvalt, nagu teemaalgataja. Ta on õnnelik, et on saanud elada ilusa elu. PS: Üks asi, mida ta kurdab, on see, et üks neist sõbrannadest pidavat tervise üle kurtma. Aga keegi ei viitsi mingit hala kuulata, seega kästakse tal lõpetada ja normaalne olla. Ja 88-sõbrannal on nüüd uus mees ka ja tema autosse ta enam ei istu, sest sõbranna on hakanud viimasel ajal kihutama :D
On alles vinged mutid! Vaat see ongi hetkes elamine.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 17:46
Tolmukübe kirjutas: 15 Juul 2025 15:08
No ega ta nii vilets ka pole. Kui katus pea kohal, tuba soe, tervis korras, söök nina ees, sissetulek ka - mida sa hing enam ihkad? Hobid ka, millega tegelda - telekas, aiandus, või mis kellegil on. Eelistan kas troopikat või subtroopikat, seal saab palju ujuda. Ja värsked puuviljad on maitsvad. Ja soe õhk meeldib, ümber keha, praegu on natuke suve, saab siin ka seelikuga käia. Ja kui rahu on, et sõjatandrile ei satu.
Sa ei ole ju ometi nii lihtsake, et kui kliima muutub, liustikud sulavad, loodusvarad on lõpukorral ning linnu-ja loomaliigid järjest hävinevad, siis sinul on ikka hea olla, kui kõht täis ja tuba soe?!
Maailma me muuta ei saa, ennast aga küll. Miks mul peaks olema halb olla, kui situatsioon on nii, nagu sa kirjeldad? See, et mina tunnen ennast halvasti, ei muuda maailma. Järelikult - pole mõtet end halvasti tunda. Lihtne ja loogiline. Kõik geniaalsed asjad on lihtsad, muideks. Tarbetuid kannatusi pole kellegile vaja.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Tolmukübe kirjutas: 16 Juul 2025 08:10
Külaline kirjutas: 15 Juul 2025 17:46
Tolmukübe kirjutas: 15 Juul 2025 15:08
No ega ta nii vilets ka pole. Kui katus pea kohal, tuba soe, tervis korras, söök nina ees, sissetulek ka - mida sa hing enam ihkad? Hobid ka, millega tegelda - telekas, aiandus, või mis kellegil on. Eelistan kas troopikat või subtroopikat, seal saab palju ujuda. Ja värsked puuviljad on maitsvad. Ja soe õhk meeldib, ümber keha, praegu on natuke suve, saab siin ka seelikuga käia. Ja kui rahu on, et sõjatandrile ei satu.
Sa ei ole ju ometi nii lihtsake, et kui kliima muutub, liustikud sulavad, loodusvarad on lõpukorral ning linnu-ja loomaliigid järjest hävinevad, siis sinul on ikka hea olla, kui kõht täis ja tuba soe?!
Maailma me muuta ei saa, ennast aga küll. Miks mul peaks olema halb olla, kui situatsioon on nii, nagu sa kirjeldad? See, et mina tunnen ennast halvasti, ei muuda maailma. Järelikult - pole mõtet end halvasti tunda. Lihtne ja loogiline. Kõik geniaalsed asjad on lihtsad, muideks. Tarbetuid kannatusi pole kellegile vaja.
mulle tolmukübeme jutt meeldib, pidin laias laastus sama kirjutama. mõtte jõud on tugev. mõtled, et küll on sitt ilm ja vilets elu - nii ongi. mõtled, et küll on ikka vihmaga vedanud, kõik lilled saavad kastetud ja ise oled veel kõrges eas nii kõbus - ja nii ongi ;)
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 16 Juul 2025 08:10See, et mina tunnen ennast halvasti, ei muuda maailma. Järelikult - pole mõtet end halvasti tunda. Lihtne ja loogiline. Kõik geniaalsed asjad on lihtsad, muideks. Tarbetuid kannatusi pole kellegile vaja.
Kõlab hästi, aga kuidas seda teha, et end mitte halvasti tunda?
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 13:08
Tolmukübe kirjutas: 16 Juul 2025 08:10See, et mina tunnen ennast halvasti, ei muuda maailma. Järelikult - pole mõtet end halvasti tunda. Lihtne ja loogiline. Kõik geniaalsed asjad on lihtsad, muideks. Tarbetuid kannatusi pole kellegile vaja.
ma pole küll tolmukübe, aga võin sulle vastata - tolmukübe vast pärast täiendab :)
alusta sellest, et oled koos inimestega, kes sulle meeldivad ja kellega sa ennast hästi tunned.
kujunda oma kodu nii, et see oleks sinu lemmikpaik ja sul oleks seal mõnus olla.
tee seda, mis sind õnnelikuks teeb - minul on reisimine, aiandus, lähedastega suhtlemine.
leia aega hobide jaoks, loe häid raamatuid.
hoolitse oma tervise eest - liigu piisavalt, söö tervislikult, vajadusel võta vitamiine, mõne tervisehäda korral suhtu teemasse tõsiselt.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 13:08
Pole vaja endasse teiste probleeme võtta. Elad oma elu, ja tegeled oma asjadega. Maailma sa ei muuda, ja kellegi eest midagi ära teha ei saa. Või kui nt tekivad süümekad, et ta ju nii õnnetu (nt joodik), siis mõtled, et see on teise inimese otsus, valik ja tahe elada nii, nagu ta elab. Ja neid on palju, kes ei taha vaeva näha, aga sina ei tee ka teise eest tema asju ära. Nt joodik - lamab haljasalal, see on tema haigussümptom. Aga muud haigused on ka olemas, ja neil omad sümptomid, joodikust sugugi mitte lihtsamad. Teiste haigustega ei toeta haiget keegi, mis erand see joodikki on? Tahan öelda, et pole vaja muretseda enda, ega teiste pärast. Muidugi pead oma tervise eest hoolitsema ja mööda arste käima, aga selline pidev muretsemine või üle hoolimine - see pole hea, see panebki end halvasti tundma. Keskendu sellele, mis sulle meeldib ja sobib. Kui su elus on toksilised inimesed, ära nendega suhtle.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 16 Juul 2025 15:18
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 13:08
Pole vaja endasse teiste probleeme võtta. Elad oma elu, ja tegeled oma asjadega. Maailma sa ei muuda, ja kellegi eest midagi ära teha ei saa. Või kui nt tekivad süümekad, et ta ju nii õnnetu (nt joodik), siis mõtled, et see on teise inimese otsus, valik ja tahe elada nii, nagu ta elab. Ja neid on palju, kes ei taha vaeva näha, aga sina ei tee ka teise eest tema asju ära. Nt joodik - lamab haljasalal, see on tema haigussümptom. Aga muud haigused on ka olemas, ja neil omad sümptomid, joodikust sugugi mitte lihtsamad. Teiste haigustega ei toeta haiget keegi, mis erand see joodikki on? Tahan öelda, et pole vaja muretseda enda, ega teiste pärast. Muidugi pead oma tervise eest hoolitsema ja mööda arste käima, aga selline pidev muretsemine või üle hoolimine - see pole hea, see panebki end halvasti tundma. Keskendu sellele, mis sulle meeldib ja sobib. Kui su elus on toksilised inimesed, ära nendega suhtle.
Jutt muidu kõik õige, et ela oma elu ja ära püüa teiste probleeme lahendada. Küll aga pead sa teiste probleeme lahendada aitama siis, kui see juhtumisi on sinu töö. Näiteks kui oled arst või sotsiaaltöötaja vms. Siis sa ei saa öelda, et kõige tähtsam on vaid enda isiklik mugav elu, ja vaadata abiküsijat kui ebasoovitavat elementi, kellest tuleb ruttu lahti saada. Mingil hetkel võid ise olla see abiküsija.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 15 Juul 2025 12:10 Ma usun, et peale surma on veel midagi, ja et me sünnime uuesti. Ja vananemise peale ma üldse ei mõtle, nahk on veel täitsa viisakas, erilisi tundemärke pole. Ja vanana olen ma sama väärtuslik, kui praegu, ega's ma siis kuidagi kehvemaks ju ei muutu.
Seda uuesti sünni juttu on huvitav mõelda. Kas inimene sünnib uuesti inimesena? Kas on otsustaja kellena ja kuhu sünnid? Äkki on uuesti sündimine pigem karistus?
Me siin oleme kultuur, kes tahab elada ja elust tuleb rõõmu tunda. Mõned kultuurid aga elavad selle nimel, et peale surma tuleb õndsus. Ma ei tea kust ma olen kuulnud, et peale surma saadakse taevasse ja lubatakse veel neitsisid...
Kui pole keha, mida nende neitsitega teha? Või kui maa peal said vägistatud, siis lähed taevasse ja oled neitsi. Kas see neitsi, keda lubatakse peale surma meestele?
Külaline

Hetkes rõõmu tundmist, nagi ka muid kasulikke harjumusi, saab treenida. Lihtsalt mõtled selle peale ja harjutad ennast leidma head enda ümber. Mindfulness praktika.

Elu kaduvus ja vananemine on sealjuures paratamatud ja ei muutu kuidagi ka siis, kui sa ööd ja päevad läbi selle pärast närvitsed. Niisiis, milleks närvitsemise ja muretsemise peale energiat raisata?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot], Tuuletu ja 8 külalist