Kas alkoholism..

vana hea klassika
Vasta
Vesipea
Teerajaja
Kontakt:

Kas alkoholism..

Postitus Postitas Vesipea »

...on patt või haigus?
kägu

Postitus Postitas kägu »

Algul üks, hiljem teine.
Vesipea
Teerajaja
Kontakt:

Äkki on depressiooni ilming? Mu abikaasa joob mind laua alla piltlikult öeldes. Iga issanda päev. Kaalub minust vähem ja tegu on naisterahvaga.
sõltuvustes

Postitus Postitas sõltuvustes »

Mis hetkest üldse on tegu alkoholismiga? Ja kuidas on see võrdluses näiteks magusa- või kohvisõltuvusega ning milline neist on kõige hullem? Ilma kohvita mina näiteks päevagi olla ei soovi. Ilma magusa või alkota võin vabalt nädalaid või kauemgi olla, kuid samas meelsasti ampsan iga päev tüki šokolaadi ja miks ka mitte klaasikese veini.
Kushetkest

Postitus Postitas Kushetkest »

sõltuvustes kirjutas: 03 Juun 2024 12:12 Mis hetkest üldse on tegu alkoholismiga? Ja kuidas on see võrdluses näiteks magusa- või kohvisõltuvusega ning milline neist on kõige hullem? Ilma kohvita mina näiteks päevagi olla ei soovi. Ilma magusa või alkota võin vabalt nädalaid või kauemgi olla, kuid samas meelsasti ampsan iga päev tüki šokolaadi ja miks ka mitte klaasikese veini.
Utleme, kui kained päevi on ainult 40/50% nädalast või veelgi vähem siis on minuarvates tegu alkoholismiga. Klaasike veini on üks asi, teine on pudel veini või pool pudelit viina. Lisaks kui emotsioonid panevad jooma, halb päev ja hakatakse tinutama
Vesipea
Teerajaja
Kontakt:

Kas joodikul või asjaarmastajal on vahe?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sõltuvus. Seega vist pigem haigus?
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Kui soovitakse teada, kas tegemist on alkoholismiga või kuritarvitamisega, siis võib teha testi siin: https://alkoinfo.ee/et/
Samas on üsna kindel, et kui lähedased hakkavad märkusi tegema, inmene hakkab alkoholitarbimist varjama ja eitama, tal jäävad tegemata tegevused, mis plaanis olid, ta tarvitab alkoholi rohkem, kui ta esialgu plaanis, on ta sõlltuvuses. Loomulikult on see haigus, mitte mingi patt või mida iganes.
FNHR

Postitus Postitas FNHR »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 20:38 EL kõige rohkem päevas alkoholi joovaid inimesi elab Portugalis, ca 24% elanikkonnast jõi alkoholi, st veini söögi kõrvale. Meie mõistes on nad kõik alkohoolikud eks. Eestlastel on see mõisaajast kompleks, kus me peame olema kõige korralikumad, kõige paremad pailapsed ja siis hullult rõhutakse rahvast nii sõnas kui maksudes. Inimese elu on olemuselt tiba mõttetu nagunii. Kõigil ei ole õnne olla edukas, teised peavad oma päevi kuidagi teistmoodi õhtusse saatma ja lõbustama, selleks ongi alkohol.

Aeg, koht ja kogus.

Eestlane joob pool pudelit, pudeli viina ja hakkab joomakaaslasi maha nottima (selliseid uudiseid on palju olnud). Või joob iga õhtu kuuspaki ära ja kukub jorisema.

Seda ei saa kõrvutada hispaania, portugali ja prantsuse eluga kus vein on elustiili osa, seda juuakse klaasike-kaks õhtusöögi kõrvale. Nad OSKAVAD juua.

Portugallased oskavad juua. Aja, koguse ja koha poolest. Selline what aboutism argument
Vastus

Postitus Postitas Vastus »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 21:06 Ah ei ela nemad seal teistmoodi. Tänavakohvikutes õhtul joomased kõik jorisemas. Kuna portugallased on lärmakas rahvas, siis neid ennast ei häiri. Näed, ka sina tahad pailaps olla, ikka ei tohi 6pakki juua ja joriseda, mida teised meist arvavad eks. Neil pole seal isegi alkoholiaktsiisi suurt.
Ma olen piisavalt käinud neis riikides. Sellist joomakultuuri nii räigel kombel neil seal ei esine. Loeb ka milline rahvus joob. Umbes nagu nuga ei ole iseenesest ohtlik, loeb see, kelle käes see nuga on.

Ei taha pailaps olla, miks ma peaks tahtma hunniku kaloreid sisse juua ja juua midagi mis mulle ei maitse ja on tervisele kahjul ka veel.

Aga mulle jäänud mulje, et sa soovid vaielda, pope vahet mis argument on. Tähtis on sellele vastu seista
Opakas peaksin olema.
Mann

Postitus Postitas Mann »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 21:12 Mis mõte on üldse foorumis olla kui midagi ei arva ja miks ma peaks arvama nii nagu sina arvad? Kui ei arva, siis olen halb inimene?
Ära joo kui sa ei taha, pole mõtet teiste kallal viriseda ja neid halvustada.
Pole virisenud ja halvustanud. Ära ole nii tundlik
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kaegu, Mammut, Roosad tulbid, Semrush [Bot] ja 11 külalist