Kuidas talute kuuma ilma?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kuidas talute kuuma ilma?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina talun hästi, minu muudab selline ilm aktiivseks, jaksan rohkem, olen aktiivsem, käin kuskil hea meelega.. Aga külmaga muutun letargiliseks. Eriti talvel, kui on veel libe ka, istun hoopis hea meelega kodus ja välja üldse ei tõmba ja aktiivsust ka pole. Kuidas teil?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Talun halvasti, eriti kui on samal ajal ka tuulevaikne. Ei taha siis kuskile minna, ainult mingi lebo, soovitavalt horisontaalne tegevus sobib. Kuidagi ei saa aru inimestest, kes lähevad keset suve kuhugi Lõuna-Euroopasse kuumarabandusi ja päiksepõletusi saama. Isegi põrgu on inimkonna kujutlustes kuum mitte külm paik.
Külaline

Mina istun toas, välisuks ja maja teisel küljel asuv aken on lahti, mille tulemusena on paras mõnus tuuletõmbus. Väga hea on olla.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 19 Juul 2025 17:05 Mina talun hästi, minu muudab selline ilm aktiivseks, jaksan rohkem, olen aktiivsem, käin kuskil hea meelega.. Aga külmaga muutun letargiliseks. Eriti talvel, kui on veel libe ka, istun hoopis hea meelega kodus ja välja üldse ei tõmba ja aktiivsust ka pole. Kuidas teil?
Noh, las ma ennustan: siin teemas hakkab kohe eestlasele omane virisemine pihta. Siiani kiruti, et ilm on liiga külm ja suve pole, nüüd on paar päeva leitsakut olnud - ja juba jälle inimestel nina vingus.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 19:26
Tolmukübe kirjutas: 19 Juul 2025 17:05 Mina talun hästi, minu muudab selline ilm aktiivseks, jaksan rohkem, olen aktiivsem, käin kuskil hea meelega.. Aga külmaga muutun letargiliseks. Eriti talvel, kui on veel libe ka, istun hoopis hea meelega kodus ja välja üldse ei tõmba ja aktiivsust ka pole. Kuidas teil?
Noh, las ma ennustan: siin teemas hakkab kohe eestlasele omane virisemine pihta. Siiani kiruti, et ilm on liiga külm ja suve pole, nüüd on paar päeva leitsakut olnud - ja juba jälle inimestel nina vingus.
Ükski äärmus polegi sobiv. Põhjamaa inimesele sobib suvi, kui on kuni +25. Üle selle on kuumalaine. Täna oli meil +30, sellise ilmaga ma lebotan poolpaljalt voodil ventilaatori ees, joon külma vett ja vaatan Netflixi. Muuks ei ole jaksu ega tahtmist.
Külaline

Ei meeldi palavus. Toas on õnneks piisavalt jahe, tegelesin suurema osa päevast nii köögi koristamise kui raamatupidamisega. Kui homme veel kuumemaks läheb, võtan ette keldri koristamise, sest seal on paksud paekivist seinad ja mõnusalt jahe.
Tegin hommikul lapsele küll ettepaneku mere äärde ujuma minna, aga ta vastas, et ei viitsi sellise ilmaga kuhugi sõita.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 19:32
Ükski äärmus polegi sobiv. Põhjamaa inimesele sobib suvi, kui on kuni +25. Üle selle on kuumalaine. Täna oli meil +30, sellise ilmaga ma lebotan poolpaljalt voodil ventilaatori ees, joon külma vett ja vaatan Netflixi. Muuks ei ole jaksu ega tahtmist.
No kahjuks ei saa päris enda maitse järgi ilma tellida, muidu võiks jah olla minugi poolest kas või aasta läbi 23-24 kraadi päiksepaistelist ilma. Aga pigem ikka suvel siis kuumalaine kui 15-kraadine paduvihmaga sitt suusailm. Kannatate ära need mõned päevad sooja.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Ei meeldi selline lämbe palavus.
Õhksoojuspump ka hetkel ei tööta, gaas välja jooksnud 3 aastaga. Ilmselt mingi pisike leke.
Õnneks tappev palavus veel pole, ostsin sääsevõrgud, saab aknaid lahti hoida.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Minu arust väga mõnus ilm, käisin rannas. Seal oli nii palju rahvast, nagu olen varem ainult välismaal näinud. Et paned lina maha ja siis on kellegi varbad sul juba suus, sest ruumi pole.
Külaline

Mina talun halvasti, aga kindlasti ei vingu - pigem ikka selline ilm kui lakkamatu vihm, tuul ja külm.
Külaline

Minule kuum ilm ei meeldi, selle vihma vastu polnud mul midagi. Praegu ei taha ninagi välja pista enne kui hilja õhtul, päev möödub nelja seina vahel.
Külaline

Tegelikult meeldib. Päeval hoian end lauspäikesest, õhtul käin ujumas, väga mõnus. Kui tuuleke puhub ja õhk veidi liigub, pole hullu. Suvi! Lõpuks ometi.
Lapsed on ikka väga rahul, kui keegi viitsib nendega ka päeval korra ujumas käia.
Jah, 15 kraadist järsku 28 kraadi hüpata on suht karm, keha vajab harjumist.
Külaline

Ilma kuumus täiesti oleneb sellest, mitmendal korrusel elatakse. Alumise ja ülemise korruse temperatuuri vahe on vägagi tuntav. Samuti oleneb, kas inimene elab maal või linnas. Linnades on kuumem. Kõige halvem on neil, kes elavad linnades ülemistel korrustel ja ilma konditsioneerita ja sellises korteris, kus aknad on ühele poole ja veel ka lõuna poole.
Külaline

Jummel küll, no mis kuum see teil on? Siiani oli külm, mul on küll hea meel sooja üle. Ei pea ju keskpäeval rohima ronima lauspäikesesse, hoia varju siis! Ometi lõpuks saab õhtul õues istuda ja raamatut lugeda ilma jopeta. Ma pole üldse mingit hullu leitsakut tähele pannud, normaalne soe ilm on.
Külaline

Kellel on võimalik varjus mõnuleda, jahedas kodus olla või päevad vee ääres veeta, neil pole häda midagi.
Paljud töötavad lauspäikeses, korter kuum, ujumiskohti lähedal pole, neil pole väga meeltmööda.
Aga ilm on ilm. Väga hea, et me ei ela Egiptuses või Islandil 😄
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 22:39 Jummel küll, no mis kuum see teil on? Siiani oli külm, mul on küll hea meel sooja üle. Ei pea ju keskpäeval rohima ronima lauspäikesesse, hoia varju siis! Ometi lõpuks saab õhtul õues istuda ja raamatut lugeda ilma jopeta. Ma pole üldse mingit hullu leitsakut tähele pannud, normaalne soe ilm on.
õues raamatut lugeda ... elad oma majas, neil polegi häda midagi, hea nii õues kui toas.
Külaline

Mul täpselt samamoodi.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Juul 2025 23:07
Guest kirjutas: 19 Juul 2025 22:39 Jummel küll, no mis kuum see teil on? Siiani oli külm, mul on küll hea meel sooja üle. Ei pea ju keskpäeval rohima ronima lauspäikesesse, hoia varju siis! Ometi lõpuks saab õhtul õues istuda ja raamatut lugeda ilma jopeta. Ma pole üldse mingit hullu leitsakut tähele pannud, normaalne soe ilm on.
õues raamatut lugeda ... elad oma majas, neil polegi häda midagi, hea nii õues kui toas.
Just. Olen ka ise ajutiselt korteris ja me kõik siin elame ventilaatori ees. Loomad on täitsa hädas, ei jõua ära lõõtsutada, samas peab nad õue selle kuuma kätte veel hädale viima. Ime, et keegi siiani veel rabandust pole saanud. Majas oli tõesti hea juba selle poolest, et seal oli konditsioneer, koerad said maapinnale varju alla heita jne. Korteris on täielik põrgu.
Külaline

Senine suvi on löönud aia lokkama! Kastnud hoolikalt! Kõik taimed on kuidagi väga võimsad ja lopsakad.
Üleeelmisel suvel sai külastatud ühte aiandit ja hangitud sealt pea kahesaja euro eest püsililli. Sekka paar põõsast. Mõlemad õitsesid sel aastal, ise alles nii pisikesed. Forsüütia õitses ka eelmise aasta varakevadel. Kahe aastaga on mõlemad eduliselt kosunud.

Monarda nt. oli möödunud suvel kasvult u. 30 cm kõrgune. Tänavu 110 cm!! Ulme! Ja mega kena!
Istutamise aasta oli kuiv. Iga päev tassisin kahe kastekannuga lähedalolevast tiigist vett taimedele. Ikka mitmekümnete kannude kaupa. Päevas.
Sel aastal pole pidanud seda kordagi tegema. Ainult terrassi- ja toataimed on kasta. Selle vee saan majast.

Endale hankisin paar paari uusi kummikuid. Väga tore, et sai neid ka testida. Linnas :) Jaaniõhtul olid samuti jalas vihmamärjal murul ringi tatsates. Kuigi õhtuks tuli päike välja! Jalad jäid kuivaks.

Praegune soojus on samuti tore. Puhkus ka parasjagu. Kuigi ma pean end pigem põhjamaa inimeseks. +20 oleks minu jaoks ideaalne ilm.
Viimaste muru niitmistega on tekkinud kena jume nahale. Üks niitmiskord vältab 2 h 40 min. Niiduki taga sammudes. Võtan kui sporti ja D-vitamiini laadimist kehasse. Näole spf 30 vähemalt. Keha on bikiinides. Pikali olles päevitada ei suudaks. 30-kraadise ilma puhul eelistaksin pigem varjus püsida.

Lippaeda nt. värvisin hommikul kell 6 - 10. Siis muutus ilm liialt palavaks. Nii järjest kolmel hommikul.

Meeldivad aga kõik aastaajad. Pole ka kunagi sügismasendust tundnud. Ei pea enam muru niitma- jess! :D Saab laternas küünlaid põletada valguse andmiseks. Garderoobi lisanduvad hoopis teised rõivad ja jalanõud. Tore vaheldus.
suvitaja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas suvitaja »

Ahjaa, mida veel tahtsin lisada...
Ehitasin kevadel ja suve hakul paar pesakasti lindudele. Olin arhitekt, täpsemalt öeldes.
Teise pesakasti hõivas lepalindudest paar (esimese punarinnad). Neil alles lendasid pojad pesast välja, hiline kurn.

Lindudele panin kaks veeanumat. Palav ju! Kuigi tiik on ka lähedal, on mõlemad - nii savist kauss kui savist kann täidetud veega - kasutust leidnud.
Nii lahe on vaadata, kuidas nad seal joovad, vett pritsivad ja end märjaks kastavad. Keeruline on noore sulestiku järgi aimata, kelle pojad täpsemalt...aga arvan, et samade lepalindude lapsed. Neli poega siis järelikult. Kõik kordamööda ja ka mitmekesi käisid joomas ja vett pritsimas :D
Sama tegi nende isa kannu veerel. Valge pealaega. Tema tunnen juba kaugelt ära. Käib siiani ka pesakasti katusel istumas ja "jutustamas".
Kaevu kaanel toimus see kausi veerel möll. Pesakast paikneb sellest ca 3- 4 m eemal. Igal hommikul valan anumad taas triiki vett täis. Tore on neid tegelasi kõrvalt jälgida :) Aknast vaadeldav.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Lumi ja 4 külalist