Spordi tegemise vanus
-
Külaline
Spordi tegemise vanus
Mida te arvate: kas 47-aastane on liiga vana, et teha sporti? Näiteks jooksmas käia.
Jooksmiseks võib küll liiga vana olla, mingis vanuses ju artroos hakkab jm hädad. Aga mõõdukalt jalgrattaga sõita, ujuda või võimelda/kiirkõndi harrastada, miks mitte? Mingid sellised kergemad alad, mis ei koorma eriti liigeseid ega südant.
-
Külaline
Misasja? Millest selline küsimus?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:30 Mida te arvate: kas 47-aastane on liiga vana, et teha sporti? Näiteks jooksmas käia.
Kui aga pead silmas, et pole kunagi ennast liigutanud ja tahaks nüüd jooksma hakata, siis alustada tuleb rahulikult, läbimõeldult ning koormust vähehaaval tõsta. Kui sellises vanuses prauhh jooksma kukkuda, võivad tõesti igasugused hädad tekkida.
-
Külaline
Sellises vanuses tuleb jõusaalis käia. Jooksmise asemel kiirkõnd, koormab liigeseid vähem.
-
Külaline
Pidasin silmas paarikilomeetrist rahulikku jooksu iga päev. Et kas olen liiga vanainimene sellise asja jaoks. Ja kas sobib lühikesi pükse enam kanda minu vanuses jne.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:49Misasja? Millest selline küsimus?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:30 Mida te arvate: kas 47-aastane on liiga vana, et teha sporti? Näiteks jooksmas käia.Ükski vanus pole spordi jaoks liiga vana. Ja mis jooksmist puudutab, siis mõned ärksamad 80-aastased jooksevad isegi maratone.
Kui aga pead silmas, et pole kunagi ennast liigutanud ja tahaks nüüd jooksma hakata, siis alustada tuleb rahulikult, läbimõeldult ning koormust vähehaaval tõsta. Kui sellises vanuses prauhh jooksma kukkuda, võivad tõesti igasugused hädad tekkida.
-
Külaline
Miks sa neid lühikesi pükse peaksid kandma? Need sobivad vaid ideaalse keha puhul. Jooksmine sobib hästi ka 70-aastastele.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 12:13Pidasin silmas paarikilomeetrist rahulikku jooksu iga päev. Et kas olen liiga vanainimene sellise asja jaoks. Ja kas sobib lühikesi pükse enam kanda minu vanuses jne.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:49Misasja? Millest selline küsimus?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:30 Mida te arvate: kas 47-aastane on liiga vana, et teha sporti? Näiteks jooksmas käia.Ükski vanus pole spordi jaoks liiga vana. Ja mis jooksmist puudutab, siis mõned ärksamad 80-aastased jooksevad isegi maratone.
-
Külaline
Sellise suhtumise pärast tekivadki tobedad küsimused, nagu teemaalgatajal.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 13:26Miks sa neid lühikesi pükse peaksid kandma? Need sobivad vaid ideaalse keha puhul. Jooksmine sobib hästi ka 70-aastastele.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 12:13Pidasin silmas paarikilomeetrist rahulikku jooksu iga päev. Et kas olen liiga vanainimene sellise asja jaoks. Ja kas sobib lühikesi pükse enam kanda minu vanuses jne.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:49
Misasja? Millest selline küsimus?Ükski vanus pole spordi jaoks liiga vana. Ja mis jooksmist puudutab, siis mõned ärksamad 80-aastased jooksevad isegi maratone.
Loomulikult jookseb jooksja just sellises riietuses, nagu tal mugav.
Suvel pikkade pükstega on ju piin joosta.
Mu kodukandia juba aastaid üks vana, nii umbes 65+(vb isegi vanem) mees käib igapäevaselt jooksmas. Lühikeste pükste ja maika laadi särgiga. Täiesti normaalne vaatepilt. Ei midagi häirivat.
Teemaalgatajale: ära mõtle üle. See, mis teised arvavad, ei oma ju tegelikult üldse tähtsust.
-
Külaline
Kas üle 40-aastaste kõlbab ringi käia ainult kaetud kehaga!Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 13:26Miks sa neid lühikesi pükse peaksid kandma? Need sobivad vaid ideaalse keha puhul. Jooksmine sobib hästi ka 70-aastastele.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 12:13Pidasin silmas paarikilomeetrist rahulikku jooksu iga päev. Et kas olen liiga vanainimene sellise asja jaoks. Ja kas sobib lühikesi pükse enam kanda minu vanuses jne.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:49
Misasja? Millest selline küsimus?Ükski vanus pole spordi jaoks liiga vana. Ja mis jooksmist puudutab, siis mõned ärksamad 80-aastased jooksevad isegi maratone.
-
Külaline
No sain aru, et noortel ka ei kõlba lühikeste pükstega käia, palju neid ideaalkehasid siis üldse ilmas on.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:11Kas üle 40-aastaste kõlbab ringi käia ainult kaetud kehaga!Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 13:26Miks sa neid lühikesi pükse peaksid kandma? Need sobivad vaid ideaalse keha puhul. Jooksmine sobib hästi ka 70-aastastele.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 12:13
Pidasin silmas paarikilomeetrist rahulikku jooksu iga päev. Et kas olen liiga vanainimene sellise asja jaoks. Ja kas sobib lühikesi pükse enam kanda minu vanuses jne.
-
Külaline
Asi pole vanuses vaid selles, milline välja näed. Kui oled paks, siis mingite lühkarite ja minidega ringi ei töllerda. Elementaarne.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:11Kas üle 40-aastaste kõlbab ringi käia ainult kaetud kehaga!Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 13:26Miks sa neid lühikesi pükse peaksid kandma? Need sobivad vaid ideaalse keha puhul. Jooksmine sobib hästi ka 70-aastastele.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 12:13
Pidasin silmas paarikilomeetrist rahulikku jooksu iga päev. Et kas olen liiga vanainimene sellise asja jaoks. Ja kas sobib lühikesi pükse enam kanda minu vanuses jne.
-
Külaline
Võib-olla sina pole küll paks, aga oled lihtsalt kellegi jaoks väga ebameeldiva oleku ja kõneviisiga. Kas lõpetad ringi töllerdamise ära?Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:25Asi pole vanuses vaid selles, milline välja näed. Kui oled paks, siis mingite lühkarite ja minidega ringi ei töllerda. Elementaarne.
-
Külaline
Elementaarne on see, et sa ei passi ega iuta, mis teistel seljas on. Elementaarne viisakus.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:25Asi pole vanuses vaid selles, milline välja näed. Kui oled paks, siis mingite lühkarite ja minidega ringi ei töllerda. Elementaarne.
-
Külaline
sporti võib kindlasti teha, aga vaat jooksmine on selline asi, et mõned inimesed suudavad seda teha ja mõned lihtsalt ei suuda. mina kuulun sellesse teise gruppi. nt üritasin jooksmisest kui trenni soojendusest maksimaalselt viilida isegi alla 30sena, siis, kui veel ühe teise alaga väga aktiivselt võistlussporti tegin.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 08:30 Mida te arvate: kas 47-aastane on liiga vana, et teha sporti? Näiteks jooksmas käia.
praegu teemaalgatajast ca 10a vanem. ei jookse muidu, kui vahel 20m spurti trammi peale. suvel mängin aegajalt tennist, talvel vahel suusatan. põhisport on minu jaoks jalgrattaga liikumine, mõnikord niisama, mõnikord turule, mõnikord surnuaiale.
-
Külaline
Muidugi võib jooksmise sporti teha, kui see sobib. Mina isiklikult ei hakka vist iial sellega tegelema, sest olen jooksmist juba kooliajast lausa jälestanud 
Aga teemaalgatajale soovitan enne alustamist ehk mõne kogenud jooksjaga konsulteerida. Oma lähedase kaudu tean, et seal on ka omad tehnikad/tempo, pinnase valik ja ka jalanõud peavad olema õiged, et oma põlvi ja jalgu ära rikuks.
Aga teemaalgatajale soovitan enne alustamist ehk mõne kogenud jooksjaga konsulteerida. Oma lähedase kaudu tean, et seal on ka omad tehnikad/tempo, pinnase valik ja ka jalanõud peavad olema õiged, et oma põlvi ja jalgu ära rikuks.
-
Külaline
Mina mõtlesin ka 40+ vanuses hakata sporti tegema. Hakkasin jooksma, sest tundus, et kõik ju teevad seda. Käisin väljas jooksmas kui ka saalis lindi peal. No, ei meeldinud. Ikkagi hambad ristis sundisin ennast - teistele ju meeldib, miks siis mulle ei sobi. No ei sobinud. Vedasin end täiesti vastumeelselt jooksma. Asi lõppes mul korraliku põlvevaluga. Lisaks virutas jooksmine mul pulsi alati lakke.
Pärast seda hakkasin ringtreeningus käima. Ja jõutrennis. Viimane sobib kõige paremini. Lisaks käisin rulluisutamas. Mu meelest on rulluisutamine väga hea, sest see ei lõhu liigeseid ja annab väga hea koormuse tervele kerele.
Olen nõus kellegagi, kes eespool ütles, et kui tunned, et jooksmine sulle sobib ja meeldib, siis kindlasti tuleb valida õiged jalanõud. Samuti peaks leidma hea, loodusliku pinnase ja vältima asfaldit. Ja pole paha ka mõne treeneriga nõu pidada, sest jooksmisel on tõepoolest oma kindel tehnika - et ei lõhuks jalgu ära nii, nagu mina seda tegin.
P S Täna olen 54 ja kannan vabalt avalikus kohas lühikesi pükse ja ka minit. Ja ei huvita üldse mida mõni "tohutult hea suhtleja, hea inim- ja sõbrasuhetega" ekspert lühikeste pükste kandmisest arvab.
Pärast seda hakkasin ringtreeningus käima. Ja jõutrennis. Viimane sobib kõige paremini. Lisaks käisin rulluisutamas. Mu meelest on rulluisutamine väga hea, sest see ei lõhu liigeseid ja annab väga hea koormuse tervele kerele.
Olen nõus kellegagi, kes eespool ütles, et kui tunned, et jooksmine sulle sobib ja meeldib, siis kindlasti tuleb valida õiged jalanõud. Samuti peaks leidma hea, loodusliku pinnase ja vältima asfaldit. Ja pole paha ka mõne treeneriga nõu pidada, sest jooksmisel on tõepoolest oma kindel tehnika - et ei lõhuks jalgu ära nii, nagu mina seda tegin.
P S Täna olen 54 ja kannan vabalt avalikus kohas lühikesi pükse ja ka minit. Ja ei huvita üldse mida mõni "tohutult hea suhtleja, hea inim- ja sõbrasuhetega" ekspert lühikeste pükste kandmisest arvab.
-
Külaline
Mis te sellest lühikesest püksist nii erutute? Seda aega on meil ju nii lühikest aega.
Jooksmisega võib alustada igas eas. Ma ka muudkui alustan. Aga jooksjaks pole ma ikka saanud. Mul jääb kõigest puudu. Võhmast, jõust, motivatsioonist ja headest liigestest. Nii ma käingi sörkimas. Maru aeglaselt. Mõni km.
Jooksmisega võib alustada igas eas. Ma ka muudkui alustan. Aga jooksjaks pole ma ikka saanud. Mul jääb kõigest puudu. Võhmast, jõust, motivatsioonist ja headest liigestest. Nii ma käingi sörkimas. Maru aeglaselt. Mõni km.
-
Külaline
-
Külaline
Miks sa arvad, et me kõik oleme siin ülekaalulised? Et, kui ma olen 40+, siis raudselt olen paks?Guest kirjutas: ↑21 Juul 2025 10:54 Siis nii ei tohi käia või?
https://images.generated.photos/YeocnSF ... LmpwZw.jpg
P S Kui too neiu tunneb ennast lühikestes pükstes hästi, siis mida on sinul erutuda?
-
Külaline
Lühikeste pükstega võib käia aastaringselt. Näiteks sisetreeningul.Guest kirjutas: ↑21 Juul 2025 09:25 Mis te sellest lühikesest püksist nii erutute? Seda aega on meil ju nii lühikest aega.
-
Külaline
Mina küsisin, et kas nii ei tohi käia. Ma olen ise suht sarnane ja ka käin lühikeste pükstega, sest nii palav on. Aga siin keegi kirjutas, et kui paks oled, ei tohi lühikestega käia.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 11:40Kui too neiu tunneb ennast lühikestes pükstes hästi, siis mida on sinul erutuda?
Lihtsalt küsimus oli, ei erutunud. Sina erutusid ja mõtlesid mingi draama välja mu küsimuset.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline