Uus sõber, harrastusteks ja muidu ka.
Uus sõber, harrastusteks ja muidu ka.
Minu ülikoolis õppima asunud poeg tuli murega, et tal oleks uusi sõpru vaja, kellega suhelda ja koos harrastada. Kaks kooliajast pärit sõpra on kaugel ja suhtlemine soiku vajanud. Häda selles, et poiss ise liigselt tagasihoidlik võõraste inimestega, peab seda lausa sotsiaalärevuseks. Samas, kui aga on õnnestunud tutvuda, on lõpuks vägagi jutukas ja hea huumorimeelega. Kuidas siis leiaksid uusi sõpru need noored, kes pigem õpivad kodus, kui seltskonda pidutsema suunduvad? Temasuguseid on kindasti teisigi, kes tänapäevaste sotsiaalmeediasse kolinud suhtlusmeetodite keskel üksindust tunnevad.
Andke nõu!
Või kui juhtub tutvusringkonnas olema sarnane tagasihoidlik noormees, kes tahaks ka suhelda, vahel arvutimänge mängida ja maailmaasju arutada, siis saatke julgelt privaatteade või jätke kontakt.
Andke nõu!
Või kui juhtub tutvusringkonnas olema sarnane tagasihoidlik noormees, kes tahaks ka suhelda, vahel arvutimänge mängida ja maailmaasju arutada, siis saatke julgelt privaatteade või jätke kontakt.
-
Külaline
No ei ei ei. Püha jumal su laps õpib juba ülikoolis. Miks emme otsib lapsele suhtlust?Rissel kirjutas: ↑20 Juul 2025 23:51 Minu ülikoolis õppima asunud poeg tuli murega, et tal oleks uusi sõpru vaja, kellega suhelda ja koos harrastada. Kaks kooliajast pärit sõpra on kaugel ja suhtlemine soiku vajanud. Häda selles, et poiss ise liigselt tagasihoidlik võõraste inimestega, peab seda lausa sotsiaalärevuseks. Samas, kui aga on õnnestunud tutvuda, on lõpuks vägagi jutukas ja hea huumorimeelega. Kuidas siis leiaksid uusi sõpru need noored, kes pigem õpivad kodus, kui seltskonda pidutsema suunduvad? Temasuguseid on kindasti teisigi, kes tänapäevaste sotsiaalmeediasse kolinud suhtlusmeetodite keskel üksindust tunnevad.
Andke nõu!
Pojakene nüüd peab ise hakkama saama.
Tuli murega? Kahtlen. Kui päriselt ka tuli siis sa oled ise ninnu-nännutabud last liiga palju, et ta oma eluga hakkama ei saa.
-
Külaline
Milleks sinu kaagatamine hea on?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 00:17No ei ei ei. Püha jumal su laps õpib juba ülikoolis. Miks emme otsib lapsele suhtlust?
Tuli murega? Kahtlen. Kui päriselt ka tuli siis sa oled ise ninnu-nännutabud last liiga palju, et ta oma eluga hakkama ei saa.
Lasete täiskasvanud inimese nibu otsast lahti, jalaga ahtrisse ja elumerre?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 00:24Milleks sinu kaagatamine hea on?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 00:17No ei ei ei. Püha jumal su laps õpib juba ülikoolis. Miks emme otsib lapsele suhtlust?
-
Külaline
Jah.
-
Külaline
Ega see pole vaid noortemure. Väljas käimine on kulukas, kust leida uusi tuttavaid? Mõni on väga sotsiaalne inimene, aga kust leiavad introvetsemad inimesed tuttavaid, sõpru kui endal algatusest jääb puudu?
Kas on lihtsalt mõnd sellist platvormi, netis, kust leida sõpru. Sõpru, uusi tuttavaid, mitte suhet. St mitte nagu tinder.
Kas on lihtsalt mõnd sellist platvormi, netis, kust leida sõpru. Sõpru, uusi tuttavaid, mitte suhet. St mitte nagu tinder.
-
Külaline
Astugu mõnda korporatsiooni, mingu meeskonnamängu sporditrenni, rahvatantsu/-laulu rühma osalema.
-
Külaline
Nii huvi pärast küsin, et mis loogika järgi otsustasid "noortemure" kokku kirjutada?Ega see pole vaid noortemure.
-
Külaline
Ei olegi loogikat. Lihtsalt läksGuest kirjutas: ↑21 Juul 2025 10:31Nii huvi pärast küsin, et mis loogika järgi otsustasid "noortemure" kokku kirjutada?Ega see pole vaid noortemure.
Aitäh, et muretsed õige kirjakeele pärast
-
Külaline
Saatsin teate sinu katse kohta teist kiusama hakata. Ärge looge siia perekooli!Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 10:31Nii huvi pärast küsin, et mis loogika järgi otsustasid "noortemure" kokku kirjutada?
Selles vanuses inimene peaks endale juba ise sõpru leidma.
Eks ülikoolis saavad kokku uued inimesed ja tekivad ka uued suhted. Mina ise leidsin omal ajal just oma kursuselt palju vahvaid kaaslasi, kellest mitmetega jäin püsivalt suhtlema ka pärast ülikooli lõpetamist. Vaba aega veetsime ka koos, lisaks said mitmetest kolleegidki. Pole vaja sõprade leidmist endale või oma emale ekstra eesmärgiks seada - elu on näidanud, et parimad sõprussuhted tekivad spontaanselt, just siis, kui oodatagi ei oska
Eks ülikoolis saavad kokku uued inimesed ja tekivad ka uued suhted. Mina ise leidsin omal ajal just oma kursuselt palju vahvaid kaaslasi, kellest mitmetega jäin püsivalt suhtlema ka pärast ülikooli lõpetamist. Vaba aega veetsime ka koos, lisaks said mitmetest kolleegidki. Pole vaja sõprade leidmist endale või oma emale ekstra eesmärgiks seada - elu on näidanud, et parimad sõprussuhted tekivad spontaanselt, just siis, kui oodatagi ei oska
-
Külaline
Kas see on kiusamine? Ma lihtsalt huvi pärast küsisin. Lasteisa ja lasteema puhul ma saan isegi nagu aru mingist loogikast, aga noortemure? Imelik, et kui midagi õigekirja kohta mainid, on kohe alandamine, kiusamine, raporteerimine, aga mingi lollakaks sõimamine võib siin olla, keegi ei erutu.
-
Külaline
Väljenduslaadilt oled see, kes vihkab Tartut ja eriti selle linna ülikooli.
Igale arvamusele plõksid vastu, seda et, pole mõtet midagi kribada
Igale arvamusele plõksid vastu, seda et, pole mõtet midagi kribada
-
Külaline
No said oma huvi rahuldatud? Kogemata jäi inimesel tühik vajutamata.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 13:07Kas see on kiusamine? Ma lihtsalt huvi pärast küsisin.
Mul juhtub seda alailma, kui mõte jookseb näppudest ette - nimelt peab mu klaviatuuril tühikut vajutama kõvemini kui teisi klahve.
-
Külaline
Kui mina ülikooli läksin, siis juba avaaktusel tutvusin paari kursusekaaslasega, kes mu kõrval istusid. Kõik on esimestel päevadel võõras kohas ärevad ja avatud suhtlusele, sest suhtlus võtab ärevuse maha, sest siis tead, et said õigesti aru, kuhu vaja minna ja mida teha.
Vastates korraga kõigile: emme ei otsi lapsele sõpra, mõte oli esitada küsimus.
Ülikoolis võib vedada ja võib mitte. Kui on olukord, et oma erialal valdav enamus tüdrukud, kes omavahel räägivad vene, läti või ukraina keelt ja neil mõnel poisil täiesti erinevad huvid, siis pole väga palju võimalusi. Ülikool pole mingi tantsupidu, kui eesmärgiks on hästi õppida, ei veeda aega linnas ringi hängides, isegi kui tegemist avatud inimesega.
Need, kes lehti loevad, teavad, et vimastel aastatel on palju kirjutatud noortest, kes pandeemiajärgselt end üksikuna tunnevad, lisaks ka loomult introverdid. Pole kaua möödas ka postitusest, kus üks ema leidis mõttekaaslaseid inimeste hulgast, kellel on äärmiselt vastumeelne suhtlemine teiste lapsevanematega klassiüritustel, eelistades aega pigem tualettruumis veeta. Paljudele raskesti mõistetav, aga paljudele ilmselt ka tuttav.
Suhtlemine on seega erinevatel inimestel erineva efektiivsusega, aga arusaadavalt mõistab seda ainult see, kel endale kogemusi. Miks teised sõna võtavad teemadel, mille kohta kogemus puudub, on alati mulle arusaamatuks jäänud. Ilmingu põhjuseks on tõenäoliselt vajadus oma frustratsioone kuskil välja elada, mida ma täiesti mõistan. Mõnes mõttes tegemist sama olukorraga - ühtedele valmistab raskuseid võõraste inimestega suhtlust alustada ja teistele valmistab raskuseid võõraste inimeste kirjutistele mitte reageerida, kui midagi asjalikku öelda ei oska.
TM.
Ülikoolis võib vedada ja võib mitte. Kui on olukord, et oma erialal valdav enamus tüdrukud, kes omavahel räägivad vene, läti või ukraina keelt ja neil mõnel poisil täiesti erinevad huvid, siis pole väga palju võimalusi. Ülikool pole mingi tantsupidu, kui eesmärgiks on hästi õppida, ei veeda aega linnas ringi hängides, isegi kui tegemist avatud inimesega.
Need, kes lehti loevad, teavad, et vimastel aastatel on palju kirjutatud noortest, kes pandeemiajärgselt end üksikuna tunnevad, lisaks ka loomult introverdid. Pole kaua möödas ka postitusest, kus üks ema leidis mõttekaaslaseid inimeste hulgast, kellel on äärmiselt vastumeelne suhtlemine teiste lapsevanematega klassiüritustel, eelistades aega pigem tualettruumis veeta. Paljudele raskesti mõistetav, aga paljudele ilmselt ka tuttav.
Suhtlemine on seega erinevatel inimestel erineva efektiivsusega, aga arusaadavalt mõistab seda ainult see, kel endale kogemusi. Miks teised sõna võtavad teemadel, mille kohta kogemus puudub, on alati mulle arusaamatuks jäänud. Ilmingu põhjuseks on tõenäoliselt vajadus oma frustratsioone kuskil välja elada, mida ma täiesti mõistan. Mõnes mõttes tegemist sama olukorraga - ühtedele valmistab raskuseid võõraste inimestega suhtlust alustada ja teistele valmistab raskuseid võõraste inimeste kirjutistele mitte reageerida, kui midagi asjalikku öelda ei oska.
TM.
-
Külaline
Mina arvan, et kui ema peab ise ülikoolis õppivale noormehele sõpru otsima, siis on varasemas kasvatuses midagi vajaka jäänud.
Noormehel või üldse mehel on huvid. Nende huvide rakendamise käigus leiab ta endale sõbrad ja mõttekaaslased. Näiteks Ott Tänak ja Martin Järveoja pidid ju kunagi esimest korda kohtuma ja mõtteid vahetama.
Noormehel või üldse mehel on huvid. Nende huvide rakendamise käigus leiab ta endale sõbrad ja mõttekaaslased. Näiteks Ott Tänak ja Martin Järveoja pidid ju kunagi esimest korda kohtuma ja mõtteid vahetama.
-
Külaline
Aga otsid ju. Mis see küsimus siis oli?
Laps peab ise need kohad avastama. Üks variant ongi see sama mängukommuun.
EI näe mõtet sellel targutaval kommentaaril, aga kordan veel kord, et ei otsi, küsisin nõu, aga jätsin võimaluse kontakteeruda, kui satub lugema ema, kel kodus sarnane tagasihoidlik.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2025 14:46 Mina arvan, et kui ema peab ise ülikoolis õppivale noormehele sõpru otsima, siis on varasemas kasvatuses midagi vajaka jäänud.
Jah, kindlasti on huvigruppe, kus sõpru võib leida, kui on selliseid huvisid. Mina isiklikult küll näiteks kudumisringi ei läheks sellel põhjusel, sest kuduma hakkaksin ainult üksikul saarel ja sedagi viimases meeleheites. Ja kui järgi mõelda, täpselt nagu keegi siis mainis, ka täiskasvanud inimestel pole alati sugugi lihtsam uusi sõpru leida, eriti just neid, kellega iseloom klapiks. Võib tulla üllatusena, aga huvidest pole alati kasu, eriti meestel.
-
Külaline
Mängukommuun on ju olemas. Ütlegi talle, et otsigu sealt.Rissel kirjutas: ↑22 Juul 2025 18:27EI näe mõtet sellel targutaval kommentaaril, aga kordan veel kord, et ei otsi, küsisin nõu, aga jätsin võimaluse kontakteeruda, kui satub lugema ema, kel kodus sarnane tagasihoidlik.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2025 14:46 Mina arvan, et kui ema peab ise ülikoolis õppivale noormehele sõpru otsima, siis on varasemas kasvatuses midagi vajaka jäänud.
Jah, kindlasti on huvigruppe, kus sõpru võib leida, kui on selliseid huvisid. Mina isiklikult küll näiteks kudumisringi ei läheks sellel põhjusel, sest kuduma hakkaksin ainult üksikul saarel ja sedagi viimases meeleheites. Ja kui järgi mõelda, täpselt nagu keegi siis mainis, ka täiskasvanud inimestel pole alati sugugi lihtsam uusi sõpru leida, eriti just neid, kellega iseloom klapiks. Võib tulla üllatusena, aga huvidest pole alati kasu, eriti meestel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist