Milline on elu ilma depressiooni ja ärevuseta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 21:14 Postitus on kustutatud
Kuidas see on nartsissism? Ma ju väga tahaks, et selliseid mõtteid ja emotsioone, pisaraid ei oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 21:26
Kuidas see on nartsissism? Ma ju väga tahaks, et selliseid mõtteid ja emotsioone, pisaraid ei oleks.
Osaliselt on tal õigus. Muidugi ei pea KÕIK sellised ulgujad olema nartsissistid, aga mingi osa võib olla. See, mida siin aastatepikkuseks ulgumiseks nimetatakse on üks sümotom isiksusehäirete puhul. Inimene on endale võtnud kannataja rolli ja tahab, et kõik talle kaasa tunneksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 21:31
Osaliselt on tal õigus. Muidugi ei pea KÕIK sellised ulgujad olema nartsissistid, aga mingi osa võib olla. See, mida siin aastatepikkuseks ulgumiseks nimetatakse on üks sümotom isiksusehäirete puhul. Inimene on endale võtnud kannataja rolli ja tahab, et kõik talle kaasa tunneksid.
Ta ulub juba mingi 40 aastat ja ei muutu! Meil on teraapia, google, AI, tema va kurinahk ainult hädaldab ja ei tee mitte midagi. Nii pole ilus öelda, aga jumal tänatud, et ma sellist inimest ei tunne. Ei sõbra, vanemana vms. Üritaksin aidata ja kui ei saa aru, siis mingu, kus kurat! Sellist vastikut eneseimetlejat pole kellelegi vaja.
Külaline

Mõtted ei tule iseenesest pähe. Ise mõtled oma jubedaid mõtteid, sest meeldib. Mul on näiteks nii, et kui ei ole kõige parem tuju või midagi kurba tuleb meelde, tõstan oma suunurgad mõneks sekundiks ülespoole, nagu naerataks ning automaatselt saab keha teate, et kõik on hästi, meel on rõõmus.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 22:17
Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 21:31

Ta ulub juba mingi 40 aastat ja ei muutu! Meil on teraapia, google, AI, tema va kurinahk ainult hädaldab ja ei tee mitte midagi. Nii pole ilus öelda, aga jumal tänatud, et ma sellist inimest ei tunne. Ei sõbra, vanemana vms. Üritaksin aidata ja kui ei saa aru, siis mingu, kus kurat! Sellist vastikut eneseimetlejat pole kellelegi vaja.
Kes "tema"? Neid inimesi, kes siin kirjutavad, et pole tablettidest ega teraapiast märkimisväärset abi saanud, on siin igatahes mitmeid ju. Näiteks mina ei ole see, kes siin igapäevasest nutmisest kirjutab, aga teraapiasse suhtun paraja skepsisega ja mingiks imenipiks seda kohe päris kindlasti ei pea. See on rohkem äri kui abi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 09:20 Kes "tema"? Neid inimesi, kes siin kirjutavad, et pole tablettidest ega teraapiast märkimisväärset abi saanud, on siin igatahes mitmeid ju. Näiteks mina ei ole see, kes siin igapäevasest nutmisest kirjutab, aga teraapiasse suhtun paraja skepsisega ja mingiks imenipiks seda kohe päris kindlasti ei pea. See on rohkem äri kui abi.
Mina arvan vastupidi. Hea terapeudi abil valitud õige teraapia on just see, mis toimib. Siinkohal pean silmas isiksuse- ja käitumishäireid, samuti kerget depressiooni ning mõningal juhul ka neuropsühiaatrilisi häireid. Ei pea alati purkide viisi tablette neelama, et psüühika korda saada. Väga palju aitab oma mõttemustritega töötamine ja teraapia aitab sul sellest aru saada.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juul 2025 09:35
Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 09:20 Kes "tema"? Neid inimesi, kes siin kirjutavad, et pole tablettidest ega teraapiast märkimisväärset abi saanud, on siin igatahes mitmeid ju. Näiteks mina ei ole see, kes siin igapäevasest nutmisest kirjutab, aga teraapiasse suhtun paraja skepsisega ja mingiks imenipiks seda kohe päris kindlasti ei pea. See on rohkem äri kui abi.
Mina arvan vastupidi. Hea terapeudi abil valitud õige teraapia on just see, mis toimib. Siinkohal pean silmas isiksuse- ja käitumishäireid, samuti kerget depressiooni ning mõningal juhul ka neuropsühiaatrilisi häireid. Ei pea alati purkide viisi tablette neelama, et psüühika korda saada. Väga palju aitab oma mõttemustritega töötamine ja teraapia aitab sul sellest aru saada.
Teraapia eeldab, et inimene hakkab praktiliselt oma probleemidega tegelema. Tabletid vaid toetavad seda, et ta oleks tegutsemisvõimeline, nt suudaks voodist püsti tõusta või inimeste sekka minna. Paljudel juhtudel ei piisa pelgalt tablettidest (nt sundmõtted eeldavad kindlasti teraapia kaasamist).
Külaline

Mõttemustritega võib töötada ja mingil määral need ka aitavad, aga kasu protsent võiks siiski suurem olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 11:35
Mõttemustritega võib töötada ja mingil määral need ka aitavad, aga kasu protsent võiks siiski suurem olla.
Inimene peab ise endaga töötama, mitte enda vastu töötama. Terapeut saab veidi suunata ja toetada. Tänapäeval on netis nii palju infot, ainult loe ja hakka pihta.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juul 2025 17:03
Inimene peab ise endaga töötama, mitte enda vastu töötama. Terapeut saab veidi suunata ja toetada. Tänapäeval on netis nii palju infot, ainult loe ja hakka pihta.
Sa muud ei oska kui ainult inimest süüdistada. Teraapiad ei tee imet. Suitsiidsele inimesele soovitatakse teraapias, et kui tahad end vigastada, siis hoia jääkuubikut peos. No ta hoiab siis, ja üritab mõelda n-ö positiivseid mõtteid. Mingi aja ehk aitab see, aga samahästi võib inimene otse teraapiaseansilt tulles ennast ära tappa.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 22:33

Sa muud ei oska kui ainult inimest süüdistada. Teraapiad ei tee imet. Suitsiidsele inimesele soovitatakse teraapias, et kui tahad end vigastada, siis hoia jääkuubikut peos. No ta hoiab siis, ja üritab mõelda n-ö positiivseid mõtteid. Mingi aja ehk aitab see, aga samahästi võib inimene otse teraapiaseansilt tulles ennast ära tappa.
Kes siis veel selles süüdi on, kui mitte inimene ise? Dziisas kraist.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juul 2025 22:39
Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 22:33
Kes siis veel selles süüdi on, kui mitte inimene ise? Dziisas kraist.
No aga siis tunnistagi pigem juba ausalt, et kõik need teraapiad on ainult lollidelt raha äravõtmiseks. Kui inimene käib teraapias ja millalgi saab terveks, juhtub see kindlasti tänu teraapiale. Kui inimene käib 20 aastat teraapias ja on ikka sama haige, siis on süüdi alati inimene, mitte kunagi ebasobiv või ebatõhus teraapia.
Külaline

Siin üks oskab ainult dziisas kirjutada. Ja et tee tööd.
Aga mismoodi seda ei ütle.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 11:01 Siin üks oskab ainult dziisas kirjutada. Ja et tee tööd.
Ma arvan, et seda ei saagi kellelegi ette öelda, igaüks peab ise enda jaoks leidma stiimuli, mille nimel elada. Kes laste nimel, kes raha nimel, kes mõne kauge maa reisi või uue kodu nimel. Mulle on meelde jäänud, kuidas Perekoolis keegi kirjutas, et kui eesmärk elus kipub ära kaduma, siis ta võtab selleks kasvõi mõne uue vaarikasordi istutamise järgmisel kevadel. Ise peab teadma, mis on see, mis hommikul tõusma sunnib.
Iga terve mõistusega inimene saab ju aru, et me ei saa muuta vananemist ja surma, nuta või ära nuta. Mis see nutmine siis muudab?!
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2025 11:01 Siin üks oskab ainult dziisas kirjutada. Ja et tee tööd.
Kas sul google ja chat gbt ei tööta?
Külaline

Loen neid mõtteavaldusi siin ja mõtlen, keda tänada suhteliselt tugeva vaimse tervise eest, kui kohatine liigne tundlikkus välja arvata.

Aga ma kasvasin koos nartsissistliku ema ja tuhvlialuse isaga. Mis ei tapa, teeb tugevamaks, eks. Seega võin kinnitada, et pidev endale tähelepanu tõmbamine on tõepoolest nartsissistlik, kõik keerleb nartsissisti, tema õnnetu oleku, tema solvumiste ja "haigetsaamiste" ümber. Aga enda arvates on ta kõige tagasihoidlikum, rahulikum, märkamatum inimene. Sinna juurde käib veel "Ohh, mis mina nüüd", "Mina pole siin peres ju keegi", "Mida mina ka tean", "Mina võin üldse homme ära surra", jne. kuni lõpmatuseni. Nii tuttav, haha.

Ei usu, et inimesel, kellel on iga päev tundide kaupa nutta, on depressioon. Mõelge, mis energiat see nõuab nii kehalt kui vaimult.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2025 12:26Iga terve mõistusega inimene saab ju aru, et me ei saa muuta vananemist ja surma, nuta või ära nuta. Mis see nutmine siis muudab?!
Kas terve inimene tarvitaks ravimeid ja saaks teraapiat?
Tundud olevat seda tüüpi, kes ütleb depressioonis inimesele ka, et aga naerata lihtsalt ja mõtle positiivselt.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2025 12:51Ei usu, et inimesel, kellel on iga päev tundide kaupa nutta, on depressioon. Mõelge, mis energiat see nõuab nii kehalt kui vaimult.
Oma uskumise alusel sa siin küll kellelegi diagnoose ei määra. Teemaalgataja on sisuliselt kogu aeg leinas. Rääkimata sellest, et nutmine pole depressiooni korral mitte midagi ebatavalist ega energiat nõudvat.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2025 12:59
Külaline kirjutas: 24 Juul 2025 12:51Ei usu, et inimesel, kellel on iga päev tundide kaupa nutta, on depressioon. Mõelge, mis energiat see nõuab nii kehalt kui vaimult.
Oma uskumise alusel sa siin küll kellelegi diagnoose ei määra. Teemaalgataja on sisuliselt kogu aeg leinas. Rääkimata sellest, et nutmine pole depressiooni korral mitte midagi ebatavalist ega energiat nõudvat.
Ei ole leinas. Leinal on etapid, mis läbitakse. Teemaalgataja on rumal ja nõrk inimene, kes kügeleb oma haletsuses, selle asemel, et oma mõttemustreid muuta.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 12:59
Ega ei määragi, ma ütlesin, et lihtsalt mina ei usu. Kes tal siis ära suri, et leinab? Ta ei maininud sellest midagi.

Aga selles olen ma lausa veendunud, et üks nartsissismi erivorm on internetis trollimine, mis sisaldab endas inimeste solvamist lihtsalt mingi lambi arvamusavalduse peale, a la oled vaene rott, kes ei jõua "normaalset" autot osta, oled paks mutt, jne. Lisaks provotseerimine, mis ilmselt annab nartsissistile võimutunde, et ma olen ikka nii tark, mängin siin kaardimaja teiega, hehe. Kellel kogemus olemas, see saab aru.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Krissse ja 3 külalist