Millised nimed teile ei meeldi?
Millised nimed teile ei meeldi?
Mulle ei meeldi Krõõt, Aili, Kadi, Ivan ja Antonina. Ülejäänud kas meeldivad, või on nii mis vähem, mis rohkem. No ja ega kõiki nimesid ei teagi, aga nende seast, mis nagu rohkem on kõrva hakanud.
-
Külaline
Mia ja Miia. No meenutavad hobuse nime. Lisaks on liiga ülekasutatud. Oma lapsele ei paneks, aga kui teised tahavad, pangu terviseks.
-
Külaline
Ei meeldi Vello. Seostub ringitõmbavate rekkameestega ja üldse rumalama kontingendiga.
-
Külaline
Minu arust teeb Tolmukübe siia peaaegu ainukesena mõistlikke teemasid! Teemasid, mis on vastamiseks ja arutlemiseks mitte ainult kõrgharidusega inimestele. Ja vahelduseks igasugu kõmu-uudistele või majandusele ja poliitikale.
Vastuseks siis- mulle ei meeldi nimed Johanna, igasugused-bel lõpuga nimed, meestenimedest Siim, Uku ja Hugo.
Vastuseks siis- mulle ei meeldi nimed Johanna, igasugused-bel lõpuga nimed, meestenimedest Siim, Uku ja Hugo.
-
Külaline
Ei meeldinud see vahepealne mood “võtame mingi nime ja siis lisame sinna mõne y või midagi muud võõrapärast, et peenem oleks”, no näiteks Kairy, Lynda, Anethe vms. Mis on selle “peene” vigurdamise mõte, kui kutsutakse ikka Kairiks, Lindaks või Aneteks? Nüüd, tundub, on see mood küll üle läinud. Või siis liitnimed stiilis üks osa võõrapärase ja teine osa eestipärase kirjapildiga, umbes nagu Mary Liis, Kelly Liis, Christy Adeele vms. Kui juba on see Liis või Adeele, oleks võinud ju olla Meeri Liis, Kelli Liis või Kristi Adeele. Nn. ülekasutamine minu jaoks nime ei riku. Näiteks Mia või Marta on ikka armsad nimed. Kuigi oma lapsele enam ei paneks, sest sellenimelisi väga palju, aga nimel endal pole häda midagi.
-
Külaline
Urmas Armas Ingel Tigane ehk Pilu-Kelluke. Tõestielanud isik, kirjutas luuletusi ja oli oma pika habemega täitsa lahe onu!
-
Külaline
Urmas-Armas-Ingel ja Pilu-Kelluke võttis ta ju ise endale nimeks. Mina ei saa küll aru, mis siin mitte meeldida on, minu arust lahe nimi ja läks isiksusega kokku.Guest kirjutas: ↑31 Juul 2025 20:42 Urmas Armas Ingel Tigane ehk Pilu-Kelluke. Tõestielanud isik, kirjutas luuletusi ja oli oma pika habemega täitsa lahe onu!
-
Külaline
Jah, ta oli omas vallas (kirjandus) tegija juba 90ndate lõpus. Suri noorelt.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2025 20:45Urmas-Armas-Ingel ja Pilu-Kelluke võttis ta ju ise endale nimeks. Mina ei saa küll aru, mis siin mitte meeldida on, minu arust lahe nimi ja läks isiksusega kokku.Guest kirjutas: ↑31 Juul 2025 20:42 Urmas Armas Ingel Tigane ehk Pilu-Kelluke. Tõestielanud isik, kirjutas luuletusi ja oli oma pika habemega täitsa lahe onu!
-
Külaline
Donald ei meeldi ja oma lapsele ei paneks. Ikevald samuti mitte. Täna nägin naisenime Suhu. Pärit on ta kusagilt Aafrikast ja Eestisse ta suure tõenäosusega ei satu, aga naljakas oli ikka.
-
Külaline
välistatud on igasugu -bel lõpud, nt Anabel, Miabel, Meribel jne. Samuti igasugused loodusnähtuste nimed Lumi ja Kuu ja Rahe...jätavad hipsterliku mulje ja koolis ma kujutan ette seda narrimist neil lastel-olgu nii hea koolipsühholoog kui tahes, kiusamine oli, on ja jääb..võibolla muutub vaid natuke leebemaks füüsiliselt
Vanadest ja nüüd taas moes nimedest Johanna ja Karl on kõige nõmedamad minu arust.
Vanadest ja nüüd taas moes nimedest Johanna ja Karl on kõige nõmedamad minu arust.
-
Külaline
Mõne nime kõla lihtsalt ei tundu keeleliselt ilus, aga see on muidugi üsna subjektiivne. Sellised keeleliselt ebakorrektsed nimed, sageli peenutsevad või lihtsalt ebaloogilised, ühegi keele reegleid mitte järgivad, mulle ei meeldi.
Mõnel nimel on sarnasus mõne mitteilusa tähendusega sõnaga, see rikub nime ära. No a la see Rägabert või Rögabert, vaevalt, et keegi siirast meeldimisest oma lapsele sellise nime valikski. Kui, siis soovist originaalitseda.
Kõige sagedamini muudab nime aga vastumeelseks see, et tuntakse kedagi sellenimelist, kes inimesena on antipaatne, nt kooliaegne kiusupunn või tige vanatädi. Seega oleneb nime ilu puhul väga palju inimesest, kes seda nime kannab, iga nime saab ilusaks kanda, kui ise olla ilus inimene.
Mõnel nimel on sarnasus mõne mitteilusa tähendusega sõnaga, see rikub nime ära. No a la see Rägabert või Rögabert, vaevalt, et keegi siirast meeldimisest oma lapsele sellise nime valikski. Kui, siis soovist originaalitseda.
Kõige sagedamini muudab nime aga vastumeelseks see, et tuntakse kedagi sellenimelist, kes inimesena on antipaatne, nt kooliaegne kiusupunn või tige vanatädi. Seega oleneb nime ilu puhul väga palju inimesest, kes seda nime kannab, iga nime saab ilusaks kanda, kui ise olla ilus inimene.
-
Külaline
Igasugused "peenutsevad" värdnimed, millest on aru saada, et lapsevanemate IQ jääb tugevalt alla keskmise. Nagu Synthia, Barbaryss, Miikaeyl, jne. Teate küll neid. Need on vist praegu juba keelatud õnneks.iiR kirjutas: ↑03 Sept 2025 10:07 Mõne nime kõla lihtsalt ei tundu keeleliselt ilus, aga see on muidugi üsna subjektiivne. Sellised keeleliselt ebakorrektsed nimed, sageli peenutsevad või lihtsalt ebaloogilised, ühegi keele reegleid mitte järgivad, mulle ei meeldi.
Siis püüd näida aristokraatlik, justkui elataks juba 1000 aastat perekonna pärusmõisas, kuigi vanaisa käis alles viiskudega ja vanaemal oli selja taga kuus klassi külakooli. Näiteks Karl Daaniel Sebastian või Mia Alexandra Aemilia.
Tegelikel aristokraatidel on need vanavanemate või ristivanemate nimed, mitte suvaliselt pandud. Eestis on ka traditsiooniks panna 1-2 nime, mitte rohkem. Ega teist veel sellepärast hidalgot ei saa, et te oma lapsele 10 hispaaniapärast nime ritta laote. Naljatilgad!
Muud nimed on kõik okei, olgu selleks siis Elo, Krõõt, Vello või Jumala abiga isegi Heino.
-
Külaline
gasugused "peenutsevad" värdnimed, millest on aru saada, et lapsevanemate IQ jääb tugevalt alla keskmise. Nagu Synthia, Barbaryss, Miikaeyl, jne. Teate küll neid. Need on vist praegu juba keelatud õnneks.
Siis püüd näida aristokraatlik, justkui elataks juba 1000 aastat perekonna pärusmõisas, kuigi vanaisa käis alles viiskudega ja vanaemal oli selja taga kuus klassi külakooli. Näiteks Karl Daaniel Sebastian või Mia Alexandra Aemilia.
Tegelikel aristokraatidel on need vanavanemate või ristivanemate nimed, mitte suvaliselt pandud. Eestis on ka traditsiooniks panna 1-2 nime, mitte rohkem. Ega teist veel sellepärast hidalgot ei saa, et te oma lapsele 10 hispaaniapärast nime ritta laote. Naljatilgad!
Muud nimed on kõik okei, olgu selleks siis Elo, Krõõt, Vello või Jumala abiga isegi Heino.
-
Külaline
Mitu korda sa veel oma juttu siia postitad?Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 12:55 gasugused "peenutsevad" värdnimed, millest on aru saada, et lapsevanemate IQ jääb tugevalt alla keskmise. Nagu Synthia, Barbaryss, Miikaeyl, jne. Teate küll neid. Need on vist praegu juba keelatud õnneks.
-
Külaline
Kogemata läks teise inimese kommentaari alla, kuigi oli mõeldud eraldiseisva vastusena.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 13:01Mitu korda sa veel oma juttu siia postitad?Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 12:55 gasugused "peenutsevad" värdnimed, millest on aru saada, et lapsevanemate IQ jääb tugevalt alla keskmise. Nagu Synthia, Barbaryss, Miikaeyl, jne. Teate küll neid. Need on vist praegu juba keelatud õnneks.
-
Külaline
Läks siis läks, aru saime ju ikka. Poleks vaja olnud uuesti panna.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 13:04
Kogemata läks teise inimese kommentaari alla, kuigi oli mõeldud eraldiseisva vastusena.
-
Külaline
Ajuvaba teema! Mis mõte sel on, kui kõik hakkavad siin neile mitte meeldivaid nimesid ette lugema?! Maitsed on väga erinevad, sama hästi võiks hakata siia nimeraamatut ümber kirjutama.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, käguan, Semrush [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 4 külalist