Tigude limajäljed maja seinal

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Tigude limajäljed maja seinal

Postitus Postitas Külaline »

Teod roomavad maja seina mööda üles. Kuskil m kõrguseni on sein limajälgi täis. See ei tule pestes ka maha. Mis takistaks neid?
Külaline

äkki sobiks puhastamiseks nälkjatõrje spray (nuuskpiiritus+viin+vesi)?
Ma praegu lugesin su postitust, mul sama probleem (viinamäeteod maja seinal) ja läksin, pihustasin just nende jälgi seinal selle sprayga üle. eks paari tunni pärast saab näha, kas mõjus ka.
Külaline

Korja iga päeva aed neist tühjaks.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Puhastamisest ei tea, aga tigude ja nälkjate vastu on vasktraat/teip, millest nad üle ei lähe. Mõnikord on isegi Lidlis müügil. Tõmba see maja serva alla.
https://www.bauhaus.ee/vaskteip-3-cm-x- ... sIfjGi7kO2
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 13:24 äkki sobiks puhastamiseks nälkjatõrje spray (nuuskpiiritus+viin+vesi)?
Ma praegu lugesin su postitust, mul sama probleem (viinamäeteod maja seinal) ja läksin, pihustasin just nende jälgi seinal selle sprayga üle. eks paari tunni pärast saab näha, kas mõjus ka.
Lubasin tagasisidet anda. Need kohad, kuhu laupäeval limajälgedele seda sprayd pritsisin, on tänaseks peaaegu nähtamatud, aga nüüd on juba teise kohta tekkinud uus limalärakas, lähen siis seda varsti üle pritsima.
Mina võtsin oma segu jaoks snitti ehituspoodides müüdava lahuse "stopp nälkjas" etiketist, ostsin apteegist pudeli nuuskpiiritust ja lasin AI-l välja arvutada, kui palju ma sellele viina ja vett pean lisama, et sama kontsentratsiooniga lahus tuleb, mis seal etiketil oli.
Külaline

Barbara kirjutas: 27 Juul 2025 08:35 Puhastamisest ei tea, aga tigude ja nälkjate vastu on vasktraat/teip, millest nad üle ei lähe. Mõnikord on isegi Lidlis müügil. Tõmba see maja serva alla.
https://www.bauhaus.ee/vaskteip-3-cm-x- ... sIfjGi7kO2
Lähevad päris hästi üle minu kogemuse järgi.
Külaline

Klaasipuruga riba. Kahepoolne tugeva liimiga teip majaseinale ja sellele klaasipuru. Ei ole veel kogemust kas -30 kraadiga ka seina jääb või peab kevadel uue panema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 4 külalist