Kirstu - või urnimatus?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mida siin üldse vaielda on? Kui inimene tahab, et ta sarkofaagis maetaks, siis see ongi tema viimane soov. Ilmselt kui selline soov on, siis ka hoolitseb selle eest, et lähedastel oleks rahalised vahendid selle jaoks 😀
Iseasi on see, et kas selle soovi ka täide saab viia ja sarkofaag Eestis kättesaadav on.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:07
Mina rääkisin austusest, aga rahast ja sarkofaagist ei rääkinud sõnagi. Kirjutasin puust ja punaseks ette, et pole sama isik, kes eelnevalt kõneles, aga mõnele jäi ikka arusaamatuks! Kuningaid ja kangelasi ei maeta suvalises kastis ja ilma tseremooniata, vaid pidulikult austusega.
Kas keegi on siin vastu vaielnud, et inimest peaks ilma tseremooniata suvalises kastis ja ilma austuseta matma? Üks jahub mingist sarkofaagist, muidu hakkab kitsas, teine 25 000 eurost, kolmas austusest, pole siis ime, et need jutud siin segi lähevad, kui kõik on külalised.
See, kes 25 000 jahub, mõtles selle ise välja, et nagu siin teemas keegi nii matnud. Ennegi valedega vahele jäänud, nagu näha.
Selle mõtlesid ka välja, et sarkofaag on selleks, et muidu hakkab kitsas.
Aitab juba küll, teed end ainult naerualuseks.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 22:29 Mida siin üldse vaielda on? Kui inimene tahab, et ta sarkofaagis maetaks, siis see ongi tema viimane soov. Ilmselt kui selline soov on, siis ka hoolitseb selle eest, et lähedastel oleks rahalised vahendid selle jaoks 😀
Iseasi on see, et kas selle soovi ka täide saab viia ja sarkofaag Eestis kättesaadav on.
Miks mitte, naljakas oli lihtsalt väide, et need kitsad kirstud ei kõlba mitte kuskile, ainuke normaalne kirst on sarkofaag. Minu jaoks natuke pealehüppav avaldus, mis ei arvesta, et maitseid ja soove võib olla erinevaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:29 Mida siin üldse vaielda on? Kui inimene tahab, et ta sarkofaagis maetaks, siis see ongi tema viimane soov. Ilmselt kui selline soov on, siis ka hoolitseb selle eest, et lähedastel oleks rahalised vahendid selle jaoks 😀
Matmine on pärijate kohustus.

https://www.kristin.ee/toode/kirst-sarkofaag-g/
https://kirst.ee/toode/sarkofaag-tamm/
https://barem.ee/toode/sarkofaag-mand/
Külaline

See, kes 25 000 jahub, mõtles selle ise välja, et nagu siin teemas keegi nii matnud. Ennegi valedega vahele jäänud, nagu näha.
Hetkel oled naeruväärne küll sina. Mida see siis tähendama peaks:
Mujal maailmas ongi sarkofaagid, see kitsas kirst on mingi ma ei teaa, mis teema.
Sellest lausest ma ei saa ka aru, äkki formeerid ümber eestikeelseks lauseks:
See, kes 25 000 jahub, mõtles selle ise välja, et nagu siin teemas keegi nii matnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:40
Mujal maailmas ongi sarkofaagid, see kitsas kirst on mingi ma ei teaa, mis teema.
Sellest lausest ma ei saa ka aru, äkki formeerid ümber eestikeelseks lauseks:
See, kes 25 000 jahub, mõtles selle ise välja, et nagu siin teemas keegi nii matnud.
Keegi tola kirjutas mingi täieliku jama kokku, ilmselt sina? Näita koht, kus siin teemas on keegi lausa jutustanud enda korraldatud matustest, mis maksid 25 000.

"Ega mina ei tea jah, kui keegi vahele hüppab, et siis oleks pidanud mingit muud juttu ajama, kui asi algas sellest inimesest, kes ütles, et ainult sarkofaag sobib, sest muidu pole austust. Ja jutustas, kuidas temal läks ikka matustele 25 000, see tähendab suurt austust."
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:40

Sa oled kuskil filmides näinud, et kirstudega maetakse? Või on mujal arenenud riikides ikka sarkofaagid?
Külaline

Näita koht, kus siin teemas on keegi lausa jutustanud enda korraldatud matustest, mis maksid 25 000.
Aga palun:
See ei ole kallis. Isegi kui sarkofaag maha võtta, läks mul toona kõik muu ja 25 in peielaud 3000.
Rohkem ma ei viitsi sulle tsitaate tuua, loe teemat, enne kui sa siin teisi valetajaks, tolaks ja ma ei tea kelleks kutsuma hakkad.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 22:50
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:49
Näita koht, kus siin teemas on keegi lausa jutustanud enda korraldatud matustest, mis maksid 25 000.
Aga palun:
See ei ole kallis. Isegi kui sarkofaag maha võtta, läks mul toona kõik muu ja 25 in peielaud 3000.
Rohkem ma ei viitsi sulle tsitaate tuua, loe teemat, enne kui sa siin teisi valetajaks, tolaks ja ma ei tea kelleks kutsuma hakkad.
Postitus on kustutatud
Kas oled purjus? Küsid, et kes on rääkinud teemas, et matus läks 25 000, toon sulle selle koha ja siis sõimad mingiks idioodiks. Mine magama.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:52
Guest kirjutas: 31 Juul 2025 22:50
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:49

Aga palun:

Postitus on kustutatud
Kas oled purjus? Küsid, et kes on rääkinud teemas, et matus läks 25 000, toon sulle selle koha ja siis sõimad mingiks idioodiks. Mine magama.

Pole ju kirjutatud, et 25 000 vaid et 25 inimest. Appi, kes siin täis on?
Külaline

Aga see sarkofaag, kui ta on tammepuidust, siis ta on ju jube raske. See vist pole mõeldud, et kaberlist seda surnuaeda tassitakse. Ma olen näinud, et tavalist kirstugi ei jaksata tassida, kui suurem inimene on sees, kuidas seda siis jaksatakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:56 Aga see sarkofaag, kui ta on tammepuidust, siis ta on ju jube raske. See vist pole mõeldud, et kaberlist seda surnuaeda tassitakse. Ma olen näinud, et tavalist kirstugi ei jaksata tassida, kui suurem inimene on sees, kuidas seda siis jaksatakse?
Kabelist matmiskohta viiakse autoga.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 23:00
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:56 Aga see sarkofaag, kui ta on tammepuidust, siis ta on ju jube raske. See vist pole mõeldud, et kaberlist seda surnuaeda tassitakse. Ma olen näinud, et tavalist kirstugi ei jaksata tassida, kui suurem inimene on sees, kuidas seda siis jaksatakse?
Kui ma mõtlen oma lähedaste peale, kes on surnud, siis nende haudade juurde küll autoteed ei vii.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:39
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 22:29 Mida siin üldse vaielda on? Kui inimene tahab, et ta sarkofaagis maetaks, siis see ongi tema viimane soov. Ilmselt kui selline soov on, siis ka hoolitseb selle eest, et lähedastel oleks rahalised vahendid selle jaoks 😀
Matmine on pärijate kohustus.

https://www.kristin.ee/toode/kirst-sarkofaag-g/
https://kirst.ee/toode/sarkofaag-tamm/
https://barem.ee/toode/sarkofaag-mand/
Aga kui pärijaid ei ole enam?
Külaline

Sarkofaag on ainult kivist tehtud. Muidu see ei ole sarkofaag. Ja sarkofaagi ei maeta mulla alla 🤦‍♀️
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 23:00
Surnuaia värava taha viiakse. Mitye kaugemale isegi kui autotee sinna viib.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2025 01:27
Sarkofaag on ainult kivist tehtud. Muidu see ei ole sarkofaag. Ja sarkofaagi ei maeta mulla alla 🤦‍♀️
Sarkofaag on kivist, terrakotast, puidust või metallist kunstipärane surnukirst[1] ehk sark.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2025 01:28
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 23:00
Surnuaia värava taha viiakse. Mitye kaugemale isegi kui autotee sinna viib.
Loomulikult mitte. Auto sõidab alati hauale nii lähedale, kui võimalik. Ka tavalise kirstumatuse puhul.
Külaline

Endale ei meeldi ei kirstumatus ega ka see nutupidu, mida tseremooniaga korraldatakse. Tobe traditsioon, mida endiselt elus hoitakse ja kui vähegi võimalik, siis väldin matustele minemist. Endal on ükskõik, mis minuga teha valitakse, tehku puumatus või puistatagu tuhk merre. Ise otsustavad.
Külaline

Mina mõtlen samamoodi, et just väga egoistlikud inimesed esitavad pika nimekirja, mis teha tuleb, millised matused peavad olema, mis kirst tuleb osta. Loodan, et vähemalt ise selle kinni maksavad. Tahavad nagu peale surmagi mingit primadonnad olla ja tähelepanu saada. Mina mõtlen nii, et las lähedased ise otsustavad, kuidas neile paremini sobib, mis tundub neile ilus ja sobiv. Seda tseremooniat on ju neile vaja, et neil oleks kergem, minul seda enam vaja pole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 10 külalist