Toitumine ja uni
-
Külaline
Toitumine ja uni
Kui ma söön mitte tervislikult, siis uni on korras. Nii kui toitun tervislikult, ei magusat ega midagi sellist, siis uni katkendlik ja õhtu ei jää magama. Oskab keegi seletada, miks see on nii.
-
Külaline
Mittetervislik toit on raske seedida ja tekitab rammestust.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2025 16:37 Kui ma söön mitte tervislikult, siis uni on korras. Nii kui toitun tervislikult, ei magusat ega midagi sellist, siis uni katkendlik ja õhtu ei jää magama. Oskab keegi seletada, miks see on nii.
-
Mittekeegi
- Kontakt:
Appi, mul täpselt sama mure! Otsustasin hakata normaalselt toituma ja kohe esimesest õhtust alates ei jää lihtsalt magama. Magama jään lõpuks ca 2 paiku öösel ja siis hommikul on väga raske...Varem jõin igal õhtul mitu kl veini või siidrit ning sellest tekkis tohutu söögiisu, seega pugisin sinna otsa veel korraliku kõhutäie. Hakkasin juba kahtlema, kas alkoholist loobumine oli ikka hea otsus, sest nüüd on õhtu lähenedes juba ärevus sees, et jälle peab mitmeid tunde unetuna voodis vähkrema.
Kusjuures ma olen voodisse heites füüsiliselt väsinud, käin igal õhtul jalutamas ja olen ka päeva jooksul tegus...lihtsalt magama ei jää.
Kusjuures ma olen voodisse heites füüsiliselt väsinud, käin igal õhtul jalutamas ja olen ka päeva jooksul tegus...lihtsalt magama ei jää.
-
Külaline
Veini või siidrit igal õhtul? See juba üksi on probleem, mis toob omakorda kaasa uusi terviseprobleeme varem või hiljem. Loomuikult teeb see uimaseks ja uni tuleb kergemini, aga selle une väärtus on iseasi. Selleks, et tervislikuma eluviisiga uinuda, tuleb sellega ennast nüüd kõigepealt harjutada. Asenda see vein jm näiteks melatoniiniga 1,9 mg + palderjan, humal (näiteks Be Calm 2 tab).
Sõltuvalt vanusest võivadki unehäired tekkima hakata ...45+
Sõltuvalt vanusest võivadki unehäired tekkima hakata ...45+
-
Külaline
Alguses mõjub alko väga hästi. Mõne aja pärast üldse mitte. Unerohuga sama. Mul kogemus mõlemaga.Mittekeegi kirjutas: ↑27 Juul 2025 19:31 Appi, mul täpselt sama mure! Otsustasin hakata normaalselt toituma ja kohe esimesest õhtust alates ei jää lihtsalt magama. Magama jään lõpuks ca 2 paiku öösel ja siis hommikul on väga raske...Varem jõin igal õhtul mitu kl veini või siidrit ning sellest tekkis tohutu söögiisu, seega pugisin sinna otsa veel korraliku kõhutäie. Hakkasin juba kahtlema, kas alkoholist loobumine oli ikka hea otsus, sest nüüd on õhtu lähenedes juba ärevus sees, et jälle peab mitmeid tunde unetuna voodis vähkrema.
-
Külaline
Organism saab teistsugust infot: on näljaaeg, tuleb toitu otsida, kuni veel jõudu on, sestap ei tohi magada.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2025 16:37 Kui ma söön mitte tervislikult, siis uni on korras. Nii kui toitun tervislikult, ei magusat ega midagi sellist, siis uni katkendlik ja õhtu ei jää magama. Oskab keegi seletada, miks see on nii.
-
Külaline
Mul ei ole nälga ja ma ei taha süüa.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 00:22Organism saab teistsugust infot: on näljaaeg, tuleb toitu otsida, kuni veel jõudu on, sestap ei tohi magada.Guest kirjutas: ↑22 Juul 2025 16:37 Kui ma söön mitte tervislikult, siis uni on korras. Nii kui toitun tervislikult, ei magusat ega midagi sellist, siis uni katkendlik ja õhtu ei jää magama. Oskab keegi seletada, miks see on nii.
-
Külaline
Kui sama asja kurtsin ühele tervisliku toitumise propageerijale, siis see ütles, et kui toitud tervislikult, siis on su unevajadus väiksem. 5 tundi täiesti piisab.
Vot selles võib küll asi olla.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 15:12 Kui sama asja kurtsin ühele tervisliku toitumise propageerijale, siis see ütles, et kui toitud tervislikult, siis on su unevajadus väiksem. 5 tundi täiesti piisab.
-
Külaline
Mina ise küll ei tundnud, et mu unevajadus väikesemaks jäi, lihtsalt magama ei jää ja järgmine päev unine ja halb olla.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist