Sulle juba öeldi, et pole mingit järelvalvet vaja, kui palkad normaalsed inimesed. Selge see, et sa ei võta tänavalt mingeid mehi.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:33Mina teen ise, kuna oskan, meeldib ja ei viitsi pidevalt projektijuhtimise ja ehitusjärelvalvega tegeleda.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:26Otsusta nüüd ära, kas susserdad ise või teostad proffidele ehitusjärelvalvet, nagu veidi tagasi ütlesid. Tundub, et sa ei tea, millest räägid.
Naised, milliste meestetöödega saate hakkama?
-
Külaline
-
Külaline
Inseneri ennast polegi vaja, aga kas või teadmist, millise aasta standardi järgi töid teha, et pärast ei peaks hakkama nt rikkevoolu igale poole lisama.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 14:10Milleks sul nende tööde jaoks lausa elektriinseneri vaja?
-
Külaline
Asi pole selles, et nad ei saaks oma soo tõttu hakkama, vaid kasvatus on erinev. Minu isa ei õpetanud mulle mitte midagi ja nüüd ei oskagi. Ma olen proovinud youtubi abil siis õppida, aga raske on. Väga tahaks õppida, sest absoluutselt ei taha maksta iga pisikese liigutuse eest meeletuid summasid. USA-s said mingi äpi abil tellida töömehe, tegi kiiresti ja korralikult ära, mingit imeraha see ei maksnud. Aga siin on selle eest juab 100, et ta kohale tuleb, iga liigutuse eest sajad ja sajad otsa. Ja kui pole tuttav, siis kunagi ei tea, kas ta oskab midagi või mitte. Pärast varastab sind paljaks ka veel. Siin on remondi- ja ehtitustööd ikka rämedalt üle hinnatud. Muidugi pole seal midagi keerulist, kui juba isa näiteks on õpetanud asjad selgeks.
-
Külaline
Samamoodi enamvähem kõigega saan hakkama. Välja arvatud elektiteemad. Seda ma ei julge sorkida ise. Ja eks osadel remonditöödel peab olema lisentsiga tegija(vähemalt siin, kus mina elan).
Elan korteris. Seega igasugused katused ja fassaadid jäävad ära nagunii.
Aga värvimise, pahteldamise jne pisiremondiga saan ise hakkama. Kui veel aito kasutuses oli, siis lihtsamad asjad sai ka kõik ise tehtud(mis töökoda ei nõudnud).
Ainuke asi on see, et omal neid päris võimsaid tööristu pole. Lööktrell näiteks.
Kui veel oma majas elasin, siis kõik asjad sain ka ise tehtud. Kaevamised, niitmised, puude ladumine, kütmine jne.
Elan korteris. Seega igasugused katused ja fassaadid jäävad ära nagunii.
Aga värvimise, pahteldamise jne pisiremondiga saan ise hakkama. Kui veel aito kasutuses oli, siis lihtsamad asjad sai ka kõik ise tehtud(mis töökoda ei nõudnud).
Ainuke asi on see, et omal neid päris võimsaid tööristu pole. Lööktrell näiteks.
Kui veel oma majas elasin, siis kõik asjad sain ka ise tehtud. Kaevamised, niitmised, puude ladumine, kütmine jne.
-
Külaline
Ma teen ainult selliseid “meestetöid”, mis mulle mingil põhjusel meeldivad. Meeldib trimmerdada, võsa lõigata, kuni 30 cm tüvega puid langetada, jupitada ja vedada, puid lõhkuda , tuppa vedada (aga mitte riita laduda) ja ahjusid kütta. Jalgratta väiksemat hooldust teen- keti, kummi ja piduriklotsida vahetuse teen vabalt ära. Hekipügamist pidasin rohkem naistetööks, aga kui see on ka meestetöö, siis seda olen ka alati teinud. Lumelükkamine ja lehtede riisumine ka meeldib. Kraanikausi ummistustega olen ka alati mina tegelenud. Pahteldamist, seina ja põranda värvimist olen ka teinud omajagu, aga need võivad vabalt ka naiste tööd olla. Lammutamine tuleb päris hästi välja - mitu amortiseerunud ahju olen maha lammutanud ja utiliseerinud, põranda alt saepuru eemaldanud.
Vihmaveerenne olen puhastanud. Tinutamist on kunagi ette tulnud, lae ja seinalampe on omajagu paigaldatud.
Vihmaveerenne olen puhastanud. Tinutamist on kunagi ette tulnud, lae ja seinalampe on omajagu paigaldatud.
-
Külaline
On olnud probleeme tuttavate soovitatud firmadegagi, seega väga raske on neid "normaalseid" leida. Selles sektoris leidub ikka väga palju halbu töötajaid, seega firma isegi ei tea, et hirmsa jobu on palganud, enne kui pahandus käes. Ja osad asjad võivad välja tulla alles väga pika aja pärast, kui mingit järelvalvet ei ole. Tuttaval oli ehitusfirma ja tema kurtis pidevalt tööjõu üle, need suutsid ikka väga palju jama kokku keerata.Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 14:11Sulle juba öeldi, et pole mingit järelvalvet vaja, kui palkad normaalsed inimesed. Selge see, et sa ei võta tänavalt mingeid mehi.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:33Mina teen ise, kuna oskan, meeldib ja ei viitsi pidevalt projektijuhtimise ja ehitusjärelvalvega tegeleda.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:26Otsusta nüüd ära, kas susserdad ise või teostad proffidele ehitusjärelvalvet, nagu veidi tagasi ütlesid. Tundub, et sa ei tea, millest räägid.
Vanasti oli TEMT, ehitajatel oli mingi haridus, aga nüüd vist läheb ehitajaks igaüks, kolleeg näitab midagi ette, et tee järgi, ja kui nii hästi välja ei tule, siis ongi soss-sepp valmis.
-
Külaline
Jaga kontakte!Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:09Wow. Miks sa ise ehitusel ei tööta, kui oled neist targem ja lausa teed järelvalvet?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:24Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:20
Kohutav, kui satud kellegi sellise kinnisvara ostma. Ei tea iial, millal õhku lendad või sisse põled. Tööd võiksid jääda ikka professionaalidele.Mul siis on vedanud, ma soss-seppadega asju ei aja, ainult teatud-tuntud kvaliteediga töömeestega.
Kôik, kel profftöid vaja, teavad, milliseid proffe leidub, nagu siingi juba mainitud. Su jutus on kogemus sees vôi plôksid niisama? Standardid on muidugi ka erinevad inimestel.
-
Külaline
Teen mida jõuan ja oskan. Elektrit kardan. Nii et pirni vahetus on enim, mida teen selles osas.
Samas mu mees ei tee ise ka nn meestetõid, sest paljude tööde osas on vaja kindlustusele et seda on teinud spetsialist. Elekter. Korstnapühkimine. Gaasikatla hooldus.
Ja osadeks töödeks puuduvad turvalised vahendid. Nt kahekorruselise maja vihmavee renni puhastus. Meil käib ka arborist, puid lõikamas. Torumees käis ummistust likvideerimas. Pesumasina viisime remonti.
Samas mu mees ei tee ise ka nn meestetõid, sest paljude tööde osas on vaja kindlustusele et seda on teinud spetsialist. Elekter. Korstnapühkimine. Gaasikatla hooldus.
Ja osadeks töödeks puuduvad turvalised vahendid. Nt kahekorruselise maja vihmavee renni puhastus. Meil käib ka arborist, puid lõikamas. Torumees käis ummistust likvideerimas. Pesumasina viisime remonti.
-
Külaline
Pesumasin käis meil ka remondis. Toodi tagasi ja ikkagi ei töötanud, pesi ja pesi ning pesutsüklit ära ei lõpetanud. Oma mees võttis lahti ja tegi programmi korda. Ma arvasin küll, et seda polegi võimalik enam kokku panna, tohutus koguses pisikesi vidinaid oli laiali. Nüüd töötab kui kulda!Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 08:53 Teen mida jõuan ja oskan. Elektrit kardan. Nii et pirni vahetus on enim, mida teen selles osas.
kõige sellega, millega üks keskmine meeski. viin auto esindusse õlivahetusse ja kaks korda aastas rehvivahetusse. helistan torumehele ja korstnapühkijale, lepin tööd kokku ja maksan.
Hädapärast saan midagi värvitud. Rulliga, pintsliga jääb ebaühtlane. Ja iga rull ei sobi, kunagi ostsin ühe rulli, aga sellel olid karvad lahti, jäid muudkui koos värviga peale. Nii et sellist rämpsu ka poes müüakse. Elektripirni vahetan. Naaskliga saan augu tehtud, kruvid kinni keeratud. Aga naela enam seina löödud ei saa, läheb kõveraks. Ja muid töid ka tehtud ei saa. Nii et pean mõne remondimehe peale lootma.
-
Külaline
Sellised kontaktid jagatakse vaid pereringis ja tutvuskonnas. Inimestel on käed-jalad tööd täis.Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 18:02Jaga kontakte!Guest kirjutas: ↑01 Aug 2025 13:09Wow. Miks sa ise ehitusel ei tööta, kui oled neist targem ja lausa teed järelvalvet?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2025 12:24
Vadtupidi. Pidevalt tuleb professionaalidele ehitusjärelvalvet teha. Tahetakse ülejala lasta ja paljud ei jaga midagi sobivatest materjalidest konkreetses olukorras, vaid tahavad enda tüüpiliselt pakutavaga kõik ära lahendada.Mul siis on vedanud, ma soss-seppadega asju ei aja, ainult teatud-tuntud kvaliteediga töömeestega.
Kôik, kel profftöid vaja, teavad, milliseid proffe leidub, nagu siingi juba mainitud. Su jutus on kogemus sees vôi plôksid niisama? Standardid on muidugi ka erinevad inimestel.
-
Külaline
Ei tee mingeid meestetöid. Hakkama kindlasti mingitega saaks, aga milleks? Tegelen vaid asjadega, mis meeldivad.
Muru niidab, lehti koristab, lund lükkab kuupalgaga inimene, juba 15 aastat. Aeda korrastab paar korda aastas aednik-lõikab põõsad, rohib, valib, ostab ja istutab kõik lilled vastavalt selle aasta kokkulepitud värvidele. Elupuud korrastab korra aastas üks arborist, kõrghaljastust käib 5 aasta tagant lõikamas teine arborist. Vihmaveetorud, veerennid jm puhastab mõne aasta tagant sellega tegelev ettevõte. Ehitustööde jaoks on kaks väikest firmat, head tuttavad-kes siis nendest enne saab, tuleb ja teeb. Gaasikatla hooldus korra aastas kindlalt ettevõttelt, elektritööde jaoks kaks perekonnatuttavatest elektrikku. Terrassi peseb kord aastas survekaga peika. Kõik disaini-teemad teeb sõbranna, loomulikult maksan töötunnid kinni. Auto on eluaeg käinud esinduses, sõidan ainult ühe margi autodega, tunnen seal kõiki.
Kodus koristan maja ise ja rohin mõned umbrohud välja, kui on.
Muru niidab, lehti koristab, lund lükkab kuupalgaga inimene, juba 15 aastat. Aeda korrastab paar korda aastas aednik-lõikab põõsad, rohib, valib, ostab ja istutab kõik lilled vastavalt selle aasta kokkulepitud värvidele. Elupuud korrastab korra aastas üks arborist, kõrghaljastust käib 5 aasta tagant lõikamas teine arborist. Vihmaveetorud, veerennid jm puhastab mõne aasta tagant sellega tegelev ettevõte. Ehitustööde jaoks on kaks väikest firmat, head tuttavad-kes siis nendest enne saab, tuleb ja teeb. Gaasikatla hooldus korra aastas kindlalt ettevõttelt, elektritööde jaoks kaks perekonnatuttavatest elektrikku. Terrassi peseb kord aastas survekaga peika. Kõik disaini-teemad teeb sõbranna, loomulikult maksan töötunnid kinni. Auto on eluaeg käinud esinduses, sõidan ainult ühe margi autodega, tunnen seal kõiki.
-
Külaline
Ma oleks seda juttu nagu juba kuulnud.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 18:40 Ei tee mingeid meestetöid. Hakkama kindlasti mingitega saaks, aga milleks? Tegelen vaid asjadega, mis meeldivad.
-
Külaline
Milleks see pikk jutt, et sina ei tee meestetöid. Mis see muu jutt teemasse puutub.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 18:40 Ei tee mingeid meestetöid. Hakkama kindlasti mingitega saaks, aga milleks? Tegelen vaid asjadega, mis meeldivad.
-
Külaline
Kas siin on mingid piirangud, kui pikk postitus võib olla ja milliseid sõnu/kujundeid kasutada tohib?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 21:16 Milleks see pikk jutt, et sina ei tee meestetöid. Mis see muu jutt teemasse puutub.
-
Külaline
Lihtsalt küsimus, et kas meeldib endast nii hirmsasti pajatada, et pead pikalt laialt rääkima, mida sina kodus teed. Mis ei haaku absoluutselt teemaga.
-
Külaline
Milles on sinu probleem?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 21:24Lihtsalt küsimus, et kas meeldib endast nii hirmsasti pajatada, et pead pikalt laialt rääkima, mida sina kodus teed. Mis ei haaku absoluutselt teemaga.
Tema postitus haakub ju teemaga. Inimene kirjutas, milliseid töid tema kodus vaja on teha ja ilmselt loetles need, mis tema jaoks "meestetöödeks" liigituvad. Triikimist, sokkide nõelumist või toidutegu polnud mainitud.
-
Külaline
Kirjutas, et ei tee meestetöid. Seda ja seda teeb vastav firma. Ja siis? Mis on sellel kokkupuude antud teemaga. Ja sama pläriseb juba mitmendat korda. Minu arust oli sama proua juba Perekoolis. Siis oli ka samasugune, et oli mingi küsimus muruniitja kohta, tema vastab, et mina selliseid asju ei tea, minul niidab palgaline aednik. Ja mis siis? Kui ei tea ega tee, miks vastad üldse siis.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 21:27Milles on sinu probleem?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 21:24Lihtsalt küsimus, et kas meeldib endast nii hirmsasti pajatada, et pead pikalt laialt rääkima, mida sina kodus teed. Mis ei haaku absoluutselt teemaga.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 21:22
Kas siin on mingid piirangud, kui pikk postitus võib olla ja milliseid sõnu/kujundeid kasutada tohib?
Tema postitus haakub ju teemaga. Inimene kirjutas, milliseid töid tema kodus vaja on teha ja ilmselt loetles need, mis tema jaoks "meestetöödeks" liigituvad. Triikimist, sokkide nõelumist või toidutegu polnud mainitud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 13 külalist