Kuidas talute kuuma ilma?

vana hea klassika
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 12:27
iiR kirjutas: 20 Juul 2025 11:09 Mulle väga meeldib soe ilm, meeldib suvel ka palav ilm. Isegi kui on natuke vastik, siis see on niimoodi mõnusalt vastik, et kirud küll, aga endal on suu kõrvuni.

Kõige rohem meeldivad mulle praegused pikad ilusad soojad hilisõhtud, istumegi pea südaööni aias, lapsed trallivad ümberringi, hüppavad basseini ja välja, ise ajame juttu või toimetame veel midagi vaikselt - just selline ongi minu jaoks suvine muretu lõõgastumine, mis aitab hiljem neid pikki külmi pimedaid talveõhtuid üle elada.
Kui meil kõigil oleks lehtlad ja basseinid, siis me vast keegi ei kurdaks. :lol:
Ma isegi ei mäleta enam, kas see täispuhutav bassein, mis meil on, maksis alla või üle 20 euro :roll: ehk siis ikka enamvähem jõukohane vast suuremale osale rahvast.

Aga nõus, et oma hoovis on kuumaga väga palju lihtsam kui linnakorteris, või no oleneb korterist ja selle paiknemisest päikese suhtes, aga maja puhul on suurem võimalus varjulisi paiku leida.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Mina naudin praeguseid ilmu! Talvisel ajal maksa end segaseks, et samasugust ilma nädalakese Egiptimaal nautida, nüüd aga tuli see lausa koju kätte ju. Õnneks mul hetkel suhteliselt vaba päevakava, st ei pea linnas kontoris istuma. Seal meil konditsioneeri pole ja kabinet läheb üsna palavaks. Toimetan kodus, teen aiatöid ja naudin suvesooja täiega.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eile ja täna pole erilist kuuma Tallinnas olnud. Tahan tagasi.
Külaline

Katerin kirjutas: 01 Aug 2025 12:29Mina naudin praeguseid ilmu! Talvisel ajal maksa end segaseks, et samasugust ilma nädalakese Egiptimaal nautida, nüüd aga tuli see lausa koju kätte ju.
No just! Muidu sõidan oktoobrist aprillini kuhugi kaugele sellist ilma otsima, nüüd on lausa kodus olemas 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 01:14
Katerin kirjutas: 01 Aug 2025 12:29Mina naudin praeguseid ilmu! Talvisel ajal maksa end segaseks, et samasugust ilma nädalakese Egiptimaal nautida, nüüd aga tuli see lausa koju kätte ju.
No just! Muidu sõidan oktoobrist aprillini kuhugi kaugele sellist ilma otsima, nüüd on lausa kodus olemas 😃
Ja minu jaoks on need kuumad ilmad õudne piin. Öösel magan lina all, paljalt, aga ikka higistan. Kukal on märg pidevalt. Päeval olen loid, ega viitsi midagi teha, kuigi muidu olen aktiivne inimene. Ei, mulle see kuumus ei istu.
Külaline

Nooremana kuumus meeldis, enam mitte. Ju tervis ei talu enam.
Külaline

Mis kuumus. Juba mitu päeva pole mitte mingit kuumust, täna ka pole.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 20 Juul 2025 10:03 Kellegile meeldib veel kuum ilm peale minu..
Palav, magan lahtise aknaga
Meeldib 27 sääsele
Linnas pole sääski.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Aug 2025 16:17
Tolmukübe kirjutas: 20 Juul 2025 10:03 Kellegile meeldib veel kuum ilm peale minu..
Meeldib 27 sääsele
Linnas pole sääski.
Mis mõttes ei ole. Minu piirkonnas on pargid, ojakesed, sääski on küllalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 16:17
Meeldib 27 sääsele
Linnas pole sääski.
Kuidas ei ole? On ikka ja väga palju.
Külaline

No paistab, et kohe saate oma meeldiva külma ilma tagasi.
Külaline

Olen hakanud õhtupoolikutel paar tundi magama. Väsitab see kuumus.
Külaline

Suvitan viimaseid puhkusepäev Lõuna-Eestis maakodus. Siin on lämbe sisemaa suvi, mis mind, mere ääres kasvanut, aastaid segadusse ajas. Õhk muutub päeval sumbunuks, justkui läheneks äike. On õhutu, sääsed-parmud ründavad. Avalike randadega järveäärsed on üle rahvastatud ja vesi segi pööratud ehk sõltuvalt järvest isegi jahe. Tavaliselt hakkan ma virisema nende nö "kuumalainete" ajal. Juuni vihma- ja külmaperioodi ajal lubasin, et sel aastal ma ei hädalda. Olen lihtsalt tänulik sooja ilma eest. Soojad ööd kosutavad veidigi ikaldunud köögiviljapeenart ja sain esimesed paar tomatit. Tänases palavuses kaevasin lillepeenrast välja naadi ja pühkisin higi. Sääskede vastu aitab küllaltki hästi gaasi pealt töötav sääseimur ja õhtul saab Thermacelli abil terassil istuda. Konditsioneer ka töötab. Varsti on november, padusadu ja talvejope. Ega seegi parem pole.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Aug 2025 18:22
Meeldib 27 sääsele
Linnas pole sääski.
Võib-olla eramajades, kortermajades pole kunagi kohanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 01:27
Guest kirjutas: 03 Aug 2025 18:22

Linnas pole sääski.
Võib-olla eramajades, kortermajades pole kunagi kohanud.
Kui elasin korteris 4. korrusel, siis sinna sääsed ja kärbsed tõesti ei jõudnud. Sai aknaid ilma võrkudeta vabalt lahti hoida.
Külaline

Sääsed ei ole tõesti probleemiks, aga mingid väga pisikesed putukad tulevad. Mingid lendavad ja hammustavad kääbus-kärbsed.
Külaline

Paneelmaja korter, paar akent ööpäev läbi lahti. Mitte ühtegi sääske. Vahel lendab mõni pikakoivaline putukas, aga ei mingeid parme, sääske ja muid selliseid.
Külaline

Kas nüüd on hea ja mõnus jälle see ilm?
Ühistranspordis sõites tõmbasin kampsuni peale (seal ventileerib õuekülma), unistasin kojujõudmisel teest ja sokkidest.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Aug 2025 01:38 Sääsed ei ole tõesti probleemiks, aga mingid väga pisikesed putukad tulevad. Mingid lendavad ja hammustavad kääbus-kärbsed.
Kihulased. Need on tõesti jubedad.
Külaline

No mida: Erinevalt sääskedest nad vabatahtlikult tuppa ei tule,
https://tervis.postimees.ee/3789069/kih ... kud-murgid
Täiesti vabatahtlikult tulevad mul Kristiines II korruse aknast sisse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, Kirile ja 10 külalist