Sina ei tea, kuidas terve mõistusega inimene mõtleb, sest sa ise pole kunagi seda olnud. Vägagi tundub, et naudid seda tähelepanu ja hala. Ainus, millest ma aru ei saa, on see, et miks su mees juba ei jookse, sa ju tõmbad ka teised oma enesehaletsuse mülkasse. Ükski mõistusega inimene sellisesse suhtesse ei jää.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 17:23See pole hala, vaid reaalsus, ratsionaalne mõtlemine. Iga terve mõistusega inimene peaks nii mõtlema.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:04Kuule, mine sina nüüd tagasi oma teemasse halama. Mina ei algatanud seda teemat selle mõttega, nagu elu oleks kole. Tahaks lihtsalt, et suvi ja valge aeg kestaks suurema osa aastast. Mulle sobib soe ja valge aeg rohkem.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:58
Just. Elu läheb kiiresti ja varsti ongi vanadus ja surm käes. Seega ei saagi rõõmu tunda millestki ja kõik on mõttetu.
Ei suuda augustist rõõmu tunda
-
Külaline
-
Külaline
Kahjuks ei lähe see pime aeg sugugi ruttu, sest seda on 3 korda nii palju kui valget aega. Osad inimesed lihtsalt suudavad kergemini leida rõõmu sellest, mis on, isegi kui see on pisku. Ja osad mitte. See on oskus, mis mõnel on sünniga kaasas, mõni saab lapsepõlvekodust, mõni õpib elu jooksul ja mõni ei õpigi.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:04
[/quote]
Minuga on selline veider lugu, et kuna olen sellel pimedal ajal ju iga päev E-R tööl ja seal on väga hea valgustus, siis ma nagu ei tajugi, et on pime aeg - kogu aeg on justkui valge.
-
Külaline
Võibolla,jah, see on pärit lapsepõlvest, sest lapsepõlvest ma ei mäleta, et keegi oleks talvel eriliselt masendunud. Kui sügis algas, siis tuli just rohkem inimesi linna tagasi ( vahepeal oli osa maakodudes ära) ja elu läks jälle uue hooga käima. Ikka saadi sõbrannadega peale kooli kokku ja tehti koos igasugu asju ja oldi lõbusad. Õhtul sai liinibussiga kuskilt koju sõidetud ja heas tujus igaüks oma koju mindud - niisugused on minu mälestused lapsepõlve talveõhtutest. Muidugi rõõmustati, kui kevadpäike soojemalt paistma hakkas ja rõõmustati maikuus, kui õpikuid ära anti, sest selleks ajaks oli pikast kooliaastast juba siiber ka. Ja täiskasvanud ootasid suve alates väga oma puhkuse algust ja tegid plaane, et mida kõike kodus ära teeks ja kuhu suvitama läheks, minu lapsepõlve linnainimesed puhkasid kõik suvel. Aga et elu oleks pimedaks ajaks kuidagi soiku ja inimesed kevadeni depresseeruma jäänud, et oh ja ah, mul pole nüüd järgmise suveni elu - ei mäleta midagi sellist lapsepõlvest.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:04Kahjuks ei lähe see pime aeg sugugi ruttu, sest seda on 3 korda nii palju kui valget aega. Osad inimesed lihtsalt suudavad kergemini leida rõõmu sellest, mis on, isegi kui see on pisku. Ja osad mitte. See on oskus, mis mõnel on sünniga kaasas, mõni saab lapsepõlvekodust, mõni õpib elu jooksul ja mõni ei õpigi.käguan kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:49Jah, eks ta ongi. Aga aastaring läheb nii kiiresti - on see pime aeg ära, siis äkki, palun väga, ongi juba jaanuari lõpp - päike hakkab kõrgemalt käima ja hakkad juba plaane tegema, et kui soojaks läheb, siis mida ma sel aastal kodus-õues tegema hakkan, sest aega kevadeni ja suveni tundub siis juba maru vähe olevat.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 14:57 Keegi ütles kunagi tabavalt, et august on nagu pühapäeva õhtu.
-
Külaline
Heldeke, inimene, sa vajad tõsist ravi. Lase end haiglasse sisse panna, see ei ole normaalne, sul on abi vaja.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 17:23See pole hala, vaid reaalsus, ratsionaalne mõtlemine. Iga terve mõistusega inimene peaks nii mõtlema.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:04Kuule, mine sina nüüd tagasi oma teemasse halama. Mina ei algatanud seda teemat selle mõttega, nagu elu oleks kole. Tahaks lihtsalt, et suvi ja valge aeg kestaks suurema osa aastast. Mulle sobib soe ja valge aeg rohkem.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:58
Just. Elu läheb kiiresti ja varsti ongi vanadus ja surm käes. Seega ei saagi rõõmu tunda millestki ja kõik on mõttetu.
-
Külaline
Eks seal oma tõde on ju ka, sest peale jaani hakkab päev kukesammu võrra jälle lühenema. Aga vanasti algas "suvi" ka juba maikuuga. Mäletan oma kooliajast, kui juba mais olid esimesed kuumad ilmad ja koolis tehti õuetunde. Nüüd on üldse kõik sassis. Olid ikka vanasti earldiseisvad aastaajad. Nüüd on koguaeg üks jama "suusailm".Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 12:22 Mulle tuleb meelde, kuidas juba jaanipäeval vanainimesed lapsepõlves ohkima hakkasid, et näe, Jaan viskab nüüd külma kivi vette ja heinaaeg on läbi jne. Mõttetu ju, enamasti pole juunis suveilmagi Eestis ja pole alanudki puhkuseaeg õieti, sellest aastast rääkimata, kui juuli keskpaigani oli suusailm. Mida see ette ahastamine annab teile? Nautige, kuni on, ega midagi sinna teha ei saa (peale kolimise).
Minule sügis meeldib. Selle sopase ja sünge aja elan üle küünaldega. Ma põletaks suvel ka küünlaid aga siis pole seda õiget effekti
-
Külaline
Ei ole ju nii. Märtsist läheb koguaeg valgemaks ja soojemaks, lumi sulab, lilled tärkavad. Septembris on valge, 25 kraadi sooja. 6-7 kuud mõnusat ilma. Siis tuleb mõnus sügis oktoober, november-kõik on ilus kuldne.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 16:04Kahjuks ei lähe see pime aeg sugugi ruttu, sest seda on 3 korda nii palju kui valget aega. Osad inimesed lihtsalt suudavad kergemini leida rõõmu sellest, mis on, isegi kui see on pisku. Ja osad mitte. See on oskus, mis mõnel on sünniga kaasas, mõni saab lapsepõlvekodust, mõni õpib elu jooksul ja mõni ei õpigi.käguan kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:49Jah, eks ta ongi. Aga aastaring läheb nii kiiresti - on see pime aeg ära, siis äkki, palun väga, ongi juba jaanuari lõpp - päike hakkab kõrgemalt käima ja hakkad juba plaane tegema, et kui soojaks läheb, siis mida ma sel aastal kodus-õues tegema hakkan, sest aega kevadeni ja suveni tundub siis juba maru vähe olevat.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 14:57 Keegi ütles kunagi tabavalt, et august on nagu pühapäeva õhtu.
-
Külaline
Ilm on kogu aeg olnud ettearvamatu. Juba minu vanaema armastas rääkida, kui erinevaid maikuusid ta on kogenud - ühel aastal sõitsid 1.Mail suvekleitidega jõel paadis lustisõitu, teisel aastal oli samal ajal lumi maas. Olen lugenud mingit esoteerikute teooriat, et igal aastaajal on oma energeetiline iseloom ja energeetilise iseloomu järgi liigituvad kuud hoopis nii: veebruar, märts, aprill - kevadkuud, mai, juuni, juuli- suvekuud, august, sept, okt- sügiskuud, november, detsember, jaanuar- talvekuud. Nii et kes tunnetavad augustis juba sügist, on selle liigituse jàrgi alust - ongi esimene sügise energiaga kuu. Mis muidugi ei tähenda, et sügist peaks võtma kui midagi traagilist ja kurvastavad, ei, seda mitte, lihtsalt energia on teistsugune kui suvel.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 19:00Eks seal oma tõde on ju ka, sest peale jaani hakkab päev kukesammu võrra jälle lühenema. Aga vanasti algas "suvi" ka juba maikuuga. Mäletan oma kooliajast, kui juba mais olid esimesed kuumad ilmad ja koolis tehti õuetunde. Nüüd on üldse kõik sassis. Olid ikka vanasti earldiseisvad aastaajad. Nüüd on koguaeg üks jama "suusailm".Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 12:22 Mulle tuleb meelde, kuidas juba jaanipäeval vanainimesed lapsepõlves ohkima hakkasid, et näe, Jaan viskab nüüd külma kivi vette ja heinaaeg on läbi jne. Mõttetu ju, enamasti pole juunis suveilmagi Eestis ja pole alanudki puhkuseaeg õieti, sellest aastast rääkimata, kui juuli keskpaigani oli suusailm. Mida see ette ahastamine annab teile? Nautige, kuni on, ega midagi sinna teha ei saa (peale kolimise).
Minule sügis meeldib. Selle sopase ja sünge aja elan üle küünaldega. Ma põletaks suvel ka küünlaid aga siis pole seda õiget effekti![]()
-
Külaline
Jaa sügin on siis ilus, kui see on kuldne ja päikseline.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 19:42Ilm on kogu aeg olnud ettearvamatu. Juba minu vanaema armastas rääkida, kui erinevaid maikuusid ta on kogenud - ühel aastal sõitsid 1.Mail suvekleitidega jõel paadis lustisõitu, teisel aastal oli samal ajal lumi maas. Olen lugenud mingit esoteerikute teooriat, et igal aastaajal on oma energeetiline iseloom ja energeetilise iseloomu järgi liigituvad kuud hoopis nii: veebruar, märts, aprill - kevadkuud, mai, juuni, juuli- suvekuud, august, sept, okt- sügiskuud, november, detsember, jaanuar- talvekuud. Nii et kes tunnetavad augustis juba sügist, on selle liigituse jàrgi alust - ongi esimene sügise energiaga kuu. Mis muidugi ei tähenda, et sügist peaks võtma kui midagi traagilist ja kurvastavad, ei, seda mitte, lihtsalt energia on teistsugune kui suvel.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 19:00Eks seal oma tõde on ju ka, sest peale jaani hakkab päev kukesammu võrra jälle lühenema. Aga vanasti algas "suvi" ka juba maikuuga. Mäletan oma kooliajast, kui juba mais olid esimesed kuumad ilmad ja koolis tehti õuetunde. Nüüd on üldse kõik sassis. Olid ikka vanasti earldiseisvad aastaajad. Nüüd on koguaeg üks jama "suusailm".Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 12:22 Mulle tuleb meelde, kuidas juba jaanipäeval vanainimesed lapsepõlves ohkima hakkasid, et näe, Jaan viskab nüüd külma kivi vette ja heinaaeg on läbi jne. Mõttetu ju, enamasti pole juunis suveilmagi Eestis ja pole alanudki puhkuseaeg õieti, sellest aastast rääkimata, kui juuli keskpaigani oli suusailm. Mida see ette ahastamine annab teile? Nautige, kuni on, ega midagi sinna teha ei saa (peale kolimise).
Minule sügis meeldib. Selle sopase ja sünge aja elan üle küünaldega. Ma põletaks suvel ka küünlaid aga siis pole seda õiget effekti![]()
Mingil hetkel tekib õhku ka sügishõng. No ma ei oska seda muudmoodi seletada, et õues õhk on nagu teistmoodi. Aga päike ikka veel veidi soojendab. Ja kevadel samamoodi mingil hetkel on õhust tunda, et nüüd on kevad.
-
Külaline
Mina naudin küll veel kuu aega suve ja ei virise. Varasügis või vananaistesuvi on veel vägagi ilusad, see kuldne ja viljarikas aeg.
-
Külaline
Minu jaoks on Eesti ainult kolm halba kuud-detsember, jaanuar ja veebruar. Muu on kõik puhas nauding! Iga kuu on tore, leia endale tegevusi. Külmal ajal käime palju spaades, jaanuaris on mõnenädalane soojamaareis, kevadeti hakkame Tallinnast kaugemale, kui 50 km ka sõitma.
-
Külaline
Tegelikult oli varem (kuni 80-ndateni) nii, et valdavalt olid maid soojad, kui tegi külma, siis 1-2 päeva ja läks jälle soojaks tagasi. Nüüd on vastupidi - valdavalt on mai külm ja soojad saapad ja sõrmkindad on mais tavapärane riietus, eriti hommikuti; paar sooja päeva ehk satub hulka. Sama talvega: enamus aega oli minu lapsepõlves talvekuudel lumi maas, võis teha mingit sula vahele, aga talved olid lumised. Nüüd on talv valdavalt +5 kraadi, vihm ja udu...Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 19:42
Ilm on kogu aeg olnud ettearvamatu. Juba minu vanaema armastas rääkida, kui erinevaid maikuusid ta on kogenud - ühel aastal sõitsid 1.Mail suvekleitidega jõel paadis lustisõitu, teisel aastal oli samal ajal lumi maas.
-
Külaline
Selles asi ongi, et ma ei tee kõike, mida mina tahan, kui see läheb vastuollu mu kohustuste või lähedaste soovidega.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:10Sa arvad, et olen üksik ja töötu? Kõike saab teha, kui tahad. Saad sina ka. Ära otsi põhjust, miks ei saa vaid leia vahendid, kuidas saada. Lihtne.
-
Külaline
Hindan küll sinu optimismi, aga oktoober ja november küll tavaliselt ilus kuldne ei ole, päikest on nendes kuudes ikka väga vähe, eriti novembris. Oktoobis vahel tõesti viskab paar 20 kraadilist ilma, aga seda mitte igal aastal ja see on vaid mõni päev. Oktoober ja november on küllaltki hallid ja vesised, päikest on väga harva näha.Siis tuleb mõnus sügis oktoober, november-kõik on ilus kuldne.
-
Külaline
Oktoober isegi võib olla kuldne, aga november seda nüüd küll kindlasti ei ole. Novembri värv on hall. Vihm, pilved, pori ja muda. Jubedaim kuu aastas.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 22:14Hindan küll sinu optimismi, aga oktoober ja november küll tavaliselt ilus kuldne ei ole, päikest on nendes kuudes ikka väga vähe, eriti novembris. Oktoobis vahel tõesti viskab paar 20 kraadilist ilma, aga seda mitte igal aastal ja see on vaid mõni päev. Oktoober ja november on küllaltki hallid ja vesised, päikest on väga harva näha.Siis tuleb mõnus sügis oktoober, november-kõik on ilus kuldne.
-
Külaline
Sügis ja vihmad ongi äge!Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 22:14Hindan küll sinu optimismi, aga oktoober ja november küll tavaliselt ilus kuldne ei ole, päikest on nendes kuudes ikka väga vähe, eriti novembris. Oktoobis vahel tõesti viskab paar 20 kraadilist ilma, aga seda mitte igal aastal ja see on vaid mõni päev. Oktoober ja november on küllaltki hallid ja vesised, päikest on väga harva näha.Siis tuleb mõnus sügis oktoober, november-kõik on ilus kuldne.
-
Külaline
Päris imelik inimene, kes end esimeseks ei pane. Küll on kole, kui ma ei reisiks, sest mu mehele ja lastele see ei meeldi.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 21:56Selles asi ongi, et ma ei tee kõike, mida mina tahan, kui see läheb vastuollu mu kohustuste või lähedaste soovidega.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:10Sa arvad, et olen üksik ja töötu? Kõike saab teha, kui tahad. Saad sina ka. Ära otsi põhjust, miks ei saa vaid leia vahendid, kuidas saada. Lihtne.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 14:58 Võimas. Mõnedel meist on siiski kohustused ja perekond, ei saa lennata kohe soojale saarele, kui tuju tekib.
-
Külaline
Mulle meeldib, ega ma mingi põllutööline ole. Nagunii pool rahvast on õues ainult siis, kui tööle või kooli lähevad-tulevad. Mõnikord piirdub õuesolek vaid koduukse ja auto vahelise tee pikkune.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 22:42Oktoober isegi võib olla kuldne, aga november seda nüüd küll kindlasti ei ole. Novembri värv on hall. Vihm, pilved, pori ja muda. Jubedaim kuu aastas.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 22:14Hindan küll sinu optimismi, aga oktoober ja november küll tavaliselt ilus kuldne ei ole, päikest on nendes kuudes ikka väga vähe, eriti novembris. Oktoobis vahel tõesti viskab paar 20 kraadilist ilma, aga seda mitte igal aastal ja see on vaid mõni päev. Oktoober ja november on küllaltki hallid ja vesised, päikest on väga harva näha.Siis tuleb mõnus sügis oktoober, november-kõik on ilus kuldne.
-
Külaline
Kõik ei pea töölkäimist elus prioriteediks.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 14:58Võimas. Mõnedel meist on siiski kohustused ja perekond, ei saa lennata kohe soojale saarele, kui tuju tekib.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 12:18Appi, mis ving. Võtsin just septembrikuusse Kreeta reisi, et suve pikendada. Elu on ilus!Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 11:15
Just, täpselt sama mõte, nagu mina kirjutasin Tervise-rubriigis, et kõik möödub nii ruttu, varsti oleme vanad ja sureme ära. Talumatu, ei ole võimalik hetkest rõõmu tunda. Seega ka teised peale minu mõtlevad nii.
-
Külaline
Päris imelik inimene, kes end esimeseks paneb.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 23:38Päris imelik inimene, kes end esimeseks ei pane. Küll on kole, kui ma ei reisiks, sest mu mehele ja lastele see ei meeldi.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 21:56Selles asi ongi, et ma ei tee kõike, mida mina tahan, kui see läheb vastuollu mu kohustuste või lähedaste soovidega.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:10
Sa arvad, et olen üksik ja töötu? Kõike saab teha, kui tahad. Saad sina ka. Ära otsi põhjust, miks ei saa vaid leia vahendid, kuidas saada. Lihtne.
-
Külaline
Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, Tuuletu ja 8 külalist