kuidas algab menopaus nendel, kellel vererohked päevad?
-
Külaline
kuidas algab menopaus nendel, kellel vererohked päevad?
Kui päevad on vererohked ja vanus jõuab 50 ligi, kas siis kuni ärajäämiseni on päevad sama vererohked? Seda ma tean küll, et 40-tes võivad vererohked päevad isegi veel hullemaks muutuda, aga kas see vererohkus jääb sama hulluks kuni viimaste päevadeni? Või toimub viimases lõpus siiski verehulga vähenemine ja siis jäävad hoopis ära. Hormoonvahendeid kasutada ei saa ( nendega tekib iiveldus, halb enesetunne) seega mõtlen, et kas vererohkus ühel hetkel ise taanduma ei hakka (vanus 48)?
-
Külaline
Minu vastusest sul ilmselt väga abi ei ole, aga jagan ikkagi. Olen 52. Mul olid eluaeg väga vererohkem päevad ja diagnoositud müootiline emakas. Mu emal olid ka suured verejooksud ja emakas lõigatigi ära. Mina hakkasin u aastal 2016 arsti soovitusel minipille võtma. Proovisin neid ka mõned aastad varem, kui veel noorimale lapsele rinda andsin, aga siis ei sobinud. Ajasid iiveldama, pidevalt määris jne. Aga kui hiljem võtma hakkasin, kui enam ei imetanud, siis sobisid ülihästi. Ilmselt oli organismi hormonaalne tasakaal teistsugune kui imetamise ajal. Kohe algusest peale ei olnud mul minipillidega üldse päevi. Ja ei ole siiani. Käin kord aastas kontrollis. Menopausi ei ole günekoloogi kinnitusel veel saabunud. Emakas on näha müoomide alged, kuid tänu pillidele on emaka limaskest väga õhuke ja nii ei saa ka päevi tulla, ega müoomid areneda. Ilma pillideta oleks jubedad vererohkem päevad garanteeritud. Seega kasutan pille edasi, kuni arst seda soovitab.
-
Külaline
Minul läks 50+ vanuses veel hullemaks verejooks, vere rauda kontrolli ka kindlasti, töötervishoius ootamatult selgus, et mul on rauanäit alla 90, ise polnud midagi aru saanud, kuigi hingeldama ajas küll kogu aeg, kui kõndisin või trepist läksin. Siis lasin naistearstil Mirena panna ja oh kui hea elu algas. 4 aastat oli Mirena, nüüd võtsin ära, neetud verejooksud on jälle tagasi. Vb lasen uuesti panna, jälgin natuke. Mirena ja suukaudsete hormoonide mõju on ehk erinev, tasuks proovida?
-
Külaline
Siis vanus juba 54 või veelgi enam ja ikka hullud verejooksud? See on ikka jõhker küllGuest kirjutas: ↑24 Juul 2025 10:35 Minul läks 50+ vanuses veel hullemaks verejooks, vere rauda kontrolli ka kindlasti, töötervishoius ootamatult selgus, et mul on rauanäit alla 90, ise polnud midagi aru saanud, kuigi hingeldama ajas küll kogu aeg, kui kõndisin või trepist läksin. Siis lasin naistearstil Mirena panna ja oh kui hea elu algas. 4 aastat oli Mirena, nüüd võtsin ära, neetud verejooksud on jälle tagasi. Vb lasen uuesti panna, jälgin natuke. Mirena ja suukaudsete hormoonide mõju on ehk erinev, tasuks proovida?
-
Külaline
Jah, 55 olen, varsti saan 56.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:20Siis vanus juba 54 või veelgi enam ja ikka hullud verejooksud? See on ikka jõhker küllGuest kirjutas: ↑24 Juul 2025 10:35 Minul läks 50+ vanuses veel hullemaks verejooks, vere rauda kontrolli ka kindlasti, töötervishoius ootamatult selgus, et mul on rauanäit alla 90, ise polnud midagi aru saanud, kuigi hingeldama ajas küll kogu aeg, kui kõndisin või trepist läksin. Siis lasin naistearstil Mirena panna ja oh kui hea elu algas. 4 aastat oli Mirena, nüüd võtsin ära, neetud verejooksud on jälle tagasi. Vb lasen uuesti panna, jälgin natuke. Mirena ja suukaudsete hormoonide mõju on ehk erinev, tasuks proovida?Nojah, hea et Mirenaga on parem ja see sobib.
-
Külaline
Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
Enne müoomi olid päevad metsiku kõhuvaluga, nüüd valutud. 50 olen.
-
Külaline
Miks sa Mirenat ei pane?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:15 Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
-
Külaline
Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:25Miks sa Mirenat ei pane?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:15 Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
-
Külaline
Su see 90 oli ilmselt hemoglobiin, mitte raua näit. Raua referents on 9-30.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2025 10:35 Minul läks 50+ vanuses veel hullemaks verejooks, vere rauda kontrolli ka kindlasti, töötervishoius ootamatult selgus, et mul on rauanäit alla 90, ise polnud midagi aru saanud, kuigi hingeldama ajas küll kogu aeg, kui kõndisin või trepist läksin. Siis lasin naistearstil Mirena panna ja oh kui hea elu algas. 4 aastat oli Mirena, nüüd võtsin ära, neetud verejooksud on jälle tagasi. Vb lasen uuesti panna, jälgin natuke. Mirena ja suukaudsete hormoonide mõju on ehk erinev, tasuks proovida?
-
Mousenouse
- Kontakt:
Ei pea panema Mirenat, võibolla sobib poole lahjem Kyleena, et poleks kõrvalnähtusi ja -vaevusi. Seda Kyleenat tuleb lihtsalt ka proovida, et teada saada.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 21:34Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:25Miks sa Mirenat ei pane?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:15 Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
-
Külaline
Mulle pandi müoomide ja verejooksude ohjeldamiseks Mirena, kui ise õgima ei kuku, pole mingit kaalutõusu. Mul ei tõusnud kaal ega polnud mingeid vaevusi, Mirena oli 12 aastat, vähemalt päevi enam polnud, hea rahulik elada. 52-aastaselt eemaldati emakas, sest müoomid olid suured.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 21:34Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:25Miks sa Mirenat ei pane?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:15 Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
-
Külaline
See, kas kaal tõuseb, on ikka väga individuaalne. Ma ka ei õgi, jälgin toitumist juba alates noorima lapse sünnist, kuid peale Mirena panekut ei paista tavapärane toitumise jälgimine enam sama hästi töötavat. Keha hoiab mingil määral vett ka kinni, mida näitavad ka kõik mõõtmised - vee osakaal on suur. Rasedustega oli samamoodi. Peale sünnitust kukkus kaal kolinal, paljuski vee arvelt. Aga Mirena plussid on siiski piisavad, et hoolimata kaalutõusust seda jätkuvalt kasutada.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 11:30Mulle pandi müoomide ja verejooksude ohjeldamiseks Mirena, kui ise õgima ei kuku, pole mingit kaalutõusu.
-
Külaline
Tõsi, see on väga individuaalne. Kuna mirena on ikkagi hormoon, siis võib kaal tõusta ainuüksi hormonaalsest muutusest. Ei pea tõesti õgima.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 12:00See, kas kaal tõuseb, on ikka väga individuaalne. Ma ka ei õgi, jälgin toitumist juba alates noorima lapse sünnist, kuid peale Mirena panekut ei paista tavapärane toitumise jälgimine enam sama hästi töötavat. Keha hoiab mingil määral vett ka kinni, mida näitavad ka kõik mõõtmised - vee osakaal on suur. Rasedustega oli samamoodi. Peale sünnitust kukkus kaal kolinal, paljuski vee arvelt. Aga Mirena plussid on siiski piisavad, et hoolimata kaalutõusust seda jätkuvalt kasutada.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 11:30Mulle pandi müoomide ja verejooksude ohjeldamiseks Mirena, kui ise õgima ei kuku, pole mingit kaalutõusu.
Enne esimest last ma võtsin pille, siis peale last panin Mirena. Ei mingit kaalutõusu. Peale mirenat katsetasin paar kuud minipille aga need lõid kõik keha nii segamini. Kaal vaikselt hakkas tõusma, kuigi söögiisu oli sama ja toitumine ka ei muutunud ja peale lõpetamist läks mitu kuud, et normaalne tsükkel taastuks.
-
Külaline
Jah, muidugi.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 09:13Su see 90 oli ilmselt hemoglobiin, mitte raua näit. Raua referents on 9-30.Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2025 10:35 Minul läks 50+ vanuses veel hullemaks verejooks, vere rauda kontrolli ka kindlasti, töötervishoius ootamatult selgus, et mul on rauanäit alla 90, ise polnud midagi aru saanud, kuigi hingeldama ajas küll kogu aeg, kui kõndisin või trepist läksin. Siis lasin naistearstil Mirena panna ja oh kui hea elu algas. 4 aastat oli Mirena, nüüd võtsin ära, neetud verejooksud on jälle tagasi. Vb lasen uuesti panna, jälgin natuke. Mirena ja suukaudsete hormoonide mõju on ehk erinev, tasuks proovida?
-
Külaline
Mirena ei sisalda metalli. Mirena on valmistatud polüetüleenist, mis on plastik.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 21:34Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:25Miks sa Mirenat ei pane?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:15 Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
Kehakaalu võimalik tõus 45+ vanuses tekib loomulikul moel, mitte Mirena tõttu. Sellest on nii palju kirjutatud, et selles vanuses ongi raskem kaalu säilitada ja ei saa enam samamoodi toituda nagu varem. Ja see läheb enamikel inimestel vanuse edenedes ainult keerulisemaks, vahet pole, kas kasutavad mingeid vahendeid või mitte.
Kui on lihtsalt vastuvõetamatu see mõte, et midagi on sul sees vmt, siis võib proovida minipille. Nende toimeaine on sama kui Mirenal, aga neid on lihtsam ära jätta, kui nad ei sobi.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 21:34Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:25Miks sa Mirenat ei pane?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 12:15 Mul on müoom ja esimese kahe ööpäeva jooksul kasutan kokku ca 10-12 kõige suuremat öötampooni. Järgnevatel päevadel kulub mõni normaal- ja minitampoon. Päevad käivad iga 28 päeva tagant nagu kellavärk.
Kas üldine enesetunne (energiatase, töövõime, meeleolu jne) muutus kuidagi (paremaks või halvemaks) peale emaka eemaldamist? Kas tsükliga seotud enesetunde muutusi veel tunda ( näit et mingitel päevadel on rinnad tundlikumad, väsimust rohkem jms.) või siis on nii, et kui emakat enam pole, on enesetunne kogu aeg ühesugune ?
-
Külaline
Mõnes mõttes küll. Lõpuks ometi sain rauanäitajad korda. Kuna seni olin kogenud meeletut PMSi, siis pärast emaka eemaldamist oli see jama kui peoga pühitud.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 23:32Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 21:34Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.
Kas üldine enesetunne (energiatase, töövõime, meeleolu jne) muutus kuidagi (paremaks või halvemaks) peale emaka eemaldamist? Kas tsükliga seotud enesetunde muutusi veel tunda ( näit et mingitel päevadel on rinnad tundlikumad, väsimust rohkem jms.) või siis on nii, et kui emakat enam pole, on enesetunne kogu aeg ühesugune ?
Tsükliga seotud tundeid siiski oli - näiteks mul käisid mõnda aega veel edasi nn päevad. Ja ka rinnad olid aegajalt valulikud.
-
Külaline
Nõus, ei sisalda metalli. Ei ole mul seda foobiat, et ma ei taha enda sisse mingit jullat.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 12:08Mirena ei sisalda metalli. Mirena on valmistatud polüetüleenist, mis on plastik.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 21:34Ei aita see Mirenagi alati. Mul kahel sõbrannal oli ka müoom. Pandi Mirena. Kaasnesid kõiksugu vaevused sh kehakaalu tõus. Ja lõpuks ikka eemaldati emakas ca 46-aasta vanuselt. Ja ka mina olen müootilise emaka pärast kaotanud emaka. Erinevalt sõbrannadest, ma lihtsalt ei hakanud Mirenaga jamama, kuna tean varasemalt, et ei talu metalli enda sees.
Kehakaalu võimalik tõus 45+ vanuses tekib loomulikul moel, mitte Mirena tõttu. Sellest on nii palju kirjutatud, et selles vanuses ongi raskem kaalu säilitada ja ei saa enam samamoodi toituda nagu varem. Ja see läheb enamikel inimestel vanuse edenedes ainult keerulisemaks, vahet pole, kas kasutavad mingeid vahendeid või mitte.
Kui on lihtsalt vastuvõetamatu see mõte, et midagi on sul sees vmt, siis võib proovida minipille. Nende toimeaine on sama kui Mirenal, aga neid on lihtsam ära jätta, kui nad ei sobi.
Aga, kuna mul oli varasemalt olnud juba kolm korda spiraal, mis kahel korral lihtsalt kukkus välja ja kolmandal korral kadus emakaõõnde nii, et seda pidi narkoosis eemaldama, siis ma tundsin, et ma rohkem ei taha ... Lisaks, olen ülimalt hormoontundlik. Olen kindel, et minu kehakaalu oleks Mirena kindlasti halvemuse poole mõjutanud.
Mul on ka hormonaalne haigus. Ja mingil momendil võtsin enda jaoks vastu otsuse, et mitte mingeid ras vastaste vahenditega seotud hormoone ma endale ligi ei lase.
-
Külaline
Kuidas need päevad käia said, kust veri siis tuli, kui emakat enam ei olnud?Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 00:01 Tsükliga seotud tundeid siiski oli - näiteks mul käisid mõnda aega veel edasi nn päevad. Ja ka rinnad olid aegajalt valulikud.
-
Külaline
Noh, mõnikord käivad päevad veel mõnda aega edasi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist