Just kõige mõnusam kuu.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 22:42Oktoober isegi võib olla kuldne, aga november seda nüüd küll kindlasti ei ole. Novembri värv on hall. Vihm, pilved, pori ja muda. Jubedaim kuu aastas.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 22:14Hindan küll sinu optimismi, aga oktoober ja november küll tavaliselt ilus kuldne ei ole, päikest on nendes kuudes ikka väga vähe, eriti novembris. Oktoobis vahel tõesti viskab paar 20 kraadilist ilma, aga seda mitte igal aastal ja see on vaid mõni päev. Oktoober ja november on küllaltki hallid ja vesised, päikest on väga harva näha.Siis tuleb mõnus sügis oktoober, november-kõik on ilus kuldne.
Ei suuda augustist rõõmu tunda
-
Külaline
-
Külaline
Sina ise oled kõige tähtsam! Seejärel tulevad teised. Kuidas sa küll nii lihtsat asja ei tea, mis on A ja O? Täpselt nagu lennukis, kus tuleb kõigepealt endale hapnikumask pähe panna.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:10Päris imelik inimene, kes end esimeseks paneb.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 23:38Päris imelik inimene, kes end esimeseks ei pane. Küll on kole, kui ma ei reisiks, sest mu mehele ja lastele see ei meeldi.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 21:56 Selles asi ongi, et ma ei tee kõike, mida mina tahan, kui see läheb vastuollu mu kohustuste või lähedaste soovidega.
-
Külaline
Kas mees ei saaa nädal aega laste logistika ja õppimise, koristamise ja toidutegemisega hakkama? Kust ja miks te sellised endasle hangite?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:13Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
Kuidas siis nii, aprillist septembrini on täiesti valge aeg ju, seega pool ajast on ok.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 18:18 Kahjuks ei lähe see pime aeg sugugi ruttu, sest seda on 3 korda nii palju kui valget aega.
-
Külaline
Reegel on, et kõige tähtsam on perekonnas vanem, seejärel tuleb kaaslane ja seejärel alles laps.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/75 ... -voi-naine
-
Külaline
Sa ei saa aru, et see on see perekooli miljonär, kellel praegu kipitab ja hirmsasti sügeleb, sest ta otsib paaniliselt võimalust hakata jälle rääkima, kui rikas ta on ja kuidas raha jalaga segab. Tööandjaks on ta endale mõistagi ise - seega käib tööl siis, kui tema ise tahab. Noh, tegelikult on ta üldse rantjee, aga vahel, kui igav on, siis teeb enda lõbuks tööd, mis on tegelikult hoopis ta hobi.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:13Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
Selle kõige imeilusa juures on tal mõistagi kõige parem, targem ja osavam mees, kes mängleva kergusega kannab kogu koduse koormuse sel ajal, kui printsess kuu aega palmi all mõnuleb.
Kelle reegel?Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 08:46 Reegel on, et kõige tähtsam on perekonnas vanem, seejärel tuleb kaaslane ja seejärel alles laps.
-
Külaline
Soovitan sul abi otsida, selline luulu on ikka tase.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:04Sa ei saa aru, et see on see perekooli miljonär, kellel praegu kipitab ja hirmsasti sügeleb, sest ta otsib paaniliselt võimalust hakata jälle rääkima, kui rikas ta on ja kuidas raha jalaga segab. Tööandjaks on ta endale mõistagi ise - seega käib tööl siis, kui tema ise tahab. Noh, tegelikult on ta üldse rantjee, aga vahel, kui igav on, siis teeb enda lõbuks tööd, mis on tegelikult hoopis ta hobi.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:13Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
Selle kõige imeilusa juures on tal mõistagi kõige parem, targem ja osavam mees, kes mängleva kergusega kannab kogu koduse koormuse sel ajal, kui printsess kuu aega palmi all mõnuleb.
-
Külaline
See näitab su kohta paljutki, kui pead olema kodus mehe ori, kes ei suuda nädalatki laste ja koduga hakkama saada.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:04Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:13Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
-
Külaline
Milles see luulu siis seisneb? Mis selle kirjelduse juures sinu kohta siis ei käi?Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:58Soovitan sul abi otsida, selline luulu on ikka tase.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:04Sa ei saa aru, et see on see perekooli miljonär, kellel praegu kipitab ja hirmsasti sügeleb, sest ta otsib paaniliselt võimalust hakata jälle rääkima, kui rikas ta on ja kuidas raha jalaga segab. Tööandjaks on ta endale mõistagi ise - seega käib tööl siis, kui tema ise tahab. Noh, tegelikult on ta üldse rantjee, aga vahel, kui igav on, siis teeb enda lõbuks tööd, mis on tegelikult hoopis ta hobi.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:13 Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
-
Külaline
Mitte midagi.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:15Milles see luulu siis seisneb? Mis selle kirjelduse juures sinu kohta siis ei käi?Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:58Soovitan sul abi otsida, selline luulu on ikka tase.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:04
Sa ei saa aru, et see on see perekooli miljonär, kellel praegu kipitab ja hirmsasti sügeleb, sest ta otsib paaniliselt võimalust hakata jälle rääkima, kui rikas ta on ja kuidas raha jalaga segab. Tööandjaks on ta endale mõistagi ise - seega käib tööl siis, kui tema ise tahab. Noh, tegelikult on ta üldse rantjee, aga vahel, kui igav on, siis teeb enda lõbuks tööd, mis on tegelikult hoopis ta hobi.
-
Külaline
Minu lapsed on kõik täiskasvanud ning ei ela enam aastaid kodus. Seega, mul puudub igasugune vajadus kedagi orjata. Mees on ka täiesti iseseisev ja endaga hakkamasaav kodanik.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:01See näitab su kohta paljutki, kui pead olema kodus mehe ori, kes ei suuda nädalatki laste ja koduga hakkama saada.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:04Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:13 Mina ka ei pea tööl käimis prioriteediks. Küll aga armastan ma oma tööd ja arvestan oma aega planeerides sellega kui olulise osaga oma elust. Samuti arvestan mehe, laste ja lähedastega. Sa ei pea enam uuesti üle kordama, et sa nendega arvestamist ka prioriteediks ei pea. Saime juba aru.
Mina kirjutan sulle asjadest laiemas plaanis - kõikidel inimestel lihtsalt ei ole võimalik ükskõik, mis ajahetkel uksest välja astuda ja reisile tormata. Kellel on väikesed lapsed, kellel puudega pereliige, mõni hooldab enda või mehe vanemaid... Mõnel on töögraafik selline, mis ei võimalda alati täpselt siis, kui ise tahan, puhkust välja võtta. Mõnel ei võimalda sissetulek selliseid reise. Seega, variante on igasuguseid. Sina võtad oma elukorralduse järgi, aga inimestel võib olla väga erinevaid põhjuseid, miks nad ei saa sügisel, oma suva järgi soojale paale põrutada.
Minul näiteks on alati korralik puhkusereserv. Aga töö iseloom on selline, et ma pean oma puhkust klapitama 23 inimesega. Üle 2 inimese korraga puhkusel olla ei saa. Ja, kui tööl on mitu inimest, kes tahaksid sügise palmi all veeta (ja meil on!), siis lihtsalt kõikidel ei ole see võimalik. Nagunii on terve aasta peale suht keeruline leida vaba auku puhkamiseks. Ja see puhkuse aeg peaks siis sobima ka sinu reisikaaslasega, kes iganes see on - kas mees, lapsed (kes peavad sügisel tegelikult ju koolis olema) või sõbranna.
-
Külaline
Oi, sa ei olegi siis rikas või? Sul ei olegi maailma kõige tublim mees?
-
Külaline
Ei, mina ei ole kõige tähtsam. Sina ka ei ole, aga sulle meeldib nii mõelda ning lugeda neid arvutuid sellist mõtteviisi propageerivaid naistejutukesi. Sinu tõlgendus on mõnusalt enesekeskne. Tõde on seal, et igas olukorras tuleb leida kompromiss nii, et kõik pereliikmed oleks tähtsad. See ei tähenda, et igaüks teeb seda, mis pähe tuleb ja siis kui pähe tuleb. Kahtlemata saab mees nädal aega kõigega hakkama, aga kui peres on tööjaotus ja üks pereliige oma osa viskab nädalaks või mitmeks teise täiskasvanu õlgadele ning nii juhtub pidevalt, siis on see sigadus. Kui partner on samasugune, siis ehk muidugi on olemas tasakaal, aga sel juhul kannatavad lapsed, kui kogu aeg on mõni vanem kuskil lustimas ilma nendeta.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 08:31Sina ise oled kõige tähtsam! Seejärel tulevad teised. Kuidas sa küll nii lihtsat asja ei tea, mis on A ja O? Täpselt nagu lennukis, kus tuleb kõigepealt endale hapnikumask pähe panna.
Lisaks tuleb arvestada peredega, kus partnerid ei olegi suutelised üksteist asendama, näiteks pole ühel partneril juhiluba, aga lapsi on vaja kooli või lasteaeda sõidutada ning poes käia. Kui juhiloaga vanem omal nädalaks-paariks juhtme seinast tõmbab ning reisile läheb, siis teine partner peab tema asendamiseks palju rohkem vaeva nägema.
Ühesõnaga - elus on palju erinevaid olukordi, mitte ainult selline, milles sina elad. Täiskasvanuks saad siis, kui suudad seda mõista. Mõni ei saa kunagi täiskasvanuks, jääbki titeks elu lõpuni, kellel on enda arust rohkem õigusi kui ülejäänud perel.
-
Külaline
Mulle ka ei meeldi see, et lapsed on "hierarhias" kõige viimasele positsioonile pandud. Väitku asjatundjad ja targad mida-tahes, aga minu jaoks on lapsed alati kõige esimesed. Ja sealt edasi tuleb alles mina või mees või mees ja mina (sõltub, kui hea suhe meil mehega on).Lenaa kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:21Kelle reegel?Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 08:46 Reegel on, et kõige tähtsam on perekonnas vanem, seejärel tuleb kaaslane ja seejärel alles laps.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/75 ... -voi-naineMa ei tea ühtegi peret, mis TEGELIKULT niimoodi pikalt toimiks. Jah, iseenda eest tuleb hoolt kanda, aga selline "hierarhia" on kergelt haige. Ise, siis paarisuhe ja laps(ed) on selle tulemus, mis ei tähenda, et need "tagumised" võiks esimese ego huvides ohverdada.
Kui maja põleb, siis ma ei mõtle, et küll on tore, et mina olen vähemalt terve, vaid teades, et sees on mu lapsed, torman enda eluga riskides neid päästma. Võin siis ise lõpuks surra, aga peaasi, et lapsed on majast välja toodud. Seega ikka - enne lapsed ja alles siis mina.
Kunagi oli sama teema Perekoolis. Sealses arutelus võis lugeda ka väga imelikke arvamusi. Näide oli selline, et kui saad uppuvalt paadilt päästa ühe - kas oma mehe või oma lapse. Kelle päästad? Üks kirjutas seal siis täiesti tõsimeeli, et loomulikult päästab oma mehe, sest uue lapse saab alati teha, aga katsu sa omale uut meest leida. Võeh, milliseid inimesi on olemas!
-
Külaline
Meenub Perekooli Pardifilee, kellel oli mees, kes keetis ja küpsetas köögis nagu Orm Oja, nägi välja nagu Apollo, hoolitses naise eest nagu toatüdruk ja oli rikas kui Branson. Oi, lustlikud ajad ...
-
Külaline
Ma ei tea, miks mulle selle sinu kirjelduse peale "sel juhul kannatavad lapsed, kui kogu aeg on mõni vanem kuskil lustimas ilma nendeta" meenus üks teleajakirjanik, kes käis koguaeg jalgrattal maailma avastamas. Ehk siis oli koguaeg kuskil kodust ära, rännul. Eks siis hiljem oligi näha, mis sellest pereelust sai.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:49Ei, mina ei ole kõige tähtsam. Sina ka ei ole, aga sulle meeldib nii mõelda ning lugeda neid arvutuid sellist mõtteviisi propageerivaid naistejutukesi. Sinu tõlgendus on mõnusalt enesekeskne. Tõde on seal, et igas olukorras tuleb leida kompromiss nii, et kõik pereliikmed oleks tähtsad. See ei tähenda, et igaüks teeb seda, mis pähe tuleb ja siis kui pähe tuleb. Kahtlemata saab mees nädal aega kõigega hakkama, aga kui peres on tööjaotus ja üks pereliige oma osa viskab nädalaks või mitmeks teise täiskasvanu õlgadele ning nii juhtub pidevalt, siis on see sigadus. Kui partner on samasugune, siis ehk muidugi on olemas tasakaal, aga sel juhul kannatavad lapsed, kui kogu aeg on mõni vanem kuskil lustimas ilma nendeta.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 08:31Sina ise oled kõige tähtsam! Seejärel tulevad teised. Kuidas sa küll nii lihtsat asja ei tea, mis on A ja O? Täpselt nagu lennukis, kus tuleb kõigepealt endale hapnikumask pähe panna.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 01:10 Päris imelik inimene, kes end esimeseks paneb.
Lisaks tuleb arvestada peredega, kus partnerid ei olegi suutelised üksteist asendama, näiteks pole ühel partneril juhiluba, aga lapsi on vaja kooli või lasteaeda sõidutada ning poes käia. Kui juhiloaga vanem omal nädalaks-paariks juhtme seinast tõmbab ning reisile läheb, siis teine partner peab tema asendamiseks palju rohkem vaeva nägema.
Ühesõnaga - elus on palju erinevaid olukordi, mitte ainult selline, milles sina elad. Täiskasvanuks saad siis, kui suudad seda mõista. Mõni ei saa kunagi täiskasvanuks, jääbki titeks elu lõpuni, kellel on enda arust rohkem õigusi kui ülejäänud perel.
-
Külaline
Keda sa mõtled, mõnda Uhhuuduurlast? Samas eks on ka teistsuguseid näiteid, kus ka tihti seiklemas käiv vanem suudab peres tasakaalu hoida - näiteks Hannes Hanso. Või noh, vale sõnastus, miski ei näita, et just tema seda tasakaalu oskuslikult säilitab - lihtsalt kuidagi on see pere ikka koos ja tundub tugev. Eks seiklejaid peab ka olema muidugi. Normiks aga sellist eluviisi kindlasti pidada ei tohiks, ikka pigem erandiks.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:55 Ma ei tea, miks mulle selle sinu kirjelduse peale "sel juhul kannatavad lapsed, kui kogu aeg on mõni vanem kuskil lustimas ilma nendeta" meenus üks teleajakirjanik, kes käis koguaeg jalgrattal maailma avastamas. Ehk siis oli koguaeg kuskil kodust ära, rännul. Eks siis hiljem oligi näha, mis sellest pereelust sai.
-
Külaline
Ei ela ega treeni meil ka sportlased Eestis, pidevalt on laagrites ja võistlustel. Paljudel on pered.
-
Külaline
Mulle tundub Hanso hoopis teist tüüpi ehk väga perekeskse inimesena. Ta on ju ka ise suurest perest ja ilmselt väärtustab ka omaenda suurt peret hoopis teisiti kui keskmine Eesti mees.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 11:17Keda sa mõtled, mõnda Uhhuuduurlast? Samas eks on ka teistsuguseid näiteid, kus ka tihti seiklemas käiv vanem suudab peres tasakaalu hoida - näiteks Hannes Hanso. Või noh, vale sõnastus, miski ei näita, et just tema seda tasakaalu oskuslikult säilitab - lihtsalt kuidagi on see pere ikka koos ja tundub tugev. Eks seiklejaid peab ka olema muidugi. Normiks aga sellist eluviisi kindlasti pidada ei tohiks, ikka pigem erandiks.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:55 Ma ei tea, miks mulle selle sinu kirjelduse peale "sel juhul kannatavad lapsed, kui kogu aeg on mõni vanem kuskil lustimas ilma nendeta" meenus üks teleajakirjanik, kes käis koguaeg jalgrattal maailma avastamas. Ehk siis oli koguaeg kuskil kodust ära, rännul. Eks siis hiljem oligi näha, mis sellest pereelust sai.
Võimalik muidugi ka see, et see teine teleajakirjanik leidis nendes reisides võimaluse põgeneda. Et asjad olidki hapud, aga reisidega sai ta olukorras eemale põgeneda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 3 külalist