Vabateema: Ükski postitus pole siin teemaväline

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:35
Just selliste verejanuliste ja kiusuhimuliste kaaskodanike pärast ongi halb esineda fikseeritud nimega. Mis häda teil on seda Juustupit pidevalt närida? Ta pole halb inimene, jääb mulje, et enamikust pigem parem. Ja väiksed purejapenid lähevad kohe nii marru sellest. Mida te kiusate tast? Minge lugege Mallukat ja valage oma sapp seal välja.
Hea inimene küll ei ole. Pooldab Putinit ja on Ukraina sõja poolt ja nende abistamise vastu. Lisaks ütles, et vägistatud naise peabki kuskile kraavi jätma, sest võõras, peaasi, et enda pere terve.
Siit nähtub hoopis, kui halb inimene sina oled. Juustupi kohta ei ütle su õel postitus mitte midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:38 kui selline närimisvajadus, närige parem teda https://www.postimees.ee/8051871/fotod- ... se-katesse
Teda ei tohi, ta on oma. Nagu Stalin ütles: mis siis, et kaabakas, see-eest meie kaabakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:31 Just selliste verejanuliste ja kiusuhimuliste kaaskodanike pärast ongi halb esineda fikseeritud nimega. Mis häda teil on seda Juustupit pidevalt närida? Ta pole halb inimene, jääb mulje, et enamikust pigem parem. Ja väiksed purejapenid lähevad kohe nii marru sellest. Mida te kiusate tast? Minge lugege Mallukat ja valage oma sapp seal välja.
Minu meelest ei ole see asi oma kasutajanimega kommenteerimises. On ju teisigi, kes ainult oma nime alt kirjutavad, aga sellist kõlapinda ja tähelepanu pole nad kaugeltki leidnud. Pisut tasub vaadata ka teist poolt - kui tekib tunne, et keegi avaldab enda kohta kahtlaselt palju huvitavaid fakte, mida ta justkui möödaminnes teistele teada annab ja mis raudselt tähelepanuta ei jää, siis võib ju tekkida mõte, et äkki see inimene kasutabki siinset keskkonda lihtsalt tähelepanu saamiseks, mis iganes põhjusel. Ja see pole kuigi meeldiv. Kui keegi näiteks luiskaks mulle oma elu kohta mingeid põnevaid lugusid ja mina talle siiralt kaasa elan, siis ma tunneks ennast ausalt öeldes väga nõmedalt, kui selgub, et inimene tahtis ainult põnevust ja huvi tekitada, tähelepanu saada, oma enesehinnangut tõsta või mida iganes. Äkki tahtiski mind lolliks teha ja lihtsalt minu reaktsioone näha? Päriselus on see muidugi hullem ja virtuaalmaailmas suheldes ei tasu nagunii pooli asju uskuda, mida keegi enda kohta räägib, aga need tunded võivad siiski teatud määral samad olla. Seejuures rõhutan, et mul pole aimugi kas ja mis konkteetselt juustupi juttudest tegelikult tõsi on, aga ma lihtsalt proovin näha seda olukorda ka kaasfoorumlaste seisukohast ja mis tundeid see neis võib tekitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 16:01
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:31 Just selliste verejanuliste ja kiusuhimuliste kaaskodanike pärast ongi halb esineda fikseeritud nimega. Mis häda teil on seda Juustupit pidevalt närida? Ta pole halb inimene, jääb mulje, et enamikust pigem parem. Ja väiksed purejapenid lähevad kohe nii marru sellest. Mida te kiusate tast? Minge lugege Mallukat ja valage oma sapp seal välja.
Minu meelest ei ole see asi oma kasutajanimega kommenteerimises. On ju teisigi, kes ainult oma nime alt kirjutavad, aga sellist kõlapinda ja tähelepanu pole nad kaugeltki leidnud. Pisut tasub vaadata ka teist poolt - kui tekib tunne, et keegi avaldab enda kohta kahtlaselt palju huvitavaid fakte, mida ta justkui möödaminnes teistele teada annab ja mis raudselt tähelepanuta ei jää, siis võib ju tekkida mõte, et äkki see inimene kasutabki siinset keskkonda lihtsalt tähelepanu saamiseks, mis iganes põhjusel. Ja see pole kuigi meeldiv. Kui keegi näiteks luiskaks mulle oma elu kohta mingeid põnevaid lugusid ja mina talle siiralt kaasa elan, siis ma tunneks ennast ausalt öeldes väga nõmedalt, kui selgub, et inimene tahtis ainult põnevust ja huvi tekitada, tähelepanu saada, oma enesehinnangut tõsta või mida iganes. Äkki tahtiski mind lolliks teha ja lihtsalt minu reaktsioone näha? Päriselus on see muidugi hullem ja virtuaalmaailmas suheldes ei tasu nagunii pooli asju uskuda, mida keegi enda kohta räägib, aga need tunded võivad siiski teatud määral samad olla. Seejuures rõhutan, et mul pole aimugi kas ja mis konkteetselt juustupi juttudest tegelikult tõsi on, aga ma lihtsalt proovin näha seda olukorda ka kaasfoorumlaste seisukohast ja mis tundeid see neis võib tekitada.
Ma ei tea, kas Juustupi jutud on vastuolulised või mitte, ma ei ole teda jälitanud. Aga anonüümses foorumis mind näiteks sellised ajendid nagu lollitamis- või valetamiskirg ei häiri. Igaüks ise teab, mida endast välja annab, miks see peaks tõesti minu elu segama? Kas kõik teised anonüümikud on siin siirad ja ausad nagu prillikivi? Vaevalt küll.
Mind häirivad mõtteavaldused, mis on vaenulikud, ülbed ja rumalad. Nende peale muutun ka mina vaenulikuks, aga ma ei heida oponendile tema vaenulikkust põhimõtteliselt ette, sest ma ise olen samuti siis vaenulik. Kes ta oma eraelus on või mitu last või meest ta endale kokku valetab, ei huvita mind vähimalgi määral, nagu mind ei huvita seltskonnatähekeste eraelu, absoluutselt mitte. Kas sellepräast tuleb Juustup kustutada ja teda vaenata, kui ongi tõsi, et midagi valetas? See ei pruugigi tõsi olla, sest kägude õela interpretatsioonivõimes olen ka juba saanud veenduda. Pigem valetavad tema peale kirglikult need, kellele pakub lõbu lihtsalt kedagi taga kiusata. Selliseid on, ja küllaltki palju. Oma nimega oleksid nad hästi nunnud ja heatahtlikud. Oleme näinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:40
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:26
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:23 Mina olen aru saanud, et see Juustup on elanud erinevates kohtades, väga noor ka vist enam ei ole. Tal võibki ju eri aegadel/elukohtades erinev elu olnud olla. Ei ole vaja võõra elusse nii sügavalt tungida, urgitseda, süüdistada.
Isa kohtunik? 92 sündinud, abielus, slaavlane, elab jeemenis, 11 tätoveeringut
Kõik mis temast on meelde jäänud.
92 kindlasti mitte.

Ütles, et on 31-aastane.
Kui vanad sinu meelest siis 92 sündinud inimesed käesoleval aastal on? Ongi ju kas (veel) 31 või saanud 32.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 16:09
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:40
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:26

Isa kohtunik? 92 sündinud, abielus, slaavlane, elab jeemenis, 11 tätoveeringut
Kõik mis temast on meelde jäänud.
92 kindlasti mitte.

Ütles, et on 31-aastane.
Kui vanad sinu meelest siis 92 sündinud inimesed käesoleval aastal on? Ongi ju kas (veel) 31 või saanud 32.
Ahjah, minu viga, arvutasin 82-ga.
Külaline

Õnneks ongi seda juustu siin vähemaks jäänud, enne oli igal pool jalus
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 15:38 kui selline närimisvajadus, närige parem teda https://www.postimees.ee/8051871/fotod- ... se-katesse
Täitsa lõpp ikka. Pole sõnu lihtsalt.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Tere jälle!

Olles päeva jooksul siin juba päris palju tagasisidet saanud modereerimise osas, arvan, et ei olegi vaja enam eraldi teemat selle kohta teha.
Teeme siis edaspidi nii, et kui teemad arenevad edasi millekski muuks, las nad jäävad, ei hakka postitusi kustutama. Nii on minu elu ka lihtsam :D
Kuid kustutamisele siiski lähevad postitused, mis sisaldavad suvalist sisutühja ärplemist, sõimu ja halvustamist. Kindlasti ei ole see foorum koht, kus saab ennast teiste peal välja elada ja selle peaks lihtsalt ära kannatama. Eriarvamused on muidugi igati lubatud ja oodatud, kuid jääme nende üle diskuteerides alati viisakaks :)

Aitäh kõigile, kes oma arvamuse ausalt välja ütlesite :D
Külaline

Minuarust võiks juustupi rahule jätta. Jah, mulle ei meeldi tema teatud mõtteavaldused mitte üks raas! Aga samas, mõnes teises teemas jälle on ta sõbralik ja toetav. Ma ikkagi ootan, et saaksin mõne "külalise" enda jaoks blokeerida. Ka siin foorumis on olnud labaseid solvamisi, selliste inimestega ei tahaks tõepoolest suhelda.
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 19:40 Tere jälle!

Olles päeva jooksul siin juba päris palju tagasisidet saanud modereerimise osas, arvan, et ei olegi vaja enam eraldi teemat selle kohta teha.
Teeme siis edaspidi nii, et kui teemad arenevad edasi millekski muuks, las nad jäävad, ei hakka postitusi kustutama. Nii on minu elu ka lihtsam :D
Kuid kustutamisele siiski lähevad postitused, mis sisaldavad suvalist sisutühja ärplemist, sõimu ja halvustamist. Kindlasti ei ole see foorum koht, kus saab ennast teiste peal välja elada ja selle peaks lihtsalt ära kannatama. Eriarvamused on muidugi igati lubatud ja oodatud, kuid jääme nende üle diskuteerides alati viisakaks :)

Kas sina oled see, kes otsustab, mis asi on sisutühi ärplemine, sõim või halvustamine? Kust sul see oskus seda kõike veatult ära tunda? Või su siinne võim lihtsalt annab sulle selle oskuse, voli ja loa? Lihtsalt küsin, sest minu arvates oled sa praeguseks siin kaugelt üle pingutanud ja see on häiriv.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 20:41

Kas sina oled see, kes otsustab, mis asi on sisutühi ärplemine, sõim või halvustamine? Kust sul see oskus seda kõike veatult ära tunda? Või su siinne võim lihtsalt annab sulle selle oskuse, voli ja loa? Lihtsalt küsin, sest minu arvates oled sa praeguseks siin kaugelt üle pingutanud ja see on häiriv.
Mina olen see kes otsustab. Mõnikord, kui ise ei suuda otsustada, küsin sipsikult ka nõu, mis tema arvab. Otsustada aitavad ka foorumlased, kes ebasobivad postitusi raporteerivad. Ma ei väida, et ma kõike veatult ära tunnen. Kui teen vigu, saavad kõik foorumlased alati tagasisidet anda, nagu siin seda täna ka tehtud on. Voli ja luba tulenevad sellest, et selle foorumi oleme me koos sipsikuga loonud.
Kindlasti anna teada, kui olen sisutühja ärplemise, sõimu ja ja halvustamise valesti ära tundnud.
Loodan, et suutsin su küsimustele vastused anda.
Külaline

Miks sa oma foorumi ei tee? Hetkel siiski omanik otsustab, mis ta teeb või ei tee, kui sulle ei sobi, mine ära.
Külaline

Miks sa oma foorumi ei tee? Hetkel siiski omanik otsustab, mis ta teeb või ei tee, kui sulle ei sobi, mine ära.
Tundub, et tegemist on härraga, kes siin kõige rohkem sõimleb ja kelle postitusi kõige rohkem kustutada tuleb, sest neist raporteeritakse pidevalt. Nüüd arvab, et võib juba foorumi omanikule ka turja karata. On ikka tüüp.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Ilmselt otsustatakse kustutamine ka selle põhjal, kui palju kasutajaid on mingi kommentaari ebameeldivaks märkinud, nagu Turvasiil ka kirjutanud on.
Mu meelest saab iga foorumi omanik otsustada kõike. Nagu ka iga muu firma omanik. On väga tore, et siinse foorumi omanik arutab asju ka kasutajatega, küsib nõu, uurib suhtumist ja arvestab sellega.
Külaline

Mina pooldan! Las teemad arenevad ise.
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 19:40 Teeme siis edaspidi nii, et kui teemad arenevad edasi millekski muuks, las nad jäävad, ei hakka postitusi kustutama. Nii on minu elu ka lihtsam :D
Küsiks, kas siin foorumis moderaatoril ei ole sellist nuppu, millega teema mitmeks jagada?

Kui mingis teemas tekib elav arutelu hoopis muust asjast, siis on mõistlik need postitused moderaatoril ise uude teemasse tõsta, mitte kustutada (üks äärmus) või tähelepanuta oma elu elama jätta (teine äärmus). Olles ise moderaator ühes Eesti foorumis, siis saan kinnitada, et selline lähenemine on kõige mõistlikum foorumi sisu korras hoidmisel ja seeläbi kasutajal teemadest ülevaate saamisel.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 04:50
TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 19:40 Teeme siis edaspidi nii, et kui teemad arenevad edasi millekski muuks, las nad jäävad, ei hakka postitusi kustutama. Nii on minu elu ka lihtsam :D
Küsiks, kas siin foorumis moderaatoril ei ole sellist nuppu, millega teema mitmeks jagada?

Kui mingis teemas tekib elav arutelu hoopis muust asjast, siis on mõistlik need postitused moderaatoril ise uude teemasse tõsta, mitte kustutada (üks äärmus) või tähelepanuta oma elu elama jätta (teine äärmus). Olles ise moderaator ühes Eesti foorumis, siis saan kinnitada, et selline lähenemine on kõige mõistlikum foorumi sisu korras hoidmisel ja seeläbi kasutajal teemadest ülevaate saamisel.
Hommik! Hetkeseisuga ei ole sellist võimalust. Kuidas muidu rahvale su foorumis selline teemade jagamine peale läheb? Iseenesest see on kindlasti mõte, mille panen kõrvataha :)
Külaline

Mina paluks küll südamest, et ei hakataks teemadest osasid vastuseid kuskile lohistama. See oli PK-s väga ebameeldiv. Pidevalt arvati, et see pole selle alajaotuse teema ja läksid lugema, jälle teema kadunud. Osade vastuste kuskile mujale lohistamine oleks samasugune. Ja mis nad siis kuskil teises teemas paremad on? Inimesed loevad mingit teemat, see areneb edasi, siis inimene saab valida, kas enam ei loe seda teemat või kellele meeldib, loeb edasi. Mida see juurde annab, kui iinimene tahab lugeda ja siis selgub, et vastused kadunud ja hakka neid kuskilt mujalt taga otsima. Kuidas see midagi paremaks teeb? Igale vastusele ei anna nagunii mingit kindlat teemasilti juurde leiutada, et nüüd kõik leiavad üles, et see vastus kuulub selle teema juurde. Pigem siis ei leia enam mitte midagi üles.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 08:56 Mina paluks küll südamest, et ei hakataks teemadest osasid vastuseid kuskile lohistama. See oli PK-s väga ebameeldiv. Pidevalt arvati, et see pole selle alajaotuse teema ja läksid lugema, jälle teema kadunud. Osade vastuste kuskile mujale lohistamine oleks samasugune. Ja mis nad siis kuskil teises teemas paremad on? Inimesed loevad mingit teemat, see areneb edasi, siis inimene saab valida, kas enam ei loe seda teemat või kellele meeldib, loeb edasi. Mida see juurde annab, kui iinimene tahab lugeda ja siis selgub, et vastused kadunud ja hakka neid kuskilt mujalt taga otsima. Kuidas see midagi paremaks teeb? Igale vastusele ei anna nagunii mingit kindlat teemasilti juurde leiutada, et nüüd kõik leiavad üles, et see vastus kuulub selle teema juurde. Pigem siis ei leia enam mitte midagi üles.
Väga nõus. See tekitaks palju rohkem segadust kui teemadel omasoodu areneda lastes. Kuidas siis moderaator neid uusi teemasid tekitama peaks, paneks mingi uue pealkirja enam-vähem oma suva järgi? Väga kergesti kujuneb siis olukord, et minema lohistatakse ikkagi mingis kontekstis algse teemaga seotud kommentaarid, kokkuvõttes lihtsalt lõhutakse arutelu. Arvan, et selline teemade lahkulöömine toimiks ehk mõnes kindlama spetsiifikaga foorumis, kus on mingi konkreetne valdkond näiteks, millest põhimõtteliselt igas teemas räägitakse. Aga mitte foorumis "maast ja ilmast", nagu see siin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist