Marineeritud kurk

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Aug 2025 15:40
Külaline kirjutas: 04 Aug 2025 16:32
Külaline kirjutas: 03 Aug 2025 08:34Marinaadi võib ka juua. See on parim pohmaka ravim.
Parmul suva jah millega kabeli poole liigub.
Kas sa ei joo marinaadi? Olen lapsest saadik joonud ära nii kurgimarinaadi ja hapukapsavedeliku. Megamaitsev! Lapsena jõime isaga veel toorest muna ka-auk mõlemasse otsa ja suuga välja.
Pole see, keda tsiteerid, aga äädikas ja hapendatud köögivilja vedelik on oma olemuselt kaks täiesti eriasja. Ja mõjuvad tervisele ka ristivastupidiselt.

Äädikas on tõepoolest väga kahjulik tervisele. Hapukapsavedelik, aga lausa kasulik, sest seal on fermenteeritud ained.

Ma ise olen ka see, kes armastab väga tugevaid maitseid. Kurgid ja seened teen retseptis olevast alati rohkema äädikaga. Ja hapukapsasuppi tehes uhan supi sisse ikka mõnuga terve suure paki kapsast koos selle vedelikuga. Ei teagi, miks mu organis seda haput nii armastab.

Marineeritud kurgi vedelikku ma ei joo (teadlikult, sest tarbin niigi liiga palju äädikat), aga seljanka supi sisse läheb küll alati törts.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 18:07
Kas sa ei joo marinaadi? Olen lapsest saadik joonud ära nii kurgimarinaadi ja hapukapsavedeliku. Megamaitsev! Lapsena jõime isaga veel toorest muna ka-auk mõlemasse otsa ja suuga välja.
Pole see, keda tsiteerid, aga äädikas ja hapendatud köögivilja vedelik on oma olemuselt kaks täiesti eriasja. Ja mõjuvad tervisele ka ristivastupidiselt.

Äädikas on tõepoolest väga kahjulik tervisele. Hapukapsavedelik, aga lausa kasulik, sest seal on fermenteeritud ained.

Ma ise olen ka see, kes armastab väga tugevaid maitseid. Kurgid ja seened teen retseptis olevast alati rohkema äädikaga. Ja hapukapsasuppi tehes uhan supi sisse ikka mõnuga terve suure paki kapsast koos selle vedelikuga. Ei teagi, miks mu organis seda haput nii armastab.

Marineeritud kurgi vedelikku ma ei joo (teadlikult, sest tarbin niigi liiga palju äädikat), aga seljanka supi sisse läheb küll alati törts.
Marineeritud kurgi vedelik on nii põnev-erineb absoluutselt igal korral. Ei jäta seda joomata.
Külaline

ma kasutan ka kõik marinaadid suppe tehes ära. Lausa teadlikult jääb kurkidest-tomatitest tühi purk marinaadiga supitegu ootama.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2025 18:07
Kus või miks sa äädikat tarbid? Hakkasin mõtlema, et peale kurgivedeliku ei tarbi ma seda kuskil.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2025 12:12Kus või miks sa äädikat tarbid? Hakkasin mõtlema, et peale kurgivedeliku ei tarbi ma seda kuskil.
Pole see, kelle käest küsid, aga nii mõnessegi salatikastmesse käib erinevaid äädikaid, süldile samuti. Seeni, kõrvitsaid, kalu ja liha marineerin. Paradiisiõunu ja pihlakaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2025 12:26
Külaline kirjutas: 06 Aug 2025 12:12Kus või miks sa äädikat tarbid? Hakkasin mõtlema, et peale kurgivedeliku ei tarbi ma seda kuskil.
Pole see, kelle käest küsid, aga nii mõnessegi salatikastmesse käib erinevaid äädikaid, süldile samuti. Seeni, kõrvitsaid, kalu ja liha marineerin. Paradiisiõunu ja pihlakaid.
Salatisse käib ikka pigem õunaäädikas. Aga mina kasutan lisaks marinaadidele(seened, peet, kurk, kõrvits) vinegetis ja värvi säilituseks nii boršis kui ka seljankas. Aga ma kasutan 10% list lauaäädikat.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2025 12:32Salatisse käib ikka pigem õunaäädikas.
Seda pole kunagi kodus olnud. Kasutan peamiselt punase veini, palsami- ja riisiäädikat eri kastmete jaoks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 1 külaline