Sa tead ju kõike
-
Külaline
Sa tead ju kõike
Nii ütleb mu mees minu kohta ja see ei ole tunnustus vaid näib sarkasmina. Tahaks nüüd väikest analüüsi selle kohta. Kas talle tundub, et ma targutan ja ütlen liiga palju? Ma oma arust ei tea küll kõike. Olen vaid öelnud, mida arvan. Oma arust ütlen ma tihti hoopis " ei tea".
Kui inimene ütleb - sa tead ju kõike, kui ma ütlen " ei tea". Kas siis on mu arvamus teda jäänud häirima, et ta nüüd nii ütlema on hakanud?
Kas te oskaks seletada seda repliiki? Kui mehe käest küsin, mis see tähendab, siis ta ütleb, et sa ju muidu tead kõike ja rohkem seletust sealt ei tule.
Kui inimene ütleb - sa tead ju kõike, kui ma ütlen " ei tea". Kas siis on mu arvamus teda jäänud häirima, et ta nüüd nii ütlema on hakanud?
Kas te oskaks seletada seda repliiki? Kui mehe käest küsin, mis see tähendab, siis ta ütleb, et sa ju muidu tead kõike ja rohkem seletust sealt ei tule.
-
Külaline
-
Külaline
Ilmselt targutad palju ja hoopis mehed "teavad" ju kõike, käib au pihta. Siia käib väljend mida kuulsin poja käest - Mul pole google`t vaja, mul naine teab kõike.
-
Külaline
Miks sa oma mehele need küsimused ei esita? Omavahel suhtlemise asemel tuled foorumisse, kus keegi teie olukorda täpselt ei tea. Kõike võib ju olla. Sina võid võtta liiga palju sõna või mees hoopis liiga tundlik olla.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Mulle tundub, et selliselt ütleja on sarkastiline, sest ei oska oma seisukohta muudmoodi diplomaatiliselt selgitada. Tõenäoliselt on see mõeldud salvamiseks, et teise enesehinnangut riivata ja alla tõmmata. Äkki ta leiab, et naine "avaldab liiga palju arvamust" ja see on tema moodus ennast maksma panna? Täiskasvanulik see käitumine igatahes pole.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2025 08:58 Nii ütleb mu mees minu kohta ja see ei ole tunnustus vaid näib sarkasmina. Tahaks nüüd väikest analüüsi selle kohta. Kas talle tundub, et ma targutan ja ütlen liiga palju? Ma oma arust ei tea küll kõike. Olen vaid öelnud, mida arvan. Oma arust ütlen ma tihti hoopis " ei tea".
Kui see on sarkasm, siis ta pisendab sind. Eesmärk on, et sa lõpuks hoopis vait jääksid ega enam oma arvamust ei avaldaks, siis eksisteerib suhtes ainult üks, "õige" arvamus. Et sa muutuksid ebakindlaks, hakkaksid mõtlema, et ma ju kõike ei tea (nagu juba praegu), ja sealt edasi muutuksid ettevaatlikuks oma arvamuse välja ütlemisega, mõtleksid oma peaga vähem (mida ta taotlebki). Siis oledki tal ilusti kontrolli all. Kas ta teisi ka kontrollib, lapsi, koduloomi, vms?
-
Külaline
Tead, sellist asja öeldakse lihtsalt tüdimusest ja enese kaitsmiseks lakkamatu jutuvada eest.Tolmukübe kirjutas: ↑07 Aug 2025 10:11 Kui see on sarkasm, siis ta pisendab sind. Eesmärk on, et sa lõpuks hoopis vait jääksid ega enam oma arvamust ei avaldaks, siis eksisteerib suhtes ainult üks, "õige" arvamus. Et sa muutuksid ebakindlaks, hakkaksid mõtlema, et ma ju kõike ei tea (nagu juba praegu), ja sealt edasi muutuksid ettevaatlikuks oma arvamuse välja ütlemisega, mõtleksid oma peaga vähem (mida ta taotlebki). Siis oledki tal ilusti kontrolli all. Kas ta teisi ka kontrollib, lapsi, koduloomi, vms?
Mul on õde selline ammendamatu tarkuste varaait. Ta on kompetentne kõiges, alates inimsuhetest ja lõpetades poliitika ja tehnikaga, majandusest rääkimata. Loomulikult ei mõtle ta midagi halba, kuid soovimatuid nõuandeid ei jaksa kogu aeg kuulata. Isegi mu täiskasvanud lapsed vahel mokaotsast poetavad, et tädi K. teab ju kõike. Eks tal mees ole ka aeg-ajalt nähvanud midagi analoogset.
Alati ei maksa mingeid feministlikke vinte peale kruttima hakata.
-
Külaline
Igatahes on need sinu seletused tema jaoks tüütavad. Ei tea, kas oledki üks tüütu targutaja või teda häirib juba kõik sinu juures. Seda peaksid ise paremini teadma. Aga osade meeste ego ongi selline, et naine ei tohi üldse midagi öelda. Eriti nad ei kannata, et naine ongi päriselt targem. Ma proovisin ühe ehitajaga käia, kellel on põhiharidus ja keskharidus poolik. Alati targutas ja targutas, ma eriti midagi ei öelnud, aga no mõnikord ikka pidin ütlema, et tegeikult see asi nii ei ole. Tema suur nauding oli seletada mulle, kuidas ma midagi ehitustöödest ei tea. Ei tea tõesti, aga väga ei huvita ka. Sellegipoolest pidin iga päev kuulama, et ma ei oskaks kettsaagigi kompekteerida ega hekki lõigata. No heki ma lõikasin ära, ütlesin, et siin pole ju midagi keerulist ja küll ma selle kettsaega saaks ka hakkama, kui vaja oleks. Selle peale mossitas ja hakkas veel hullemini targutama. Oleks ka väga tahtnud öelda, et sina tead ju kõike, aga läksin lahku parem. Ei suutnud seda targutamist kuulata kogu aeg.
-
Külaline
Mulle ütleb mees seda ka, aga see ei ole sarkasm, vaid tunnustus, kuna ma olen igasuguse info leidmisel temast tunduvalt kiirem. Seepärast, kui tal mingit infot on vaja, ei hakka ta umbropsu guugeldama (ja kui ka hakkab, siis kulutab sellele ilmatu aja ja ikka ei leia), vaid küsib minu käest. Ja lauset alustabki sageli sellega, et kle, sina ju tead kõike, kas sa oskad öelda, kas... Vahel mul viskab üle ka, siis ma ütlen, et ärgu viljelegu seda õpitud abitust, vaid otsigu ise. Aga jah, mõnel tuleb see lihtsamalt kui teisel.Guest kirjutas: ↑07 Aug 2025 08:58 Nii ütleb mu mees minu kohta ja see ei ole tunnustus vaid näib sarkasmina.
-
Külaline
Eks see olegi su eneseanalüüsi koht.
See ütlus võib tulla sellest, et iga asja kohta, mis tema ütleb, on sul alati omapoolne erinev variant. Siis jääbki mulje, et vahet pole, mida ma ütlen, teine pool ikka alati teab paremini kõike. Et siis sinu arvamus jääb alati peale, isegi kui tal on tegelikult faktiliselt õigus. Ja siis lõpuks ei avaldagi enam enda arvamust ja ütleb, et ah sa nagunii juba tead kõike...
See ütlus võib tulla sellest, et iga asja kohta, mis tema ütleb, on sul alati omapoolne erinev variant. Siis jääbki mulje, et vahet pole, mida ma ütlen, teine pool ikka alati teab paremini kõike. Et siis sinu arvamus jääb alati peale, isegi kui tal on tegelikult faktiliselt õigus. Ja siis lõpuks ei avaldagi enam enda arvamust ja ütleb, et ah sa nagunii juba tead kõike...
-
Külaline
Misasja? See lause näitab täpselt vastupidist - mehel ei ole mingit sõnaõigust, sest nagunii naine targutab surnuks. Mingist arutelust rääkimata.Tolmukübe kirjutas: ↑07 Aug 2025 10:11 Kui see on sarkasm, siis ta pisendab sind. Eesmärk on, et sa lõpuks hoopis vait jääksid ega enam oma arvamust ei avaldaks, siis eksisteerib suhtes ainult üks, "õige" arvamus. Et sa muutuksid ebakindlaks, hakkaksid mõtlema, et ma ju kõike ei tea (nagu juba praegu), ja sealt edasi muutuksid ettevaatlikuks oma arvamuse välja ütlemisega, mõtleksid oma peaga vähem (mida ta taotlebki). Siis oledki tal ilusti kontrolli all. Kas ta teisi ka kontrollib, lapsi, koduloomi, vms?
No ma ei tea, sageli naised ju teavadki rohkematest asjadest. Mehed kipuvad omama teadmisi sellest, mis seotud isikliku huviala või tööga. Loevad artikleid ka ainult sellest. Naiste huvialad laiemad, loevad ka tervishoiust, lastega seotud teemadest, koolitusest,psühholoogiast, sisustusest, reisimisest, toiduteemasid ja juhtumeid laiemast maailmast. Seega jääb ka palju meelde ja teadmised laiemad. Meestele see tingimata ei meeldi, sest tekitab tunnet, et naine TAHAB targem olla.
Eelpoolöeldu käib ka meie kohta, aga mu mees ei tee sellest eriti numbrit, probleemi korral helistab ja küsib minu arvamust (isegi toidupoest), sest ise ei viitsi süveneda. Kui hakkaks sarkastilisi märkuseid tegema, lõpetaksin nõu andmise ja käsiksin ise uurida. Seda ta raudselt ei taha, liiga vaevarikas.
Eelpoolöeldu käib ka meie kohta, aga mu mees ei tee sellest eriti numbrit, probleemi korral helistab ja küsib minu arvamust (isegi toidupoest), sest ise ei viitsi süveneda. Kui hakkaks sarkastilisi märkuseid tegema, lõpetaksin nõu andmise ja käsiksin ise uurida. Seda ta raudselt ei taha, liiga vaevarikas.
-
Külaline
Meil oli vahepeal sama. Ja tegeikult olingi hakanud kuidagi endale märkamatult oma arvamust peale suruma ja targutama ka teemadel, millest ma õieti midagi ei teadnud. No edasi tegin nii, et ütlesin välja, mida mina arvasin või teadsin ja lõppu lisasin mehe jaoks küsimuse, et mida tema arvab? Kuulasin ta vastuse huviga ära kah. Ausalt öelda suhtlemine muutus meil omavahel paremaks, tuli välja, et mees teab ka päris palju. 
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts, Semrush [Bot] ja 5 külalist