Millist raamatut praegu loete?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Tolmukübe kirjutas: 07 Aug 2025 15:51 Üritan krimkasid lugeda, aga häid autoreid on vähe. Oskab keegi midagi soovitada? Keda ma tean, need on Stout, Gardner, Christie, Chandler, Carr, kes nagu kõlbavad. Nt vaatan Midsomeri mõrvu, sari on hea, aga lugesin ühe raamatu läbi, see oli küll vilets. Või see Shetland sari, hea, aga raamat jällegi vilets. Ja Lee Child on igav. Help.
Loe ikka tõestisündinud krimilugusid, palju huvitavamad.

Heino Tõnismägi "Ajaroimad"

Tiiu Põld "Kriminaalne Eestimaa" ning "Eesti kohtueksperdid ja nende lahendatud lood", samuti "Kurjuse karistus".

Villu Parvet "Elu pärast surma"
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ottotriin kirjutas: 07 Aug 2025 17:38
Tolmukübe kirjutas: 07 Aug 2025 15:51 Üritan krimkasid lugeda, aga häid autoreid on vähe. Oskab keegi midagi soovitada? Keda ma tean, need on Stout, Gardner, Christie, Chandler, Carr, kes nagu kõlbavad. Nt vaatan Midsomeri mõrvu, sari on hea, aga lugesin ühe raamatu läbi, see oli küll vilets. Või see Shetland sari, hea, aga raamat jällegi vilets. Ja Lee Child on igav. Help.

Tiiu Põld "Kriminaalne Eestimaa" ning "Eesti kohtueksperdid ja nende lahendatud lood", samuti "Kurjuse karistus".

Kuidas ma näiteks seda "Ajaroimad" raamatut saaks, kui ma Eestis ei ela ja biblioteeki minna ei saa?
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Ega muud varianti väga pole, pead laskma kellegil Eestis kasutatud raamatu osta ning postiga välismaale saata. Iseasi, kas see kulusid väärt on. Mõtlesin neid raamatuid soovitades rohkem kohalikule, kes saab raamatukokku minna ja tasuta laenutada.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2025 19:24
Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 19:41Kui lapsed magama pandud, siis lähen voodisse ja võtan raamatu kätte. Loen mingi 30 minutit, siis autis. Kui peaks veel meest ka rahuldama, siis oleksin küll aja hädas. Selleks enam energiat ei jätkuks. Õnneks, mees läks teise naise juurde, sest ma ei suutnud talle väsimuse pärast seksi pakkuda. Nüüd leian lugemise jaoks aega.
Mul umbes sama. Lähen 22 voodisse ja siis mingi 30 minti raasmatuga. Mees vaatab elutoas oma filme. Ja seksi teeme hommikul. Meile sobib nii hästi. Õhtul ei viitsiks tõesti enam ennast käima ajada. Aga no meil ka juba 25a kooselu selja taga. Teame täpselt, millal on õige aeg teha.
Aga mul on nii, et õhtul olen väsinud, aga hommikul unine. Nii loengi kogu aeg ainult raamatuid.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Aug 2025 13:21
Guest kirjutas: 07 Mär 2025 19:24
Külaline kirjutas: 06 Mär 2025 19:41Kui lapsed magama pandud, siis lähen voodisse ja võtan raamatu kätte. Loen mingi 30 minutit, siis autis. Kui peaks veel meest ka rahuldama, siis oleksin küll aja hädas. Selleks enam energiat ei jätkuks. Õnneks, mees läks teise naise juurde, sest ma ei suutnud talle väsimuse pärast seksi pakkuda. Nüüd leian lugemise jaoks aega.
Mul umbes sama. Lähen 22 voodisse ja siis mingi 30 minti raasmatuga. Mees vaatab elutoas oma filme. Ja seksi teeme hommikul. Meile sobib nii hästi. Õhtul ei viitsiks tõesti enam ennast käima ajada. Aga no meil ka juba 25a kooselu selja taga. Teame täpselt, millal on õige aeg teha.
Aga mul on nii, et õhtul olen väsinud, aga hommikul unine. Nii loengi kogu aeg ainult raamatuid.
Kui sa jääd ootama, et tuju esimesena tekiks, siis eladki tsölibaadis oma raamatutega. Tahtmine tuleb enamasti ikkagi asjaga algust tehes. Muidu oleks me kõik kogu aeg väsinud ja omavaheline lähedus puuduks.
Külaline

Mauno kirjutas: 07 Aug 2025 16:52
Proovi nt Jo Nesbø ja Tana French
Kas lugesid Jo Nesbø ja Tana French? Kuidas oli?
Külaline

Hakkasin Apteeker Melchiori sarja lugema. Teine osa käsil ja saan aru, et pole minu stiilis need raamatud. Ei sobi mulle. Kahju küll. Pean muud krimi otsima. Mulle väga meeldib krimi lugeda, kui on huvitavalt kirutatud ja palju muud möla ei aeta. A. Christie on selles suhtes parim. Ei mingit laialivalguvat jama.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 15:30
Mauno kirjutas: 07 Aug 2025 16:52
Proovi nt Jo Nesbø ja Tana French
Kas lugesid Jo Nesbø ja Tana French? Kuidas oli?
Ei olnud. Kuidagi muud tegevust oli nagu raamatutes palju. Tana Frenchi ei mäleta, aga eks pidin teda ka ju laenutama, kui juba Jo Nesbo võtsin, mõlemat ju soovitati. Võin uuesti proovida, kuna ei mäleta, et oleksin võtnud. Praegu loen Nero Wolfe'i, erinevaid raamatuid, enamus on sellised ka mitte eriti, aga ikka saab midagi loetud, aga mõned on päris huvitavad. Hea autor on Carr, aga tõlgitud vist vaid 10 raamatut, aga kirjutanud oli ta neid vist 80.. ? Oskad veel kedagi soovitada?
Külaline

Nii et jälle muud tegevust palju. Krimiraamatutes nii häirib, kui äkki hakatakse kirjutama detektiivi lastest või koertest. Mida need ikka teevad ja mida söövad. No ei huvita kedagi. Kohe aru saada, et kunstlikult venitatakse lehekülgede arvu pikemaks.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 15 Nov 2025 16:27Ei olnud. Kuidagi muud tegevust oli nagu raamatutes palju. Tana Frenchi ei mäleta, aga eks pidin teda ka ju laenutama, kui juba Jo Nesbo võtsin, mõlemat ju soovitati. Võin uuesti proovida, kuna ei mäleta, et oleksin võtnud. Praegu loen Nero Wolfe'i, erinevaid raamatuid, enamus on sellised ka mitte eriti, aga ikka saab midagi loetud, aga mõned on päris huvitavad. Hea autor on Carr, aga tõlgitud vist vaid 10 raamatut, aga kirjutanud oli ta neid vist 80.. ? Oskad veel kedagi soovitada?
Aga Dontsova? Tema raamatud ei lõpe ju kunagi otsa.
Külaline

Ma panin sellest nimekirjast mõned kirja.
https://eeter.err.ee/1609215892/jaan-ma ... miromaanid

Kui oled neist mõnda lugenud, anna teada, kuidas meeldis. Siis kergem valikut teha.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Barry Strauss "Kümme keisrit"
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Nesbo on hea, Skandinaavia krimi on lemmik....Üks islandi daam oli ka hea...Yrsa Sigurðardóttir (thank god for google), mulle meelidb. Nüüd on selline... krimkalugejate Nora Roberts ehk siis Camilla Läckberg käsil, "Käopoeg".
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 17:43 Ma panin sellest nimekirjast mõned kirja.

Kui oled neist mõnda lugenud, anna teada, kuidas meeldis. Siis kergem valikut teha.
Just värskelt loetud - Karin Smirnoff "Merikotka karje", ma olen muidugi algupärast Lohetätoveeringu-sarja ka lugenud, need on lausa kodus olemas.
Tolmukübe
Kontakt:

Ottotriin kirjutas: 07 Aug 2025 17:38

Jah, lugesin läbi, on küll huvitavad. Aitäh soovitamast.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 17:43 Ma panin sellest nimekirjast mõned kirja.

Jah, vaatasin nimekirja. Mõned kriipsutasin maha, kuna on fantastika, spioon või ajalooline, sellised ei meeldi. Aga kui olen mingi osa läbi lugenud, siis annan teada, kuidas meeldis. Aitäh nimekirja eest. Kunagi, näed, meeldis Mary Higgins Clark, aga nüüd vaatan, et ikkagi kõrvalist teksti on palju.
Külaline

mina suur krimilugeja, ja üldiselt meeldib kui detektiivi eraelu ka kirjeldatakse. Aga üldse ei kannata, kui detektiiv on mingites megaprobleemides vaevlev alkohoolik. Liiga verised jutud ning psühholoogilised jubedikud pole ka minu jaoks.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 08:42 mina suur krimilugeja, ja üldiselt meeldib kui detektiivi eraelu ka kirjeldatakse. Aga üldse ei kannata, kui detektiiv on mingites megaprobleemides vaevlev alkohoolik. Liiga verised jutud ning psühholoogilised jubedikud pole ka minu jaoks.
Ära siis Nesbot näpi, see Harry Hole on megapekkis oma isikliku eluga :D.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 19 Nov 2025 19:03
Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 08:42 mina suur krimilugeja, ja üldiselt meeldib kui detektiivi eraelu ka kirjeldatakse. Aga üldse ei kannata, kui detektiiv on mingites megaprobleemides vaevlev alkohoolik. Liiga verised jutud ning psühholoogilised jubedikud pole ka minu jaoks.
Ära siis Nesbot näpi, see Harry Hole on megapekkis oma isikliku eluga :D.
tean. Ja nesbo on liiga verine niikuinii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist