Varasatamine

vana hea klassika
Külaline

Varasatamine

Postitus Postitas Külaline »

Varastatakse aina rohkem. Poest toiduaineid. Tööstuskaupu. Rattaid. Isegi lilli aiast. Kuuridest tööriistu.
Rahval on rasked ajad. Rahval pole raha. Hinnad on tõusnud.
Kas need vabandused ja õigustused on teile mõistetavad ja arusaadavad põhjendusena?
Kas varasamine on kuidagi õigustatav?
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Varasatamine ja varasamine? :roll:
Saan aru küll, et mõtled varastamist, aga pealkirja lugedes tekkis küsimus, et mis see varsatamine olla võiks. Et nagu hobusevarsad või?

Varastamine ei ole õigustatav.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 18:22 Varastatakse aina rohkem. Poest toiduaineid. Tööstuskaupu. Rattaid. Isegi lilli aiast. Kuuridest tööriistu.
Kas need vabandused ja õigustused on teile mõistetavad ja arusaadavad põhjendusena?
Absokuutselt ei ole õigustatud. Lillede jms õuetarvikute ära viimine on lihtsalt vandalism.
Jalgratta, tööriistad jms saab ehk ära müüa kuidagi.

Mul varastati rõdult(1 korrus, maa tasandil) ära küünlalatern 😆 maksis vast max 10 eur. Ehk see siis kaunistab kellegi teise kodu paremini. Ma loodan, et kuhugi kraavi ei loobitud.
Külaline

Ei ole õigustatav ja ei usu ma ka seda, et keegi varastaks sellepärast, et lapsed näljas.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 18:22 Varastatakse aina rohkem. Poest toiduaineid. Tööstuskaupu. Rattaid. Isegi lilli aiast. Kuuridest tööriistu.
Mina ei usu, et see kuidagi hoogustunud on. Varastatud on alati, eriti nõukaajal. Markantseimatest näidetest olen kuulnud surnuaia hauaplaatide vargustest, samuti võetakse haudadelt lilli. Poevargused on alati olemas olnud. Narkomaanid ja kodutud või põnevust otsivad noored on põhigrupp, aga olen kuulnud ka toitu varastvatest pensionäridest, mis on eriti kurb.

Võimalik, et vargused käivad lainetena. Rasketel aegadel tõuseb võibolla ka selle käsi võõrast vara võtma, kes seda muidu ei teeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2025 22:19
Mina ei usu, et see kuidagi hoogustunud on. Varastatud on alati, eriti nõukaajal. Markantseimatest näidetest olen kuulnud surnuaia hauaplaatide vargustest, samuti võetakse haudadelt lilli. Poevargused on alati olemas olnud. Narkomaanid ja kodutud või põnevust otsivad noored on põhigrupp, aga olen kuulnud ka toitu varastvatest pensionäridest, mis on eriti kurb.

Võimalik, et vargused käivad lainetena. Rasketel aegadel tõuseb võibolla ka selle käsi võõrast vara võtma, kes seda muidu ei teeks.

Mina ka ei saa aru, mis küll sunnib surnuaiast varastama?
Oma kohaliku elukiha FB grupis näeb väga tihti selliseid postitusi, kus on haualt midagi pihta pandud.
Mulle jääb mulje, et see on lihtsalt vandalism. Eriti, kui seda massiliselt juhtub.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 22:26 Oma kohaliku elukiha FB grupis näeb väga tihti selliseid postitusi, kus on haualt midagi pihta pandud.
Mulle jääb mulje, et see on lihtsalt vandalism. Eriti, kui seda massiliselt juhtub.
Sageli ei ole see vandalism lihtsalt laamendamise pärast, lilled ja muu kraam pannakse müüki. Surnuaiast varastada on lihtsam kui poest, risk vahele jääda väiksem.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 09 Aug 2025 22:50
Guest kirjutas: 09 Aug 2025 22:26 Oma kohaliku elukiha FB grupis näeb väga tihti selliseid postitusi, kus on haualt midagi pihta pandud.
Sageli ei ole see vandalism lihtsalt laamendamise pärast, lilled ja muu kraam pannakse müüki. Surnuaiast varastada on lihtsam kui poest, risk vahele jääda väiksem.
Lilled... nende eest ju ei saa mingit raha. Istikud ise poes maksavad alla euro 🤔 kes ometi ostab üksikuid peililli või roosbegooniaid?
Korralikud pingid(raudraamiga) veel saan aru. Aga tühised laternad ja lilled ja ära viidud hauakivid/plaadid. Neid viimaseid ju edasi müü.
Külaline

Mu meelest ei varasta küll tavalised inimesed, kel pole toidu ostmiseks raha. Ei lähe ükski pereema lastele poest toitu varastama või naabri ratast pihta panema.
Oma kodukoha gruppides näen varguste teateid väga palju - ikka müügiks minevaid asju varastatakse. Narkarid on ilmselt põhilised. Kokkuostjaid teatakse ja ka neid on palju.
Väga palju varastatakse rattaid - no keegi ei varasta neid ju enda tarbeks! Ikka edasimüügiks. See on äri ja "töö", mitte vaese inimese toiduraha.
Külaline

Loomulikult ei varasta keegi lastele sööki või kodu üüri maksmiseks. Poleks ka mingi vabandus. Need, kes varastavad praegu ning kisavad, kuidas see on kõik Ligi süü, on lihtsalt kelmid, kes loodavad selle laine harjal end välja vabandada.
Külaline

"varastamine" on siis õigustatud, kui mingi kaup vedeleb avalikus kohas maas. Oli uudis, kus keegi kaebas, et tema poe ette parklasse unustatud kaup on "ära varastatud". Aga võib-olla hoopis koristaja või kohusetundlik kodanik koristas selle prügi ära.
Külaline

Eks kala hakkab haisema peast alates. Alles oli lugeda kuidas Lehtme loos prokurör esines pigem kaitsva advokaadina, küll ei kutsuta reaalselt kohale ja küll reaalset vangistust ei otsustata. Ei pidavat kõrvale ka hoiduma. Aga kus ta siis on :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 00:00 Eks kala hakkab haisema peast alates. Alles oli lugeda kuidas Lehtme loos prokurör esines pigem kaitsva advokaadina, küll ei kutsuta reaalselt kohale ja küll reaalset vangistust ei otsustata. Ei pidavat kõrvale ka hoiduma. Aga kus ta siis on :lol:
Lisaks, kui ma nüüd õigesti mäletan, siis käis läbi uudis, et ta kirjutas kõik oma varad pereliikme nimele. 👌
Külaline

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 00:12
Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 00:00 Eks kala hakkab haisema peast alates. Alles oli lugeda kuidas Lehtme loos prokurör esines pigem kaitsva advokaadina, küll ei kutsuta reaalselt kohale ja küll reaalset vangistust ei otsustata. Ei pidavat kõrvale ka hoiduma. Aga kus ta siis on :lol:
Lisaks, kui ma nüüd õigesti mäletan, siis käis läbi uudis, et ta kirjutas kõik oma varad pereliikme nimele. 👌
Iga loll teab, et probleemide korral tuleb varad kirjutada pereliikmete nimele. Isegi Ratas tegi seda, kui KAPO ta käsile võttis ja tagasi oli sunnitud astuma. Tagasiastumine päästiski ta. Tühja sest Repsist, Keskerakonnast ja valitsusest. Tark poiss! :D Nüüd keerutab Brüsselis tantsusammul.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Lilli varastatakse, et oma aeda istutada, või surnuaia väravas maha müüa, või oma kalmu peale istutada. Sugulasel on lillepeenar, niikui midagi sinna viis, nii see peenrast minema läks. Kusjuures olid nö tavalised lilled, nurmenukk, krookus, jne. Ja kalmule istutas krüsanteemi, see kaevati ka välja. Eks oma hauale või aeda edasi, ikka mingi raha kokkuhoid.
Külaline

Küll need peavad paksu nahaga inimesed olema, kes suudavad koduaias imetleda kellegi haualt varastatud lille või veel hullem - imetleb oma lähedase haual naabri haualt varastatud lille. Kes küll tahaks, et tema hauda kaunistatakse varastatud kraamiga. Mõelda vaid mõni latern on nagu rändkarikas, mis ühe varga lähedase haualt teise varga lähedase hauale ringi käib.
Külaline

Kalmistult asjade koju tassimine toob ebaõnne. Nii et ei muretse nende varaste pärast. Varsti ise mullas.

Ma olen märganud, et kui Soome ehitussektoris kehvad ajad, siis on Eestis varguste laine. Soome lubas suure hulga probleemseid Eesti kodanikke välja saata. Nii et varsti hoidke piip ja prillid. Soe ess varastatakse ka ära.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 23:42 Loomulikult ei varasta keegi lastele sööki või kodu üüri maksmiseks. Poleks ka mingi vabandus. Need, kes varastavad praegu ning kisavad, kuidas see on kõik Ligi süü, on lihtsalt kelmid, kes loodavad selle laine harjal end välja vabandada.

See on sinu sinisilmne nägemus. Arvan, et nälja pärast söögi varastajaid on üha enam.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Aug 2025 23:45 "varastamine" on siis õigustatud, kui mingi kaup vedeleb avalikus kohas maas. Oli uudis, kus keegi kaebas, et tema poe ette parklasse unustatud kaup on "ära varastatud". Aga võib-olla hoopis koristaja või kohusetundlik kodanik koristas selle prügi ära.
Meenub kunagi aastate eest Perekoolist loetud teema, kus teemaalgataja sattus möödasõites peale maisipõllule. Oli hüpanud autost välja, korjanud mitu suurt kilekotti maisitõlvikuid täis ja toonud koju. Ja tegi siis Perekooli mureliku teema, et mis nüüd nende maisitõlvikutega peale hakata. Ning rahvas hakkaski agaralt nõu andma, kuidas maisiterasid tõlviku küljest lahti külida ja milliseid roogi neist valmistada saab ja mõned soovitasid ka maha müüa. Kusjuures, kui õigesti mäletan, oli ligi 30 tarbimissoovitusega kommentaari enne, kui lõpuks üks ütles, et kuule, aga sa ju varastasid!

Ja teine lugu, kah sealtsamast Perekoolist, oli sellest, kuidas gümnaasiumitüdruk pani oma kuldsõrmuse WC lauale, kuni käsi pesi, ja unustas selle sinna. Tulid teised tüdrukud, viskasid sõrmuse prügikasti ja prügi viidi minema.

Kolmas juhtum leidis aset minu endaga. Laps oli paariaastane, veetsime koos aega kodulähedases metsas. Jätsin käru tee peale ja läksime lapsega koos ca 7 meetri kaugusele mustikaid otsima. Vähem kui viie minuti pärast oli juba üks "kohusetundlik" kodanik mu käru juures, krabas sangast kinni ja tahtis minema viia. Keskealine mees oli, kusjuures. Kiirustasin ruttu tagasi ja ütlesin, et lasku mu kärust lahti. Hakkas veel riidlema ka. Mida ma siis tegema pidin, miks üldsegi on inimestel vaja silmapilkselt kõiki kuskil olevaid asju kiskuma hakata, käru ju ei ole võimalik teelt välja metsa mustikamätaste vahele kaasa tirida ometi. Ma ei saa lapsele mustikaid korjata, kui pean samal ajal kümne küünega lapsekärust kinni hoidma, et seda ära ei varastataks.

Sihuke mõtteviis, et kõik mis ripakil, see kohe ära!, on vastik ja pigem olematu kasvatuse tunnus.
Külaline

Sihuke mõtteviis, et kõik mis ripakil, see kohe ära!, on vastik ja pigem olematu kasvatuse tunnus.
See on see nõukaaegne mentaliteet. Ja selliste inimeste arvates on need ripakilejätjad ise süüdi, mitte nemad, kes kohe asja ära varastavad, isegi ei mõtle vahel, mis ta sellega teeb. Kohe hea tunne on, kui saad midagi endale koju vedada, mis sa tasuta said. Ja need inimesed pole kuskile kadunud ja tuleb juurde. Näiteks minu lapse koolis oli probleem, et ukraina lapsed varastavad poest ja selle peale ütles üks Ukrainast tulnud õpetaja, aga nemad pole süüdi, et siin on see varastamine nii lihtsaks tehtud ja kogu suhtumine on liiga liberaalne. Et inimene ikka ju kasutab võimalust, kui ta saab, miks ta peaks oma raha raiskama, kui saab ka võtta.

Majanduslikult kehvematel aegadel tõusevad vargused mitte sellepärast, et vargamentaliteediga inimesi tuleks väga palju juurde, vaid sellepärast, et varastatud asjadele tekib suurem turg. Kui inimesed elavad hästi, ei hakka nad kuskilt hõlma alt lapsele ratast ostma või autole mingisugust esituld. Nad muidugi ei taha väga mõelda, et võib-olla see on varastatud, vaid ahvatleb palju odavam hind. Ja siis mõtlevadki, et mul raha pole, mul on seda asja vaja, ostan siis mingi suva Vasja käest. Mida paremini inimesed elavad, seda rohkem eetilist käitumist saab endale lubada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist