Kas kõigile meeldib maitsetugevdaja?
-
Külaline
Kas kõigile meeldib maitsetugevdaja?
või üldse ei vaadata mida ostetakse? Pasteeti eriti raske ilma selle saastata leida.
-
Külaline
Ei meeldi, aga tänapäeval on üldse raske leida valmistoitu, kus maitsetugevdajat sees ei oleks. Eks ta üks jama on.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 16:33 või üldse ei vaadata mida ostetakse? Pasteeti eriti raske ilma selle saastata leida.
-
Külaline
Ostan ainult Selveri ja Coopi pasteeti, ei huvita, kas seal on see sees või ei ole. Korra paari kuu tagant paarsada grammi pasteeti, vahet pole.
-
Külaline
Ise tehes pole su pasteedis mingit glutamaati. Lisaks saad tervislikuma ja parema konsistensiga asja kui poe oma. Mulle need tänapäeva võitaolised pasteedid ei meeldi, kuna need on nii peeneks määrdeks tehtud. Pasteet peab olema sõre ja suureteraline, kus on aimata ka porganditükke ja muud, mida sinna sisse pannakse.
-
Külaline
Ja jah, kindlasti tahan ma raisata tunde 200g pasteedi tegemisele. Muidu maitse osas olen sinuga nõus. Kunagi 30 aastat tagasin oli selline Nurme pasteet.
-
Külaline
Aga su küsimus on ka ju pisut imelikult esitatud, et kas kõigile meeldib. Pakun, et mitte kellelegi ei meeldi, et maitsetugevdaja meie igapäeva toidus nii tugevalt esindatud on. Teda lihtsalt pannakse, nii, nagu pole tänapäeval võimalik osta ülisuure suhkrusisalduseta ketšupit, moosi või kasvõi näiteks saia. Tootja teab, et tarbija ostab seda niikuinii. Ja need, kellele lisaained ei meeldi, need teevadki ise. Seetõttu ma just seda soovitasingi. Mina näiteks teatud toite enam poest ei osta vaid teengi ise.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 17:06 Ja jah, kindlasti tahan ma raisata tunde 200g pasteedi tegemisele. Muidu maitse osas olen sinuga nõus. Kunagi 30 aastat tagasin oli selline Nurme pasteet.
-
Külaline
mulle meeldib tükkideta pasteet (a la Selver), ja üldiselt elan selle tugevdaja olemasolu üle.
Samas teen tihti ka ise, ja kanamaksast pasteedi tegemine võtab pigem veerand tundi.
Samas teen tihti ka ise, ja kanamaksast pasteedi tegemine võtab pigem veerand tundi.
-
Külaline
OK, siin peab kõike nagu lastele seletama pikalt-pikalt. Kui inimesed valiksid m.tugevdajateta tooteid, siis ilmselt m.tugevdajaga tooteid nii palju müügil ei oleks.
-
Külaline
Jeesus! Kindlasti mitte, öäkk.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 17:02 Ise tehes pole su pasteedis mingit glutamaati. Lisaks saad tervislikuma ja parema konsistensiga asja kui poe oma. Mulle need tänapäeva võitaolised pasteedid ei meeldi, kuna need on nii peeneks määrdeks tehtud. Pasteet peab olema sõre ja suureteraline, kus on aimata ka porganditükke ja muud, mida sinna sisse pannakse.
-
Külaline
Miks sa pasteeti tunde teed? Mina teen kanamaksast pasteedi valmis 15 -20 minutiga. Aga eks see on sinu valik, loomulikult võid isetegemise asemel valmistoodet osta ja siis viriseda. Mina eelistan kord paari kuu tagant ise karbitäie teha ja on täpselt minu maitse järgi ilma igasuguse maitsetugevdajata.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 17:06 Ja jah, kindlasti tahan ma raisata tunde 200g pasteedi tegemisele. Muidu maitse osas olen sinuga nõus. Kunagi 30 aastat tagasin oli selline Nurme pasteet.
-
Külaline
Sa ilmselt ei teagi mis on pasteet, hea pasteet.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 20:03Mina teen kanamaksast pasteedi valmis 15 -20 minutiga.
-
Külaline
Kas see tuleb samasugune liim nagu Selveri pasteet?Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 20:03Mina teen kanamaksast pasteedi valmis 15 -20 minutiga.
-
Külaline
Nii on, aga alati leidub hulk inimesi, keda lihtsalt ei huvitagi, mida nad näost sisse ajavad. Eestis on toitumise teadlikkus veel suhteliselt madal ja paljudel pole E-ainete või muude toidusse peidetud lisaainete olemasolust ning toimest aimugi, aga küll see tuleb. See maitsetugevdaja pole sugugi neist halvim või ohtlikum, kuigi tervislik ta muidugi pole. Siiski on meie igpäevatoidus palju hullemaid aineid, kui see.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 17:27 Kui inimesed valiksid m.tugevdajateta tooteid, siis ilmselt m.tugevdajaga tooteid nii palju müügil ei oleks.
-
Külaline
Nagu näiteks?Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 22:16Nii on, aga alati leidub hulk inimesi, keda lihtsalt ei huvitagi, mida nad näost sisse ajavad. Eestis on toitumise teadlikkus veel suhteliselt madal ja paljudel pole E-ainete või muude toidusse peidetud lisaainete olemasolust ning toimest aimugi, aga küll see tuleb. See maitsetugevdaja pole sugugi neist halvim või ohtlikum, kuigi tervislik ta muidugi pole. Siiski on meie igpäevatoidus palju hullemaid aineid, kui see.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 17:27 Kui inimesed valiksid m.tugevdajateta tooteid, siis ilmselt m.tugevdajaga tooteid nii palju müügil ei oleks.
-
Külaline
Olen pasteeti teinud ja julgen su 15-20 minuti jutus sügavalt kahelda. Sellise ajaga saab teha ainult siis, kui sul on eelnevalt juba kõik ained ette valmistatud ja valmis pandud, ehk maks sobivateks tükkideks lõigutud ja praetud, porgand puhastatud ja keedetud, karbid valmis otsitud jne.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 20:03Miks sa pasteeti tunde teed? Mina teen kanamaksast pasteedi valmis 15 -20 minutiga. Aga eks see on sinu valik, loomulikult võid isetegemise asemel valmistoodet osta ja siis viriseda. Mina eelistan kord paari kuu tagant ise karbitäie teha ja on täpselt minu maitse järgi ilma igasuguse maitsetugevdajata.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 17:06 Ja jah, kindlasti tahan ma raisata tunde 200g pasteedi tegemisele. Muidu maitse osas olen sinuga nõus. Kunagi 30 aastat tagasin oli selline Nurme pasteet.
-
Külaline
Ei meeldi ja ostan ilma selleta pasteeti. On ju olemas normaalse koostisega ka.
Ise olen ka teinud, et saada soolata pasteeti koerale. Võtab kindlasti kauem kui 15-20min.
Ise olen ka teinud, et saada soolata pasteeti koerale. Võtab kindlasti kauem kui 15-20min.
-
Külaline
Ostan karbikese ehk paar korda kvartalis. Meeldib linnuliha pasteet šampinjonidega, ühtlane määre ja mitte teraline.
Selle koguse pärast ise tegema ei hakka, aga maitse on mõnus. Röstitud leivale kiht pasteeti ja paks viil värsket soolakurki - ülihea. Olgu seal siis maitsetugevdajat või mitte.
Selle koguse pärast ise tegema ei hakka, aga maitse on mõnus. Röstitud leivale kiht pasteeti ja paks viil värsket soolakurki - ülihea. Olgu seal siis maitsetugevdajat või mitte.
-
Külaline
Mulle meeldib maitsevõi. Peterselli ei tohiks liiga palju olla. Da Vincis on hea.
-
Külaline
Minule meeldib ainult kreemjas pasteet, ilma igasuguste tükkideta. Ostan ikka poest, aga mitte nii sageli, et peaksin koostise pärast muret tundma. Maks suures koguses pole niikuinii tervislik, olgu see siis e-ainetega või ilma.
-
Külaline
Mulle ka!Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 23:16 Minule meeldib ainult kreemjas pasteet, ilma igasuguste tükkideta. Ostan ikka poest, aga mitte nii sageli, et peaksin koostise pärast muret tundma. Maks suures koguses pole niikuinii tervislik, olgu see siis e-ainetega või ilma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: rucola, Semrush [Bot], Tuuletu ja 8 külalist