LAPSE OMAMINE on kõige lihtsam viis elus hakkama saamiseks, kes tööd ei taha teha, automaatselt hakkaks saama toimetulekutoetust ja muid abipakette. Tehku kolm last, veel lihtsam, tööl käimata alampalk 20-ks aastaks olemas ja toimetulekutoetus ka. Kui kolme ei jaksa, tehku vähemalt üks, saab siis toimetulekutoetusega ka elust läbi.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 12:47Kui inimene ei tööta, ei õpi, ei oma 100% töövõimetust, ei oma lapsi, siis ei maksa KOV mitte midagi kinni.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 12:16Absoluutselt. Kus sa siis neljakesi elad, 45 ruudu peal või? Nejakesi elatakse 4-toalises korteris või majas.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 11:54
Mis sa fantaseerid siin. Nalja liikmega pere peaks siis elama 4x18+15=87 m2 korteris. Unista edasi.
18 m2 +15 m2 pere kohta on see, mida KOV kinni maksab:
https://www.sm.ee/toimetulekutoetus
"18-aastane kuni vanaduspensioniealine töövõimeline isik, kes ei tööta ega õpi, on rohkem kui ühel korral ilma mõjuva põhjuseta keeldunud osalemast tööturuteenustes"
Kiirlaenud - mis saab, kui tagasi ei maksa?
-
Külaline
-
Külaline
Kui inimene on töötu, on arvel ja osaleb tööturuteenustes, siis makstakse.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 12:47Kui inimene ei tööta, ei õpi, ei oma 100% töövõimetust, ei oma lapsi, siis ei maksa KOV mitte midagi kinni.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 12:16Absoluutselt. Kus sa siis neljakesi elad, 45 ruudu peal või? Nejakesi elatakse 4-toalises korteris või majas.Guest kirjutas: ↑06 Juun 2025 11:54
Mis sa fantaseerid siin. Nalja liikmega pere peaks siis elama 4x18+15=87 m2 korteris. Unista edasi.
18 m2 +15 m2 pere kohta on see, mida KOV kinni maksab:
https://www.sm.ee/toimetulekutoetus
"18-aastane kuni vanaduspensioniealine töövõimeline isik, kes ei tööta ega õpi, on rohkem kui ühel korral ilma mõjuva põhjuseta keeldunud osalemast tööturuteenustes"
-
Külaline
Vabandust, aga normaalne oleks tõesti. Ühe lapsega elatakse 2-3-toalises, kahe lapsega, eriti vastassoost lastega enam 3-toalises hakkama ei saa.
-
Külaline
Kuidas? Vanemana ju oma last tänavale ei saada. Võtad enda juurde, üürid talle korteri, maksad laenu sissemakse või kingid kogu korteri.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:10 Nii need kodutud tekivad...
-
Külaline
Loen, ja imestan! Kas tõesti te kõik kingite oma lastele kortereid? Mis vaesusest me siis küll Eesti riigis ometi räägime, kui on elementaarne oma lastele möödaminnes kinnisvarasid osta.
Minu vanemad olid keskmised. Aga kõik oma kodud ostsin nende abita. Mul poleks eluski see pähe tulnud, et vanemad peaksid mulle korteri kinkima või sissemakse raha andma. See on ju minu elu, mina ise pean hakkama saama. Mina käin ise tööl, teenin ise ja ostan ise. Miks peaks keegi teine mulle korteri ostma?
Mul on endal neli last. Elame Tallinnas. Ma ei kujuta ette, et ma kõikidele oma neljale lapsele korterid ostaksin oma Eesti keskmise palga juures.
Mis ulmamaailmas te elate?
-
Külaline
Loomulikult. Kui mitte Tallinna tervet korterit, siis vähemalt sissemakse. Vaadates tutvuskonna viimast paarikümmet aastat, siis julgelt 80 protsenti on nii. Maakohtade ja asulate kohta ei tea, sealt ei tunne kedagi.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:10Loen, ja imestan! Kas tõesti te kõik kingite oma lastele kortereid? Mis vaesusest me siis küll Eesti riigis ometi räägime, kui on elementaarne oma lastele möödaminnes kinnisvarasid osta.
Minu vanemad olid keskmised. Aga kõik oma kodud ostsin nende abita. Mul poleks eluski see pähe tulnud, et vanemad peaksid mulle korteri kinkima või sissemakse raha andma. See on ju minu elu, mina ise pean hakkama saama. Mina käin ise tööl, teenin ise ja ostan ise. Miks peaks keegi teine mulle korteri ostma?
Mul on endal neli last. Elame Tallinnas. Ma ei kujuta ette, et ma kõikidele oma neljale lapsele korterid ostaksin oma Eesti keskmise palga juures.
-
Külaline
Ma siiski ei usu, et Eesti keskmine inimene ostab oma lastele kortereid. Muidugi on Eestis väga rikkaid inimesi. Aga ei ole mõtet jätta muljet, et on väga tavaline niimoodi lastele kinnisvara osta.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:31Loomulikult. Kui mitte Tallinna tervet korterit, siis vähemalt sissemakse. Vaadates tutvuskonna viimast paarikümmet aastat, siis julgelt 80 protsenti on nii. Maakohtade ja asulate kohta ei tea, sealt ei tunne kedagi.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:10Loen, ja imestan! Kas tõesti te kõik kingite oma lastele kortereid? Mis vaesusest me siis küll Eesti riigis ometi räägime, kui on elementaarne oma lastele möödaminnes kinnisvarasid osta.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 21:58
Kuidas? Vanemana ju oma last tänavale ei saada. Võtad enda juurde, üürid talle korteri, maksad laenu sissemakse või kingid kogu korteri.
See jutt tundub kuidagi ennastupitav - a la, et on ju elementaarne lastele selliseid kinke teha. Samamoodi on ennastupitav jutt - ma ei tunne maalt mitte ühtegi inimest.
-
Külaline
Ma päriselt ei tunne maalt kedagi. Sündisin Tallinnas ja siin on kõik mu tutvuskond. Paljud elavad ka mujal riikides, aga maalt ei tea kedagi. Ma ei loe maa-inimesteks neid, kel maakodu-jah, neid on paljudel. Minu mõne sõbranna vanemad on olnud täiesti tavalised inimesed, kes on näiteks ostnud oma lastele Kalamajja korterid, flippinud need üles ja nüüd on need kordades ja kordades kallimad. Minu mehe vanemad, kel oli 5 last, andsid 4-le Tallinna korterite sissemaksu raha ning ühele 150 tuhande väärtuses metsa. Mu sõbranna pere andis oma ülikooli lõpetanud tütrele 400 000 maksva Vanalinna korteri ja teise saatis Rootsi ning maksab aastaid renti. Ma ise ostsin lapsele 3-toalise. Kui mina sain 18, kinkisid mu vanemad mulle väikese korteri Vanalinna piiril jne. Lapsed saavad suureks, kui vanemad on parimas eas-40-45. Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele. Tänapäeva elu on nii kallis ja noortel raske-oleks julm mitte aidata, eriti, kui endal kõik olemas.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:46Ma siiski ei usu, et Eesti keskmine inimene ostab oma lastele kortereid. Muidugi on Eestis väga rikkaid inimesi. Aga ei ole mõtet jätta muljet, et on väga tavaline niimoodi lastele kinnisvara osta.Guest kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:31Loomulikult. Kui mitte Tallinna tervet korterit, siis vähemalt sissemakse. Vaadates tutvuskonna viimast paarikümmet aastat, siis julgelt 80 protsenti on nii. Maakohtade ja asulate kohta ei tea, sealt ei tunne kedagi.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:10
Loen, ja imestan! Kas tõesti te kõik kingite oma lastele kortereid? Mis vaesusest me siis küll Eesti riigis ometi räägime, kui on elementaarne oma lastele möödaminnes kinnisvarasid osta.
See jutt tundub kuidagi ennastupitav - a la, et on ju elementaarne lastele selliseid kinke teha. Samamoodi on ennastupitav jutt - ma ei tunne maalt mitte ühtegi inimest.
-
Külaline
Sa tõega ei saa ju arvata, et keskmistel 40-45-aastastel Eesti inimestel on kõik olemas, kui nad on muu hulgas ka 4-5 last üles kasvatanud/koolitanud?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 23:03Lapsed saavad suureks, kui vanemad on parimas eas-40-45. Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele. Tänapäeva elu on nii kallis ja noortel raske-oleks julm mitte aidata, eriti, kui endal kõik olemas.
Puhas trolli jutt, kes tahab lihtsalt ärritada. Või mingi ullike, kes ei tea tavalise Eesti inimese elust mitte essugi.
-
Külaline
Minu arust on ta seesama troll, kes praegu pereelu all kiidab, kuidas ükski mees ei ole talle ei öelnud. Ja just üks 4 lapse isa oli tema juurest oma naise juurde koju läinud.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:00Sa tõega ei saa ju arvata, et keskmistel 40-45-aastastel Eesti inimestel on kõik olemas, kui nad on muu hulgas ka 4-5 last üles kasvatanud/koolitanud?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 23:03Lapsed saavad suureks, kui vanemad on parimas eas-40-45. Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele. Tänapäeva elu on nii kallis ja noortel raske-oleks julm mitte aidata, eriti, kui endal kõik olemas.
Puhas trolli jutt, kes tahab lihtsalt ärritada. Või mingi ullike, kes ei tea tavalise Eesti inimese elust mitte essugi.
See on üks ATH-ga tüüp, kes juba aastaid trollib teatud teemadel. Kui asi puudutab kellegi mehe üle löömist, raha ja varaga kekutamist, ilusüste ja -lõikusi jmt pealiskaudset jama, mis reedab, et inimesel on tegelikult sügav alaväärsuskompleks millegipärast.
-
Külaline
Perekoolis oli lausa 2 ennast superinvestoriks kujutlejat.
-
Külaline
No muidugi on sul kodu endal olemas, kui su vanemad selle sulle kinkisid, seega ongi normaalne, et sa mõne kinnisvara enda elu jooksul täiendavalt soetad ja selle siis vajadusel lastele annad. Kõikidel aga ei ole õnnestunud sellises ringis olla ja kõik ei saa alustuseks oma vanematelt mingit algkapitali või esimest kodu, mida edasi arendada, seega neil on selle võrra keerulisem, kõigepealt peavad iseenda peavarju eest hoolitsema ja siis alles tuleb laste kord vastavalt võimalustele.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 23:03Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele.
-
Külaline
Sel tädil on matemaatikaga suuri raskusi. Arvutagu enne välja, kui palju peaks teenima, et 3-5 last normaalselt üles kasvatada ja koolitada, samal ajal vanematel endale hea uus elamine luua, siis veel lastele kortereid osta/sissemakseid teha - kõike seda ca 20 aastaga! See pole keskmise palga saajal kuidagi võimalik.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:30No muidugi on sul kodu endal olemas, kui su vanemad selle sulle kinkisid, seega ongi normaalne, et sa mõne kinnisvara enda elu jooksul täiendavalt soetad ja selle siis vajadusel lastele annad. Kõikidel aga ei ole õnnestunud sellises ringis olla ja kõik ei saa alustuseks oma vanematelt mingit algkapitali või esimest kodu, mida edasi arendada, seega neil on selle võrra keerulisem, kõigepealt peavad iseenda peavarju eest hoolitsema ja siis alles tuleb laste kord vastavalt võimalustele.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 23:03Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele.
Ja kui imekombel oleksidki kunagi teinud mingi ülitulusa investeeringu, siis ausalt - nüüd, kui lapsed suured, tahaks lõpuks ka endale elada.
-
Külaline
ma täiesti toetan seda, kui vanemad võimaluse piires aitavad noort tema esimese kodu sissemaksega. Ka meie tegime nii.
Aga lihtsalt kinkida korter või maja, või maksta täiskasvanud lapse renti aastaid - kohutavalt piinlik oleks olla selline hädapätakast noor inimene, kellele emme-issi kõik kandikul toovad.
Aga lihtsalt kinkida korter või maja, või maksta täiskasvanud lapse renti aastaid - kohutavalt piinlik oleks olla selline hädapätakast noor inimene, kellele emme-issi kõik kandikul toovad.
-
Külaline
Keskmise palga saajal polegi midagi võimalik. Küsimus on, miks peaks nii vähesega leppima? Juba praegu teenivad noored 2500+ neto. Liiatigi on perekonnas 2 teenivat täiskasvanut.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:44Sel tädil on matemaatikaga suuri raskusi. Arvutagu enne välja, kui palju peaks teenima, et 3-5 last normaalselt üles kasvatada ja koolitada, samal ajal vanematel endale hea uus elamine luua, siis veel lastele kortereid osta/sissemakseid teha - kõike seda ca 20 aastaga! See pole keskmise palga saajal kuidagi võimalik.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:30No muidugi on sul kodu endal olemas, kui su vanemad selle sulle kinkisid, seega ongi normaalne, et sa mõne kinnisvara enda elu jooksul täiendavalt soetad ja selle siis vajadusel lastele annad. Kõikidel aga ei ole õnnestunud sellises ringis olla ja kõik ei saa alustuseks oma vanematelt mingit algkapitali või esimest kodu, mida edasi arendada, seega neil on selle võrra keerulisem, kõigepealt peavad iseenda peavarju eest hoolitsema ja siis alles tuleb laste kord vastavalt võimalustele.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 23:03Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele.
Ja kui imekombel oleksidki kunagi teinud mingi ülitulusa investeeringu, siis ausalt - nüüd, kui lapsed suured, tahaks lõpuks ka endale elada.
-
Külaline
Keskmise palgaga inimese lagi on 1-2 last. Miks sa neid vaesusesse sünnitad? Need 3-5 last tahavad ilusaid riideid, oma tuba, reise ja kõrgharidust, mitte elada viiekesi kuskil magala kolmetoalises.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:44Sel tädil on matemaatikaga suuri raskusi. Arvutagu enne välja, kui palju peaks teenima, et 3-5 last normaalselt üles kasvatada ja koolitada, samal ajal vanematel endale hea uus elamine luua, siis veel lastele kortereid osta/sissemakseid teha - kõike seda ca 20 aastaga! See pole keskmise palga saajal kuidagi võimalik.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:30No muidugi on sul kodu endal olemas, kui su vanemad selle sulle kinkisid, seega ongi normaalne, et sa mõne kinnisvara enda elu jooksul täiendavalt soetad ja selle siis vajadusel lastele annad. Kõikidel aga ei ole õnnestunud sellises ringis olla ja kõik ei saa alustuseks oma vanematelt mingit algkapitali või esimest kodu, mida edasi arendada, seega neil on selle võrra keerulisem, kõigepealt peavad iseenda peavarju eest hoolitsema ja siis alles tuleb laste kord vastavalt võimalustele.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 23:03Omad kodud olemas, rõõmuga annad lastele.
-
Külaline
Aga äkki olid vanematel laste saamise ajal head töökohad? Ent vahepeal juhtus midagi - ühel vanemal tekkis mõni krooniline terviseprobleem, teise vanema hea töökoht läks pankrotti ja uut samasugust ta kodukohas saada ei olnud. Ei ole elu keerdkäikude eest keegi kaitstud.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 12:36Keskmise palgaga inimese lagi on 1-2 last. Miks sa neid vaesusesse sünnitad? Need 3-5 last tahavad ilusaid riideid, oma tuba, reise ja kõrgharidust, mitte elada viiekesi kuskil magala kolmetoalises.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:44Sel tädil on matemaatikaga suuri raskusi. Arvutagu enne välja, kui palju peaks teenima, et 3-5 last normaalselt üles kasvatada ja koolitada, samal ajal vanematel endale hea uus elamine luua, siis veel lastele kortereid osta/sissemakseid teha - kõike seda ca 20 aastaga! See pole keskmise palga saajal kuidagi võimalik.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:30 No muidugi on sul kodu endal olemas, kui su vanemad selle sulle kinkisid, seega ongi normaalne, et sa mõne kinnisvara enda elu jooksul täiendavalt soetad ja selle siis vajadusel lastele annad. Kõikidel aga ei ole õnnestunud sellises ringis olla ja kõik ei saa alustuseks oma vanematelt mingit algkapitali või esimest kodu, mida edasi arendada, seega neil on selle võrra keerulisem, kõigepealt peavad iseenda peavarju eest hoolitsema ja siis alles tuleb laste kord vastavalt võimalustele.
-
Külaline
See on traditsiooniline vastus iga sellise teema puhul. Copi-paste. Et midagi lihtsalt kirjutada.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 12:36Keskmise palgaga inimese lagi on 1-2 last. Miks sa neid vaesusesse sünnitad? Need 3-5 last tahavad ilusaid riideid, oma tuba, reise ja kõrgharidust, mitte elada viiekesi kuskil magala kolmetoalises.
Arvestamata üldse inimeste elusid ja kuidas need võivad lihtsalt sõrmenipsust ootamatult muutuda.
-
Külaline
Aga selle peale tuleb ka mõelda kui palju lapsi teed, et mis siis saab, kui üks või mõlemad kaotavad hea töökoha, juhtub õnnetus jne. Milline on sel juhul toimetulek. Kui su on teatud garantiid, siis saad endale paljulapselisust lubada. Näiteks sul on ilma laenuta heas seisukorras maja ja eluaseme kulud on jõukohased ka ühele vanemale. Või sul on heas asukohas hinnalist kinnisvara, millest saadav rent toidab pere ära. Või siis sõlmid kindlustused vara kaitseks, õnnetusjuhtumite olukorraks jne. Või teil on kahe vanema peale terve hulk haritud ja hästi teenivaid õdesid ja vendi, kellel poleks probleemi hoolitseda ka sinu laste eest.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:38Aga äkki olid vanematel laste saamise ajal head töökohad? Ent vahepeal juhtus midagi - ühel vanemal tekkis mõni krooniline terviseprobleem, teise vanema hea töökoht läks pankrotti ja uut samasugust ta kodukohas saada ei olnud. Ei ole elu keerdkäikude eest keegi kaitstud.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 12:36Keskmise palgaga inimese lagi on 1-2 last. Miks sa neid vaesusesse sünnitad? Need 3-5 last tahavad ilusaid riideid, oma tuba, reise ja kõrgharidust, mitte elada viiekesi kuskil magala kolmetoalises.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:44
Sel tädil on matemaatikaga suuri raskusi. Arvutagu enne välja, kui palju peaks teenima, et 3-5 last normaalselt üles kasvatada ja koolitada, samal ajal vanematel endale hea uus elamine luua, siis veel lastele kortereid osta/sissemakseid teha - kõike seda ca 20 aastaga! See pole keskmise palga saajal kuidagi võimalik.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist