Rase ja mees jättis maha
-
Külaline
Lapse isal on kohustus ülal pidada oma lapse ema 8 nädalat enne ja 12 nädalat pärast sünnitust, olenemata sellest, kas lapse vanemad on omavahel abielus või mitte.
-
Külaline
Diabeetikule sobiv toit välistab eos kõik odavad ja süsivesikuterikkad toidud nagu pudrumaterjal, kartulid jm juurikad.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:48Süüa küsida ja seada tingimuseks diabeedile sobivad söögid. See on raske osa aitajate. Milliseid toiduaineid pakkuda. Seega selle probleemi esitamine, tundub nagu tegu pole libalooga.
-
Külaline
Mida siis pakkuda, kui diabeedist ei tea eriti midagi?Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 10:00Diabeetikule sobiv toit välistab eos kõik odavad ja süsivesikuterikkad toidud nagu pudrumaterjal, kartulid jm juurikad.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:48Süüa küsida ja seada tingimuseks diabeedile sobivad söögid. See on raske osa aitajate. Milliseid toiduaineid pakkuda. Seega selle probleemi esitamine, tundub nagu tegu pole libalooga.
Või kui tead ja oled kogenud, et vaid kapsas hakklihaga ei tõsta veresuhkrut. Kõik muu tõstab. Ma olin raseduseaegne diabeetik ja ma ei teadnud ise ka mida süüa saan, peale kapsa.
-
Külaline
Sed seadus, pida rasedat üleval enne ja pärast rasedust, teatud nädalad.
Kuidas seda seadust ellu rakendada? Kui on selline seadus, kas siis on ka mingi trahv, kui seda mees ei täida. Või kuidas see päris elus toimub, selle seaduse rakendamine.
Kuidas seda seadust ellu rakendada? Kui on selline seadus, kas siis on ka mingi trahv, kui seda mees ei täida. Või kuidas see päris elus toimub, selle seaduse rakendamine.
Vastupidi, nii on ilmselge libalugu. Teravilja, kartulit ja koogikesi pole vaja, mis teadupärast odavad või paksuks tegevad, järele jäävad singid, liha, kala, juust - ega muud ei jäägi. Need teadupärast kallimad ja maitsvamad toiduained, kartulit praadida ega makaroni keeta pole vaja, kuna ei saa, näed, diabeet.. Usun ma jee, see nii läbinähtav tekst. See on, mida tavainimene mõtleb, kui vastab jutt tõele, et ainult kapsas hakklihaga, ega tavainimene ei tea sellest midagi. Tavainimene teab, et liha/kala/juust süsivesikut ei sisalda, järelikult võib toiduabiks viia küll. Ja ei ole ka reaalne, et kõik diabeetikud vaid kapsast hakklihaga närivad, neil on muid toiduaineid ka olemas.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:48
Süüa küsida ja seada tingimuseks diabeedile sobivad söögid. See on raske osa aitajate. Milliseid toiduaineid pakkuda. Seega selle probleemi esitamine, tundub nagu tegu pole libalooga.
-
Külaline
Lihtsalt, kui hakkad reaalselt pakkuma "hädalisele" neid riideid, siis saad teada, et tal on need juba olemas, aga oleks vaja veel spetsiaalselt diabeetikule sobivad sööki ja ravimeid osta. Nii ei jäägi aitajal muud üle, kui pakkuda "hädalisele" raha, sest ravimeid ei saa ju talle aitaja osta. Ja spetssöökidega on ka lihtsam, kui haige ise ostab endale need söögid, mida tohib süüa ja mis maitseb.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:48 Mõned kohad, mis panevad kahtlema on. rase ja hambaravi. Kuidas on hambaraviga raseduse ajal, ei ole kõik tasuta? TA käis hambaarstil enne rasedust ja sellest nüüd eelarve auk?
See tundub petmise moodi jutt.
Tite asjade küsimine tekitab mus kahtlusi. Kas võiks küsida beebi asju eesmärgiga neid maha müüa? See on küll raske äri. Neid ostetakse ju nii odavalt. Ja müües kipuvad nad ikka kätte jääma, ka odavalt müües. See osa pole petmise moodi.
Süüa küsida ja seada tingimuseks diabeedile sobivad söögid. See on raske osa aitajate. Milliseid toiduaineid pakkuda. Seega selle probleemi esitamine, tundub nagu tegu pole libalooga.
-
Külaline
Ei tea miks? Kust selline arvamus, et diabeetik ei tohi süsivesikuid süüa? Ikka vastupidi - süsivesikud aitavad diabeetikul ellu jääda.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 10:00Diabeetikule sobiv toit välistab eos kõik odavad ja süsivesikuterikkad toidud nagu pudrumaterjal, kartulid jm juurikad.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:48Süüa küsida ja seada tingimuseks diabeedile sobivad söögid. See on raske osa aitajate. Milliseid toiduaineid pakkuda. Seega selle probleemi esitamine, tundub nagu tegu pole libalooga.
-
Külaline
Nii on. Rasedusdiabeet küll üldjujul erineb päris palju süstiva diabeetikuga päris palju. Aga 1.astme diabeetib pikas perspektiivis tõesti vajab süsivesikuid. Mitte ülemäära palju ja niiöelda tühje süsivesikuid, mis ruttu kõrgeks tõstavad ja siis pamaki alla toovad(nagu magus, töödeldud toit ja nisujahu). Küll aga kiudainerikkad süsivesikud on aitavad just suhkurt tasaselt normis hoida. Näiteks täistera, rukkileivad, puder jne. Makaroni, valget saia ja riisi tasuks vältida SUURES koguses. Sest neis ongi justnimelt need tühjad süsivesikud.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 10:29Ei tea miks? Kust selline arvamus, et diabeetik ei tohi süsivesikuid süüa? Ikka vastupidi - süsivesikud aitavad diabeetikul ellu jääda.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 10:00Diabeetikule sobiv toit välistab eos kõik odavad ja süsivesikuterikkad toidud nagu pudrumaterjal, kartulid jm juurikad.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:48Süüa küsida ja seada tingimuseks diabeedile sobivad söögid. See on raske osa aitajate. Milliseid toiduaineid pakkuda. Seega selle probleemi esitamine, tundub nagu tegu pole libalooga.
-
Külaline
Pöördu oma ema-isa või teiste sugulaste poole.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 14:51 Jäin ootamatult rasedaks, kuid mees ei tahtnud lapsesaamisest midagi kuulda ja palus aborti teha. Olin temaga esimese hooga päril kuna meie majanduslik olukord oli kehva kuna mina olin töötu tol hetkel ja sai isegi aeg kirja pandud.
Peale seda jättis mees mind maha
Siin ma nüüd siis olen. Endiselt töötu, sest rasedat keegi tööle võtta ei taha ja üksi. Minu sissetulekuteks on hetkel sotsiaaltoetused, suvel vahepeal tegin ka mõndasid tööampse, mis aitasid toimetulekut veidi leevendada. See kuu lõi hambaarstikülastus aga paraja augu rahakotti ja kuni 5ndani on arvel vaid 8€ ja toit on otsa saamas.
Pöördu mehe ema-isa pooole.
Pöördu oma elukohajärgse omavalitsuse sotsiaaltöötaja poole.
Pöördu lähima naiste tugikeskuse poole: https://sotsiaalkindlustusamet.ee/naiste-tugikeskused
-
Külaline
no sellises olukorras on üksimehe pakkumine ju päris ahvatlev? mis siin enam venitada - võta vastu.
-
Külaline
No aga sellega kaasneb ju ka ebameeldiva mehe seksuaalne rahuldamine talle sobival ajal pluss tema laste hoidmine. Yxikmehel kõik välja arvutatud, naise toitmine tuleb odavam kui osta sisse seksiteenust ja lapsehoidmist.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:19 no sellises olukorras on üksimehe pakkumine ju päris ahvatlev? mis siin enam venitada - võta vastu.
-
Külaline
See on ka asi, mis mind kahtlustavaks tegi. Ei usu mina seda julgustaja juttu. Midagi on siin mäda.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 09:42 Pange tähele selliste teemade juurde ilmub alati ka keegi nn "julgustaja", kes ütleb, et ta võttis kontakti ja selgus, et on tõesti päriselt abivajaja ja tema nüüd on juba suuremal julgal annetanud ja annetab veelgi.
-
Külaline
Miks ilmtingimata ebameeldiva mehe ja seksuaalne rahuldamine talle sobival ajal? Ei pruugi see mees nii ebameeldiv tunduda ja eks saab seksiaegugi mõlemale sobivaks sättida. No ja eks koos tuleb ju mõlema lapsed üles kasvatada.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:53No aga sellega kaasneb ju ka ebameeldiva mehe seksuaalne rahuldamine talle sobival ajal pluss tema laste hoidmine. Yxikmehel kõik välja arvutatud, naise toitmine tuleb odavam kui osta sisse seksiteenust ja lapsehoidmist.
Aa jah, sa oled see memm, kes ei mahu isegi nii madala lati (kui Yxikmehel on) alt läbi ja siis kipud kurjaks minema.
-
Külaline
no aga kui oma võimalusi ja valikuid kaaluda, pole väike kepp ja laste hoidmine just traagika. üksikmehel pole häda midagi - välimus harju keskmine ja kõiges peale naisteeema on ta üsna nutikas. söögi ja beebiriided saab ka ilma kerjamata kätte. igal juhul soovitanGuest kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:53No aga sellega kaasneb ju ka ebameeldiva mehe seksuaalne rahuldamine talle sobival ajal pluss tema laste hoidmine. Yxikmehel kõik välja arvutatud, naise toitmine tuleb odavam kui osta sisse seksiteenust ja lapsehoidmist.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:19 no sellises olukorras on üksimehe pakkumine ju päris ahvatlev? mis siin enam venitada - võta vastu.
-
Külaline
Ei, ma olen see memm, kelle latt on tiba kõrgem kui üks vanaldane kepimees. Sulle tundub ta sobivat, mine ise sinna teenindama, mis sa teistele teda pähe määrid.Aa jah, sa oled see memm, kes ei mahu isegi nii madala lati (kui Yxikmehel on) alt läbi ja siis kipud kurjaks minema.
-
Külaline
Nojah, mis sul muud ikka öelda, kui pekikõht ajab lati maha. Nigut see Prantsuse teivashüppajapoiss Pariisi olümpial. Aga tal polnud muidugi kõht see segav faktor...Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 18:30Ei, ma olen see memm, kelle latt on tiba kõrgem kui üks vanaldane kepimees. Sulle tundub ta sobivat, mine ise sinna teenindama, mis sa teistele teda pähe määrid.Aa jah, sa oled see memm, kes ei mahu isegi nii madala lati (kui Yxikmehel on) alt läbi ja siis kipud kurjaks minema.
-
Külaline
Tal ju pole pesemisvõimalusi. Ja õu on sassis ning kola täis.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 17:43no aga kui oma võimalusi ja valikuid kaaluda, pole väike kepp ja laste hoidmine just traagika. üksikmehel pole häda midagi - välimus harju keskmine ja kõiges peale naisteeema on ta üsna nutikas. söögi ja beebiriided saab ka ilma kerjamata kätte. igal juhul soovitanGuest kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:53No aga sellega kaasneb ju ka ebameeldiva mehe seksuaalne rahuldamine talle sobival ajal pluss tema laste hoidmine. Yxikmehel kõik välja arvutatud, naise toitmine tuleb odavam kui osta sisse seksiteenust ja lapsehoidmist.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:19 no sellises olukorras on üksimehe pakkumine ju päris ahvatlev? mis siin enam venitada - võta vastu.
-
Külaline
aga selle kõik saab ju korda teha. naisekätt ongi lillepeenarde jaoks vaja. ja mis pesemisvõimalusi? kui mina väike olin ja maal vanaema juures elasin, pesti ennast igal õhtul kausis. vanaema tegi sooja vett ja sai puhtaks, nagu nagin.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 20:21Tal ju pole pesemisvõimalusi. Ja õu on sassis ning kola täis.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 17:43no aga kui oma võimalusi ja valikuid kaaluda, pole väike kepp ja laste hoidmine just traagika. üksikmehel pole häda midagi - välimus harju keskmine ja kõiges peale naisteeema on ta üsna nutikas. söögi ja beebiriided saab ka ilma kerjamata kätte. igal juhul soovitanGuest kirjutas: ↑20 Aug 2025 16:53
No aga sellega kaasneb ju ka ebameeldiva mehe seksuaalne rahuldamine talle sobival ajal pluss tema laste hoidmine. Yxikmehel kõik välja arvutatud, naise toitmine tuleb odavam kui osta sisse seksiteenust ja lapsehoidmist.
-
Külaline
Oled käinud seal?Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 20:21Tal ju pole pesemisvõimalusi. Ja õu on sassis ning kola täis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 5 külalist