Invavetsu kasutamine

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Invavetsu kasutamine

Postitus Postitas Külaline »

Kas on sobilik kasutada invavetsu, kui seal pole järjekorda, aga naiste vetsu on järjekord.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 16:04 Kas on sobilik kasutada invavetsu, kui seal pole järjekorda, aga naiste vetsu on järjekord.
Mina kasutan seda lapsekäruga. Tihtipeale inva ja lapsehooldise wc ühes ongi. Väikestesse kappidesse käruga ei mahu ja ukse taha julgen jätta vaid siis, kui on kiire pissihäda ja laps magab ning alt lahtised kabiinid.
Külaline

Korduvalt olen kasutanud. Kunagi pole juhtunud, et samal ajal oleks ukse taha invaliididest järjekord kogunenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 16:51 Korduvalt olen kasutanud. Kunagi pole juhtunud, et samal ajal oleks ukse taha invaliididest järjekord kogunenud.
ja kui oleks kogunenud siis peab "aruande" esitama, miks ma kasutasin invavetsu ja mis inva mul on? RÄMEIRV. Terviseinfo on delikaatne isikuinfo ja mingile pellerijärjekorrale ma seda küll ei selgita.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 17:02
Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 16:51 Korduvalt olen kasutanud. Kunagi pole juhtunud, et samal ajal oleks ukse taha invaliididest järjekord kogunenud.
ja kui oleks kogunenud siis peab "aruande" esitama, miks ma kasutasin invavetsu ja mis inva mul on? RÄMEIRV. Terviseinfo on delikaatne isikuinfo ja mingile pellerijärjekorrale ma seda küll ei selgita.
Muidugi pole juttu selgitamisest. Lihtsalt endal oleks piinlik olnud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 17:21
Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 17:02
Muidugi pole juttu selgitamisest. Lihtsalt endal oleks piinlik olnud.
Näed ju ise, et kõigil pole piinlik. Ei ole neil piinlik invakohale parkida, invakohale istuda, loomulikult pole piinlik ka invavetsu kasutada.
Külaline

Need on ju alati lukus, võti infolauda peidetud.
Külaline

Kuidas tekkis mõte, et see on Terviserubriigi teema?!
Külaline

Miks nurkasid mööda nuusid, siin saab ju kõik aktiivsed teemad korraga valida.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 16:04 Kas on sobilik kasutada invavetsu, kui seal pole järjekorda, aga naiste vetsu on järjekord.
Kui on väga kiire või väga suur häda, siis küll olen kasutanud, kuigi seda tuleb üliharva ette.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 21:02 Need on ju alati lukus, võti infolauda peidetud.
Maailm on invavetsusid täis, ei ole teema ilmselt vaid kohaliku poe kempsus.
Käisin viimati Legolandi omades, korduvalt. Polnud ka mujal saba, aga invavetsud olid lihtsalt palju mugavamad.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 21:02 Need on ju alati lukus, võti infolauda peidetud.
Ei ole kuskil lukus, miks peaks? Et invaliid kohe sisse ei saaks ja peaks veel rohkem vaevlema?
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Invavetsude esmane mõte ei ole tingimata see, et invaliid peab kiiremas korras tualetti pääsema (ehkki seda annab ka nii tõlgendada, nt kui diabeetik peab kiirelt pääsema tualettruumi endale süsti tegema vms). Invatualeti esmane mõte on see, et sinna peab pääsema sisse ratastooliga. See on ehitatud laiemana kui tavatualett, ja mõõdud peavad olema sellised, et sees olles oleks võimalik end ratastooliga ümber pöörata. Samuti peavad seal olema käsitoed, et upitada end ratastoolilt potile ja vastupidi. Kraanikauss peab olema sellisel kõrgusel, et istudes saaks käsi pesta. Jne.

Seega on invavetsu mõte, et see on ligipääsetav. Mitte aga võimalus pääseda kiiremini tualetti (erandeid arvestamata). Sellisel juhul ei näe ma väga suurt pattu selles, kui tavatualeti järjekord on väga pikk, erivajadusega külastajaid pole aga näha, ning sellises olukorras siis kasutatakse ka invatualetti.

Ma ei võrdleks seda invaparkimiskohale parkimisega, kuna parklad on meil tihti täis ja invaparkimiskoha mõte on lühendada niigi liikumisraskustega inimese teekonda parklast asutusse. Lisaks on invaparkimiskohal omad nõuded - nt peaks see ideaalis olema tavapärasest laiem, võimaldamaks ratastool auto küljel paiknevast uksest välja tõsta. Tavaparkimiskohad on tihti nii kitsad, et ratastool kahe pargitud auto vahele üldse ei mahugi. Seega invaparkimiskohti tuleks kasutada siiski vaid tegeliku vajaduse korral.
Külaline

Sama küsimus tekib suurte riidekabiinidega poes.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 10:37 Sama küsimus tekib suurte riidekabiinidega poes.
Mis küsimus nendega tekib?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Aug 2025 11:00
Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 10:37 Sama küsimus tekib suurte riidekabiinidega poes.
Suur kabiin. Sinna mahub ratastooliga. Käruga lapsevanemad.
Kas suur kabiin on võimalus või õigus. Kas invavets on võimalus või õigus.
Või on mõeldud ainilt neile, kes liiguvad käruga ja ratastooliga ja teistele pole see lubatud. Et nagu piinlikkus peaks olema see tunne, kui neid kasutad ilma suurema ruumi vajaduseta.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 11:24
Või on mõeldud ainilt neile, kes liiguvad käruga ja ratastooliga ja teistele pole see lubatud. Et nagu piinlikkus peaks olema see tunne, kui neid kasutad ilma suurema ruumi vajaduseta.
Mina olengi mõnes poes riided proovimata jätnud, sest lapsekäruga ei mahu kabiini ja suurt polegi.
Külaline

Mina võimalusel kasutangi just invavetsu. Ma ei ole paks, aga mulle ei meeldi need sageli hästi väikesed vetsupugerikud, kuhu peab ukse vahelt külg ees sisse pugema ja sees olles on uks tihti nii vastu nina, et ei mahu potile istumagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2025 11:24
Kas mõnes poes on siis eri mõõtudega kabiinid? Pole märganud.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 21:02Need on ju alati lukus, võti infolauda peidetud.
Koroona ajal see olukord natuke paranes. Enam ei ole kõigi ustel silt: Võti asub infolauas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Krissse ja 2 külalist