Muidugi - kaotame kohustusliku hariduse üldse ära. Lapsed ei ole stressis, saavad kodus mõnusalt arvutimänge mängida ja rämpsu süüa. Keegi ei tüüta nunnukesi ja vastikud õpetajad jätame hoopis tööta. Äge mõte.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 13:20Täpselt! Õpetajad tambivad lastele mõttetuid fakte pähe. Lapsed stressis ja väsinud. Aga peaasi, et PISA testis esirinnas oleks. Milleks?Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 13:12kas PISA test on ikka nii tähtis, kui paljud muud näitajad seda edu ei kinnita? Miks nt Rootsi tööandja endiselt Eesti spetsialisti haridust/töökogemust ei arvesta, v.a väga üksikutes valdkondades? Miks PISA edu ei kajastu Eesti tööturul või majanduses: miks eelistavad tööandjad kohalikule võõrtööjõudu, miks 30 000 noort ei õpi ega tööta,
Õpetajate palk
-
Külaline
-
Külaline
Eesti lapsed on PISA testides küll veel esirinnas, aga samas on eesti lapsed maailmas ühed õnnetumad, koolikiusamine lokkab ja laste/noorte suitsiide tuleb meil robinal. Ühel keskastme lapsel kestab koolipäev 7-9 tundi E-R ja pärast seda õhtud, lisaks nädalavahetused, õpib ta kodus lisaks teist samapalju. Minu lapsel (korralik viieline tüdruk) koolis probleeme pole, aga tema sõnutsi on koolipäev tore siis, kui õpetaja lapsi kordagi debiilikuteks ei sõima. Üks aineõpetaja pidi olema lausa kullatükk - kui temalt aine kohta midagi küsib, siis seletab, mitte ei sõima. Lapsed tahavad kangesti seda erilist õpetajat oma klassijuhatajaks saada, aga kahjuks tal juba on klass.
-
Külaline
Mida jutt, et Rootsis Eesti haridust ei arvestata? See on mingi kontekstist välja kistud väide. Laienda. 30 tuhat noort ei õpi, sest saavad. Või mis sina põhjuseks nimetad? Pole, kus õppida? On ikka küll. Tööandjad eelistaka heameelega kohalikku tööjõudu, kui seda oleks ja kui võõrtööjõud vähem raha ei küsiks.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 13:12kas PISA test on ikka nii tähtis, kui paljud muud näitajad seda edu ei kinnita? Miks nt Rootsi tööandja endiselt Eesti spetsialisti haridust/töökogemust ei arvesta, v.a väga üksikutes valdkondades? Miks PISA edu ei kajastu Eesti tööturul või majanduses: miks eelistavad tööandjad kohalikule võõrtööjõudu, miks 30 000 noort ei õpi ega tööta,kana kirjutas: ↑21 Aug 2025 11:43Olemegi sinnamaale jõudnud.....Ei tea, miks Eestis on nii kõrgelt hinnatud haridus? Miks me oleme edatabelite laste teadmiste kohalt maailma edetabelite tipus? Sest meil on haritud õpetajad. Nad on PÄRIS õpetajad, mitte maksima kassapidajad, kes hommikupoolikul haltuurakorras lapsi õpetavad. Masendav.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 10:11 Esiteks, miks peab Eestis olema alg- ja põhikooli õpetaja väga haritud, samas kui mujal Euroopas ei eeldata selle astme pedagoogilt magistrikraadi, vähemalt mitte igas aines? Sama käib lasteaiaõpetajate kohta.
Põhikoolis on ennekõike vaja pedagoogilisi oskusi. Magistrikraadiga ekspert on võimeline enamaks ja tahab enamat, kui suhteliselt lihtsate ainete õpetamine pakub. Tegelikult ei vaja õpetaja nii kõrget haridust
-
Külaline
Kohe küsivad vähem? Ikka neile makstakse vähem, sest nad on sellega nõus. Eestlane ei tule 4.50 tunnipalga eest tööle.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 14:56Tööandjad eelistaka heameelega kohalikku tööjõudu, kui seda oleks ja kui võõrtööjõud vähem raha ei küsiks.
-
Külaline
Kui sul on probleem eesti keele nüansside mõistmisega, siis ehk ei peaks sõna võtma? Jah, võõrtöölised küsivad palgana vähem raha. See tähendabki, et nad on nõus väiksema palgaga.
-
Külaline
Üks keskmine laps küll peale kooli 7-9 tundi ei õpi, isegi poolt sellest ei õpi. Kui su tibulinnu 9 tundi iga päev "õpib", siis hiili kord salaja ja võta see telefon tal käest ära, milles ta aega surnuks lööb. Ja ära usu kõike, mida su laps õpetajate kohta räägib. Ei sõima nüüd küll iga õpetaja lapsi debiilikuteks.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 14:10 Eesti lapsed on PISA testides küll veel esirinnas, aga samas on eesti lapsed maailmas ühed õnnetumad, koolikiusamine lokkab ja laste/noorte suitsiide tuleb meil robinal. Ühel keskastme lapsel kestab koolipäev 7-9 tundi E-R ja pärast seda õhtud, lisaks nädalavahetused, õpib ta kodus lisaks teist samapalju. Minu lapsel (korralik viieline tüdruk) koolis probleeme pole, aga tema sõnutsi on koolipäev tore siis, kui õpetaja lapsi kordagi debiilikuteks ei sõima. Üks aineõpetaja pidi olema lausa kullatükk - kui temalt aine kohta midagi küsib, siis seletab, mitte ei sõima. Lapsed tahavad kangesti seda erilist õpetajat oma klassijuhatajaks saada, aga kahjuks tal juba on klass.
-
Külaline
õpetajal ei ole vaja sanitariks minna. ta on päris pikalt koolipinki nühkinud ja tal on suurepärane haridus. ilmselt leiab ta endale lihtsa vaevaga uue töö, kus ei pea tibulinnuemmedega jaurama ja kus teda sanitari ja kalarookijaga ei võrrelda. nii ongi juba juhtunud, sest õpetajaid ei ole. loe tööpakkumiste rubriiki.Tolmukübe kirjutas: ↑09 Aug 2025 12:41Jah, aga kalarookija amet on samuti raske ja ebameeldiv, miks nemad, suu pärani, kuskil karjumas ei käi? Eesti üldist palgataset arvestades on ka kalarookija palk madal, samuti sanitari oma. Kui õpetajale klassi ees olla ja vanematega suhelda ei kõlba, on neil alati võimalus minna sanitariks pamperseid vahetama ja perset küürima. Sanitar saab veel vähem. Töö samuti raske ja ebameeldiv. Kuskil ei kisa. Mis erand see õpetaja on? Ei ole erand.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2025 12:09Mitte keegi pole midagi sellist väitnud. Eesti üldist palgataset arvestades (võrdluses teiste ametitega) on see palk madal. Ise siin miksid erinevaid väiteid sinna ja tänna, nagu sul endal kasulikum on, aga see on tavaline, et süüdistatakse teisi selles, mida ise teed. Jälle toppisid ühesse lausesse kalarookija (enne oli mingi kassapidaja) ja õpetaja. Kalarookijalt ei nõua keegi ka magistrikraadi.Sa ei veena mind mitte kuidagi, et just õpetaja palkasid tuleb tublisti tõsta, kogu ülejäänud Eesti lakkugu panni edasi.
-
Külaline
ma ei tea ühtegi õpetajat, kes oleks sanitariks läinud.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 16:46 Jah, aga kalarookija amet on samuti raske ja ebameeldiv, miks nemad, suu pärani, kuskil karjumas ei käi? Eesti üldist palgataset arvestades on ka kalarookija palk madal, samuti sanitari oma. Kui õpetajale klassi ees olla ja vanematega suhelda ei kõlba, on neil alati võimalus minna sanitariks pamperseid vahetama ja perset küürima. Sanitar saab veel vähem. Töö samuti raske ja ebameeldiv. Kuskil ei kisa. Mis erand see õpetaja on? Ei ole erand.
Reaalainete õpetajad lähevad üldjuhul IT-sse, mõned üksikud ka raamatupidamis- või audiitorfirmadesse või pankadesse. Filoloogid liiguvad kirjastustesse või muuseumitesse, algklassiõpetajad lasteaedadesse või huvikoolidesse või sekretärideks. Kehalise õpetajad treeneriteks, võõrkeeleõpetajad giidideks või tõlkideks.
-
Külaline
minu kursusekaaslastest on nüüdseks (30+a peale ülikooli lõppu) kolmandik koolijuhid. On paar raamatupidajat, 1 poliitik, 1 ministeeriumi nõunik, 1 advokaat (tema õppis natuke juurde), 2 ülikooli õppejõudu, mõned IT-mehed, osad on ettevõtlusesse läinud.
Ainult matemaatikaõpetajana töötab meie kursuselt üldse veel vaid kaks, ülejäänud, kes natuke veel õpetavad, kombineerivad koolis osakoormusega õpetamist millegi muuga. nt informaatika õpetamine koolis + töö KOV arvutiinsenerina, robootikaringi juhendamine + erafirma juhtimine jne
Ainult matemaatikaõpetajana töötab meie kursuselt üldse veel vaid kaks, ülejäänud, kes natuke veel õpetavad, kombineerivad koolis osakoormusega õpetamist millegi muuga. nt informaatika õpetamine koolis + töö KOV arvutiinsenerina, robootikaringi juhendamine + erafirma juhtimine jne
-
Külaline
Olen seda ise oma kõrvaga kuulnud, kui paaril korral on tekkinud vajadus viimase tunni lõpuks kohale minna. Abistasin klassiõhtu korraldamisel ja viisin koolimajja asju, läksin vajalikuga klassiruumi ukse taha ja jõudsin paar minutit enne tunni lõppu. Kuulsin läbi ukse kogemata kombel, kuidas õpetaja lastega suhtles - ja ausalt, see sõnavara ei olnud haritud inimese oma. Meie kodus nii ei räägita, päris ehmatav kogemus oli. Kas tõesti siis ei või õpetajad natukenegi inimlikumalt suhtuda? Ootavad lastelt suurt lugupidamist, aga andku siis ise ka natuke eeskuju?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 16:22Üks keskmine laps küll peale kooli 7-9 tundi ei õpi, isegi poolt sellest ei õpi. Kui su tibulinnu 9 tundi iga päev "õpib", siis hiili kord salaja ja võta see telefon tal käest ära, milles ta aega surnuks lööb. Ja ära usu kõike, mida su laps õpetajate kohta räägib. Ei sõima nüüd küll iga õpetaja lapsi debiilikuteks.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 14:10 Eesti lapsed on PISA testides küll veel esirinnas, aga samas on eesti lapsed maailmas ühed õnnetumad, koolikiusamine lokkab ja laste/noorte suitsiide tuleb meil robinal. Ühel keskastme lapsel kestab koolipäev 7-9 tundi E-R ja pärast seda õhtud, lisaks nädalavahetused, õpib ta kodus lisaks teist samapalju. Minu lapsel (korralik viieline tüdruk) koolis probleeme pole, aga tema sõnutsi on koolipäev tore siis, kui õpetaja lapsi kordagi debiilikuteks ei sõima. Üks aineõpetaja pidi olema lausa kullatükk - kui temalt aine kohta midagi küsib, siis seletab, mitte ei sõima. Lapsed tahavad kangesti seda erilist õpetajat oma klassijuhatajaks saada, aga kahjuks tal juba on klass.
-
Külaline
Ja kohe iga päev toimetad seal koolis ja kuuled, kuidas kõik õpetajad sõimavad. Kui oli selline juhtum, siis tuleb sellest kooli teada anda, mitte üldistada, et kõik õpetajad on sellised.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:15Olen seda ise oma kõrvaga kuulnud, kui paaril korral on tekkinud vajadus viimase tunni lõpuks kohale minna. Abistasin klassiõhtu korraldamisel ja viisin koolimajja asju, läksin vajalikuga klassiruumi ukse taha ja jõudsin paar minutit enne tunni lõppu. Kuulsin läbi ukse kogemata kombel, kuidas õpetaja lastega suhtles - ja ausalt, see sõnavara ei olnud haritud inimese oma. Meie kodus nii ei räägita, päris ehmatav kogemus oli. Kas tõesti siis ei või õpetajad natukenegi inimlikumalt suhtuda? Ootavad lastelt suurt lugupidamist, aga andku siis ise ka natuke eeskuju?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 16:22Üks keskmine laps küll peale kooli 7-9 tundi ei õpi, isegi poolt sellest ei õpi. Kui su tibulinnu 9 tundi iga päev "õpib", siis hiili kord salaja ja võta see telefon tal käest ära, milles ta aega surnuks lööb. Ja ära usu kõike, mida su laps õpetajate kohta räägib. Ei sõima nüüd küll iga õpetaja lapsi debiilikuteks.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 14:10 Eesti lapsed on PISA testides küll veel esirinnas, aga samas on eesti lapsed maailmas ühed õnnetumad, koolikiusamine lokkab ja laste/noorte suitsiide tuleb meil robinal. Ühel keskastme lapsel kestab koolipäev 7-9 tundi E-R ja pärast seda õhtud, lisaks nädalavahetused, õpib ta kodus lisaks teist samapalju. Minu lapsel (korralik viieline tüdruk) koolis probleeme pole, aga tema sõnutsi on koolipäev tore siis, kui õpetaja lapsi kordagi debiilikuteks ei sõima. Üks aineõpetaja pidi olema lausa kullatükk - kui temalt aine kohta midagi küsib, siis seletab, mitte ei sõima. Lapsed tahavad kangesti seda erilist õpetajat oma klassijuhatajaks saada, aga kahjuks tal juba on klass.
-
Külaline
Ma polegi üldistanud. Samuti ei käi ma iga päev koolis. Ütlesin vaid seda, et need paar korda, mil olen koolimajja sattunud ja oma kõrvaga õpetajat kogemata kuulnud, on kinnitanud mu lapse jutte kodus. Ja kooli teada anda pole vähimatki mõtet, ainuke tulemus on, et mu last hakatakse selle õpetaja poolt kiusama ja muud tolku polegi. Pigem räägin lapsele, et kannatagu välja ja olgu tasa, ja kui enam ei kannata, siis vahetad kooli.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:25Ja kohe iga päev toimetad seal koolis ja kuuled, kuidas kõik õpetajad sõimavad. Kui oli selline juhtum, siis tuleb sellest kooli teada anda, mitte üldistada, et kõik õpetajad on sellised.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:15Olen seda ise oma kõrvaga kuulnud, kui paaril korral on tekkinud vajadus viimase tunni lõpuks kohale minna. Abistasin klassiõhtu korraldamisel ja viisin koolimajja asju, läksin vajalikuga klassiruumi ukse taha ja jõudsin paar minutit enne tunni lõppu. Kuulsin läbi ukse kogemata kombel, kuidas õpetaja lastega suhtles - ja ausalt, see sõnavara ei olnud haritud inimese oma. Meie kodus nii ei räägita, päris ehmatav kogemus oli. Kas tõesti siis ei või õpetajad natukenegi inimlikumalt suhtuda? Ootavad lastelt suurt lugupidamist, aga andku siis ise ka natuke eeskuju?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 16:22 Üks keskmine laps küll peale kooli 7-9 tundi ei õpi, isegi poolt sellest ei õpi. Kui su tibulinnu 9 tundi iga päev "õpib", siis hiili kord salaja ja võta see telefon tal käest ära, milles ta aega surnuks lööb. Ja ära usu kõike, mida su laps õpetajate kohta räägib. Ei sõima nüüd küll iga õpetaja lapsi debiilikuteks.
-
Külaline
Küll see maailm on kole, milles sa elad. Ja küll on hea, et me erinevates maailmades elame.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:29Ma polegi üldistanud. Samuti ei käi ma iga päev koolis. Ütlesin vaid seda, et need paar korda, mil olen koolimajja sattunud ja oma kõrvaga õpetajat kogemata kuulnud, on kinnitanud mu lapse jutte kodus. Ja kooli teada anda pole vähimatki mõtet, ainuke tulemus on, et mu last hakatakse selle õpetaja poolt kiusama ja muud tolku polegi. Pigem räägin lapsele, et kannatagu välja ja olgu tasa, ja kui enam ei kannata, siis vahetad kooli.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:25Ja kohe iga päev toimetad seal koolis ja kuuled, kuidas kõik õpetajad sõimavad. Kui oli selline juhtum, siis tuleb sellest kooli teada anda, mitte üldistada, et kõik õpetajad on sellised.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:15
Olen seda ise oma kõrvaga kuulnud, kui paaril korral on tekkinud vajadus viimase tunni lõpuks kohale minna. Abistasin klassiõhtu korraldamisel ja viisin koolimajja asju, läksin vajalikuga klassiruumi ukse taha ja jõudsin paar minutit enne tunni lõppu. Kuulsin läbi ukse kogemata kombel, kuidas õpetaja lastega suhtles - ja ausalt, see sõnavara ei olnud haritud inimese oma. Meie kodus nii ei räägita, päris ehmatav kogemus oli. Kas tõesti siis ei või õpetajad natukenegi inimlikumalt suhtuda? Ootavad lastelt suurt lugupidamist, aga andku siis ise ka natuke eeskuju?
-
Külaline
Küll see maailm on kole, milles sina elad. Selline maailm, kus õpetajate palk on madal ja kõik lapsed kasvatamatud ja lapsevanemad halvad, ainult vaene tubli ja haritud õpetaja kannatab koledal kombel. Muide, meie koolis oli kõige halvemini käituv kraade õpetaja laps.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:02Küll see maailm on kole, milles sa elad. Ja küll on hea, et me erinevates maailmades elame.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:29Ma polegi üldistanud. Samuti ei käi ma iga päev koolis. Ütlesin vaid seda, et need paar korda, mil olen koolimajja sattunud ja oma kõrvaga õpetajat kogemata kuulnud, on kinnitanud mu lapse jutte kodus. Ja kooli teada anda pole vähimatki mõtet, ainuke tulemus on, et mu last hakatakse selle õpetaja poolt kiusama ja muud tolku polegi. Pigem räägin lapsele, et kannatagu välja ja olgu tasa, ja kui enam ei kannata, siis vahetad kooli.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:25
Ja kohe iga päev toimetad seal koolis ja kuuled, kuidas kõik õpetajad sõimavad. Kui oli selline juhtum, siis tuleb sellest kooli teada anda, mitte üldistada, et kõik õpetajad on sellised.
milleks see koolivahetus siis hea on, kui kõik õpetajad sellised nõiad on?Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:02Küll see maailm on kole, milles sa elad. Ja küll on hea, et me erinevates maailmades elame.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:29Ma polegi üldistanud. Samuti ei käi ma iga päev koolis. Ütlesin vaid seda, et need paar korda, mil olen koolimajja sattunud ja oma kõrvaga õpetajat kogemata kuulnud, on kinnitanud mu lapse jutte kodus. Ja kooli teada anda pole vähimatki mõtet, ainuke tulemus on, et mu last hakatakse selle õpetaja poolt kiusama ja muud tolku polegi. Pigem räägin lapsele, et kannatagu välja ja olgu tasa, ja kui enam ei kannata, siis vahetad kooli.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:25
Ja kohe iga päev toimetad seal koolis ja kuuled, kuidas kõik õpetajad sõimavad. Kui oli selline juhtum, siis tuleb sellest kooli teada anda, mitte üldistada, et kõik õpetajad on sellised.
-
Külaline
Mõnedega kohe juhtub alati. Mul kah üks lähisugulane ohib, et mitte keegi, absoluutselt mitte keegi ei ütlevat talle tere. Pidada kohe üle tee minema need mitteteretajad, kui teda näevad.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:29Ma polegi üldistanud. Samuti ei käi ma iga päev koolis. Ütlesin vaid seda, et need paar korda, mil olen koolimajja sattunud ja oma kõrvaga õpetajat kogemata kuulnud, on kinnitanud mu lapse jutte kodus. Ja kooli teada anda pole vähimatki mõtet, ainuke tulemus on, et mu last hakatakse selle õpetaja poolt kiusama ja muud tolku polegi. Pigem räägin lapsele, et kannatagu välja ja olgu tasa, ja kui enam ei kannata, siis vahetad kooli.
-
Külaline
Minu maailm ei ole selline, nagu sa kirjeldasid. Õpetajate palk on seal madal küll, nagu ka paljudel muudel ametikohtadel, kahjuks seda aga tõsta eriti ei ole võimalik. Minu maailmas on lapsed lapsed ning õpetajad inimesed, lapsevanemad muidugi ka. Igaühel on omad rumalad ja omad targad hetked, mitte keegi pole rumal kogu aeg ega tark kogu aeg. Mina pole kellelegi näpuga näidanud ega halvustanud, küll aga tegid seda sina. Kord või paar kuuldud terav hääletoon õpetaja poolt ei tähenda minu maailmas, et kõik õpetajad lastega nii räägivadki. Tule sealt äärmustest reaalsusse ja tutvu minu maailmaga.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:13Küll see maailm on kole, milles sina elad. Selline maailm, kus õpetajate palk on madal ja kõik lapsed kasvatamatud ja lapsevanemad halvad, ainult vaene tubli ja haritud õpetaja kannatab koledal kombel. Muide, meie koolis oli kõige halvemini käituv kraade õpetaja laps.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:02Küll see maailm on kole, milles sa elad. Ja küll on hea, et me erinevates maailmades elame.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:29
Ma polegi üldistanud. Samuti ei käi ma iga päev koolis. Ütlesin vaid seda, et need paar korda, mil olen koolimajja sattunud ja oma kõrvaga õpetajat kogemata kuulnud, on kinnitanud mu lapse jutte kodus. Ja kooli teada anda pole vähimatki mõtet, ainuke tulemus on, et mu last hakatakse selle õpetaja poolt kiusama ja muud tolku polegi. Pigem räägin lapsele, et kannatagu välja ja olgu tasa, ja kui enam ei kannata, siis vahetad kooli.
Olen õpetaja ja olen vahetamas töökohta. Palk on veidi kõrgem (2000 bruto), kontoritöö, tööpäev lõppeb kell viis, reedeti varem. Kõik õhtud, nädalalõpud ja pühad on iseenda ja pere päralt. Ükski lapsevanem ei helista, ei pea korrldama mitu korda aastas tervele kontorile üritusi, ei pea pidevalt ennast kehtestama ja autoriteeti tõestama. Keegi ei saada sind mitu korda päevas persse ja mu töö tulemus sõltub ainult minust endast, mitte sellest, kas õpilastel on parasjagu tuju tööd teha või mitte (ja enamasti pole). Pole kohustust osaleda õhtustel üritustusel või käia väljasõitudel ja seal vastutada mitmekümne alaealise eest.
Lihtsalt kontor, arvuti, dokumendid ja vastutad selle eest, mida teed või tegemata jätad.
Lihtsalt kontor, arvuti, dokumendid ja vastutad selle eest, mida teed või tegemata jätad.
-
Külaline
See kõik oli sulle uudiseks õpetajatöö puhul? Et töö tulemus ei sõltugi ainult endast, et tuleb osaleda ja korraldada üritusi ja et tuleb vastutada alaealiste eest jne? See ei ole kuigi mõistlik jutt. Siin pole jutt mitte üleväsimusest vaid sobimatu töö valimisest.Hettel kirjutas: ↑21 Aug 2025 20:19 Olen õpetaja ja olen vahetamas töökohta. Palk on veidi kõrgem (2000 bruto), kontoritöö, tööpäev lõppeb kell viis, reedeti varem. Kõik õhtud, nädalalõpud ja pühad on iseenda ja pere päralt. Ükski lapsevanem ei helista, ei pea korrldama mitu korda aastas tervele kontorile üritusi, ei pea pidevalt ennast kehtestama ja autoriteeti tõestama. Keegi ei saada sind mitu korda päevas persse ja mu töö tulemus sõltub ainult minust endast, mitte sellest, kas õpilastel on parasjagu tuju tööd teha või mitte (ja enamasti pole). Pole kohustust osaleda õhtustel üritustusel või käia väljasõitudel ja seal vastutada mitmekümne alaealise eest.
-
Külaline
mina jälle näen, et väike palk ja ulmelised ootused, lisaks tibulinnukeste emmede ulg, jätavad meid jälle ühe õpetaja võrra vaesemaks.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 20:24See kõik oli sulle uudiseks õpetajatöö puhul? Et töö tulemus ei sõltugi ainult endast, et tuleb osaleda ja korraldada üritusi ja et tuleb vastutada alaealiste eest jne? See ei ole kuigi mõistlik jutt. Siin pole jutt mitte üleväsimusest vaid sobimatu töö valimisest.Hettel kirjutas: ↑21 Aug 2025 20:19 Olen õpetaja ja olen vahetamas töökohta. Palk on veidi kõrgem (2000 bruto), kontoritöö, tööpäev lõppeb kell viis, reedeti varem. Kõik õhtud, nädalalõpud ja pühad on iseenda ja pere päralt. Ükski lapsevanem ei helista, ei pea korrldama mitu korda aastas tervele kontorile üritusi, ei pea pidevalt ennast kehtestama ja autoriteeti tõestama. Keegi ei saada sind mitu korda päevas persse ja mu töö tulemus sõltub ainult minust endast, mitte sellest, kas õpilastel on parasjagu tuju tööd teha või mitte (ja enamasti pole). Pole kohustust osaleda õhtustel üritustusel või käia väljasõitudel ja seal vastutada mitmekümne alaealise eest.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Bubbletea, Triibu ja 5 külalist