Silmaoperatsioon
Silmaoperatsioon
Mul on väga suur miinus, prillid on -9. Varem sain kanda läätsi, nüüd silmad ei talu neid enam. Prillid, isegi max õhendusega, on suht rasked ja vajutavad ninale. Seega olen mõelnud silmaopile.
Valikuid on palju. Palun jagage oma kogemusi, kes on teinud. Mis opi tegite ja kuidas rahul olete?
Valikuid on palju. Palun jagage oma kogemusi, kes on teinud. Mis opi tegite ja kuidas rahul olete?
-
Külaline
Minu täiskasvanud pojal on ka -9. Mõned aastad tagasi käis Refocuses konsultatsioonil, peale mida loobus operatsioonist. Arst selgitas, et nii tugeva miinuse puhul silmi nulli nagunii ei saa ja kordusop pole võimalik, kuna sarvkest lihvitakse väga õhukeseks. Ka on sellega seoses oht halodeks, peavaludeks ja midagi oli veel, ma enam täpselt ei mäleta. Aga mul oli hea meel, et ta loobus. Prillidega vähemalt näeb ja kuskilt ei valuta. See on igal juhul parem kui hilisemate komplikatsioonidega maadlemine.Arutaja kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:27 Mul on väga suur miinus, prillid on -9. Varem sain kanda läätsi, nüüd silmad ei talu neid enam. Prillid, isegi max õhendusega, on suht rasked ja vajutavad ninale. Seega olen mõelnud silmaopile.
-
Külaline
Silmaarstil oled käinud viimastel aastatel? Kae võimalust on kontrollitud?Arutaja kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:27 Mul on väga suur miinus, prillid on -9. Varem sain kanda läätsi, nüüd silmad ei talu neid enam. Prillid, isegi max õhendusega, on suht rasked ja vajutavad ninale. Seega olen mõelnud silmaopile.
(optometristid prillipoodides seda ära üldjuhul ei tunne)
Hämmastavalt palju on minu tutvusringkonnas viimastel aastatel olnud juhtumeid, kus inimese silmanägemine halveneb väga kiiresti, optometristilt saadud uued prillid asja ei paranda ja lõpuks leiab omale tasulise silmaarsti aja kuhugi suurde kliinikusse ja siis selgub, et tegelikult on tal ammu kas ühes või lausa mõlemas silmas kae. Silmaarst saadab samasse haiglasse haigekassa raha eest kae lõikusele ja... polegi pärast enam prille vaja. Enamik selliseid tuttavaid on vanuses 50+
Enda esimene kae lõikus oli 56selt, teine mõned aastad hiljem. Väga mõnus on käia nüüd ilma prillideta, kui vahepeal oled 40a jutti prillikandja olnud.
-
Külaline
Mul tehti KSA-s, kuid miinus oli tunduvalt väiksem kui sul (-4,5). Minu jaoks oli oluline kriteerium see, et ei oleks mingit silma lõikumist, sest juba mõte sellest tekitas õõva. Seega lõike- ja puutevaba kiire protseduur oli see, mis mind pani selle koha kasuks otsustama. Kiire oli see tõepoolest, laser töötas vast mingi 12 sek või midagi sinnakanti. Pärast seda viidi kenasti taksoga koju ka. Palju tülikam oleks olnud kuskil Lätis ja sealt koju seiklema hakata, nagu paljud teevad, kes odavamat hinda otsivad. Ma olen nii mugav inimene, et olen nõus selle eest rohkem maksma.
Praeguseks on protseduurist möödas 5-6? aastat, nägemine on endiselt korras. Kui vaja, teeksin selle kõik uuesti läbi. Minu puhul on see võimalik ka, öeldi, et sarvkest on piisavalt paks, et seda vajadusel uuesti lihvida.
Soovitan sul omale meelepärane kliinik välja otsida ja kohapeal konsultatsioonis/uuringutel käia. Siis saad teada, kas oled üldse sobiv kandidaat.
Praeguseks on protseduurist möödas 5-6? aastat, nägemine on endiselt korras. Kui vaja, teeksin selle kõik uuesti läbi. Minu puhul on see võimalik ka, öeldi, et sarvkest on piisavalt paks, et seda vajadusel uuesti lihvida.
Soovitan sul omale meelepärane kliinik välja otsida ja kohapeal konsultatsioonis/uuringutel käia. Siis saad teada, kas oled üldse sobiv kandidaat.
Aitäh vastuste eest!
Põhjalikuma kontrolli silmaarstil tegin mõned aastad tagasi. Siis kaed ei olnud. Suur miinus mul ammusest ajast, -8 prillid juba ülikooli astudes. lihtsalt olengi aastaid kandnud läätsi, kuni enam ei saanud.
Mul ühel tuttaval tehtud umbes sama miinusega op ja ega ta rahul pole, sest valgushalod pimedas, silmad väsivad kergemini, arvutiga töötamine probleemne.
Nüüd aga uued opimeetodid levinud, mis ehk efektiivsemad?
Põhjalikuma kontrolli silmaarstil tegin mõned aastad tagasi. Siis kaed ei olnud. Suur miinus mul ammusest ajast, -8 prillid juba ülikooli astudes. lihtsalt olengi aastaid kandnud läätsi, kuni enam ei saanud.
Mul ühel tuttaval tehtud umbes sama miinusega op ja ega ta rahul pole, sest valgushalod pimedas, silmad väsivad kergemini, arvutiga töötamine probleemne.
Nüüd aga uued opimeetodid levinud, mis ehk efektiivsemad?
-
Külaline
Ei ole valus. Opp kestab umbes 10 min.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 16:45 Kas kaeoperatsioon on valus?
Silma ümbrus fikseeritakse, et silm ei pilguks. Tuleb kogu opi ajal vahtida mingi lambi suunas, on näha kolme heledat täppi.
-
Külaline
Kas see opp on lõikus, mis skalpelliga silma tehakse? Kas pärast jääb haav järgi, millele tuleb kärn peale?
-
Külaline
mul on mõlemale silmale tehtud, mina pole mingeid skalpelle näinud.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 17:24Kas see opp on lõikus, mis skalpelliga silma tehakse? Kas pärast jääb haav järgi, millele tuleb kärn peale?
https://www.itk.ee/patsiendile/kliiniku ... peratsioon
pärast oppi on vaja tund aega lamada, siis paned päikeseprillid ette ja lähed koju. mitu korda päevas on vaja opijärgselt silmatilku panna. mingit kärna kuhugi ei teki.
-
Külaline
Mul oli miinus 8 ja tehti 20 aastat tagasi lasik operatsioon. Mingeid tüsistusi ei olnud ja silmad siiani nullis.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 19:28Minu täiskasvanud pojal on ka -9. Mõned aastad tagasi käis Refocuses konsultatsioonil, peale mida loobus operatsioonist. Arst selgitas, et nii tugeva miinuse puhul silmi nulli nagunii ei saa ja kordusop pole võimalik, kuna sarvkest lihvitakse väga õhukeseks. Ka on sellega seoses oht halodeks, peavaludeks ja midagi oli veel, ma enam täpselt ei mäleta. Aga mul oli hea meel, et ta loobus. Prillidega vähemalt näeb ja kuskilt ei valuta. See on igal juhul parem kui hilisemate komplikatsioonidega maadlemine.Arutaja kirjutas: ↑19 Aug 2025 18:27 Mul on väga suur miinus, prillid on -9. Varem sain kanda läätsi, nüüd silmad ei talu neid enam. Prillid, isegi max õhendusega, on suht rasked ja vajutavad ninale. Seega olen mõelnud silmaopile.
-
Külaline
Silma operatsioone tehke ikka äärmisel vajadusel.Minu tuttaval hallkae operatsioon ebaõnnestus.Normaalne nägemine pole ka aasta hiljem taastunud.Tehti Tallinna Silmakliinikus.
-
Külaline
Kui inimene peab kandma prille, siis see ongi juba äärmine vajadus.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:43 Silma operatsioone tehke ikka äärmisel vajadusel.Minu tuttaval hallkae operatsioon ebaõnnestus.Normaalne nägemine pole ka aasta hiljem taastunud.Tehti Tallinna Silmakliinikus.
-
Külaline
Ära kirjuta lollust!Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 19:43Kui inimene peab kandma prille, siis see ongi juba äärmine vajadus.
-
Külaline
Kas ta ikka läks uuesti kontrolli?Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 18:43 Silma operatsioone tehke ikka äärmisel vajadusel.Minu tuttaval hallkae operatsioon ebaõnnestus.Normaalne nägemine pole ka aasta hiljem taastunud.Tehti Tallinna Silmakliinikus.
Osadel inimestel tekib peale oppi hägu. Sellest lahti saamiseks tehakse üks 5 min ambulatoorne protseduur laseriga ja hägu kaob. Mu kolleegil tekkis see hägu juba kuu peale oppi. Juba opijärgses kontrollis avastati ja saadeti laserdamisele. Sugulasel tekkis see 4a peale oppi. Ta ei saanud algul aru, miks ometi järsku jälle ei näe. Läks arstile, kui aja pärast tehti laser, sai kõik korda.
-
Külaline
Kui meeldib prillidega olla-palun. Tänapäeval, kus silmanägemise tagasisaamine võtab tund aega, ei jäeta võimalust kasutamata.
Kepiga käimine on ka normaalne ja pole mõistlik näiteks põlve või puusa opereerida?
-
Külaline
Tead seda ütlust, et lolle ei künta ega külvata, need kasvavad ise? See käib sinu kohta.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 21:11 Kui meeldib prillidega olla-palun. Tänapäeval, kus silmanägemise tagasisaamine võtab tund aega, ei jäeta võimalust kasutamata.
Kepiga käimine on ka normaalne ja pole mõistlik näiteks põlve või puusa opereerida?
-
Külaline
Pigem sinu kohta. Midagi uut ei taha proovida, sest vana on turvaline. Millegi üle rõõmu ei tunne, sest 40 kukkus jne. Normaalsed inimesed üritavad oma tervist ja heaolu võimalusel parandada, mitte ei lepi olemasolevaga.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 21:15Tead seda ütlust, et lolle ei künta ega külvata, need kasvavad ise? See käib sinu kohta.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 21:11 Kui meeldib prillidega olla-palun. Tänapäeval, kus silmanägemise tagasisaamine võtab tund aega, ei jäeta võimalust kasutamata.
-
Külaline
Vaene sinu laps, kui tal oleks miinus ja sooviks seda ära oppida, siis sina ei luba ja kinni ka ei maksa. Kohutav lapsevanem.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 21:15Tead seda ütlust, et lolle ei künta ega külvata, need kasvavad ise? See käib sinu kohta.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 21:11 Kui meeldib prillidega olla-palun. Tänapäeval, kus silmanägemise tagasisaamine võtab tund aega, ei jäeta võimalust kasutamata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 8 külalist