Rase ja mees jättis maha

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 22 Aug 2025 20:44
Guest kirjutas: 22 Aug 2025 20:18
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 19:58

Paljudele see on nagu tõbi, sest tekitab vaevusi. Suurt kõht ees ja miski sinu sees kasvamas, hormonaalsed muutused siiski tähendab, et oled tavapärasest hoopis kehvaemas seisundis ja töövõime häiritud.
No ei ole vaevused tõbi 😆 tõbi on see siis, kui halad kõva häälega iga sekund, kui raske on.
Paljudel mitterasedatel on ka tihti paha tuju ja igasugu vaevused. Rasedusega vähemalt need vaevused lõppevad.
Mõni krooniline haige peag eluaeg neid kannatama. Kaasaarvatud mina. Aga ma riskirasedana(kroonilise haigise pärast) käisin isegi 7.nda kuuni tööl. Puht füüsiline töö. Lõpuks kui kõht koguaeg pingesse läks, siis jäin koju, sest ei tahtnud enneaegse lapsega riskida.
Miks sa pead vajalikuks teiste kogemusi pisendada? Minul isiklikult on küll vedanud, sest saan oma tööd kodus arvuti taga teha. Kõndida on enamiku ajast ebamugav ja valus, raskus surub peale, nagu kannaks telliseid alakõhus. Lisaks konstantne täis põie tunne. Ei kujuta ettegi, kui peaks päevad läbi püsti olema, rääkimata millegi füüsilise tegemisest. Rohkem nagu vanainimese tunne on.
ja mis sinu mured siia puutuvad? mees jättiks ka maha või?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 20:44
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 19:58

Paljudele see on nagu tõbi, sest tekitab vaevusi. Suurt kõht ees ja miski sinu sees kasvamas, hormonaalsed muutused siiski tähendab, et oled tavapärasest hoopis kehvaemas seisundis ja töövõime häiritud.
No ei ole vaevused tõbi 😆 tõbi on see siis, kui halad kõva häälega iga sekund, kui raske on.
Paljudel mitterasedatel on ka tihti paha tuju ja igasugu vaevused. Rasedusega vähemalt need vaevused lõppevad.
Mõni krooniline haige peag eluaeg neid kannatama. Kaasaarvatud mina. Aga ma riskirasedana(kroonilise haigise pärast) käisin isegi 7.nda kuuni tööl. Puht füüsiline töö. Lõpuks kui kõht koguaeg pingesse läks, siis jäin koju, sest ei tahtnud enneaegse lapsega riskida.
Miks sa pead vajalikuks teiste kogemusi pisendada? Minul isiklikult on küll vedanud, sest saan oma tööd kodus arvuti taga teha. Kõndida on enamiku ajast ebamugav ja valus, raskus surub peale, nagu kannaks telliseid alakõhus. Lisaks konstantne täis põie tunne. Ei kujuta ettegi, kui peaks päevad läbi püsti olema, rääkimata millegi füüsilise tegemisest. Rohkem nagu vanainimese tunne on.
Oli muidugi ka mul ebamugav. Aga mul oli raha samamoodi vaja teenida. Enne kui päris häda käes oli, ma ei kavelnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:27
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 20:44

Oli muidugi ka mul ebamugav. Aga mul oli raha samamoodi vaja teenida. Enne kui päris häda käes oli, ma ei kavelnud.
Ja lisan, et sinu kirjeldatud asjad on täiesti tavapärased. Päris ekstreemsed on tutiluuvalu, verejooksud jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:27Oli muidugi ka mul ebamugav. Aga mul oli raha samamoodi vaja teenida. Enne kui päris häda käes oli, ma ei kavelnud.
Inimesed kirjeldavad oma kogemusi, pole ka ilmselt kõikjal kaevelnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:33
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:27Oli muidugi ka mul ebamugav. Aga mul oli raha samamoodi vaja teenida. Enne kui päris häda käes oli, ma ei kavelnud.
Öeldi ju, et rasedus on tõbi 🤦‍♀️ sellele ma vastasingi, et kui pole riskirase, pole see mingi tõbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:37
Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:33
Öeldi ju, et rasedus on tõbi 🤦‍♀️ sellele ma vastasingi, et kui pole riskirase, pole see mingi tõbi.
Ei kaevelnud, aga esimesed kolm-neli kuud oli jube oksetõbi 😄
Siis paar järgmist kuud olid rahulikud, kuigi pidi harjuma pidevalt suureneva keha ja raskusega nt seljale.
Seejärel pidin pidevalt mõtlema, mida teha tohin, mida mitte, et emaka kokkutõmbeid vältida. Need olid väga ebameeldivad ja isegi hirmutavad. Tahtsin jalutada, ei saanud.
Polnud riskirase, aga kui su sees kasvab nii kiirelt teine inimene, siis on sellega raske harjuda jah.
Kogu keha on pahupidi pööratud, kõik organid kokku surutud, hormoonid hoopis teised.
Eriti halb, kui isegi tavalise külmetuse puhul ei tohi tavalisi ravimeid võtta, pead palavikud kuidagi ise üle elama.
Ja no mis hormoonidest rääkida!
Pole ühtki oma rasedust nautinud, alati pea 8 kuud järjest end väga halvasti tundnud.
Aga ei, kaevelnud pole kordagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Aug 2025 21:29Ja lisan, et sinu kirjeldatud asjad on täiesti tavapärased. Päris ekstreemsed on tutiluuvalu, verejooksud jne.
Normaalsed raseduse mõttes, aga mitte normaalsed võrreldes inimesega, kes ei ole rase. Rase töötaja ei ole ikkagi tavatöötaja, tal on omad piirangud, nii et ei ole mõtet eitada eriseisundi olemasolu.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 08:26
Normaalsed raseduse mõttes, aga mitte normaalsed võrreldes inimesega, kes ei ole rase. Rase töötaja ei ole ikkagi tavatöötaja, tal on omad piirangud, nii et ei ole mõtet eitada eriseisundi olemasolu.
Huvitav, kas ainult Eesti rasedad on nii hädised? Ameerika filmides käivad rasedad kuni sünnituseni tööl, aga meie omad on kohe peale rasestumist töövõimetud ja umbes 6 kuud saavad ainult kodus pikali olla.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 08:36
Huvitav, kas ainult Eesti rasedad on nii hädised? Ameerika filmides käivad rasedad kuni sünnituseni tööl, aga meie omad on kohe peale rasestumist töövõimetud ja umbes 6 kuud saavad ainult kodus pikali olla.
Vähem filme ja rohkem Google'it, siis ei tule nii lolle mõttevälgatusi varajasel hommikul.
Külaline

Minu arust kaeblesid ju praegu päris pikalt. Ja ega otseselt kaevelda pole vajagi, kui inimene kogu aeg ähib ja puhib, käib juba nii, et hädaldab igal sammul, pidevalt näost roheline. Ega siis töökaaslased temaga ikka päris normaalse töötajana ju arvestada ei saa. Mõni saab tõesti kõik tehtud, aga paljud on väga hädised raseduse ajal. See tähendab, et temast suuremat kasu pole tööl ja koormus jaguneb teistele.
Külaline

Rasedus on selline nn haigus, mida saab tuua esile kui rasket seisundit või täitsa tavapärast seisundit. Nt kui mees või keegi arvab, et mis see rasedus siis ka ära ei ole, tuleb a4 pikkune nimekiri selle raskusest, et see pole tavapärane seisund.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:04
Minu arust kaeblesid ju praegu päris pikalt. Ja ega otseselt kaevelda pole vajagi, kui inimene kogu aeg ähib ja puhib, käib juba nii, et hädaldab igal sammul, pidevalt näost roheline. Ega siis töökaaslased temaga ikka päris normaalse töötajana ju arvestada ei saa. Mõni saab tõesti kõik tehtud, aga paljud on väga hädised raseduse ajal. See tähendab, et temast suuremat kasu pole tööl ja koormus jaguneb teistele.
Rasedus pole mingi võistlus, et kes kannatab vaevused paremini ära, saab omale medali kaela.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:06 Rasedus on selline nn haigus, mida saab tuua esile kui rasket seisundit või täitsa tavapärast seisundit. Nt kui mees või keegi arvab, et mis see rasedus siis ka ära ei ole, tuleb a4 pikkune nimekiri selle raskusest, et see pole tavapärane seisund.
Jajah mõned mehed arvavad, et teavad paremini, mis tunne on rase olla.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 09:23
Vähem filme ja rohkem Google'it, siis ei tule nii lolle mõttevälgatusi varajasel hommikul.
Mis filmid. Ameerikas ollakse ka pärast sündi ainult paar kuud kodus, mitte nagu meil, et paar aastat vähemalt. Mingit emapalka seal ei saada ja töökoht säilib ka vaid mõned kuud, pärast seda võib tööandja sind töötajate nimekirjast välja arvata.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 14:01
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 09:23

Mis filmid. Ameerikas ollakse ka pärast sündi ainult paar kuud kodus, mitte nagu meil, et paar aastat vähemalt. Mingit emapalka seal ei saada ja töökoht säilib ka vaid mõned kuud, pärast seda võib tööandja sind töötajate nimekirjast välja arvata.
Kommentaator ju ise kirjutab, kuidas Ameerika filmides on, loe uuesti. Sellele ma viitangi, et filmide vahtimise asemel võiks guugeldada, mis reaalne olukord USA-s üldse on toetuste ja puhkusega rasedatele/sünnitanutele. Ühtlasi mitte eeldada, et rasedatel seal lust ja lillepidu on oma sundolukorra tõttu, film ei ole päriselu. Töökultuur on seal samuti ikka hoopis midagi muud kui meil siin Eestis.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 14:01 Mis filmid. Ameerikas ollakse ka pärast sündi ainult paar kuud kodus, mitte nagu meil, et paar aastat vähemalt. Mingit emapalka seal ei saada ja töökoht säilib ka vaid mõned kuud, pärast seda võib tööandja sind töötajate nimekirjast välja arvata.
Tegelikult ikka päris jube- minna tööle paar kuud pärast sünnitust. Kuidas seal siis imetamine näiteks käib, ei imetatagi?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 17:48
Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 14:01 Mis filmid. Ameerikas ollakse ka pärast sündi ainult paar kuud kodus, mitte nagu meil, et paar aastat vähemalt. Mingit emapalka seal ei saada ja töökoht säilib ka vaid mõned kuud, pärast seda võib tööandja sind töötajate nimekirjast välja arvata.
Tegelikult ikka päris jube- minna tööle paar kuud pärast sünnitust. Kuidas seal siis imetamine näiteks käib, ei imetatagi?
Saab ju välja lüpsta. Ega siingi koguaeg kodus imetamas pole, vahepeal on toitmise ajal kodus ainult mees või vanaema.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 17:56Saab ju välja lüpsta. Ega siingi koguaeg kodus imetamas pole, vahepeal on toitmise ajal kodus ainult mees või vanaema.
Reaalsus on seal riigis pigem siiski, et jäädaksegi koduseks ja mehe sissetulekust elama. Muidugi mitte kõik, eriti just kõrgemalt haritud ja paremini tasustatud töökohtadel. Kui meest pole ja häda käes, siis kas aitavad sugulased või kui seda varianti ka pole, siis tuleb sotsiaalavisse pöörduda. Ka seadused on naiste poole kaldu.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 17:56
Saab ju välja lüpsta. Ega siingi koguaeg kodus imetamas pole, vahepeal on toitmise ajal kodus ainult mees või vanaema.
Olen kuulnud, et osades töökohtades võimaldatakse imetamise või pumpamise pausid.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 18:56
Külaline kirjutas: 23 Aug 2025 17:56
Olen kuulnud, et osades töökohtades võimaldatakse imetamise või pumpamise pausid.
Ma ei tea, kuidas praegu on, aga mingil ajal oli lubatud imetamispaus üks tund päevas. Meil üks töötaja tegi nii, et summeeris selle aja ja võttis neljapäeviti vabaks imetamise arvelt. Siis kõik naersid, et sellel naisel on kodus boamadu, et toidetakse kord nädalas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist