Rase ja mees jättis maha

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 09:36
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 00:38
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 00:33Mees pole siis ühegi lapsega olnud isapuhkusel ja lapsed on teie peres vaid naise rida?
Lapsed olid vägagi palju mehe rida ja on seda olnud palju aastaid, aga emapuhkust poleks talle iial ära andnud. Väga mõnus oli nendega kodus olla.
Sa oled see, kes põrandal ulub, kuna lapsed kasvavad ja varsti kodust läinud? Su enda ambitsioonid ja seltsielu on olematu?
Ma ei ole küll see, keda tsiteerid, aga ma ei mõista, miks naeruvääristada ja halvustada, kui ema pühendub oma beebile 100%? Mina näiteks ei tahtnud oma laste juurest eemal olla kuni teatud vanuseni. Mis ambitsioonid? Minu ambitsioon oligi sellel eluetapil olla oma laste jaoks olemas. 1-2-aastase lapse kõrvalt ei ole tõesti mingit tungi karjääri teha. Et mõni naine selline on, siis olgu pealegi. Lapsed on väikesed ainult üks kord ja väga lühikest aega, milleks peaks selle ilusa aja oma elust eemale lükkama? Seda aega ei saa ju kunagi enam tagasi.

Seltsielu jäi natukene rohkem tahaplaanile, aga kui fookus on mujal, siis ei tunne sellest puudust ka.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 10:44
Tolmukübe kirjutas: 24 Aug 2025 10:28 Mis asjad need ikka on, eks see mähkmete vahetamine ole.
:D See on ju elementaarne, et mehed teevad. Vahetavad mähkmeid, toidavad, vannitavad, panevad magama, käivad jalutamas jne.
See ei ole sugugi elementaarne, et mehed seda teevad. Tean väga paljusid mehi, kes keelduvad lapse pepu pesemisest, mähkmete vahetamisest, poti välja viimisest, poti pesemisest.

Minu mees tegi seda. Kakase pepu pesemine oligi tema töö, kui ta oli sel hetkel kodus. Samuti oli tema peal kollimajandus ja okse koristamine. Vannitamine ja küünte lõikamine. Ma hakkasin praegu mõtlema ja mul isegi ei tule meelde, kas ma olen kunagi oma lastel küüsi lõiganud. Minu arust mitte.

On mehi, kes on lapsega tegelema ja suhtlema alles siis, kui laps oskab juba rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:16
Tolmukübe kirjutas: 24 Aug 2025 10:28 Mis asjad need ikka on, eks see mähkmete vahetamine ole.
:D See on ju elementaarne, et mehed teevad. Vahetavad mähkmeid, toidavad, vannitavad, panevad magama, käivad jalutamas jne.
See ei ole sugugi elementaarne, et mehed seda teevad. Tean väga paljusid mehi, kes keelduvad lapse pepu pesemisest, mähkmete vahetamisest, poti välja viimisest, poti pesemisest.

Minu mees tegi seda. Kakase pepu pesemine oligi tema töö, kui ta oli sel hetkel kodus. Samuti oli tema peal kollimajandus ja okse koristamine. Vannitamine ja küünte lõikamine. Ma hakkasin praegu mõtlema ja mul isegi ei tule meelde, kas ma olen kunagi oma lastel küüsi lõiganud. Minu arust mitte.

On mehi, kes on lapsega tegelema ja suhtlema alles siis, kui laps oskab juba rääkida.
Milleks selliste meestega, kes oma lapsega ei tegele, koos ollakse? Ausalt öeldes ei kujuta sellist meest ettegi. Isa peab tegema samu asju, mis ema, v.a. imetamine, mida ta teha ei saa. Ülejäänu mittetegemine on mugavus ja see, et nende naised võimaldavad neil jobu olla. Laps mehe kätte ja hakaku pihta! Kas naine on mingi sibi, et mehel ei kõlba peput pesta või kakast potti tühjendada? Miks inimesed lubavad ennast sellisena kohelda?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 00:33Mees pole siis ühegi lapsega olnud isapuhkusel ja lapsed on teie peres vaid naise rida?
Lapsed olid vägagi palju mehe rida ja on seda olnud palju aastaid, aga emapuhkust poleks talle iial ära andnud. Väga mõnus oli nendega kodus olla.
Sa oled see, kes põrandal ulub, kuna lapsed kasvavad ja varsti kodust läinud? Su enda ambitsioonid ja seltsielu on olematu?
Põrandal nutja olen mina, mitte see, keda sa tsiteerid.
Naise ambitsioon ongi ju laste saamine ja kasvatamine. Minu jaoks seega saab varsti elu mõte läbi. Ühtlasi olen mina see, kes paanitseb ja nutab igapäevaselt selle tõttu, et kõik kunagi ära surevad ja et ma vananen. Ei kujuta ette, et oleks võimalik elust rõõmu tunda ja mitte neid mõtteid omada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:38

Milleks selliste meestega, kes oma lapsega ei tegele, koos ollakse? Ausalt öeldes ei kujuta sellist meest ettegi. Isa peab tegema samu asju, mis ema, v.a. imetamine, mida ta teha ei saa. Ülejäänu mittetegemine on mugavus ja see, et nende naised võimaldavad neil jobu olla. Laps mehe kätte ja hakaku pihta! Kas naine on mingi sibi, et mehel ei kõlba peput pesta või kakast potti tühjendada? Miks inimesed lubavad ennast sellisena kohelda?
See tihtipeale selgub alles peale lapse sündi. Alguses lubavad maad ja ilmad kokku, aga kui imik majas on, siis on reaalsus hoopis teine.
Külaline

Miks peab lahku minema? Laps kasvab suureks ja siis oskab juba ise oma peput pühkida. Kõik mehed ei oska lastega tegeleda, mõned kardavad ja mõnedel naised ei lase ise, sest tahavad üksi lapsega majandada. Mees käigu ainult tööl ja teenigu raha. Ka kõik naised ei oska lastega tegeleda ega tahagi, kas siis peaks lapse ära võtma või mees lahku sellisest naisest minema? Maru kergekäeliselt soovitad inimestel lahku minna.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:38

Põrandal nutja olen mina, mitte see, keda sa tsiteerid.
Naise ambitsioon ongi ju laste saamine ja kasvatamine. Minu jaoks seega saab varsti elu mõte läbi. Ühtlasi olen mina see, kes paanitseb ja nutab igapäevaselt selle tõttu, et kõik kunagi ära surevad ja et ma vananen. Ei kujuta ette, et oleks võimalik elust rõõmu tunda ja mitte neid mõtteid omada.
Sa peaks tõesti abi otsima! Ilmselgelt on sul depressioon või veel mingi tõsisem häda.

Kui lapsed lendavad kodust välja, siis võib-olla saad varsti lapselapsed. Ja saad jälle pühenduda.

Vananemine ja suremine ei ole tõesti meeldiv teema, aga selle peale ei peaks ju koguaeg mõtlema.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:38 Laps mehe kätte ja hakaku pihta! Kas naine on mingi sibi, et mehel ei kõlba peput pesta või kakast potti tühjendada? Miks inimesed lubavad ennast sellisena kohelda?
Minu laste isa on üks nendest, kelle meelest lastega kõlbab tegeleda alates east, kui nad juba rääkida ja kõndida suudavad. Kui laste titeeas näiteks trenni läksin ja just nimelt niimoodi julmalt lapse isale kantseldada jätsin, tulin pooletest tunni pärast tagasi, laps võrevoodis ennadt näost punaseks karjunud ja mähkmed täis.

Jah, see mees on selle koha pealt jobu. Nõus. Aga on palju teisi asju, mis teistele meestele silmad ette teevad.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:40

See tihtipeale selgub alles peale lapse sündi. Alguses lubavad maad ja ilmad kokku, aga kui imik majas on, siis on reaalsus hoopis teine.
Nii on! Mõni mees paneb üldse plagama, kui saab teada, et naine on rase.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:47
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:38 Laps mehe kätte ja hakaku pihta! Kas naine on mingi sibi, et mehel ei kõlba peput pesta või kakast potti tühjendada? Miks inimesed lubavad ennast sellisena kohelda?
Minu laste isa on üks nendest, kelle meelest lastega kõlbab tegeleda alates east, kui nad juba rääkida ja kõndida suudavad. Kui laste titeeas näiteks trenni läksin ja just nimelt niimoodi julmalt lapse isale kantseldada jätsin, tulin pooletest tunni pärast tagasi, laps võrevoodis ennadt näost punaseks karjunud ja mähkmed täis.

Jah, see mees on selle koha pealt jobu. Nõus. Aga on palju teisi asju, mis teistele meestele silmad ette teevad.
Ei usu seda.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:50Ei usu seda.
Mida? Et mees lapse võrevoodisse karjuma jätab? Või et muus osas on tegu kõrgeimate hariduslike kraadidega jne. mehega?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:11
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:50Ei usu seda.
Mida? Et mees lapse võrevoodisse karjuma jätab? Või et muus osas on tegu kõrgeimate hariduslike kraadidega jne. mehega?
Liialdatud väide nagu siin enamus postitusi on.
Külaline

Mu mees ei saa kuivkäimlaski käia ilma et öökima ei hakkaks. Nii kui tugevat kuse, sita lõhna tunneb hakkab öökima.
Mähkme vahetus ja poti tühjendus oli mõlema lapsega kõik aeg minu teha. Pissiseid mähkmeid ikka vahetas, aga kakaseid iialgi. Mis teha. Tal see lõhnameel nii tundlik. Aga muid tegelusi lastega tegi küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 18:50 Mu mees ei saa kuivkäimlaski käia ilma et öökima ei hakkaks. Nii kui tugevat kuse, sita lõhna tunneb hakkab öökima.
Mähkme vahetus ja poti tühjendus oli mõlema lapsega kõik aeg minu teha. Pissiseid mähkmeid ikka vahetas, aga kakaseid iialgi. Mis teha. Tal see lõhnameel nii tundlik. Aga muid tegelusi lastega tegi küll.
Teises eestis elate eks?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 18:57
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 18:50 Mu mees ei saa kuivkäimlaski käia ilma et öökima ei hakkaks. Nii kui tugevat kuse, sita lõhna tunneb hakkab öökima.
Teises eestis elate eks?
Said jälle ära lajatada. Hakkas nüüd parem?
Külaline

tal ju valusPilt
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 19:06
Teises eestis elate eks?
Ei saanud, lihtsalt irriteerisin. No ma ei tea millisest ajastust räägid? Said lapse 80ndatel kui oligi teistsugune elu? Said lapse 90, 00, 10ndatel? Elu on ju vahepeal muutunud ja ka mehed on rohkem isad kui nad oli nõuka ajal. Ma ei tea mitte ühtegi meest kes oma lapsi ei armastaks. Mida kõike nad teevad oma laste heaks. Imelik on lugeda neid vastuseid kus lapse puhul on nii oluline kuhu ta pissis või kakas. Aga laps kasvab suureks ja edasi elab ta ju saja aastaseks või vähemalt vanemaks kui vanemad. Vanemad alati, ka isad jäävad ju oma laste poolele juhul kui lapsed ise oma isasid endast eemale ei tõuka. Mingi sport on süüdistada isasid abs kõiges, aga ega kui isa hakkaks plutitama juba imikut, mis roll siis naisel kui emal seal oleks? Mees ei saa ju naiselt võtta ära ema rolli ja see et mehed peaks olema kohustustelt võrdsed naistega ei tööta looduses mitte kuidagi.
Külaline

Teises eestis elate eks?
Ära tee tast väljagi, ta möllab igas teemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 19:30

Teises eestis elate eks?
Ära tee tast väljagi, ta möllab igas teemas.
Oot, mina pidin ju see paha olema, keda sa väidetavalt alati ära tunned. Aga mina pole küll nende kirjutiste autor, seega lisaks kehvale inimestetundmisele ka kehv kommentaatorite tundja. Aeg oleks lõpetada kõike minu kraesse ajamine ning saada aru, et siin on rohkem neid, kes sinu pilli järgi ei tantsi.
Külaline

/Ignoreerides 8lk jagu möla/
No niikaua kui laps on sündinud, on see tõesti sinu isiklik valik, kuidas üks täiskasvanud inimene söönuks ja elatud saab, SEE pole mehe mure. Olid ju ennegi tööta ja mitte eriti kindlustatud. Kui laps sünnib, siis on ülalapidamiskohustus LAPSE ees poole ulatuses. Päris nii see ei ole, et naine vaadaku ise, kuidas tema lapse kasvatatud saab, läheb siis isaduse tõestamiseks ja kohtuhagiks elatise määramiseks. Paistab siiski, et mingit elatust ja ülalpidamist sul endale temalt loota pole, lapse peale kulub see elatisemiinumu ära ja veel lisaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist