Õpetajate palk

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas sa neid võltssedeleid kasutad kui valimisjaoskonnas on X arv inimesi kes seal hääletada saavad? Sa ei saa lisada sadu sedeleid urni ilma et valijaskond lõhki läheks. Kui ühes valimisjaoskonnas saab hääletada 1345 inimest ja iga valija enne valimist registreerib enda kohaloleku dokumendi alusel. Siis sa ei saa sinna visata sada sedelit juurde ja saja võltssedeliga valimiste midagi väga ei muuda. Igas valimisjaoskonnas on vastav vastutav inimene kelle kohustus on jälgida valimispäeval toimuvat valimist. Kui toimub võltsimine, siis karistuseks oli vabaduskaotus lausa.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:18 Ma olin 90ndatel tudeng ja oi ma mäletan, kuidas ma Tartusse sissekirjutust tegin. Kõige pealt tõin kodulinnast vastava ametnikul juurest paberi, et ma olen välja kirjutatud ja siis võtsin ühika komandandilt paberil, et ma elan seal ja siis läksin nende papritega Tartu ametniku juurde sisse kirjutama. Kusjuures mingid elektroonilised registrid juba olid, aga need omavahel nö ei suhelnud. Passi enam templit ei löödud. Ma tõesti ei tea kedagi, kellele selline asutuste vahet jooksmine ja suhtlemine mõnu pakub. Ja kes selliste erandlike suhtlusvaeguse all kanntavate tädide pärast peaks sellist kiviaegse süsteemi tagasi tooma? Ja kui palju ametnikke tänu sellele tööd said. Nüüd on neid sada korda vähem, aga ikka kisatakse, et kui palju bürokraatiat ja tuleks pooled lahti lasta. Tõesti meil Eestis oleks vaja paberimajandus tagasi tuua, et pooled elanikud saaks ametnikud olla.
Kogu see süsteem tuleb kohe tagasi kui internett peaks kaduma. Olgu selleks mingi gigamega päikesepurse, pahatahtlikud häkkerid. Aga kui riigil puuduvad dubleerivad süsteemid, siis elu jääb täiesti seisma. Palju häda sulle siis ikka juhtus kui noore inimesena natuke ühest asutusest teise kõmpisid? Täna on eestis rohkem ametnikke tööl kui oli 90ndatel.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:05
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 10:56 aga minu 90-aastased ema ja isa on küll väga rahul, et saavad asjad aetud kodust.
Kas sa ise oled pensionär kui ema ja isa nii vanad juba on?
Aga mis see sinu asi on?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:01 Jäi silma artikkel toimetulekutoetustest. Mingi osa rasket puudust kannatavaid tegelasi ei suudagi toimetulekutoetust taotleda. Neil pole arvutit, internetti ja pangast konto väljavõtte võtmine maksab kena raha ja see tuleb esitada iga kuu KOV. E-süsteemi riik kus mingi osa inimesi ei saa isegi ise arveid maksta, neil pole internetti. Aga makseautomaadid mis vanasti ostukeskustes olid, need kadunud.
Ära virise. Kui need inimesed sooviks arveid tasuda, siis nad küsiks KOVilt abi ja see aitaks kõik toimingud teha - ei pea ju iga kuu käima ülekandeid tegemas, piisab, kui teed e-arve püsikorralduse üks kord pangas ning edaspidi tasub arve end ise. Aga võti on selles, et nad ei taha tasuda, draama üles kiskumine on hea kattevari.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:21
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:18 Ma olin 90ndatel tudeng ja oi ma mäletan, kuidas ma Tartusse sissekirjutust tegin. Kõige pealt tõin kodulinnast vastava ametnikul juurest paberi, et ma olen välja kirjutatud ja siis võtsin ühika komandandilt paberil, et ma elan seal ja siis läksin nende papritega Tartu ametniku juurde sisse kirjutama. Kusjuures mingid elektroonilised registrid juba olid, aga need omavahel nö ei suhelnud. Passi enam templit ei löödud. Ma tõesti ei tea kedagi, kellele selline asutuste vahet jooksmine ja suhtlemine mõnu pakub. Ja kes selliste erandlike suhtlusvaeguse all kanntavate tädide pärast peaks sellist kiviaegse süsteemi tagasi tooma? Ja kui palju ametnikke tänu sellele tööd said. Nüüd on neid sada korda vähem, aga ikka kisatakse, et kui palju bürokraatiat ja tuleks pooled lahti lasta. Tõesti meil Eestis oleks vaja paberimajandus tagasi tuua, et pooled elanikud saaks ametnikud olla.
Kogu see süsteem tuleb kohe tagasi kui internett peaks kaduma. Olgu selleks mingi gigamega päikesepurse, pahatahtlikud häkkerid. Aga kui riigil puuduvad dubleerivad süsteemid, siis elu jääb täiesti seisma. Palju häda sulle siis ikka juhtus kui noore inimesena natuke ühest asutusest teise kõmpisid? Täna on eestis rohkem ametnikke tööl kui oli 90ndatel.
Jeah, kui peaks kaduma ... On olemas need dubleerivad süsteemid, blanketid pole kuhugi kadunud. Lihtsalt siis seisad pool päeva sabas. On iseenesestmõistetav, et riigil EI PEA olema kahte võrdselt hästi töötavad asjaajamissüsteemi korraga töös. Ja ei pea ka selleks, et äkki tuleb kunagi päikesepurse, igapäevaselt asju keerulisemalt ajama ning kiviajas istuma.

Aga mis see teema nüüd oligi õige ...
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:49

...vahutava muti targutamised?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 11:52

...mammi teab kuidas asjad on?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 11:52

Aitan sind. Õpetaja palk oli teemaks.
Külaline

Nüüd varsti windows 10 tehniline tugi aegub ja ID kaardi tugi vist võetakse ära. Väga paljudel vanematel inimestel on väga vanad arvutid ja need ei kannata windows 11 välja. Aga uue arvuti ostmine on vanale inimesele midagi ületamatult keerulist. Isegi 199 euroga saab plastist uue läpaka millel on eelinstalleeritud windows 11 peal, aga vanainimene seda ostu ei tee. Äkki poes määritakse paha asi pähe. Suured hirmud. Eks siis talvel ole näha mis saama hakkab. Isegi mitmele vanainimesele see suvi öelnud, viska see vana arvuti utiili ja osta uus e-poest ja kui ei meeldi, 14 päeva jooksul saada tagasi, saad raha tagasi. Ah ei, nagu seinaga räägiks. Endal arvuti käivitusaeg on juba mingi 5 minutit. Pann aastast 2002 millele on windows 10 peale surutud.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 12:13 Nüüd varsti windows 10 tehniline tugi aegub ja ID kaardi tugi vist võetakse ära. Väga paljudel vanematel inimestel on väga vanad arvutid ja need ei kannata windows 11 välja. Aga uue arvuti ostmine on vanale inimesele midagi ületamatult keerulist. Isegi 199 euroga saab plastist uue läpaka millel on eelinstalleeritud windows 11 peal, aga vanainimene seda ostu ei tee. Äkki poes määritakse paha asi pähe. Suured hirmud. Eks siis talvel ole näha mis saama hakkab. Isegi mitmele vanainimesele see suvi öelnud, viska see vana arvuti utiili ja osta uus e-poest ja kui ei meeldi, 14 päeva jooksul saada tagasi, saad raha tagasi. Ah ei, nagu seinaga räägiks. Endal arvuti käivitusaeg on juba mingi 5 minutit. Pann aastast 2002 millele on windows 10 peale surutud.
Sa räägid, nagu vanematel inimestel poleks kedagi nooremat, kes neile arvutiasjades nõu annaks? Ikka ju on harilikult keegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:35
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 12:13 Nüüd varsti windows 10 tehniline tugi aegub ja ID kaardi tugi vist võetakse ära. Väga paljudel vanematel inimestel on väga vanad arvutid ja need ei kannata windows 11 välja. Aga uue arvuti ostmine on vanale inimesele midagi ületamatult keerulist. Isegi 199 euroga saab plastist uue läpaka millel on eelinstalleeritud windows 11 peal, aga vanainimene seda ostu ei tee. Äkki poes määritakse paha asi pähe. Suured hirmud. Eks siis talvel ole näha mis saama hakkab. Isegi mitmele vanainimesele see suvi öelnud, viska see vana arvuti utiili ja osta uus e-poest ja kui ei meeldi, 14 päeva jooksul saada tagasi, saad raha tagasi. Ah ei, nagu seinaga räägiks. Endal arvuti käivitusaeg on juba mingi 5 minutit. Pann aastast 2002 millele on windows 10 peale surutud.
Sa räägid, nagu vanematel inimestel poleks kedagi nooremat, kes neile arvutiasjades nõu annaks? Ikka ju on harilikult keegi.
Kõik noored oskavad siis arvutiasja? Sa ise oskad?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 12:36
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:35
Kõik noored oskavad siis arvutiasja? Sa ise oskad?
Muidugi oskan, kuigi pole noor. Ma ei tea kedagi endavanust ega nooremat, kes ei oskaks arvutit igapäevasel määral kasutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:57 Muidugi oskan, kuigi pole noor. Ma ei tea kedagi endavanust ega nooremat, kes ei oskaks arvutit igapäevasel määral kasutada.
Sulle jäi isegi see segaseks mida ma mõtlesin aruti asja all, aga las ta jääb. Vaielda vaidlemise ei ole mõtet, eks mammi teab.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 13:10
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 12:57 Muidugi oskan, kuigi pole noor. Ma ei tea kedagi endavanust ega nooremat, kes ei oskaks arvutit igapäevasel määral kasutada.
Sulle jäi isegi see segaseks mida ma mõtlesin aruti asja all, aga las ta jääb. Vaielda vaidlemise ei ole mõtet, eks mammi teab.
Sul on vist mingi probleem, vaja endale tähtis tunduda? Lase käia. Sain ikka vägagi hästi aru, mida sa mõtlesid. Jah, ma oskan oma 90-aastasele emale nõu anda, millist arvutit osta ja millal, installida vajalikku tarkvara ning ühendada kuhu vaja, kevadel just ostsin emale e-esmaspäeval soodsa läpaka. Ja kordan, et ma ei tunne inimest, kes sellega hakkama ei saaks, kui vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 13:26

kevadel just ostsin emale e-esmaspäeval soodsa läpaka. Ja kordan, et ma ei tunne inimest, kes sellega hakkama ei saaks, kui vaja.
Oleksid e-esmaspäeval salongi läinud, oleksid soodukaga veel 10% alla saanud, sest iga müüa võib teha 10% soodustust kui ostja seda küsib. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 13:52

kevadel just ostsin emale e-esmaspäeval soodsa läpaka. Ja kordan, et ma ei tunne inimest, kes sellega hakkama ei saaks, kui vaja.
Oleksid e-esmaspäeval salongi läinud, oleksid soodukaga veel 10% alla saanud, sest iga müüa võib teha 10% soodustust kui ostja seda küsib. :lol:
Ossaraks, selle -20€ pärast läheks ja näeks küll roppu moodi vaeva ...
Külaline

20 eurot ka raha, eriti veel kui midagi minnakse soodukaga ostma.
Külaline

E-esmaspäev puudutab ju e-poodide soodukaid, ei?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:41

E-poes on üks hind ja kohapeal teine?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:42
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:41

E-poes on üks hind ja kohapeal teine?
E-smaspäev on Eesti E-kaubanduse Liidu poolt korraldatav e-ostlemise päev, kus Eesti E-kaubanduse Liidu liikmed ja erinevad veebipoed teevad 24 tunni jooksul tarbijatele sooduspakkumisi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Bubbletea, Triibu ja 5 külalist