Invavetsu kasutamine

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:01 Probleem on selles, et naised teevad seal vetsus veel sada muud asja, mitte ainult ei tühjenda ennast nagu mehed.
Probleem on pigem selles, et naised pesevad seal ka rahulikult käsi, mitte ei torma otse välja nagu mehed.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:35
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:01 Probleem on selles, et naised teevad seal vetsus veel sada muud asja, mitte ainult ei tühjenda ennast nagu mehed.
Probleem on pigem selles, et naised pesevad seal ka rahulikult käsi, mitte ei torma otse välja nagu mehed.
Kõik pesevad käsi?
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/66569 ... letis-kasi
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 24 Aug 2025 14:31 Lugesin ka, ja imestasin. Inimesele vist meeldivad probleemid, nt, kui hetkega uputus tekib. Kui tavaline mensilapp (olgu kasvõi night) kinni ei pea, siis saab kasutada Tena uriinipidamatuse sidet, see aitab. Mul oli enne mensi lõppu, et hakkas öösel tulema ja palju, mensilapist jäi väheseks, paningi Tena alla, see on nagu mähe, mitte mingi kitsas niru. Ajas asja ära küll.
Ole kena, ära tule mind õpetama, kuidas ma oma suurt verejooksu ohjama pean. Ma tean sellest siiski rohkem kui sina.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 14:18
No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
Kiidan turvameest, et julges midagi öelda. Tavaliselt pargivad igasugused sinna invaliidikohale ja kui kunagi mul endal oli jalg kipsis, siis polnud invaliidikohti vabu, kuigi mul oleks õigus olnud sinna parkida ja liikumine oli väga vaevaline. Eriti torkas see silma Maxima juures, sinna ma ei läinudki üldse. Kui palav ilm jalust võtab, äkki ei peaks siis just selle palavaga sinna poodi minema, mine hiljem.
Kui invakohti vabu pole, siis tule hiljem uuesti, milles probleem?
Siin on ikka meeletult pikk maa veel arenenud riigi hoiakuteni.
Vastupidi. Arenenud riikides pole keegi kinni sellises olukorras mingis dokumendis, lähtutakse sisust ja terve inimese jaoks ei ole probleem, kui keegi minut enne teda pissitud saab. Sinu mõtteviis on nõukaaegne, kus ainus oluline asi oli spravka, kui see oli olemas, siis oli kõik korras. Esitab noor naine sõjaveterani tõendi - järelikult sõjaveteran.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:44
Tolmukübe kirjutas: 24 Aug 2025 14:31 Lugesin ka, ja imestasin. Inimesele vist meeldivad probleemid, nt, kui hetkega uputus tekib. Kui tavaline mensilapp (olgu kasvõi night) kinni ei pea, siis saab kasutada Tena uriinipidamatuse sidet, see aitab. Mul oli enne mensi lõppu, et hakkas öösel tulema ja palju, mensilapist jäi väheseks, paningi Tena alla, see on nagu mähe, mitte mingi kitsas niru. Ajas asja ära küll.
Ole kena, ära tule mind õpetama, kuidas ma oma suurt verejooksu ohjama pean. Ma tean sellest siiski rohkem kui sina.
Miks sul see veri üldse jookseb, traumapunkti pole mõelnud minna?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:49 Vastupidi. Arenenud riikides pole keegi kinni sellises olukorras mingis dokumendis, lähtutakse sisust ja terve inimese jaoks ei ole probleem, kui keegi minut enne teda pissitud saab. Sinu mõtteviis on nõukaaegne, kus ainus oluline asi oli spravka, kui see oli olemas, siis oli kõik korras. Esitab noor naine sõjaveterani tõendi - järelikult sõjaveteran.
Arenenud riikides käivad kõik invavetsus?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:59
Ei, ei ole. Aga sa proovi korra, kutsu kiirabi, et naisel veri jookseb, mis teha, aidake. Vaata, mis saab.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:49 Vastupidi. Arenenud riikides pole keegi kinni sellises olukorras mingis dokumendis, lähtutakse sisust ja terve inimese jaoks ei ole probleem, kui keegi minut enne teda pissitud saab. Sinu mõtteviis on nõukaaegne, kus ainus oluline asi oli spravka, kui see oli olemas, siis oli kõik korras. Esitab noor naine sõjaveterani tõendi - järelikult sõjaveteran.
Arenenud riikides ei vigise keegi, kui teine invavetsus käib, aga karku ei paista ja invatõend pole kaela riputatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:35
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:44 Ole kena, ära tule mind õpetama, kuidas ma oma suurt verejooksu ohjama pean. Ma tean sellest siiski rohkem kui sina.
Ei, ei ole. Aga sa proovi korra, kutsu kiirabi, et naisel veri jookseb, mis teha, aidake. Vaata, mis saab.
Ma ei ole kohanud veel verd jooksvaid naisi. Aga hoian silmad lahti!
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:36
Arenenud riikides ei vigise keegi, kui teine invavetsus käib, aga karku ei paista ja invatõend pole kaela riputatud.
Kuidas sa seda tead?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 16:38
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:35

Hoia jah. Sa siis vist päris nooreke.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:42
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:35 Ei, ei ole. Aga sa proovi korra, kutsu kiirabi, et naisel veri jookseb, mis teha, aidake. Vaata, mis saab.
Kui märkan, annan teada!
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:42
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:35 Ei, ei ole. Aga sa proovi korra, kutsu kiirabi, et naisel veri jookseb, mis teha, aidake. Vaata, mis saab.
Saatsin kiirtelegrammi Transilvaaniasse, isand Drakulale. Palun kiirkorras tulla turismireisile Eesti, siis on palju verd mida isand Drakula vajab enda noorena hoidmiseks.
Külaline

Ma ei pargi kunagi ivakohale, sest need on tavaliselt suurte poodide ees ja seal läheb mul kaua. Aga kui invavets või prooviruum on tühi ta teiste vetsude või prooviruumide taga on pikk järjekord, siis loomulikult käin ma neis ära. Ma ei istu vetsus üle paari minuti, samuti ei vea ma garderoobi kaasa kümmet hilpu. Pole veel kordagi juhtunud, et tulen välja ja invaliid ootab ukse taga. (Olen käinud ka meeste vetsus, kui naiste omal järjekord ja meeste vets tühjana seisab.) Ja nõustun nendega, kes arvavad, et invaruumide mõte on füüsiline ligipääs neile, mitte mõte, et invaliid üldse kuskil oodata ei tohiks.
Külaline

Ei ole see, keda siin mõnitad, aga nii rumalale jutule ei saanud reageerimata jätta. Minu 17-a tütrel on ka samasugused päevad ja olen teda sel põhjusel korduvalt ja korduvalt viinud nii emosse, perearsti kui ka naistearsti vastuvõtule. Ikka, et uurige palun, mis tal viga võiks olla! Ja kõik nad ütlevad ühest suust, et nii lihtsalt ongi ja püüdke see aeg vastu pidada. Soovitati isegi sünnitada. Sai ka antibeebipillid peale, eeskätt just vererohkete päevade pärast - aga needki pole piisav lahendus.
Külaline

Mind ka paneb imestama see nõuka-aegne mentaliteet, et loeb vaid "propusk", paber, kus kirjas, et inimene on invaliid. Mu sõber on ratastoolis, üks jalg puudub. Olime koos linna peal ja sõber soovis invavetsu kasutada. Siis kargas kuskilt välja mingi tädike ja nõudis invaliidikaarti. Sõber oli selle koju unustanud. No ja siis tädi jauras seal tükk aega, kõigil tuju rikutud.

Oma pereliikmel on Crohni tõbi. Välja see ei paista. Invaliidsus koos puudekaardiga anti talle millalgi ajutiselt, haiguse ägenemise perioodil. Praegu tal seda ei ole. Kuid aeg-ajalt on siiski vaja kiirelt tualetti pääseda. Minu meelest võiks inimesed siiski olla mõistlikumad ja inimlikumad, mõlemalt poolt: esiteks asutuse töötajad võiksid rohkem usaldada inimest, kes soovib invatualetti vms külastada, eeldades, et ju siis inimesel on selleks omad põhjused. Ja teisalt võiks ka külastajad ise seda usaldust mitte kuritarvitada. Nii oleks normaalne ja kõik oleks rahul.
Külaline

Miks on selle chrohni nimega haigusega vaja kasutada invatualetti?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 09:27 Minu meelest võiks inimesed siiski olla mõistlikumad ja inimlikumad, mõlemalt poolt: esiteks asutuse töötajad võiksid rohkem usaldada inimest, kes soovib invatualetti vms külastada, eeldades, et ju siis inimesel on selleks omad põhjused. Ja teisalt võiks ka külastajad ise seda usaldust mitte kuritarvitada. Nii oleks normaalne ja kõik oleks rahul.
Aga minu arust ongi kõik normaalne, ma pole kunagi tajunud, et invatualetiga mingit probleemi oleks. Inimesed ei kuritarvita seda massiliselt ning soovijad saavad ligi.
Külaline

olen kasutanud, kui tavaline on pikemalt hõivatud ja ühtegi invaliidi lädus pole märgata. Ja püüan siis teha eriti kiirelt. Kunagi pole probleemi olnud.
Invakohal parkimine on täiesti välistatud, pole küsimustki.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 09:27Mind ka paneb imestama see nõuka-aegne mentaliteet, et loeb vaid "propusk", paber, kus kirjas, et inimene on invaliid. Mu sõber on ratastoolis, üks jalg puudub. Olime koos linna peal ja sõber soovis invavetsu kasutada. Siis kargas kuskilt välja mingi tädike ja nõudis invaliidikaarti. Sõber oli selle koju unustanud. No ja siis tädi jauras seal tükk aega, kõigil tuju rikutud.
See läheb sinna samasse jaburasse kategooriasse, kes peavad mingi aja tagant oma invaliidsust/puuet tõestama. Et neil ikka jalg vahepeal tagasi pole kasvanud. Sellise silmnähtava puude korral võiks puue olla automaatselt eluaegne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Krissse ja 3 külalist