konservatiivsed mehed ja üha liberaalsemad naised

vana hea klassika
Külaline

konservatiivsed mehed ja üha liberaalsemad naised

Postitus Postitas Külaline »

Selline teema mis on mind terve selle aasta põnevil hoidnud. Mida siis ikkagi tähendab üha rohkem ka meedias räägitav teema üha konservatiivsematest meestest ja üha liberaalsematest naistest. Mis on siis see konservatiivsus ja mis on see naiste liberaalsus. Redditis on neid teemasid metsikult. Aga mitte üheski ei tule välja see tegelik sisu. Lihtsalt mängitakse kahe vastandliku mõistega ilma selgitamata mida siis päriselt mõeldakse.

Mis on see meeste konservatiivsus? Tänapäeva mis Z põlvkond vms, tahab rohkem abielluda? Mina küll seda ei näe.
Või see naiste üha suurem liberaalsus, milles see avaldub? Ei näe noori naisi elamas grupiabielusid, vaid hoopis üha rohkem (statistiliselt) on juba 30 aastaseid süütuid noori. Kas meeste riietus on muutunud konservatiivsemaks? Ma kuidagi märkan igal suvel üha rohkem raseeritud jalgade ja kätega mehi, see ei ole ometi konservatiivsus. Samas 20 aastased tüdrukud käivad ka palaval suvel pikkade lontis teksadega, pusa seljas. Suvekleite ei kanna mitte üks noor naine. Mammide rida on see.
Lugedes Redditis neid suhteprobleeme, no ei ole need muutunud kuidagi teistsugusemateks kui need olid 80ndatel. Probleemid on samad. Pigem just paljudel noortel ei olegi suhteid, nad ei oskagi suhteid luua, sest nad eraklikku elu.

Näiteks ERR oli naistearsti artikkel naiste õigustest. Tema väitis seal, 80% umbes naisi teab enda õiguseks teha aborti? No jeerum? Euroopas on kaks riiki kus abort ei ole toetatud ja nendeks Iirimaa ja Poola, aga need on teistmoodi ühiskonnad ja mehed ei takista naiste aborti teha vaid teised naised ise ka. Ja abordi tegemiseks peab enne ka seksima ja kui tegemist ei ole 15 aastase neiuga, kuidas üldse saab uups rasedaks jääda kui abs kõik müügikohad on rasedusvastaseid vahendeid täis. Hää küll see abordi teema, seal oli tal veel mingid õigused mis naistel on, mis pani õlgu kehitama, mis nendes õigustes siis nii erilist on mida tuleb igapäevaselt skandeerida. Siis ka temal läks jutt mingi afganistaanile, kuidas seal naisi rõhutakse... absurdne.

Äkki siin foorumis on keegi kes oskab seda teemat lahti seletada ja valgustada.
Külaline

Nad mõtlevad konservatiivsuse ja liberaalsuse all poliitilisi hoiakuid, mitte keharaseerimist või lontis teksasid. Meestel ja naistel on aina erinevamad arvamused riigi juhtimise ja ühiskonna toimimise teemadel.

Redditit lugedes tasuks meeles pidada, et pea pooled kirjutajatest on ameeriklased, paljudes subredditites on nad pea ainsad sõnavõtjad, nende probleemid ja igapäevaelu on väga erinev Eestist ja ülejäänud maailmast.
Külaline

Seda suurt ameeriklaste osakaalu on seal näha tõesti, ka need abordi teemad jne. Aga siiski, mis on siis poliitikas see konservatiivsus ja liberaalsus? Ei ole ühtegi riiki kus kõik oleks liberaalne, selline ühiskondlik korraldus ei ole võimalik, st ühiskondade erinevus tulebki tasakaalu keskmest.
Külaline

Naised on ju läbi aegade leplikumad, kompromissialtimad, hoolivamad ja kohanevamad olnud. Sünni ja füüsiliste võimete poolest on nad (pidanud olema) rohkem liberaalsema maailmavaatega.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 13:39 Naised on ju läbi aegade leplikumad, kompromissialtimad, hoolivamad ja kohanevamad olnud. Sünni ja füüsiliste võimete poolest on nad (pidanud olema) rohkem liberaalsema maailmavaatega.
Milles need omadused avalduvad ja kus? Siin foorumis pole ma seda märganud, ehk kusagil mujal, poliitikas?
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 13:30 Seda suurt ameeriklaste osakaalu on seal näha tõesti, ka need abordi teemad jne. Aga siiski, mis on siis poliitikas see konservatiivsus ja liberaalsus? Ei ole ühtegi riiki kus kõik oleks liberaalne, selline ühiskondlik korraldus ei ole võimalik, st ühiskondade erinevus tulebki tasakaalu keskmest.
USA konservatiivsus ja liberaalsus on ikka hoopis teised mõisted kui meie kasutatav mõõde, ole nüüd.
Külaline

Barbara kirjutas: 25 Aug 2025 15:15
Guest kirjutas: 25 Aug 2025 13:30 Seda suurt ameeriklaste osakaalu on seal näha tõesti, ka need abordi teemad jne. Aga siiski, mis on siis poliitikas see konservatiivsus ja liberaalsus? Ei ole ühtegi riiki kus kõik oleks liberaalne, selline ühiskondlik korraldus ei ole võimalik, st ühiskondade erinevus tulebki tasakaalu keskmest.
USA konservatiivsus ja liberaalsus on ikka hoopis teised mõisted kui meie kasutatav mõõde, ole nüüd.
Selgita mõtet, muidu oled täpselt samasugune nagu kõik need kes vehivad oma siltidega, aga kui küsida mida see päriselt siis tähendab, siis vastust ei tulegi. St inimene ise ka ei tea mida ta päriselt mõtleb, lihtsalt positsioneerib ennast kuhugi klanni.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 15:46 Selgita mõtet, muidu oled täpselt samasugune nagu kõik need kes vehivad oma siltidega, aga kui küsida mida see päriselt siis tähendab, siis vastust ei tulegi. St inimene ise ka ei tea mida ta päriselt mõtleb, lihtsalt positsioneerib ennast kuhugi klanni.
Mis klanni, ma räägin kahest USA parteist. Nende maailmavaate erinevused vast on üsna selged, kui päris kivi all ei ela. Igasugune US liberaal&konservatiivide jaotus on pigem parteiline ehk "liberaalne" tähendab demokraatide poole kalduvat poliitilist eelistust, mitte nii laialt maailmavaateline, nagu meie mõistame seda skaalat. https://news.gallup.com/poll/609914/wom ... table.aspx
Mis on ja mille eest seisavad liberaalid ja konservatiivid, sii ń on seletatud: https://en.wikipedia.org/wiki/Political ... ted_States
Külaline

Naiste roll ühiskonnas on aastakümneid rohkem muutunud, millega mehed ei pruugi rahul olla või hoiavad rohkem vanadest ühiskonnanormidest ja toimimisest kinni. Tööhõived, juhtivad kohad jne, naised "trügivad" igale poole, ei ole kodus enam naise "kuningriik" ja mees teostab end väljaspool.
Külaline

Barbara kirjutas: 25 Aug 2025 18:49
Guest kirjutas: 25 Aug 2025 15:46 Selgita mõtet, muidu oled täpselt samasugune nagu kõik need kes vehivad oma siltidega, aga kui küsida mida see päriselt siis tähendab, siis vastust ei tulegi. St inimene ise ka ei tea mida ta päriselt mõtleb, lihtsalt positsioneerib ennast kuhugi klanni.
Mis klanni, ma räägin kahest USA parteist. Nende maailmavaate erinevused vast on üsna selged, kui päris kivi all ei ela. Igasugune US liberaal&konservatiivide jaotus on pigem parteiline ehk "liberaalne" tähendab demokraatide poole kalduvat poliitilist eelistust, mitte nii laialt maailmavaateline, nagu meie mõistame seda skaalat. https://news.gallup.com/poll/609914/wom ... table.aspx
Mis on ja mille eest seisavad liberaalid ja konservatiivid, sii ń on seletatud: https://en.wikipedia.org/wiki/Political ... ted_States
Demokraadid on sotsialistid ja vabariiklased on konservatiivid. Aga mis seos on siin üha liberaalsemate naiste ja konservatiivsemate meestega? Naised on siis demokraadid ja mehed vabariiklased? Sinu selgitus on väga segane ja mitte midagi ütlev.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 18:54 Naiste roll ühiskonnas on aastakümneid rohkem muutunud, millega mehed ei pruugi rahul olla või hoiavad rohkem vanadest ühiskonnanormidest ja toimimisest kinni. Tööhõived, juhtivad kohad jne, naised "trügivad" igale poole, ei ole kodus enam naise "kuningriik" ja mees teostab end väljaspool.
Mingil määral see tõesti nii ongi. Naised võtavad meeste töökohti ära ja siis mehed jäävad töötuks. Mehed samas ei võta naiste töökohti ära. Kuna mees on looja, tegutseja, siis mehed loovad uued töökohad, siis naised riburada järgi hakkavad siis neid ära võtma. Aga õnnelikud need naised ometi ei ole, teenides mehest rohkem raha, ei suuda naine luua suhet vähem teeniva mehega. Rahulolu ei ole.
Külaline

Meie pere kohta peab küll paika - mees on andunud EKRE toetaja, võitleb tuuleveskite ja kõige muu vastu, mida tema lapsepõlves olemas ei olnud. Mina käisin suvel Pride paraadil, ei taju tohutut globaliseerumise ohtu ega suuda ka halada kõige halva üle, mis mehe arvates Brüsselist tuleb, minu meelest tuleb sealt ikka üht-teist head ka. (No vähemasti on meil lõputult teemasid, mille üle pidevalt vaielda.)
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 21:07 Meie pere kohta peab küll paika - mees on andunud EKRE toetaja, võitleb tuuleveskite ja kõige muu vastu, mida tema lapsepõlves olemas ei olnud. Mina käisin suvel Pride paraadil, ei taju tohutut globaliseerumise ohtu ega suuda ka halada kõige halva üle, mis mehe arvates Brüsselist tuleb, minu meelest tuleb sealt ikka üht-teist head ka. (No vähemasti on meil lõputult teemasid, mille üle pidevalt vaielda.)
Muinasjutt? Tõesti kiidad tuulepargi oma aeda heaks?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 13:41
Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 13:39 Naised on ju läbi aegade leplikumad, kompromissialtimad, hoolivamad ja kohanevamad olnud. Sünni ja füüsiliste võimete poolest on nad (pidanud olema) rohkem liberaalsema maailmavaatega.
Milles need omadused avalduvad ja kus? Siin foorumis pole ma seda märganud, ehk kusagil mujal, poliitikas?
Avaldub selles, et naised pole nii põhimõttekindlad - lepivad rohkem uute trendide ja uskumustega (sest peavad sotsiaalselt kuuluma kuhugi, samuti ajast või moest maha jäämine on nende jaoks sotsiaalselt riskantne). Igasugused kassi-, gaza- ja planeedipäästjad on ka rohkem naised, sest hoolitsusinstinkt on tugev. Naine, kes on valmis mingi idee või aate eest end füüsiliselt või vaimselt ohverdama, on üsna ebatavaline, meeste puhul on see pigem tavalisem. Samas naine on suurema tõenäosusega valmis oma lapse eest surema (kui just sotsiaalne trend ja uskumus ei soosi lapseohverdust, aborti vms), mees võib palju rahulikumalt oma lapse juurest minema kōndida ja uue lapse saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 22:32
Guest kirjutas: 25 Aug 2025 13:41
Avaldub selles, et naised pole nii põhimõttekindlad - lepivad rohkem uute trendide ja uskumustega (sest peavad sotsiaalselt kuuluma kuhugi, samuti ajast või moest maha jäämine on nende jaoks sotsiaalselt riskantne). Igasugused kassi-, gaza- ja planeedipäästjad on ka rohkem naised, sest hoolitsusinstinkt on tugev. Naine, kes on valmis mingi idee või aate eest end füüsiliselt või vaimselt ohverdama, on üsna ebatavaline, meeste puhul on see pigem tavalisem. Samas naine on suurema tõenäosusega valmis oma lapse eest surema (kui just sotsiaalne trend ja uskumus ei soosi lapseohverdust, aborti vms), mees võib palju rahulikumalt oma lapse juurest minema kōndida ja uue lapse saada.
Selgita rohkem millest naised ikkagi loobuvad. Planeeti ongi hea päästa, sest see on nii umbisikuline. Mitu naist siis on oma lapse eest surnud?
Mehed jah võivad leida uue naise kui eelmine ta minema peletas, aga kui järgmises elus oled mees, eks koged seda oma nahal. Äkki polegi mehe elu siis nii lahe nagu sa väidad?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 21:07 Meie pere kohta peab küll paika - mees on andunud EKRE toetaja, võitleb tuuleveskite ja kõige muu vastu, mida tema lapsepõlves olemas ei olnud. Mina käisin suvel Pride paraadil, ei taju tohutut globaliseerumise ohtu ega suuda ka halada kõige halva üle, mis mehe arvates Brüsselist tuleb, minu meelest tuleb sealt ikka üht-teist head ka. (No vähemasti on meil lõputult teemasid, mille üle pidevalt vaielda.)
Seda olen küll tähele panned, et naised suhtuvad homodesse palju ükskõiksemalt kui mehed. Ah et on mingi mees on homo? Tüüpiline naine kehitab selle peale õlgu - no kui on, siis on. Meestel aga sageli tuleb mingi vihane pilk silmi, umbes nagu tahaks kohe minna sellele homole pasunasse andma. Põhjendavad sellised oma viha sageli lastega: “ aga homode suhtest ei tule ju lapsi, mis siis saaks, kui kõik homodeks hakkaks “ - samas kui paljud mehed ei ole ise karjuva titega tegelemisest sugugi vaimustatud (ei ole piisavalt kannatlikkust selleks), vaid kannatlikkust väikeste lastega tegeleda ilmutavad suurema tõenäosusega hoopis naised. Neil on ka nii, et mina suhtun homodesse ja homode abiellumisse täiesti rahulikult. Minu meelest hea, kui kui mees ja mees omavahel abielluvad ja kõik on nagu selge, et ahah, need on siis homod. Tunduvalt normaalsem kui nõuka ajal, kus mõni elas fasaadabielu vastasooolisega (et mitte sattuda ebasoosingusse), aga seal kõrval oli tegelik suhe omasoolisega. Milleks selline vassimine siis. Mehel aga tekib homodest rääkides vihane nägu ja ütleb, tal pole kahju, kui selline peksa saab vms. Minule teeb nalja see, ma ei mōista seda vaenu. Mees põhjendab ka laste mittesaamisega ( miks ei tohiks homosuhteid olla), samas kannatlik lastega tegeleja ta pole, ei talu laste sädinat ja rähklemist. Mina jällegi saan lastega koos olemisega (neid on 3) hakkama küll. Paraadide kohta arvan, et neid tänaval pidada on lihtsalt…. veider. Minu meelest võiks asjaosalised ise aru saada, et need sobivad parmemini spetsiaalstesse klubidesse.Nagu ka heterotel pn oma igasugu erootikaklubid jms. , kuhu huvilised saavad minna vaatama. Ei pea ära keelama, aga inimesed võiks ise aru saada, et igal asjal on oma koht.
Külaline

Heteromehed peaksid homode olemasolu suhtes hoopis õnnelikud olema - konkurents naistele ju hoopis väiksem! Ei saa mina ka aru, miks need homod ja homoabielud heteromehi nii vihaseks ajavad.
Külaline

Meestel on mingi homoviha või hirm olemas küll.
Samas, rääkides üldisemat, mis sai selliste maailmavaateliste üldküsimuste valguses siis sellest teooriast, et mehed on loomuomaselt uudishimulikumad, riskialtimad, uudset proovijad ja naised just alalhoidlikumad ja ettevaatlikumad? Tänapäeval see paistab jah pisut ümberpöördult, mehed igatsevad aega tagasi, kus mees oli pere pea ja naised kuulasid, kui Mees sõna võttis, ihaldavad tagasi juhipositsiooni. Samas ei oska nad enam juhid ollagi, sest võimukad emad ja naised on kõikjal risti ees ja ei lase.
Külaline

Kuna enam ei ole vaja mehelt toorest jõudu, milleta vanasti hakkama ei saanud majapidamine ega tööstus jnejne, tänapäeval on masinad ja robotid, mis teevad mehetöö ära, siis seda enam on mestel raskem leida "oma kohta", milles olla hea. Mehed igatsevad "vanu häid aegu" taga, kus naine oli ahju taga ja tegi, mis mees käskis. Nüüd on naistele maailm valla ja ime ka, kui nad neid muutusi ja uuendusi heameelega vastu ei võtaks. Homod ei huvita naisi üleüldse, miks peaks. Ja homondus pole mingi konservatiivsuse-liberaalsuse mõõdupuu, ärge jälle hakake oma kitsarinnalist jauru.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 20:25 Kuna mees on looja, tegutseja, siis mehed loovad uued töökohad, siis naised riburada järgi hakkavad siis neid ära võtma.
Mida need mehed siis on viimasel ajal loonud, milliseid "uusi töökohti" oma õnnetutele saatusekaaslastele?

Aga tegelikult on tegu üsna huvitava demograafilise nähtusega üle maailma tõepoolest, millele seletust sotsioloogid alles otsivad ja põhjusi üritavad ära arvata, eriti jus nooremas keseas naiste ja meeste vahel on lõhe väga suureks viimase 10-15a kestel rebinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot], Tolmukübe ja 6 külalist