Mis teeb madala IQga inimed õnnelikuks
-
Külaline
Mis teeb madala IQga inimed õnnelikuks
On Postimehe Naise osas selline lugu. Ma ei saa seda lugeda. Palun, kas saaksite seda lugeda ja öelda.
Niipalju kui sain lugeda, ei meeldi neile keerulised lauamängud. Aga mis see on mis meeldib?
Niipalju kui sain lugeda, ei meeldi neile keerulised lauamängud. Aga mis see on mis meeldib?
-
Külaline
See on üks imelik artikkel. Et nagu milleks sellist jama oli vaja üllitada? Aga teemaalgatusele vaststes: artiklis on lõikude pealkirjad tegevustega, mis madala IQ-ga inimestele väidetavalt merldivad või mille sihtgrupp on enamasti õadala IQ-ga inimesed:
- Kuulsuste elu jälgimine ja klatš;
- Tõsielusaated;
- Vandenõuteooriad;
- Sotsiaalsete normide rikkumine;
- Õnnemängud.
- Tõsielusaated;
- Vandenõuteooriad;
- Õnnemängud.
Kuulsuste klatsimine, mõtetud tõsielusaated, vandenõuteooriad, õnnemängud.
-
Külaline
Kummaline üldistamine. Tean mitut n.ö kõrge IQ-ga inimest, kes kirglikult jälgivad nii kuulsuste eraelu kui Big Brotheri taolisi tõsielusaateid. Mina oma IQd ei tea, aga koolis oli matemaatika mulle raske, samas malet ma mängin ja meeldib see mõttetöö.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:14 See on üks imelik artikkel. Et nagu milleks sellist jama oli vaja üllitada? Aga teemaalgatusele vaststes: artiklis on lõikude pealkirjad tegevustega, mis madala IQ-ga inimestele väidetavalt merldivad või mille sihtgrupp on enamasti õadala IQ-ga inimesed:
- Tõsielusaated;
- Vandenõuteooriad;
- Õnnemängud.
-
Külaline
Kuidas sa nende IQ-d mõõtsid?Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:27Kummaline üldistamine. Tean mitut n.ö kõrge IQ-ga inimest, kes kirglikult jälgivad nii kuulsuste eraelu kui Big Brotheri taolisi tõsielusaateid. Mina oma IQd ei tea, aga koolis oli matemaatika mulle raske, samas malet ma mängin ja meeldib see mõttetöö.Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:14 See on üks imelik artikkel. Et nagu milleks sellist jama oli vaja üllitada? Aga teemaalgatusele vaststes: artiklis on lõikude pealkirjad tegevustega, mis madala IQ-ga inimestele väidetavalt merldivad või mille sihtgrupp on enamasti õadala IQ-ga inimesed:
- Tõsielusaated;
- Vandenõuteooriad;
- Õnnemängud.
-
Külaline
Keskajal peeti vandenõuteoreetikuteks ka neid, kes võtsid sõna inkvisitsiooni vastu ja väitsid, et nõidu pole olemas. Ju siis olid madala IQ-ga.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:14 See on üks imelik artikkel. Et nagu milleks sellist jama oli vaja üllitada? Aga teemaalgatusele vaststes: artiklis on lõikude pealkirjad tegevustega, mis madala IQ-ga inimestele väidetavalt merldivad või mille sihtgrupp on enamasti õadala IQ-ga inimesed:
- Tõsielusaated;
- Vandenõuteooriad;
- Õnnemängud.
-
Külaline
Foorum on foorum. Kuidas keegi seda kasutab, on tema enda valik. Mõne jaoks on Kroonika jätk, teise jaoks nõu küsimise koht, kolmanda jaoks maailmaparandamise koht jne.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:40 Kas see foorum on ka nagu tõsielusari?
Teadmatus. Mida vähem tead ja mida vähem mõtled, seda ilusam tundub elu.
Seda õpetatakse juba hingearstidele: anna inimesele tegevus, võta temalt vaba aeg, ära anna aega mõtlemiseks, ja ta jääb lõpuks rahule. Mõtlejate elu on raske, aga teadmatus on õnnistus. Rooma väejuhtid panid leegionid teid ja akvedukte ehitama, et need vabal ajal mugavaks ei läheks ja mässu ei tõstaks. Vana tõde: kasarmus langeb moraal.
Seda mõtet, et idioodi elu on lihtne ja teadmatus on õnnistus, väljendab ilmekalt "Forrest Cump"
Seda õpetatakse juba hingearstidele: anna inimesele tegevus, võta temalt vaba aeg, ära anna aega mõtlemiseks, ja ta jääb lõpuks rahule. Mõtlejate elu on raske, aga teadmatus on õnnistus. Rooma väejuhtid panid leegionid teid ja akvedukte ehitama, et need vabal ajal mugavaks ei läheks ja mässu ei tõstaks. Vana tõde: kasarmus langeb moraal.
Seda mõtet, et idioodi elu on lihtne ja teadmatus on õnnistus, väljendab ilmekalt "Forrest Cump"
Klatš, kius, topka, pläru, seebikas, naabri eraelu, valimatu suguelu - rohkem ei tule meelde.
-
Külaline
Ah sa mõtlesid seda:
Paljud asjad, mida madala IQga inimesed hindavad, kuid mida tavalised inimesed ei talu, ei ole halvad. Pigem on need toimetulekumehhanismid, hobid ja rutiinid, mis pakuvad lohutust ja turvatunnet. Nad ei pruugi nautida keerulisi romaane, strateegilisi lauamänge või vaidlusi, kuid muud tegevused pakuvad neile meelelahutust ja rahu.
Siin on mõned asjad, mida madala IQga inimesed armastavad, aga mida teised sageli ei mõista.
Kuulsuste klatšimine
BMC Psychology uuringu põhjal on kuulsuste eraelu jälgivatel inimestel sageli IQ-testides madalamad tulemused. Kuulsuste elud pakuvad eskapismi ja illusiooni kontrollist, samas kui keskmine inimene võib seda pidada pealiskaudseks. Paljud madala IQga inimesed veedavad suure osa ajast sotsiaalmeedias, kus kuulsuste klatšimine on vältimatu.
Tõsielusaated
IQ-testid mõõdavad ainult spetsiifilisi kognitiivseid võimeid ja ei kajasta kõiki oskusi või andeid. Applied Developmental Science'i uuringu põhjal esinevad madala IQga inimesed sageli kehvemini traditsioonilistes töökohtades, mitte ainult probleemide lahendamise raskuste, vaid ka madala enesehinnangu tõttu. Seetõttu pakub mõttetu meelelahutus, näiteks tõsielusaated, neile kergendust ja põgenemist igapäevasest stressist.
Vandenõuteooriad
Vandenõuteooriad pakuvad lihtsustatud seletusi keerulistele olukordadele, mis äratab madala IQga inimestes kohe huvi. Psychiatry Researchi uuring näitab, et neil võib olla raskusi keerukate arutluskäikudega ja nad teevad kiireid järeldusi. Kuigi kõrgema IQga inimesed naudivad vandenõude analüüsimist, pakuvad need teistele lihtsalt põnevust ja eskapismi.
Sotsiaalsete normide ja reeglite rikkumine
Madala IQga inimesed võivad tunda põnevust ja naudingut tähelepanust, mida toob reeglite rikkumine. Uuringud näitavad, et madalama IQga inimesed rikuvad tõenäolisemalt seadust, kuid see on seotud ka sotsiaalmajanduslike tegurite ja hariduse kättesaadavusega, mitte ainult intelligentsiga.
2019. aasta uuring näitas, et kõrge IQga inimesed eelistavad strateegiamänge, mis stimuleerivad vaimselt ja arendavad probleemide lahendamise oskusi. Madala IQga inimesed eelistavad õnnemänge, mis pakuvad lõõgastust, lihtsat meelelahutust ja sotsiaalset suhtlust ilma liigse strateegilise koormuseta.
Paljud asjad, mida madala IQga inimesed hindavad, kuid mida tavalised inimesed ei talu, ei ole halvad. Pigem on need toimetulekumehhanismid, hobid ja rutiinid, mis pakuvad lohutust ja turvatunnet. Nad ei pruugi nautida keerulisi romaane, strateegilisi lauamänge või vaidlusi, kuid muud tegevused pakuvad neile meelelahutust ja rahu.
Siin on mõned asjad, mida madala IQga inimesed armastavad, aga mida teised sageli ei mõista.
Kuulsuste klatšimine
BMC Psychology uuringu põhjal on kuulsuste eraelu jälgivatel inimestel sageli IQ-testides madalamad tulemused. Kuulsuste elud pakuvad eskapismi ja illusiooni kontrollist, samas kui keskmine inimene võib seda pidada pealiskaudseks. Paljud madala IQga inimesed veedavad suure osa ajast sotsiaalmeedias, kus kuulsuste klatšimine on vältimatu.
Tõsielusaated
IQ-testid mõõdavad ainult spetsiifilisi kognitiivseid võimeid ja ei kajasta kõiki oskusi või andeid. Applied Developmental Science'i uuringu põhjal esinevad madala IQga inimesed sageli kehvemini traditsioonilistes töökohtades, mitte ainult probleemide lahendamise raskuste, vaid ka madala enesehinnangu tõttu. Seetõttu pakub mõttetu meelelahutus, näiteks tõsielusaated, neile kergendust ja põgenemist igapäevasest stressist.
Vandenõuteooriad
Vandenõuteooriad pakuvad lihtsustatud seletusi keerulistele olukordadele, mis äratab madala IQga inimestes kohe huvi. Psychiatry Researchi uuring näitab, et neil võib olla raskusi keerukate arutluskäikudega ja nad teevad kiireid järeldusi. Kuigi kõrgema IQga inimesed naudivad vandenõude analüüsimist, pakuvad need teistele lihtsalt põnevust ja eskapismi.
Sotsiaalsete normide ja reeglite rikkumine
Madala IQga inimesed võivad tunda põnevust ja naudingut tähelepanust, mida toob reeglite rikkumine. Uuringud näitavad, et madalama IQga inimesed rikuvad tõenäolisemalt seadust, kuid see on seotud ka sotsiaalmajanduslike tegurite ja hariduse kättesaadavusega, mitte ainult intelligentsiga.
2019. aasta uuring näitas, et kõrge IQga inimesed eelistavad strateegiamänge, mis stimuleerivad vaimselt ja arendavad probleemide lahendamise oskusi. Madala IQga inimesed eelistavad õnnemänge, mis pakuvad lõõgastust, lihtsat meelelahutust ja sotsiaalset suhtlust ilma liigse strateegilise koormuseta.
Keskajal polnudki sellist mõistet nagu "vandenõuteoreetik".Külaline kirjutas: ↑27 Aug 2025 09:39Keskajal peeti vandenõuteoreetikuteks ka neid, kes võtsid sõna inkvisitsiooni vastu ja väitsid, et nõidu pole olemas. Ju siis olid madala IQ-ga.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Siin kõrge IQ.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:14 See on üks imelik artikkel. Et nagu milleks sellist jama oli vaja üllitada? Aga teemaalgatusele vaststes: artiklis on lõikude pealkirjad tegevustega, mis madala IQ-ga inimestele väidetavalt merldivad või mille sihtgrupp on enamasti õadala IQ-ga inimesed:
- Tõsielusaated;
- Vandenõuteooriad;
- Õnnemängud.
Kolme esimesega olen üldjoontes nõus. Kaks viimast - sõltub.
Samuti, kui isegi kõrge IQ-ga inimene tunneb huvi klatsi jms. vastu, on see natuke teisel tasandil. Selline inimene ei võta ühte poolt ega hakka mingit kuulsust ega muud inimest valimatult materdama ega kiitma. Ta läheneb asjale distantsilt. Mind näiteks huvitab, mis on tekitanud negatiivse kampaania Meghan Markle'i suhtes. Aga ma ei võta positiivset ega negatiivset seisukohta Meghani enda suhtes, sest ma ei tunne teda, ja arvamused on vastukäivad. Selline kampaania huvitab mind kui sotsiaalne fenomen.
Mis puudutab sotsiaalsete normide rikkumist, siis olen veendunud, et seda teevad igasuguse IQ-ga inimesed, aga kõrge IQ-ga inimene hindab oma riske adekvaatselt. Näiteks, et optimeerida makse, konsulteerib ta maksunõustajaga ja uurib, kui palju peab sarnases olukorras makse maksma, et mitte "vahele jääda". Madala IQ-ga inimene jätab lihtsalt maksud maksmata, kannab raha ema kontole, vms., ilma tausta uurimata. Pärast võetakse ta vahele, muidugi.
Seevastu loteriid mängivad kõik, tean rikkaid ja kindlasti mitte rumalaid inimesi (mitte Eestis), kes on loteriiga võitnud kenakese summa. Aga loomulikult ei vaata nad õhtute kaupa mingeid loosisaateid, lihtsalt konrollivad numbreid.
-
Külaline
Jah, vabandust - keskajal nimetati neid ketseriteks. Praegu on vandenõuteoreetikud. Nimetus uus, sisu sama.
-
Külaline
Kuidagi veider lahterdada inimesi, et "madala" ja "kõrge" IQ-ga... Ja püütakse justkui tekitada muljet, et kõik positiivsed asjad omistatakse kõrge, negatiivsed ja halvad asjad aga madala IQ-ga inimesele. Nende nn vandenõuteoreetikute seas on muide hästi palju kõrgharidusega inimesi, kes teavad omadest kogemustest hästi, et teadus, ehk siis see teadus, mis ta hetkel on, ei ole kõikvõimas ega ilmeksimatu. Psühhopaat samas võib olla vägagi kõrge IQ-ga, sellegipoolest korraldab väga palju jama.
Seega ei saa päris nii ikka ka väita, et vot kõrge IQ-ga inimesed on tublid, targad, õiged ja head, madalaga aga mingid nõmedikud, kes mõtlevad valesti ja tunnevad huvi nõmedate asjade vastu.
Seega ei saa päris nii ikka ka väita, et vot kõrge IQ-ga inimesed on tublid, targad, õiged ja head, madalaga aga mingid nõmedikud, kes mõtlevad valesti ja tunnevad huvi nõmedate asjade vastu.
-
Külaline
Blogide lugemine, rämpstoitude söömine, vandenõuteooriate uskumine ja nende kuulutamine.
-
Külaline
Kui nad ei raatsi meedia lugemise eest maksta ja keegi teine selle sisu neile ette kannab.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 08:03 On Postimehe Naise osas selline lugu. Ma ei saa seda lugeda. Palun, kas saaksite seda lugeda ja öelda.
-
Külaline
Mina näiteks vihkan Monopoly lauamängu
muid ma mängida võin. Aga vot see ei meeldi.
Vb on mul siis madal IQ?
Arvuti ja IT poolest ma pigem oskan rohkem.
Vb on mul siis madal IQ?
-
Külaline
No selliseid on murdosa võrreldes vaimust vaeste takkakiitjatega ja pimedate jüngritega, kes kõike kullana võtavad, mida räägitakse. Tavaliselt need uhhuulased ei usu ka ainult ühte asja, mõnel on segamini vaktsiinid, reptiilid, ufod jne.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 15:02 Nende nn vandenõuteoreetikute seas on muide hästi palju kõrgharidusega inimesi, kes teavad omadest kogemustest hästi, et teadus, ehk siis see teadus, mis ta hetkel on, ei ole kõikvõimas ega ilmeksimatu.
Aga õige, et kuri intelligent teeb kordades rohkem kahju kui kuri lollpea.
Minule ka ei meeldi Monopol. See jätab endast strateegiamängu mulje, aga pärast paari mängu on selge, et see on tavaline täringul põhinev õnnemäng. Lihtsalt tüütult pikk. Lapsed õpivad vähemalt raha lugema ja vahetama, ja seda kuidas rumalamatel nahk üle kõrvade tõmmata...Ehk siis kõike mida võib tulevikus vaja minna.Guest kirjutas: ↑27 Aug 2025 15:52 Mina näiteks vihkan Monopoly lauamängumuid ma mängida võin. Aga vot see ei meeldi.
Vb on mul siis madal IQ?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist