konservatiivsed mehed ja üha liberaalsemad naised

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Naised pigem toetavad immigrantide vastuvõtmist, Gaza aitamist, inimõiguseid igas vormis, kliimamuutuste vastu võitlemist, vaesemate aitamist. Mehed pigem vihkavad "igasuguseid rätipäid" ja ei soovi selliseid abistada, ei usu kliimamuutustesse, ei leia, et puudega inimesed või lapsed peaksid toetustest elama jne. Kuskil peenes lounge kohas muidugi näeb neid uusi siledaid hipster mehi ka, aga üldiselt ja eriti maapiirkondades on ikka veel massiliselt neid vanu häid kiilakaid ja dressides neonatsi tüüpe. Samas naiste seas jääb üha enam vähemaks neid blondeeritud bimbosid, kes on rahul kassapidaja tööga, peaasi, et mees välja teeks. Naised muutuvad kiiremini kui mehed selle koha pealt.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Tulevad ajad, mil mehed hakkavad samuti sookvoote nõudma...
Külaline

Guest kirjutas: 26 Aug 2025 15:44 Kuna enam ei ole vaja mehelt toorest jõudu, milleta vanasti hakkama ei saanud majapidamine ega tööstus jnejne, tänapäeval on masinad ja robotid, mis teevad mehetöö ära, siis seda enam on mestel raskem leida "oma kohta", milles olla hea. Mehed igatsevad "vanu häid aegu" taga, kus naine oli ahju taga ja tegi, mis mees käskis. Nüüd on naistele maailm valla ja ime ka, kui nad neid muutusi ja uuendusi heameelega vastu ei võtaks. Homod ei huvita naisi üleüldse, miks peaks. Ja homondus pole mingi konservatiivsuse-liberaalsuse mõõdupuu, ärge jälle hakake oma kitsarinnalist jauru.
See on nüüd küll täielik sinisilmsus. Tegelikult maksab maailmas endiselt jōud selles mõttes, et tõsiselt võetakse seda riigijuhti, kelle käsutada on tugev sõjavägi. Kellel tugevat sõjaväge ei ole (või siis pole tal vähemalt tugeva sõjaväega liitlast), see võib ju rääkida “ma olen nii arenenud, mitteagressiivne, ei tee kärbselegi liiga”, aga tugevama sõjaväega riik teeb selle peale muhahahahaa! Euroopa on olnud selles mõttes täiesti sinisilmne, et jōudu pole enam vaja ja piisab lihtsalt sellest, et me oleme nii toredad ja meil on heaolu. Aga sellele ei mōelda, võib tulla mitte nii tore, kes selle heaolu järele keelt limpsab - ja ei kohku tagasi selle kõige vägivaldse endale vōtmise ees. Viimane aeg on hakata eurooplastel tunnistama, et tegelikult maksab maailmas endiselt ka jõud - jah, muidugi peab olema ka tarkus, tehnoloogia kõik see, aga päris ilma jõuta endiselt ei saa, muidu võid muutuda suutäieks mōnele tugevamale.Ehk siis tugevatel meestel on endiselt oma koht (kasvõi kaitsevägedes), mis muidugi ei tähenda, et ka nohikutel poleks mingit oma kohta, kuhu just nemad sobivad, kindlasti on. Kuid seda esimest (et tugevaid on vaja) ei taheta tänapäeva läänes mingipärast tunnistada, aetakse mingit naiivset “kaunist hingest piisab” juttu.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 26 Aug 2025 17:10 Naised pigem toetavad immigrantide vastuvõtmist, Gaza aitamist, inimõiguseid igas vormis, kliimamuutuste vastu võitlemist, vaesemate aitamist.
Väikeste parandustega: mitte inimõigustega igas vormis, mitte igasuguse vaesuse ja mitte kõigi nõrgemate kaitsmisega. Üldiselt käiakse ikka neid jooni mööda mis on hetkel trendikad. Vastuvoolu ujuvad vähesed.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Aug 2025 17:10 Naised pigem toetavad immigrantide vastuvõtmist, Gaza aitamist, inimõiguseid igas vormis, kliimamuutuste vastu võitlemist, vaesemate aitamist. Mehed pigem vihkavad "igasuguseid rätipäid" ja ei soovi selliseid abistada, ei usu kliimamuutustesse, ei leia, et puudega inimesed või lapsed peaksid toetustest elama jne. Kuskil peenes lounge kohas muidugi näeb neid uusi siledaid hipster mehi ka, aga üldiselt ja eriti maapiirkondades on ikka veel massiliselt neid vanu häid kiilakaid ja dressides neonatsi tüüpe. Samas naiste seas jääb üha enam vähemaks neid blondeeritud bimbosid, kes on rahul kassapidaja tööga, peaasi, et mees välja teeks. Naised muutuvad kiiremini kui mehed selle koha pealt.
Hmm, ma ei toeta väga paljude immigrantide vastuvõtmist, sest on ju teada, et demokraatia on enamuse võim ja kui immigrante saab rohkem, siis hakkab käima tants nende pilli järgi. Ja siis põliselanik võib ju piiksuda, et ta ei taha nii- aga teda ei arvestata enam. Kliimamuutusega saab ehk kohaneda, aga inimesi, kes räägib tōsimeeli, et vat, teeme oma elus need ja need muutused- ja, hipp, huraaa! me peatame kliimamuutuse- pean küll kergeusklikuks. Kõik igasugu arvutused põhinevad ju inimese väljamõeldud mingitel mudelitel ja need inimese tehtud mudelid on paraku… ebatäiuslikud ja ekslikud. Targemad teadlased ütlevad ise ka, et nad ei tea seda, kui suur osa kliimamuutustest on seotud inimtegevusega. Liiga agar- ogara rohepööramisega aga nõrgestavad eurooplased oma majandust, kolmandad riigid aga lihtsalt varastavad eurooplaste tehnoloogilised uuendused ja teevad kõigest oma koopiad ehk selles osas vahe käriseb väiksemaks- ja vaatavad, et nii-nii, näe, eurooplased on ennast ise, vabatahtlikult, nii nõrgaks teinud…. Et selliste asjade pärast muret tunda- kas selleks peab olema tõesti blond kiilakaid rullnokki ihalev tibilik naine kassast? Olen naine ja pigem nohiku tüüpi (ei ole mul mingeid tuuninguid) linnainimene.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 21:07 Meie pere kohta peab küll paika - mees on andunud EKRE toetaja, võitleb tuuleveskite ja kõige muu vastu, mida tema lapsepõlves olemas ei olnud. Mina käisin suvel Pride paraadil, ei taju tohutut globaliseerumise ohtu ega suuda ka halada kõige halva üle, mis mehe arvates Brüsselist tuleb, minu meelest tuleb sealt ikka üht-teist head ka. (No vähemasti on meil lõputult teemasid, mille üle pidevalt vaielda.)
Pride vastu pole mul midagi, aga see Brüsselist tulev jama on mind küll juba ammu ära tüüdanud. Samuti need tuulepargid ja rohepööre, mis on üks selle sajandi suurimaid valesid.
Minu meelest oleks õigeim samm Exit EU.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 21:07 Meie pere kohta peab küll paika - mees on andunud EKRE toetaja, võitleb tuuleveskite ja kõige muu vastu, mida tema lapsepõlves olemas ei olnud. Mina käisin suvel Pride paraadil, ei taju tohutut globaliseerumise ohtu ega suuda ka halada kõige halva üle, mis mehe arvates Brüsselist tuleb, minu meelest tuleb sealt ikka üht-teist head ka. (No vähemasti on meil lõputult teemasid, mille üle pidevalt vaielda.)
Miks sa käid paraadil, milleks? Kui vana sa siis oled kui su mees ekret valib? Kuidas sa üldse suudad oma mehega koos elada?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Aug 2025 14:40
Guest kirjutas: 25 Aug 2025 21:07 Meie pere kohta peab küll paika - mees on andunud EKRE toetaja, võitleb tuuleveskite ja kõige muu vastu, mida tema lapsepõlves olemas ei olnud. Mina käisin suvel Pride paraadil, ei taju tohutut globaliseerumise ohtu ega suuda ka halada kõige halva üle, mis mehe arvates Brüsselist tuleb, minu meelest tuleb sealt ikka üht-teist head ka. (No vähemasti on meil lõputult teemasid, mille üle pidevalt vaielda.)
Seda olen küll tähele panned, et naised suhtuvad homodesse palju ükskõiksemalt kui mehed. Ah et on mingi mees on homo? Tüüpiline naine kehitab selle peale õlgu - no kui on, siis on. Meestel aga sageli tuleb mingi vihane pilk silmi, umbes nagu tahaks kohe minna sellele homole pasunasse andma. Põhjendavad sellised oma viha sageli lastega: “ aga homode suhtest ei tule ju lapsi, mis siis saaks, kui kõik homodeks hakkaks “ - samas kui paljud mehed ei ole ise karjuva titega tegelemisest sugugi vaimustatud (ei ole piisavalt kannatlikkust selleks), vaid kannatlikkust väikeste lastega tegeleda ilmutavad suurema tõenäosusega hoopis naised. Neil on ka nii, et mina suhtun homodesse ja homode abiellumisse täiesti rahulikult. Minu meelest hea, kui kui mees ja mees omavahel abielluvad ja kõik on nagu selge, et ahah, need on siis homod. Tunduvalt normaalsem kui nõuka ajal, kus mõni elas fasaadabielu vastasooolisega (et mitte sattuda ebasoosingusse), aga seal kõrval oli tegelik suhe omasoolisega. Milleks selline vassimine siis. Mehel aga tekib homodest rääkides vihane nägu ja ütleb, tal pole kahju, kui selline peksa saab vms. Minule teeb nalja see, ma ei mōista seda vaenu. Mees põhjendab ka laste mittesaamisega ( miks ei tohiks homosuhteid olla), samas kannatlik lastega tegeleja ta pole, ei talu laste sädinat ja rähklemist. Mina jällegi saan lastega koos olemisega (neid on 3) hakkama küll. Paraadide kohta arvan, et neid tänaval pidada on lihtsalt…. veider. Minu meelest võiks asjaosalised ise aru saada, et need sobivad parmemini spetsiaalstesse klubidesse.Nagu ka heterotel pn oma igasugu erootikaklubid jms. , kuhu huvilised saavad minna vaatama. Ei pea ära keelama, aga inimesed võiks ise aru saada, et igal asjal on oma koht.
Mis seos on naistel meestega kes on homod ja meestega kui naised on lesbid? Mees kehitab ju ka lesbi peale õlgu, sest temast ju lastele ema ei saa. Mehed lihtsalt ei jookse seda peavoolumeediasse jutustama nagu naised teevad. Aga ikkagi, nii mehe kui naise roll on elus saada lapsi ja kui neid ei saada, siis ollakse elus läbi kukkunud, sest DNA ja geenid ei liigu edasi. Jah, üksi on tore elada, miks mitte, aga mida pärandad, mis on The Bourne Legacy? Seda pole. Paraadidel võib alati käia, see on ajaviide.

Meestele ei meeldi homod, sest homoseksuaalsed mehed tahavad mehi ära kasutada. Tegelikult ka heteronaistele ei meeldi lesbinaised. Peavad neid rõvedateks.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 23:11
Külaline kirjutas: 25 Aug 2025 22:32
Guest kirjutas: 25 Aug 2025 13:41

Milles need omadused avalduvad ja kus? Siin foorumis pole ma seda märganud, ehk kusagil mujal, poliitikas?
Avaldub selles, et naised pole nii põhimõttekindlad - lepivad rohkem uute trendide ja uskumustega (sest peavad sotsiaalselt kuuluma kuhugi, samuti ajast või moest maha jäämine on nende jaoks sotsiaalselt riskantne). Igasugused kassi-, gaza- ja planeedipäästjad on ka rohkem naised, sest hoolitsusinstinkt on tugev. Naine, kes on valmis mingi idee või aate eest end füüsiliselt või vaimselt ohverdama, on üsna ebatavaline, meeste puhul on see pigem tavalisem. Samas naine on suurema tõenäosusega valmis oma lapse eest surema (kui just sotsiaalne trend ja uskumus ei soosi lapseohverdust, aborti vms), mees võib palju rahulikumalt oma lapse juurest minema kōndida ja uue lapse saada.
Selgita rohkem millest naised ikkagi loobuvad. Planeeti ongi hea päästa, sest see on nii umbisikuline. Mitu naist siis on oma lapse eest surnud?
Mehed jah võivad leida uue naise kui eelmine ta minema peletas, aga kui järgmises elus oled mees, eks koged seda oma nahal. Äkki polegi mehe elu siis nii lahe nagu sa väidad?
Mis loobumist sa mõtled? Naised on loomu poolest paindlikumad ja suuremad kohanejad. Ükskkõik millisest abstraktsest asjast - kodumaa, keel, poliitilised vaated, põhimõtted jne loobumine või välja vahetamine tuleb neile tõesti palju kergemini ja seda näitab ka statistika. Ma ei tea tutvustingkonnas näiteks kuigi palju eestlastest mehi, kes oleks välismaale kolinud ja välismaalasega pere loonud aga naisi tean kümneid ja kümneid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 10:38Ma ei tea tutvustingkonnas näiteks kuigi palju eestlastest mehi, kes oleks välismaale kolinud ja välismaalasega pere loonud aga naisi tean kümneid ja kümneid.
Sest eesti meestele tormi ei joosta, aga eesti naistele on järjekord ukse taga. Eesti naised on perekesksed ja suudavad kuidagi mõnusasti ühendada omavahel põhjamaise iseseisvuse ja idapoolsema naiselikkuse.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Noh, naised on ka haritumad - ning kõrgema hariduse ja liberaalsema maailmavaate vahel on samuti korrelatsioon. Ka meeste hulgas on haritud meeste hulgas liberaalsem maailmavaade ja vähemharitumate hulgas rohkem konservatiivsust, mis ei tähenda loomulikult, nagu poleks olemas vägagi haritud ja intelligentseid konservatiive või madala haridusega liberaale.

Iseenesest on natuke paradoksaalne küll, et konseratiivsus on tugevalt seotud alalhoidlikkusega, mida seostatakse rohkem naistega, kuid tegelikkuses on konservatiivide hulgas rohkem mehi kui naisi. Lisaks hariduslõhele on seal kindlasti ka pragmaatilisi põhjuseid - meestele lihtsalt tundub kasulikum pooldada konservatiivset maailmavaadet, kuna, väga üldistatult öeldes, nende positsioon oligi siis parem kui naistel, neid väärtustati rohkem lihtsalt selle pärast, et nad olid mehed, neile oli avatud rohkem võimalusi ja naised olid rohkem "paigas", rohkem seotud kodu ja lastega, rohkem sõltuvad mehest ja seega oli konkurents tippu väiksem, sai lubada endale vabamat käitumist jne. Ehk siis paljud mehed tunnevad, et vanasti oligi nende sugupoolel lihtsam ja parem kui praegu. Ja paljud naised võivad nõustuda, et osa asju oli vanasti parem kui praegu, aga samas oli naiste jaoks ka palju asju niivõrd palju halvemini, et see kaalub mineviku positiivse poole üles ja seega ollakse pigem liberaalsemad - et hea küll, raskem ja segasem ja väljakutset nõudvam on nüüd elu, aga vähemalt on naine suuremal määral ise oma õnne sepp, mitte ei sõltu nii suurel määral mehe armust või armutusest.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

iiR kirjutas: 28 Aug 2025 12:38 kõrgema hariduse ja liberaalsema maailmavaate vahel on samuti korrelatsioon.
Tõsi, paljud tänapäeva kõrgkoolid soosivad kriitilist mõtlemist ja avatust, mida sageli seostatakse liberaalsema maailmavaatega, kuid ülikoolides esineb ka dogmaatilisi hoiakuid. Ja paljud äärmusliikumised on saanud alguse ülikoolidest, sh marksism. Ise ma hindan mõõdukust. Näiteks nii mõnigi noor haritud naine, keda tean , on die hard Palestiina suveräänsuse ja sh. Hamas pooldaja, või vähemalt õigustab neid! Mina pooldan samuti Palestiina õigust isemääramisele, aga toetada terroriste? Kust maalt lõpeb liberaalsus ja algab äärmus? Samuti erakordne sallivus immigratsiooni suhtes, hoolimata sellest, et need samad immigrandid võivad importida üdini arhailist ja misogünistlikku kultuuri ning mõtteviisi. Siin pooldan mina konservatiivsemat lähenemist.
Külaline

Haritud naistest.
Bakakraadiga lollpäid, kes kujutavad ette, et on haritud (naised), on meil kahjuks palju nagu kirjusid koeri.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Aug 2025 08:39
Minu meelest oleks õigeim samm Exit EU.
ELst väljaastumine oleks Eesti lõpp.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 12:36
Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 10:38Ma ei tea tutvustingkonnas näiteks kuigi palju eestlastest mehi, kes oleks välismaale kolinud ja välismaalasega pere loonud aga naisi tean kümneid ja kümneid.
Sest eesti meestele tormi ei joosta, aga eesti naistele on järjekord ukse taga. Eesti naised on perekesksed ja suudavad kuidagi mõnusasti ühendada omavahel põhjamaise iseseisvuse ja idapoolsema naiselikkuse.
Huvitav, et poegade kasvatamisel need eesti naiste imelised võimed kuhugi ära kaovad ja ainult egoistlikke perepõlgureid suudetakse paljundada, keda ise ka ei taha.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 13:58
Huvitav, et poegade kasvatamisel need eesti naiste imelised võimed kuhugi ära kaovad ja ainult egoistlikke perepõlgureid suudetakse paljundada, keda ise ka ei taha.
Imelik, aga siin on tõde sees. On tõesti palju selliseid küüned ainult enda poole mühkamitest memmepoegi, kes isegi tere ega head aega ei oska ütelda.

Aga, minu meelest on siiski areng positiivne ja selliseid tüüpe jääb nooremate hulgas järjest vähemaks. Pereväärtuste koha pealt ei tea, aga vähemalt käituda osatakse paremini.

Samas, ega ainult emad neid kasvatanud pole. Kui siis isa on, milles tema roll on?
Külaline

Eks Eestis otsitakse neid noori naisi umbes samadel põhjustel miks lääne mehed teevad seda ka Aasias või teistes Ida- Euroopa riikides.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 10:38 Sest eesti meestele tormi ei joosta, aga eesti naistele on järjekord ukse taga. Eesti naised on perekesksed ja suudavad kuidagi mõnusasti ühendada omavahel põhjamaise iseseisvuse ja idapoolsema naiselikkuse.
Kust sa seda lugesid, et ma eesti mehi egoistlikeks või perepõlguriteks pean? Mina ei öelnud eesti meeste kohta midagi.

Olen ise aastaid välismaal ja lihtsalt seda tähele pannud. Eesti mees toob eesti naise kaasa või siis elab poissmeheelu ja kolib ühel hetkel Eestisse tagasi. Eesti naistel on tavaliselt austajaid jalaga segada ja seega partneri leidmine palju kergem.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 14:04
Imelik, aga siin on tõde sees. On tõesti palju selliseid küüned ainult enda poole mühkamitest memmepoegi, kes isegi tere ega head aega ei oska ütelda.

Aga, minu meelest on siiski areng positiivne ja selliseid tüüpe jääb nooremate hulgas järjest vähemaks. Pereväärtuste koha pealt ei tea, aga vähemalt käituda osatakse paremini.

Samas, ega ainult emad neid kasvatanud pole. Kui siis isa on, milles tema roll on?
Täiskasvanud inimene otsustab oma eluvaadete ja käitumise üle ikka ise. Minu jaoks on kummaline, et täiskasvanud, juba pereloomiseas inimese puhul näidatakse näpuga vanemate poole - vaadate, kuidas teda on kasvatatud. Heake küll, vanemad kasvatasid teda omal ajal nii hästi või halvasti, kui oskasid, aga teatud eas võtab inimene ikka ohjad enda kätte.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 14:19
Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 14:04

Täiskasvanud inimene otsustab oma eluvaadete ja käitumise üle ikka ise. Minu jaoks on kummaline, et täiskasvanud, juba pereloomiseas inimese puhul näidatakse näpuga vanemate poole - vaadate, kuidas teda on kasvatatud. Heake küll, vanemad kasvatasid teda omal ajal nii hästi või halvasti, kui oskasid, aga teatud eas võtab inimene ikka ohjad enda kätte.
Tõsi ta on, aga lastetuba paistab enamasti siiski nii heas kui halvas mõttes välja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], rucola, Semrush [Bot], Tuuletu ja 9 külalist