Demiseksuaalsus
-
Külaline
Demiseksuaalsus
Sain just teada, et on olemas selline mõiste. Sattusin hämmingusse, kas see mitte pole (vähemalt naiste puhul) täiesti harilik suhe seksisse?
-
Külaline
Artikkel Issanda aastast 2018:
Definitsiooni järgi tähendab demiseksuaal inimest, kellel tekib teise inimese vastu seksuaalne tõmme alles siis, kui ta tunneb temaga enne emotsionaalset sidet, vahendab Hello Giggles. Teisisõnu demiseksuaalne inimene ei harrasta kunagi üheöösuhteid ega võõrastega seksimist. Tänases maailmas võib see tunduda üsna radikaalne ja vanaaegne kontseptsioon, kuid väidetavalt selliseid inimesi leidub.
Demiseksuaalsed inimesed võivad olla väga suure seksivajadusega, kuid nad lihtsalt vajavad seksiks emotsionaalset sidet.
Leidub, leidub. Kas normaalne on siis üheöösuhete pidaja ja tunneteta lahtinühkija?
Definitsiooni järgi tähendab demiseksuaal inimest, kellel tekib teise inimese vastu seksuaalne tõmme alles siis, kui ta tunneb temaga enne emotsionaalset sidet, vahendab Hello Giggles. Teisisõnu demiseksuaalne inimene ei harrasta kunagi üheöösuhteid ega võõrastega seksimist. Tänases maailmas võib see tunduda üsna radikaalne ja vanaaegne kontseptsioon, kuid väidetavalt selliseid inimesi leidub.
Demiseksuaalsed inimesed võivad olla väga suure seksivajadusega, kuid nad lihtsalt vajavad seksiks emotsionaalset sidet.
-
Külaline
Muidugi on. Üldistada muidugi ei saa, aga minu meelest vajavad naised seksiks ikka emotsionaalset sidet.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 10:24 Sain just teada, et on olemas selline mõiste. Sattusin hämmingusse, kas see mitte pole (vähemalt naiste puhul) täiesti harilik suhe seksisse?
-
Külaline
No täpselt. Aga selgub, et me oleme ebanormaalsed ja vajame eraldi mõistet selleks ... Demi- eesliide tähendab pool-, seega poolseksuaalsed oleme! Vat siis.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 14:05Muidugi on. Üldistada muidugi ei saa, aga minu meelest vajavad naised seksiks ikka emotsionaalset sidet.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 10:24 Sain just teada, et on olemas selline mõiste. Sattusin hämmingusse, kas see mitte pole (vähemalt naiste puhul) täiesti harilik suhe seksisse?
-
Külaline
Täisseksuaalsed on järelikult need, kes ühtivad kõigega, mis liigub ja küllalt kiiresti eest ära ei jookse? 
-
Külaline
Olen ise täpselt selline, mul mehena viimane vahekord oli üle 20a tagasi just demiseksuaalsuse tõttu.Kui kaaslast pole võtta siis seks ei huvita ka.
-
Külaline
No näed siis! Öelge veel, et KÕIK mehed petavad!Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:42 Olen ise täpselt selline, mul mehena viimane vahekord oli üle 20a tagasi just demiseksuaalsuse tõttu.Kui kaaslast pole võtta siis seks ei huvita ka.
Mul sõbranna ütles kunagi, et kõik mehed tahavad seksi (lihtsalt, ilma tunneteta). Ega ikka ei taha küll.
-
Külaline
See on siis ikka midagi muud. Mul ka pole juba mõnda aega partnerit, aga seks huvitab küll ja vägagi. Naine olen.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:42Kui kaaslast pole võtta siis seks ei huvita ka.
Ka mind see muidu huvitab ja oleks tore olnud seda regulaarselt teha, aga ennast alandama ja minna seda otsima ma ka ei hakka, ilma olla on lihtsam. Pealegi, kes see tola tahaks sellist, kellel viimane oli 20a tagasi ja pole veel 40 täis, ma olen kõrgelt karjuv punane lipp.
wow, tuleb välja, et olen nn. demiseksuaalne. Mida kõike ei õpi.
Igale pisiasjale on ka oma nimi pandud.
Peaks laskma lipu teha ja siis omasugustega paraadile minema.
Peaks laskma lipu teha ja siis omasugustega paraadile minema.
-
linnuvaatleja
- Kontakt:
Vahe on selles, et demiseksuaalsel inimesel tekib üldse huvi alles pärast seda, kui kedagi hästi tunneb, see ei ole lihtsalt teadlik seksist hoidumine või häbelikkus. Nn keskmine naine ikkagi ju teab juba meest nähes, et selline mees talle vähemalt välimuse poolest võib meeldida ning ei lähe kohtama mehega, kes ei meeldi. Demiseksuaalne aga ei tunne selles faasis üldse mingit seksuaalset või romantilist huvi ega oska öelda, et kas see mees talle meeldida võiks või mitte. Sageli paari kohtingu järel samuti mitte. Isegi kannatlikum mees annab selles faasis alla. Seetõttu tekivadki demiseksuaalidel tunded näiteks tööl, koolis, sõprade vastu või mujal, kus ollakse tihtipeale juba aastaid tuttavad.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 13:36 Artikkel Issanda aastast 2018:
![]()
![]()
Leidub, leidub. Kas normaalne on siis üheöösuhete pidaja ja tunneteta lahtinühkija?
-
Külaline
Kust sa seda keskmist naist kohtasid, kes niimoodi teab ja arvab? Mina arvan, et suurem osa normaalseid naisi ei tea paari kohtingu järel, kas mees talle meeldib - seda teatakse ainult mingite eriti hästi sobivate meeste puhul.linnuvaatleja kirjutas: ↑02 Okt 2025 20:59Vahe on selles, et demiseksuaalsel inimesel tekib üldse huvi alles pärast seda, kui kedagi hästi tunneb, see ei ole lihtsalt teadlik seksist hoidumine või häbelikkus. Nn keskmine naine ikkagi ju teab juba meest nähes, et selline mees talle vähemalt välimuse poolest võib meeldida ning ei lähe kohtama mehega, kes ei meeldi. Demiseksuaalne aga ei tunne selles faasis üldse mingit seksuaalset või romantilist huvi ega oska öelda, et kas see mees talle meeldida võiks või mitte. Sageli paari kohtingu järel samuti mitte. Isegi kannatlikum mees annab selles faasis alla. Seetõttu tekivadki demiseksuaalidel tunded näiteks tööl, koolis, sõprade vastu või mujal, kus ollakse tihtipeale juba aastaid tuttavad.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 13:36 Artikkel Issanda aastast 2018:
![]()
![]()
-
linnuvaatleja
- Kontakt:
Muidugi ta ei tea, kas tahab päriselt selle mehega kokku jääda, aga üldiselt naine või mees oskab juba esimesel pilgul öelda, et keda vaatab mehe/naisena ja keda üldse mitte. See ei ole pikaajalise suhte potentsiaali ennustamine, vaid mingisugunegi huvi, sest muidu ei minda ju üldse kohtama. Demiseksuaalil sellist huvi aga pole, ta ei oska öelda, et see pole üldse minu tüüpi ja see jällegi on. Kõik on ühtmoodi neutraalsed.Guest kirjutas: ↑02 Okt 2025 22:03Kust sa seda keskmist naist kohtasid, kes niimoodi teab ja arvab? Mina arvan, et suurem osa normaalseid naisi ei tea paari kohtingu järel, kas mees talle meeldib - seda teatakse ainult mingite eriti hästi sobivate meeste puhul.linnuvaatleja kirjutas: ↑02 Okt 2025 20:59Vahe on selles, et demiseksuaalsel inimesel tekib üldse huvi alles pärast seda, kui kedagi hästi tunneb, see ei ole lihtsalt teadlik seksist hoidumine või häbelikkus. Nn keskmine naine ikkagi ju teab juba meest nähes, et selline mees talle vähemalt välimuse poolest võib meeldida ning ei lähe kohtama mehega, kes ei meeldi. Demiseksuaalne aga ei tunne selles faasis üldse mingit seksuaalset või romantilist huvi ega oska öelda, et kas see mees talle meeldida võiks või mitte. Sageli paari kohtingu järel samuti mitte. Isegi kannatlikum mees annab selles faasis alla. Seetõttu tekivadki demiseksuaalidel tunded näiteks tööl, koolis, sõprade vastu või mujal, kus ollakse tihtipeale juba aastaid tuttavad.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 13:36 Artikkel Issanda aastast 2018:
![]()
![]()
Ma siis olen pigem "full-sexual", sest sageli ei tahaks (poleks tahtnud) midagi teada mingitest tunnetest ja seotusest, lihtsalt seks ja läheme laiali oli ka väga tore. Mitte, et valik oleks olnud juhuslik ja suvaline - ikka valisin, aga mind paelus välimus ja intelligentsus esmalt ning sellest piisaski.
-
Külaline
Full-sexual. vanasti öeldi selle kohta - polgu madrats.Nõiamoor kirjutas: ↑03 Okt 2025 00:35 Ma siis olen pigem "full-sexual", sest sageli ei tahaks (poleks tahtnud) midagi teada mingitest tunnetest ja seotusest, lihtsalt seks ja läheme laiali oli ka väga tore. Mitte, et valik oleks olnud juhuslik ja suvaline - ikka valisin, aga mind paelus välimus ja intelligentsus esmalt ning sellest piisaski.
Ma arvan , et su sõbrataril oli nn. kognitiivne eelarvamus mis tulenes isiklikest kogemustest. Kõik sõltub sellest kus tutvud ja kellega tutvud. A la "kõik naised on maod" või "kõik mehed on sead"
Vanasti seksiti pimedas ja teki all samuti, ma ei defineeriks seksuaalsust läbi selliste narratiivide....Külaline kirjutas: ↑09 Okt 2025 10:51Full-sexual. vanasti öeldi selle kohta - polgu madrats.Nõiamoor kirjutas: ↑03 Okt 2025 00:35 Ma siis olen pigem "full-sexual", sest sageli ei tahaks (poleks tahtnud) midagi teada mingitest tunnetest ja seotusest, lihtsalt seks ja läheme laiali oli ka väga tore. Mitte, et valik oleks olnud juhuslik ja suvaline - ikka valisin, aga mind paelus välimus ja intelligentsus esmalt ning sellest piisaski.
-
Kammitud Siil
- Kontakt:
Lihtsalt huvipärast, kuidas või millisest allikast selline termin sinuni jõudis üldse?Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 10:24 Sain just teada, et on olemas selline mõiste. Sattusin hämmingusse, kas see mitte pole (vähemalt naiste puhul) täiesti harilik suhe seksisse?
-
Külaline
Absoluutselt ei mäleta. See oli ju 2 kuud tagasi.Kammitud Siil kirjutas: ↑25 Okt 2025 21:47Lihtsalt huvipärast, kuidas või millisest allikast selline termin sinuni jõudis üldse?Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 10:24 Sain just teada, et on olemas selline mõiste. Sattusin hämmingusse, kas see mitte pole (vähemalt naiste puhul) täiesti harilik suhe seksisse?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist