Lisaraha, just riided

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 04:11
Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 23:25Lapsed ei kanna oma riideid ise ära, eriti just imikud. Neid tasub edasi müüa küll,
Neid ju kõik tahavad müüa, aga ei osteta.
Ostetakse ikka, kui hind on sobiv. Kui näiteks laste kasutatud, õhukesed retuusid maksavad rohkem, kui uued poes, siis on mõistlik osta poest. Paljud tahavad osta kasutatud asju soodsalt. Olen märganud, et ka need, kes müüvad oma lehel kasutatud asju üsna krõbeda hinnaga, näiteks kasutatud kombede eest soovivad 40-60 eurot, laigivad 15-25 euroseid, mis samuti heas seisukorras. Enda esemete eest soovitakse rohkem raha saada, aga osta võimalikult odavalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 10:22
Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 23:25Lapsed ei kanna oma riideid ise ära, eriti just imikud. Neid tasub edasi müüa küll,
Neid ju kõik tahavad müüa, aga ei osteta.
Ostetakse ikka, kui hind on sobiv. Kui näiteks laste kasutatud, õhukesed retuusid maksavad rohkem, kui uued poes, siis on mõistlik osta poest. Paljud tahavad osta kasutatud asju soodsalt. Olen märganud, et ka need, kes müüvad oma lehel kasutatud asju üsna krõbeda hinnaga, näiteks kasutatud kombede eest soovivad 40-60 eurot, laigivad 15-25 euroseid, mis samuti heas seisukorras. Enda esemete eest soovitakse rohkem raha saada, aga osta võimalikult odavalt.
Nii on. Aga minu kogemus on see, et kui hinnad jälle liiga madalad on siis ka ei osteta. Ma ei tea, mul täitsa korralikud asjad müügis juba tükimat aega. Kaasaegsed, puhtad ja terved. Tõmban isegi kõik topieemaldaja üle kui vaja ja piltide jaoks lausa triigin ära. Ja ikka ei osteta 🤷‍♀️
Väga harva kui mõni üksik kaubaks läheb. Kui, siis tuntub kaubamärk(eriti newbie jms).
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 12:19
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 10:22
Aga minu kogemus on see, et kui hinnad jälle liiga madalad on siis ka ei osteta.
Kui hinnad on madalad ja müüjal on palju asju müügis, siis ise olen ostnud korraga rohkem esemeid. Teinekord on valikus ainult üks asi, mida vaja läheb ja meeldib, aga ei hakka ostma näiteks 10-eurost pusa, kui lisandub mitu eurot postikulu ja komisjonitasu. Sama hinnaga saab pusa ka poest. Samas uued või uueväärsed korralikud jalanõud, mis kiiresti ära ei lagune, tasuvad 15-eroga ära, sest nii soodsalt mujalt ei saa. Mu kogemus põhjal määrab hind päris palju ja kui on rohkem, samas mõõdus riideid või jalatseid, tasub korraga osta vähemalt 4-5 asja.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Aug 2025 23:25
Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 21:47 Ma ei saa sellega "lisaraha" teenida, sest
a) ma ostn riideid niipalu kui vaja on ja kasutan need ise ära;
b) ma ei osta kallied riideid, et neid siis "uueväärsena" maha müüa võimalikult kallillt (ehk siis ise mitte õieti kandagi), ma ostan oma tarbeks ja aksutamiseks.
Milleks siis üldse osta mõttetuid asju kokku ja pärast jamada järelturuga- palju rohkem raha jääks üle, kui niisama kasutuid asju ei ostagi!
Lapsed ei kanna oma riideid ise ära, eriti just imikud. Neid tasub edasi müüa küll, kui on korralikud.
Samuti väikeste tüdrukute kleidikesed - kiiresti kasvavad välja, uuena ostetud ei jõua kuluda. Ja ka poiste ülikonnad, viisakad püksid ja pintsakud.
Ei ole alati ju "mõttetud ostud".
Muidugi ei kanta ära ebapraktilisi riideid. Praktilised riided, eriti tavalised dressipüksid, kantakse kõik ära ja jääb puudugi. Neid ülikondi, pintsakuid,viigipükse ja pidulikke ebamugavaid kleite jäädki müüma, ei taheta ka tasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 17:14
Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 21:47
Muidugi ei kanta ära ebapraktilisi riideid. Praktilised riided, eriti tavalised dressipüksid, kantakse kõik ära ja jääb puudugi. Neid ülikondi, pintsakuid,viigipükse ja pidulikke ebamugavaid kleite jäädki müüma, ei taheta ka tasuta.
Erinevate pidulike riiete osas on ka hind oluline. Ise hindan samuti praktilisust ja pigem ostan paar paari korralikke tumedaid, stretšpükse, nahast jalatseid, mida saab vajadusel kanda ka pidulikumal üritusel, kui osta eraldi poest kallid peoriided ja kingad.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 13:03Kui hinnad on madalad ja müüjal on palju asju müügis, siis ise olen ostnud korraga rohkem esemeid.
Mittevajalikke ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2025 21:47 Ma ei saa sellega "lisaraha" teenida, sest
a) ma ostn riideid niipalu kui vaja on ja kasutan need ise ära;
b) ma ei osta kallied riideid, et neid siis "uueväärsena" maha müüa võimalikult kallillt (ehk siis ise mitte õieti kandagi), ma ostan oma tarbeks ja aksutamiseks.
Milleks siis üldse osta mõttetuid asju kokku ja pärast jamada järelturuga- palju rohkem raha jääks üle, kui niisama kasutuid asju ei ostagi!
Lapsed ei kanna oma riideid ise ära, eriti just imikud. Neid tasub edasi müüa küll, kui on korralikud.
Samuti väikeste tüdrukute kleidikesed - kiiresti kasvavad välja, uuena ostetud ei jõua kuluda. Ja ka poiste ülikonnad, viisakad püksid ja pintsakud.
Ei ole alati ju "mõttetud ostud".
Laste riideid, just selliseid kleidikesi jms ostsin kuni laste ca 116/134 suuruseni enamasti ostast, seega juba hoidsin sellega uute asjade ostu kulud kokku. Neid enam edasi müüa ei viitsinud, läksid annetuskasti. Suuremad lapsed ei kasva nii ruttu ja kasutavad oma riided üsna lõpuni.
-
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 17:14Neid ülikondi, pintsakuid,viigipükse ja pidulikke ebamugavaid kleite jäädki müüma, ei taheta ka tasuta.
Vastupidi. Minu kogemus on, et asju, mida kantakse paar korda aastas, ostetakse meelsasti kasutatuna ja odavamalt kui poest uuena.
Kleidikesed lähevad ka kaubaks. Just tavalised ja mõnusad, millest laps suvega välja kasvanud, aga pole jõudnud kuluda.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 20:16
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 13:03Kui hinnad on madalad ja müüjal on palju asju müügis, siis ise olen ostnud korraga rohkem esemeid.
Mittevajalikke ka?
Ei, ainult vajalikke. Kui müüjal on pakkuda vajaminevas suuruses ainult üks ese, aga müügil on teisi, veidi suurema numbriga asju, siis miks mitte osta pükse, särke varuks, sest lapsed kasvavad riietest kiiresti välja ja varsti läheb neid nagunii vaja. Mõte oli selles, et ostetav teise ringi kaup peaks koos postikuluga rahaliselt ära tasuma ja lõpphind tulema tunduvalt soodsam, kui uute ostmine poest. Mitme vajaliku asja ost tuleb alati soodsam, kui et ühe müüja käest osta näiteks püksid, teise käest pusa jne.
Külaline

Kuna mul on mitu väikese vahega last (eri soost), siis ma niimoodi hulgi ostsingi tavaliselt, sellistelt müüjatelt, kel oli suurem valik kas mitmes suuruses või poiste ja tüdrukute asju. Küllap see tänapäeval käib ka nii, mul lapsed juba suured. Aga kuskil 6-7a edasi ei ole enam järelturukaupa, kantakse ära üsna lõpuni asjad, sest ei kasva enam poole aastaga välja, eriti igapäeva-toariietest. Pidulikumaid asju, mida harva selga saab ja vahel üldse kandmata jäävad, on mõtet järelturult osta küll. Aga ma tõesti ei kujuta ette, mis suurt lisaraha oma laste riiete müügist võiks saada, minu jaoks see mõni euro ei tasu vaeva ära kindlasti.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mai 2025 12:25
Kui on uueväärne t-särk, olen nõus maksma kuni 150 eurot, kui poehind 300-500.
No tore on, ma olen rikas, ja elus ei ostaks T-särki 150.- eest, eriti mitte kasutatuna. ("Uueväärne" on üldse värdväljend, kasutatud asi on kasutataud asi, vähekasutatud asi ei ole sama, mis uus!).
Aga räägime nüüd teemaalgatuse mõttes selle "äri" kasumlikkusest müüja jaoks- ostad uue asja 300-500 eest, kanda õiesti ei saagi (sest siis poleks "uueväärne") ja ärid maha 150.- eest, lootuses, et mõni ullike ostab. Kus on LISAraha? :) Oled ju müüjana saanud 150-350.- mööda pükse!
Osad osta jms müüjad toovad oma asjad kas välismaalt või ostavad suurte alede ajal kokku ja siis müüvad edasi. Jah, natuke saab nii vaheltkasu teenida, aga kas see just suur lisaraha on võrreldes sebimisega... mingi lisatöö või tööampsud vast oleks tasuvamad, kui rahapuudus.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 12:02
Kus on LISAraha? :) Oled ju müüjana saanud 150-350.- mööda pükse!
Osad osta jms müüjad toovad oma asjad kas välismaalt või ostavad suurte alede ajal kokku ja siis müüvad edasi. Jah, natuke saab nii vaheltkasu teenida, aga kas see just suur lisaraha on võrreldes sebimisega... mingi lisatöö või tööampsud vast oleks tasuvamad, kui rahapuudus.
Sellega mõeldakse ilmselt väikest lisaraha teenimist uute, emotsiooniostude või kasutatud asjade eest, mis lihtsalt kapis kasutult seisavad, sest ei kanta või on väikeseks jäänud. Parem siis juba proovida müüa, kui tasuta anda taaskasutuskeskustesse.
Üks naljakas näide, paar päeva tagasi jäi silma, kuidas keegi müüs oma lehel 5 paari laste kasutatud aluspükse 10 euroga. Enamus inimesi viskaks sellised esemed minema, aga kui kunagi ostis need 5 euroga ja keegi peaks mingil kummalisel põhjusel need ära ostma, siis saab 5 eurot veel lisaraha. :D
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 12:55
Sellega mõeldakse ilmselt väikest lisaraha teenimist uute, emotsiooniostude või kasutatud asjade eest, mis lihtsalt kapis kasutult seisavad, sest ei kanta või on väikeseks jäänud.
Jälle- kas poleks mõttekas siis mitte jaburaid asju kokku osta, vaid osta selliseid asju, mis ei jää seima ja parajad on ja reaalselt kantakse. See pole ju mingi "lisaraha", vaid kahjumi vähendamine, mis juba lollilt kulutatud on.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 12:02Kui on uueväärne t-särk, olen nõus maksma kuni 150 eurot, kui poehind 300-500.
Ülipidulik t-särk või :D
Ok, ma saan aru, et teatud ametites peab esinduslik välja nägema, aga kas see just t-särki tähendab :lol:
Külaline

No tore on, ma olen rikas, ja elus ei ostaks T-särki 150.- eest, eriti mitte kasutatuna. ("Uueväärne" on üldse värdväljend, kasutatud asi on kasutataud asi, vähekasutatud asi ei ole sama, mis uus!).
Aga räägime nüüd teemaalgatuse mõttes selle "äri" kasumlikkusest müüja jaoks- ostad uue asja 300-500 eest, kanda õiesti ei saagi (sest siis poleks "uueväärne") ja ärid maha 150.- eest, lootuses, et mõni ullike ostab. Kus on LISAraha? :) Oled ju müüjana saanud 150-350.- mööda pükse!
Ju oled mingi vanamutt, kes kannab suvalisi asju. Sinusugune ei ole nõus maksma kingade eest 1000 või saabaste eest 1500, käekoti eest 5000-10 000. Vaevalt sa mingi rikas oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 19:22
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 12:02Kui on uueväärne t-särk, olen nõus maksma kuni 150 eurot, kui poehind 300-500.
Ülipidulik t-särk või :D
Ok, ma saan aru, et teatud ametites peab esinduslik välja nägema, aga kas see just t-särki tähendab :lol:
Ma ei tea, kus ametis sa töötad, ilmselt kuskil Maxima kassas? T-särk on T-shirt ning tähistab tavalist lihtsat igapäevast suvalist särki. Sina kleebi endale ripsmed külge, tõmba Guessi särk selga ja mine ole naeruväärne.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:35Ju oled mingi vanamutt, kes kannab suvalisi asju. Sinusugune ei ole nõus maksma kingade eest 1000 või saabaste eest 1500, käekoti eest 5000-10 000. Vaevalt sa mingi rikas oled.
Miks sa seda jama toodad? Maailma peale tige või? Mis juhtus?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:43
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:35Ju oled mingi vanamutt, kes kannab suvalisi asju. Sinusugune ei ole nõus maksma kingade eest 1000 või saabaste eest 1500, käekoti eest 5000-10 000. Vaevalt sa mingi rikas oled.
Miks sa seda jama toodad? Maailma peale tige või? Mis juhtus?
Kust otsast see jama on? Mina ega minu tuttavad rikkad ei ütle, et nad ei maksa 150 särgi eest. Kui meeldib, maksavad ka 1000. Miks sina sellist jama toodad?
Külaline

Kui ma ostan 500 särgi, siis ma annetan selle ära, mitte ei hakka müüma. Mis jura sa toodad?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 21:45Kust otsast see jama on? Mina ega minu tuttavad rikkad ei ütle, et nad ei maksa 150 särgi eest. Kui meeldib, maksavad ka 1000. Miks sina sellist jama tooda
Vau. Väga uhke elu sul ja su tuttavatel rikastel. Miks sa siin tavainimeste foorumis passid? Ela rahus oma elu ometi 😄
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist