Pole ma kedagi solvanud, Enamik sellest rivist on mingi laiskvorsti unelm. Ma viskaks sussid nurka, kui mul nii jube elu oleks.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 22:36Sinu solvangud pole loomulikult asjakohased, aga seda tahaks küll teada, kuidas just voogedastusest ulmefilmide bingimine enese eest hoolitsemine on? Kas telerist või kasvõi DVD pealt vaadatud ulmefilm ei sobi?Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 22:13Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 14:17
- Hoolitsen selle eest, et ööuni oleks alati pikk ja korralik. Kunagi ei ole poole ööni kusagil üritusel ega lenda nt mingite kell 6 hommikul väljuvate lendudega vmt, st ei räsi oma organismi, kui on vähegi võimalik seda vältida.
- Ei söö magusat ega tarvita alkoholi (välja arvatud a la uusaastatervitus vmt).
- Võimlen igapäevaselt, et lülisammas ennast hästi tunneks ja aeg-ajalt käin vesiaeroobikas.
- Teadlikult püüan vältida stressirohkeid situatsioone.
- Ei koorma nägu meigiga.
- Ei kanna kontsi ja liigun palju jalgsi.
- Puhkan alati suvel võimalikult pikalt.
- Ei vaata telekat ega kuula raadiot, st uudised ei tule uksest ja aknast, vaid avan neid netis ja loen ainult seda, mida ise valin.
- Armastan lugeda ajaloolisi biograafiaid ja briti ning põhjamaade krimkasid.
- Armastan voogedastusest bingida ulmesarju.
- Kord nädalas õpin uut võõrkeelt.
- Aeg-ajalt käin massaažis.
- Vähemalt kord kvartalis käin teatris ja kontserdil.
- Töötan aeg-ajalt kodukontoris, kui tunnen, et seda vajan.
Mida teete enda heaks
-
Külaline
-
Külaline
Ma vaatan telekat küll. On sadu kanaleid, kus ühtegi uudist mitte kunagi ei kajastata. Aga leian neist kanalitest väga palju huvitavaid saateid või filme, mida ise poleks kuskilt osanud otsida. Ega teadnudki nendest.Külaline kirjutas: ↑30 Aug 2025 22:36Ei vaata telekat ega kuula raadiot, st uudised ei tule uksest ja aknast, vaid avan neid netis ja loen ainult seda, mida ise valin.
-
Külaline
Molutamist peetakse heaks asjaks. Aga kas sellega saab liiale minna? Mul sel suvel polnud lapsi kodus enam.
Nad on suured. Ma molutasin terve suve. Puhkus oli ka seal sees. Nii et tööl ka ei käinud. Kuu aega sellest. Mõtlesin, et kas pensionärina ongi selline elu. Nagu hirmutav tundus.
Passisin telefonis.
Ma mõtlen et see pole vist parim viis molutamiseks. Kuidas õigesti molutada? Kas molutada saab ka valesti?
Nad on suured. Ma molutasin terve suve. Puhkus oli ka seal sees. Nii et tööl ka ei käinud. Kuu aega sellest. Mõtlesin, et kas pensionärina ongi selline elu. Nagu hirmutav tundus.
Passisin telefonis.
Ma mõtlen et see pole vist parim viis molutamiseks. Kuidas õigesti molutada? Kas molutada saab ka valesti?
Molutamine on endale meelepäraste tegevuste tegemine, mis ei nõua pingutust, ehk et mille sees on palju puhkust. Nt surfad internetis, vaatad telekat, loed raamatut, kuulad muusikat, pikutad niisama, jne.
-
Külaline
Molutamine saab olla kasulik, kui sellel on mingisugune eesmärk, näiteks loomeinimeste "molutamine", kus ammutatakse inspiratsiooni ümbritsevast, mõtiskletakse vm. Niisama eesmärgitut tegevuseta passimist (mis piirdub nt netis scrollimisega) heaks ei kiida. Teen seda vahetevahel ka ise aga väga piiratud aja jooksul. Pideva molutamise tulem on mandunud füüsiline vorm ja vaim, seda ei taha tegelikult ju keegi. Ühesõnaga üle piiri saab minna siis, kui molutamine moodustab suure osa ajast.
-
Külaline
Bingimine tühjendab suurepäraselt aju. Kui teen pingelist mõttetööd ja olen sellest vaimselt väsinud, siis viskan pärast voodile ja vaatan nt mitu osa "Losti" järjest. Kogu pinge on kui peast pühitud ja ei pea selle eest ka mingit kallist raha maksma.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 22:36 kuidas just voogedastusest ulmefilmide bingimine enese eest hoolitsemine on? Kas telerist või kasvõi DVD pealt vaadatud ulmefilm ei sobi?
Jah, teoorias võib bingida ka mujalt kui voogaedastusest, aga see on minu jaoks ebamugavam. Mul on küll seesama "Lost" olemas ka DVD-dena, aga siis pean läpakale külge ühendama portatiivse mängija, valima õige plaadi, kui see lõpeb, siis plaati vahetama jne. Voogedastuses ma lihtsalt panen käima ja ongi kõik. Telekat mul ei ole.
-
Külaline
BINGIMINE tühjendab sinu aju????? Mismoodi bingimine ja sinu aju omavahel seotud on?Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 11:50Bingimine tühjendab suurepäraselt aju. Kui teen pingelist mõttetööd ja olen sellest vaimselt väsinud, siis viskan pärast voodile ja vaatan nt mitu osa "Losti" järjest. Kogu pinge on kui peast pühitud ja ei pea selle eest ka mingit kallist raha maksma.Guest kirjutas: ↑30 Aug 2025 22:36 kuidas just voogedastusest ulmefilmide bingimine enese eest hoolitsemine on? Kas telerist või kasvõi DVD pealt vaadatud ulmefilm ei sobi?
-
Külaline
Kuhu sinu aju kadus?Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:21BINGIMINE tühjendab sinu aju????? Mismoodi bingimine ja sinu aju omavahel seotud on?![]()
-
Külaline
Minu aju on täiesti omal kohal. Sinu aju tühjendab filmi vaatamine, mitte bingimine. Bingimine on tehniline protseduur, mille abil sa leiad omale filmi, mille abil oma aju tühjendada. Räägi sõnadega, mille tähendust sa tead.
-
Külaline
Tegelikult tähendab bingimine hoopis midagi muud kui filmide voogedastust, räägi asjadest, millest midagi tead! Inglise keel see ilmselgelt ei ole. Bingimine on ülemäära korraga tarbima-sööke, filme, jooke ( binge eating, drinking etc)
-
Külaline
Ülesöömise tähenduses eesti keeles sõna "bingima" ei ole. Bingimine eesti keeles kasutatuna on siiski ühe kindla otsingumootori, Bingi kasutamine. Nagu googeldamine. Kui sa räägid mingit muud keelt segamini eesti keelega, siis tuleks seda täpsustada.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:02 Tegelikult tähendab bingimine hoopis midagi muud kui filmide voogedastust, räägi asjadest, millest midagi tead! Inglise keel see ilmselgelt ei ole. Bingimine on ülemäära korraga tarbima-sööke, filme, jooke ( binge eating, drinking etc)
-
Külaline
Hee, eesti keelt enam mitte oskav nooruk õpetab teistele eesti keelt, ma vaatan! Sõna "bingima" ei tähenda eesti keeles muhvigi. Sinu žargooni, õigemini sõnavarapuudega eesti keelt ei peagi normaalselt emakeelt oskavad ja kasutavad inimesed mõistma.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:02 Tegelikult tähendab bingimine hoopis midagi muud kui filmide voogedastust, räägi asjadest, millest midagi tead! Inglise keel see ilmselgelt ei ole. Bingimine on ülemäära korraga tarbima-sööke, filme, jooke ( binge eating, drinking etc)
-
Külaline
Bingimine on ületarbimine või kuritarvitamine? Või tarvitamine ülemääraselt?
-
Külaline
Bingimine (ingl binge) tähendab ka pikalt ühe ja sama tegevusega tegelemist. Terminit kasutatakse inglise keeles muu hulgas ühe sarja episoodide pikemal järjestikusel vaatamisel (binge-watch).Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:45Minu aju on täiesti omal kohal. Sinu aju tühjendab filmi vaatamine, mitte bingimine. Bingimine on tehniline protseduur, mille abil sa leiad omale filmi, mille abil oma aju tühjendada. Räägi sõnadega, mille tähendust sa tead.
-
Külaline
Mis keeles me praegu siin räägime? Inglise? Ei.Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:37Bingimine (ingl binge) tähendab ka pikalt ühe ja sama tegevusega tegelemist. Terminit kasutatakse inglise keeles muu hulgas ühe sarja episoodide pikemal järjestikusel vaatamisel (binge-watch).Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 12:45Minu aju on täiesti omal kohal. Sinu aju tühjendab filmi vaatamine, mitte bingimine. Bingimine on tehniline protseduur, mille abil sa leiad omale filmi, mille abil oma aju tühjendada. Räägi sõnadega, mille tähendust sa tead.
-
Külaline
Õppige eesti keeles kirjutama, saate ise ka aru mida kirjutate.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:16Ülesöömise tähenduses eesti keeles sõna "bingima" ei ole. Bingimine eesti keeles kasutatuna on siiski ühe kindla otsingumootori, Bingi kasutamine. Nagu googeldamine. Kui sa räägid mingit muud keelt segamini eesti keelega, siis tuleks seda täpsustada.
-
Külaline
No kasuta ometi eesti keelt, jääb aju allesKülaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 11:50Bingimine tühjendab suurepäraselt aju.
-
Külaline
Mis sa mulle seda ütled?Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:54Õppige eesti keeles kirjutama, saate ise ka aru mida kirjutate.Külaline kirjutas: ↑31 Aug 2025 13:16Ülesöömise tähenduses eesti keeles sõna "bingima" ei ole. Bingimine eesti keeles kasutatuna on siiski ühe kindla otsingumootori, Bingi kasutamine. Nagu googeldamine. Kui sa räägid mingit muud keelt segamini eesti keelega, siis tuleks seda täpsustada.
-
Külaline
Mis mittemidagitegemises halba on?Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:48 Molutamist peetakse heaks asjaks. Aga kas sellega saab liiale minna? Mul sel suvel polnud lapsi kodus enam.
Passisin telefonis.
-
Külaline
Mittemidagi tehes ei saa midagi tehtud, see on selle juures kõige halvem asi. Muidu polekski halb.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 22:18Mis mittemidagitegemises halba on?Guest kirjutas: ↑31 Aug 2025 08:48 Molutamist peetakse heaks asjaks. Aga kas sellega saab liiale minna? Mul sel suvel polnud lapsi kodus enam.
Passisin telefonis.
Kui hetkes olles, on isegi hea molutada. Siis tagantjärgi mõeldes on nagu ajast kahju. Kuidas molutada nii et oled rahul? Peale midagi tegemist on küll hea molutada. Aga selleks et rahus molutada peaks midagi tegema ka. Või molutamine ongi see et teed miskit küll, aga rõõmuga, mitte kohustusena.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 2 külalist