Keskiga

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:25
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:25 30-40 on noor inimene praegusel ajal, keskiga algab peale 40 eluaasta ringis ja kestab kuni umbes 60 eluaastani. Sealt edasi algab vanadus, senior citizens siis poliitkorrektselt.

Ei usu, et need on ise noored, kes 35-aastast siin vaata et vanaks nimetavad, ikka kibestunud vanakesed, 60 juba seljataga, ja siis sisendavad endale, et neist 20-30 aastat noorem inimene on ka vana, nagu nemadki. Pole vaja kuulata seda. 40-aastasel inimesel on praegusel ajal veel teed lahti - uus elukutse, uus riik, eraelu muutused, jne. Rohkem ei kirjelda, siinne troll hakkab oma laulu taas laulma.
Sündisin 2000datel, olen olen 60 sul.
No siis selge, endast vanemad on kõik vanad. Nagu Mallukas 12 aastat vanemat naist pensionäriks nimetaks. No mulle tundusid esimeses klassis 11. klassi õpilasedki juba vanurid, mis näitaja see siis on. Sellepärast pole 35 aastane keskealine, et mõnele nooremale tundub ta juba täitsa vana.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:33
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:28
Selle vastu ma huvi tundsin. Kas siis on vanurid või ei ole? Äkki mõni vastaja teab.
Sa küsid täpselt õige inimese käest. Ma vastsn, et ei ole vanurid.
Ei ole vanurid, aga kuidas neid nimetada. 60-70 on samuti keskealised?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:40
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:33
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:28
Selle vastu ma huvi tundsin. Kas siis on vanurid või ei ole? Äkki mõni vastaja teab.
Sa küsid täpselt õige inimese käest. Ma vastsn, et ei ole vanurid.
Tänan küsimast. Ma tean vastust. Nemad on kõbusad 6-7 kümpised.
Külaline

Nemad on eakad. Aga 60 aastane ka selleks liiga noor tegelikult. Saagimi, Madonna või Demi Moore'i kohta ma ei ütleks, et eakas, veel vähem vanur.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:37
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 20:25 30-40 on noor inimene praegusel ajal, keskiga algab peale 40 eluaasta ringis ja kestab kuni umbes 60 eluaastani. Sealt edasi algab vanadus, senior citizens siis poliitkorrektselt.

Ei usu, et need on ise noored, kes 35-aastast siin vaata et vanaks nimetavad, ikka kibestunud vanakesed, 60 juba seljataga, ja siis sisendavad endale, et neist 20-30 aastat noorem inimene on ka vana, nagu nemadki. Pole vaja kuulata seda. 40-aastasel inimesel on praegusel ajal veel teed lahti - uus elukutse, uus riik, eraelu muutused, jne. Rohkem ei kirjelda, siinne troll hakkab oma laulu taas laulma.
No siis selge, endast vanemad on kõik vanad. Nagu Mallukas 12 aastat vanemat naist pensionäriks nimetaks. No mulle tundusid esimeses klassis 11. klassi õpilasedki juba vanurid, mis näitaja see siis on. Sellepärast pole 35 aastane keskealine, et mõnele nooremale tundub ta juba täitsa vana.
Oma viga kui keskealine võrdub sulle vanaga. Täielikult neutraalne termin. Mõni peab end 50 aastaselt neiukeseks.
35 on keskealind bioloogiliselt võttes, 35 + 35 on 70. 35 on nii keskiga kui olla saab. See, kui ei taheta reaalsusega leppida ja vananemisega on lihtsalt koomiline… venitatakse püksikummi…. Aga jane fonda on …. Aastat vana? Kas tema on ometi vanur?! Mõttetud kompleksid.
Külaline

Kas keegi tunneb tõesti mingit vahet, kuidas teda "ametlikult" nimetada tohib? Jummala naljakas siis. Võin 20-aastase silmis vanur olla vabalt ka 50sena, mis vahet seal on? See ei määra ju midagi, kuidas keegi sind nimetab. Tõesti põete selle pärast või?
Külaline

Ei ole asi kompleksides, vaid selles, et keegi siin nimetab noori, alla neljakümneseid inimesi keskealisteks ja annab mõista, et tegelikult on nad on vanad. Inimesed võivad sellist jama tõsiselt võtta ja arvata, et nüüd ongi kõik. Tegelikult saab selles vanuses elus veel kõiki valikuid teha, mitte millekski ei ole hilja. Kompleksid on see, kui on vaja teisi paika panna iga hinna eest a la sa oled vana. Milleks sul seda vaja on, küsi endalt.

Need kolmekümneselt mammistujad on omaette teema, aga ilmselt jäi see nähtus rohkem nõukaaega.

Mind ennast see ei puuduta, olen 46 ehk täie õigusega keskealine.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 00:42 Ei ole asi kompleksides, vaid selles, et keegi siin nimetab noori, alla neljakümneseid inimesi keskealisteks ja annab mõista, et tegelikult on nad on vanad. Inimesed võivad sellist jama tõsiselt võtta ja arvata, et nüüd ongi kõik. Tegelikult saab selles vanuses elus veel kõiki valikuid teha, mitte millekski ei ole hilja. Kompleksid on see, kui on vaja teisi paika panna iga hinna eest a la sa oled vana. Milleks sul seda vaja on, küsi endalt.

Need kolmekümneselt mammistujad on omaette teema, aga ilmselt jäi see nähtus rohkem nõukaaega.

Minu jaoks on keskiga täielikult neutraalne termin nagu nooruk, täiskasvanu, vanur, pensionär. Kui 50% elu statistiliselt elatud on siis on tegu bioloogiliselt keskeaga.
Sina tõlgendas keskiga = vana. Tegele sellega. “Mitte millekski pe hilja” f*kk ja kus sul seda öeldud oli?!
Lugemisoskust eksisteerib sul????
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 00:29 Kas keegi tunneb tõesti mingit vahet, kuidas teda "ametlikult" nimetada tohib? Jummala naljakas siis. Võin 20-aastase silmis vanur olla vabalt ka 50sena, mis vahet seal on? See ei määra ju midagi, kuidas keegi sind nimetab. Tõesti põete selle pärast või?
20-aastased ei jaga 50-aastaste vanusest muhvigi. Hiljuti tekkis 18-20-aastaste seltskonnas küsimus, kui vana nende õpetaja on. Nad jõudsid konsensusele, et 36 (reaalsuses 52).
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 10:30
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 00:42 Ei ole asi kompleksides, vaid selles, et keegi siin nimetab noori, alla neljakümneseid inimesi keskealisteks ja annab mõista, et tegelikult on nad on vanad. Inimesed võivad sellist jama tõsiselt võtta ja arvata, et nüüd ongi kõik. Tegelikult saab selles vanuses elus veel kõiki valikuid teha, mitte millekski ei ole hilja. Kompleksid on see, kui on vaja teisi paika panna iga hinna eest a la sa oled vana. Milleks sul seda vaja on, küsi endalt.

Minu jaoks on keskiga täielikult neutraalne termin nagu nooruk, täiskasvanu, vanur, pensionär. Kui 50% elu statistiliselt elatud on siis on tegu bioloogiliselt keskeaga.
Sina tõlgendas keskiga = vana. Tegele sellega. “Mitte millekski pe hilja” f*kk ja kus sul seda öeldud oli?!
Eksisteerib. Sa ei nimeta ju meest naiseks ega musta valgeks, ega ju? Kuigi mees, naine, must ja valge on kindlasti neutraalsemad terminid kui keskealine. Kui annab vaielda, siis ei ole ikka asi nii neutraalne. Nimelt on kogu maailmas on erinevad teooriad selle kohta, kus on siis keskea algus, aga alla 40. eluaastat ei paiguta seda praegusel ajal keegi - siit loen esimest korda sellist imelikku seisukohta.

Ja kuidas siis ei piira? Oli ju mingi kobin selle kohta, et kuidas julgeb keskealine naine kanda suuri ehteid, vms. Paljudel ongi selline stiil, teismeeast kuni vanurini, miks nad peaksid seda muutma?

Kordan, et mind see ei puuduta, olen julgelt keskeas ja suuri ehteid vms., ei kanna ega hakkagi kandma. Aga mulle ei meeldi, kui lollusi toodetakse. Keegi siin mainis, et 32 ei ole enam noor. Naera herneks - 32 on lapsuke.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 11:20
Keegi siin mainis, et 32 ei ole enam noor. Naera herneks - 32 on lapsuke.
Kui 32 tundub lapsuke, siis oled tõesti juba vanur.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:19
Keegi siin mainis, et 32 ei ole enam noor. Naera herneks - 32 on lapsuke.
Kui 32 tundub lapsuke, siis oled tõesti juba vanur.
Olen 46 - ehk siis ausalt keskealine, mitte enam noor ega mitte veel vana. 32 on noor.
Külaline

Eksisteerib. Sa ei nimeta ju meest naiseks ega musta valgeks, ega ju? Kuigi mees, naine, must ja valge on kindlasti neutraalsemad terminid kui keskealine. Kui annab vaielda, siis ei ole ikka asi nii neutraalne. Nimelt on kogu maailmas on erinevad teooriad selle kohta, kus on siis keskea algus, aga alla 40. eluaastat ei paiguta seda praegusel ajal keegi - siit loen esimest korda sellist imelikku seisukohta.

Ja kuidas siis ei piira? Oli ju mingi kobin selle kohta, et kuidas julgeb keskealine naine kanda suuri ehteid, vms. Paljudel ongi selline stiil, teismeeast kuni vanurini, miks nad peaksid seda muutma?

Kordan, et mind see ei puuduta, olen julgelt keskeas ja suuri ehteid vms., ei kanna ega hakkagi kandma. Aga mulle ei meeldi, kui lollusi toodetakse. Keegi siin mainis, et 32 ei ole enam noor. Naera herneks - 32 on lapsuke.
Savi, kui väga soovida, olge siis 50 aastased neiukesed ja 70 aastased KESKealised :lol: :lol:
Tõde see ei muuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:36

Savi, kui väga soovida, olge siis 50 aastased neiukesed ja 70 aastased KESKealised :lol: :lol:
Tõde see ei muuda.
Millist? Alla 40 on noor, 40-60 on keskiga, 60 pluss on seenior. 50 on keskea keskel, 70 aastane on seenior. 32 on noor.
Külaline

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1203 ... rrigeerida
Kohendamise kohta... jätan vahele, aga MILLINE keha. Selline näide keskealisest naisest, peaaegu vanurist siinse skaala järgi. Kas ütleksite tema kohta "mutt"?
PS Lähen nüüd trenni, tahan ka 53-selt selline välja näha.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 14:07 https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1203 ... rrigeerida
Kohendamise kohta... jätan vahele, aga MILLINE keha. Selline näide keskealisest naisest, peaaegu vanurist siinse skaala järgi. Kas ütleksite tema kohta "mutt"?
PS Lähen nüüd trenni, tahan ka 53-selt selline välja näha.
Hehee! Tegemist on silmapaistvalt heas vormis ja noorusliku keskealise naisega.

Seda vanuri kiusujuttu ajavad teatud prouad, kel ilmselt endal ei vanusenumber ega vorm enam millegagi hiilata ei lase.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:48
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 12:36

Tõde see ei muuda.
Millist? Alla 40 on noor, 40-60 on keskiga, 60 pluss on seenior. 50 on keskea keskel, 70 aastane on seenior. 32 on noor.
60 jh kõva keskiga, tavakas meil ju kõik virutavad 120 aastat lõdvalt. Nimi on eksitav, keskmine iga see mitte mingi valemiga olla ei saa.
Külaline

60 jh kõva keskiga, tavakas meil ju kõik virutavad 120 aastat lõdvalt. Nimi on eksitav, keskmine iga see mitte mingi valemiga olla ei saa.
Kes ütles, et peab olema, see on nooruse ja vanaduse keskel, sellepärast on keskiga. Pole keegi öelnud, et see peaks olema mediaan. Su enda peas on midagi nihkes.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 22:06
Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 00:56
Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 00:37

Keskea piiri tahetakse nihutada, aga reaalselt vaadates on see ikka oluliselt mittemuutuv. Bioloogiliselt on inimene 44-45 ja üles juba vana. Hingelt võib noor olla kuid keha vananeb, tippsportlased lõpetavad karjääri 30-40 vahel. Nõukaajal sai pensionile 50 aastaselt….
Inimesed lihtsalt ei suuda endale tunnistada, et nad vananevad ja mingid noorukesed enam pole. Siis püütaksegi seda piiri muuta, kuid reaalsuses on see enesepettus. No mis vahet on kui vana sa oled kui sa end hästi tunned? Ilmselt need nn 40 aastased "noored" kes saja aastaseks elavad, on millegi pärast sisimas õnnetud ja midagi on tegemata jäänud.
Kurb, aga ennast petta pole ju ka mõtet.

/Juustup
Sa ei saa enda järgi võtta. Nii mõnegi 50-aastase keha on tänapäeval meditsiiniliste testide järgi ca 40-aastase oma. See on põhjus piiri muutmiseks, ega inimesed siis ise seda muuda, statistika alusel on see.
Sinul on epilepsia, diabeet, alkoholism, nikotiinisõltuvus, ülekaal, mingi nägemisega seotud haigus oli sul ka + ülejäänud tõved, mis mul hetkel meeldegi ei tule. Patoloogiline valetamine võib olla teistegi psüühiliste häirete sümptomiks, näiteks sotsiopaatia, psühhopaatia või nartsissism. St vanuriiga ongi sul varasem.
Sul puudub funktsionaalne lugemisoskus. Mul ei ole diabeeti, nikotiinisõltuvust ja kõige vähem olen ma ülekaalus.
Arutle hiromandis tohter on sündinud :D palju õnne!

/Juustup
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 00:17
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 21:37

Oma viga kui keskealine võrdub sulle vanaga. Täielikult neutraalne termin. Mõni peab end 50 aastaselt neiukeseks.
35 on keskealind bioloogiliselt võttes, 35 + 35 on 70. 35 on nii keskiga kui olla saab. See, kui ei taheta reaalsusega leppida ja vananemisega on lihtsalt koomiline… venitatakse püksikummi…. Aga jane fonda on …. Aastat vana? Kas tema on ometi vanur?! Mõttetud kompleksid.
35-aastasel naisel on jäänud keksmiselt elada veel ~48 aastat. Mehel tõsi küll palju vähem (ainult nii 40 aastat). Mitte mingit mõtet ei ole vaadata keksmist eluiga, vaid tuleb vaadata vastavas vanuses inimese veel oodatavat eluiga. Ja selle järgi on naine oma eluea keskel umbes 43-44-aastaselt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 12 külalist