Raskem teema, aidake mõista.

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mis vahe on seal, kas mees on kodus vaid diivanikaunistus ja tegeliku pere moodustavad vaid naine ja tema laps, ning kui naine on mehe maha jätnud ja elab omaette kodus koos oma lapsega? Vahe on selles, et esimese variandi puhul naine ju ikka salamisi loodab, et see diivanikaunistus hakkab ka pereliikmeks lõpuks, seevastu teise variandi korral ta teab, et ongi üksi, on ainult tema ja laps, ega arvestagi millegi muuga. See mõjub psühholoogiliselt tegelikult vägagi.

Mul näide varnast võtta pisut teiselt elualalt, aga point sama. Läheme suvel paariks päevaks telkima. Kaasas on ka sõbranna. Ja ootamatult selgub, et sõbranna ei tee midagi - ei aita ta telki üles panna, ei aita lõkkel süüa teha ega nõusid pesta. Ainult vingub, kui miski ei meeldi. Selline inimene rikub kogu seltskonna meeleolu. Sest tema panusega oldi matkale minnes siiski arvestatud. Nüüd aga selgub, et polegi tast kasu, on niisama ripatsiks kaasas. Samas, kui seda sõbrannat üldse pole, oleme vaid oma perega, siis paneme ju ikka samamoodi telki täitsa ise püsti, ise teeme süüa ja peseme nõusid, eks. Aga tuju on hea, matkamine nauditav. Sest me ei ole pidanud kelleski pettuma, meil pole olnud kellelegi mingeid ootusi, sest seda kedagit polegi.

Teemaalgatajale vastates: väga paljud inimesed on täpselt nii mugavad, kui mugavad neil lastakse olla. Üsna paljud mehed on jahmunud, kui naine nad laiskuse pärast maha jätab, väidavad, et "aga ma arvasin, et sulle endale meeldib last ära tuua ja süüa teha, ma ei hakanud sind segama!"
Soovitaks mehele selgelt mõista anda, et selline olukord käib tõsiselt pinda. Ole konkreetne, ära heieta pikalt-laialt, kui väsinud sa oled ja missugune "mölakas" mees on, vaid selle asemel lepi selgelt kokku, mis nädalapäevadel mees lapse lasteaiast ära toob. Samuti, mis nädalapäevadel on mehe kord toitu valmistada. Ole lühike ja konkreetne, tee kasvõi köögikalendrisse punased ringid ümber päevadele, mil mees peab lasteaeda minema.

Oma sõbranna leppis abikaasaga kokku nädalapäevad, mil tolle ülesandeks on laps lasteaiast ära tuua. Mees unustas. Õpetaja võttis takso ja tõi nende lapse lasteaiast koju, ning esitas taksoarve. Kui mees oli sedasi neid taksoarveid juba omajagu maksnud, hakkas pärale jõudma, et temal on ka kohustused, ja õppis last ära tooma. Et siis - proovi vähemalt!

Ja kui sellest ikkagi kasu pole ja mees endiselt logeleb, siis maksab kaaluda lahutust.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 09:58Oma sõbranna leppis abikaasaga kokku nädalapäevad, mil tolle ülesandeks on laps lasteaiast ära tuua. Mees unustas. Õpetaja võttis takso ja tõi nende lapse lasteaiast koju, ning esitas taksoarve. Kui mees oli sedasi neid taksoarveid juba omajagu maksnud, hakkas pärale jõudma, et temal on ka kohustused, ja õppis last ära tooma. Et siis - proovi vähemalt!
Seaduse järgi peab õpetaja säärases olukorras esmalt helistama vanemale ja seejärel politseisse, omapäi last kuskile (taksoga või taksota) viia ei ole lubatud. Edasi tegeleb asjaga lastekaitse. Su sõbranna perel väga vedas, et õpetaja oli nõus oma vabast ajast sedasi mööda ilma ringi jantima ja asja ametlikult ei ajanud.
Miximix
Kontakt:

Postitus Postitas Miximix »

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 00:54 Ei soovita iga probleemi korral kohe lahku minna. Mõnikord mehi lihtsalt ei häirigi segadus niivõrd kui naisi. Sul endal tuleb suu lahti teha, mitte vaikides mornitseda ja mehe silmis lihtsalt äkitsi minema kolida. Võimalik, et mees on tegelikult väga tubli ja tema rahaline panus väga suur ning on isegi haritum. TA-l on liiga palju kirjavigu. Kas üldse keskkooli on läbi saanud... Kui mees putitab traktoreid, siis vist isegi elatakse maal.
Tõesti. On keskkool lõpetatud. Isegi edasi õpitud. Ja kindlasti õpin veel.Vahepeal tõesti kui on soovi enda seest miskit välja saada siis tuleb vigu ette. Ei arvanud, et siin koos ainult keeleeksperdid kes soovivad, et õigekiri igatpidi korrektne oleks. Ei pea hakkama Teie ees siin enda haridust konkreetselt täpsustama. On mehele mainitud ja koos isegi räägitud sellest teemast. Pole vaikki kannatanud.Ei aita. Ei mõtlegi kohe minema joosta. Rahaline panus ei peaks tänapäeval panema paika asju mis mees peaks kodus kaasa tegema. Teenime üpris võrdselt. Elamegi maal, ma ei saa aru mis see siia puutub kus keegi elab .
Miximix
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 00:43 Ütle mehele, et enam ei jaksa ja vajad nõudepesumasinat. Prügi viimine on aga juba traditsiooniliselt meeste töö. Selle peaksid esimeses järjekorras temale üle andma.
Mul pole midagi selle vastu, et ise kodus prügi välja viia. Olen isegi kodus teinud nö meestetöid. Aga mõlemad peaks panustama .
Külaline

Miximix kirjutas: 29 Aug 2025 22:56 Ma isegi taban ennast vahel unistamast kui hea elu mul oma lapsega kahekesi oleks. Ehk leiaks vb kellegi kes minust ja ka kindlasti mu lapsest südamest hooliks ja mind vahepeal poputakski, kinno viiks, sööma viiks või teeks midagigi romantilist, sest pole midagi sellist saanud tunda juba aastaid. Aga kahjuks ja olen liiga nõrk ...
Ema peaks lapsega olemist nautima, mitte romatikast unistama. Laps on nüüd elu keskpunkt, mitte ema soovid.
Miximix
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 12:55
Miximix kirjutas: 29 Aug 2025 22:56 Ma isegi taban ennast vahel unistamast kui hea elu mul oma lapsega kahekesi oleks. Ehk leiaks vb kellegi kes minust ja ka kindlasti mu lapsest südamest hooliks ja mind vahepeal poputakski, kinno viiks, sööma viiks või teeks midagigi romantilist, sest pole midagi sellist saanud tunda juba aastaid. Aga kahjuks ja olen liiga nõrk ...
Ema peaks lapsega olemist nautima, mitte romatikast unistama. Laps on nüüd elu keskpunkt, mitte ema soovid.
See, et naine saab lapse ei tähenda, et ta peaks ennast maha kandma ja enda soovid/unistused maha matma . Issand mis inimesed siin koos on . Lapsel olemas ema täielik pühendumus ja armastus.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 12:55
Põrandal ulguv idioot jälle kohal. Saa juba aru, sa oled peast haige. Teised inimesed elavad laste saades ka oma elu, mitte pole neurootikutest manipuleerivad orjad.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 01 Sept 2025 00:14 Siis tuleks võtta koduabiline. Riik peaks lubama riiki lühiajalist odavat võõrtööjõudu, kes lihtsamaid töid väiksema raha eest oleksid nõus tegema. Siis oleks ju paljudel lahkuminekud ära jäänud ja oleks ka iibetõusule kasulik. Inimesed oleksid ka õnnelikumad.
Tegelikult on see õige jutt, kuigi inimesed ei taha seda tunnistada ja su mõttele on juba miinuseid laotud.
Vaadake rikkaid araabiamaid, kus peredes on 3-5 last. Mõlemad vanemad saavad tööl käia. Majapidamise ja laste eest hoolitseb Filipiinide või India päritolu majapidajanna. Oma koduriigis pole neil kas üldse tööd või siis teenivad heal juhul 100-200 dollarit kuus. Peaks olema miinimumpalganõude vabastus lühiajalise viisaga odava võõrtööjõu kasutamiseks. Eesti pere saaks elamiskulud katta ja maksta u 500 eurot + kord aastas lennukipiletid kodu külastamiseks.
Külaline

Miximix kirjutas: 01 Sept 2025 11:31
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 00:54 Ei soovita iga probleemi korral kohe lahku minna. Mõnikord mehi lihtsalt ei häirigi segadus niivõrd kui naisi. Sul endal tuleb suu lahti teha, mitte vaikides mornitseda ja mehe silmis lihtsalt äkitsi minema kolida. Võimalik, et mees on tegelikult väga tubli ja tema rahaline panus väga suur ning on isegi haritum. TA-l on liiga palju kirjavigu. Kas üldse keskkooli on läbi saanud... Kui mees putitab traktoreid, siis vist isegi elatakse maal.
Tõesti. On keskkool lõpetatud. Isegi edasi õpitud. Ja kindlasti õpin veel.Vahepeal tõesti kui on soovi enda seest miskit välja saada siis tuleb vigu ette. Ei arvanud, et siin koos ainult keeleeksperdid kes soovivad, et õigekiri igatpidi korrektne oleks. Ei pea hakkama Teie ees siin enda haridust konkreetselt täpsustama. On mehele mainitud ja koos isegi räägitud sellest teemast. Pole vaikki kannatanud.Ei aita. Ei mõtlegi kohe minema joosta. Rahaline panus ei peaks tänapäeval panema paika asju mis mees peaks kodus kaasa tegema. Teenime üpris võrdselt. Elamegi maal, ma ei saa aru mis see siia puutub kus keegi elab .
Normaalsel inimesel tuleb õigekiri ilma pikemalt mõtlemata, sinul mitte.
Külaline

Miximix kirjutas: 01 Sept 2025 11:31Elamegi maal, ma ei saa aru mis see siia puutub kus keegi elab .
Külaline kirjutas: 31 Aug 2025 17:09 Kui elatakse majas, siis mehed võivad mõelda et temal oma tööd ja naisel omad.
Minule jätab TA üsna ebameeldiva mulje. Ainult üks laps ja ikka NII raske! Vaevalt tänapäeval pesu käsitsi pestakse. Mulle pigem jääb mulje, et mees panustab rohkem ja naine nagu mehe panust üldse ei taha tähele panna, et ah, putitab seal traktoreid, parandab, remondib, tassib puid. Samuti on mehe palk see, millest põhiliselt on kõik need 12 a elatud.
Külaline

Maal elades on tavaliselt päris palju igasuguseid töid. Söögitegemine ja pesupesemine on neist ühed lihtsamad. Kes neid majaga ja krundiga seotuid töid teil teeb- niitmised, riisumised, lumi, puud, veevärk, rennid, katus jne jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 14:55Maal elades on tavaliselt päris palju igasuguseid töid. Söögitegemine ja pesupesemine on neist ühed lihtsamad. Kes neid majaga ja krundiga seotuid töid teil teeb- niitmised, riisumised, lumi, puud, veevärk, rennid, katus jne jne.
Kas sa elad ise majas? Enamik sinu nimetatutest pole igapäevatööd ning käsitsi ei tehta küll enam suurt midagi. Alates juba sellest, et muru hoiab madalana ja lehti hekseldab robotniiduk. Puuküte pole ka majas enam ainus või peamine kütteliik ning isegi kui on, siis on ka sellega võimalik palju efektiivsemalt toimetada sõltuvalt sellest, mis kujul omale puud ostad ning kui suure koguse korraga tuppa tood. Huvitav oleks muidugi teada, kui tihti teised siis katusel käivad, sest meil peale korstnapühkija sinna küll keegi roninud pole (ega ka renne puhastanud). Peale paari viljapuu pole ka mingit iga-aastast okstelõikust. Lund lükkasin vist 2x talve jooksul autoparklast + rotirada uksest vajalike kohtadeni - seda ka mitte iganädalaselt. Meil nii pikki vahemaid pole, et lumetõrjeks puhurit, ATV-d vm oleks vaja.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 15:34
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 14:55Maal elades on tavaliselt päris palju igasuguseid töid. Söögitegemine ja pesupesemine on neist ühed lihtsamad. Kes neid majaga ja krundiga seotuid töid teil teeb- niitmised, riisumised, lumi, puud, veevärk, rennid, katus jne jne.
Kas sa elad ise majas? Enamik sinu nimetatutest pole igapäevatööd ning käsitsi ei tehta küll enam suurt midagi. Alates juba sellest, et muru hoiab madalana ja lehti hekseldab robotniiduk. Puuküte pole ka majas enam ainus või peamine kütteliik ning isegi kui on, siis on ka sellega võimalik palju efektiivsemalt toimetada sõltuvalt sellest, mis kujul omale puud ostad ning kui suure koguse korraga tuppa tood. Huvitav oleks muidugi teada, kui tihti teised siis katusel käivad, sest meil peale korstnapühkija sinna küll keegi roninud pole (ega ka renne puhastanud). Peale paari viljapuu pole ka mingit iga-aastast okstelõikust. Lund lükkasin vist 2x talve jooksul autoparklast + rotirada uksest vajalike kohtadeni - seda ka mitte iganädalaselt. Meil nii pikki vahemaid pole, et lumetõrjeks puhurit, ATV-d vm oleks vaja.
No siis võiks öelda, et ega tänapäeval neid naistetöid ka eriti pole -pesu peseb masin, nõusid peseb masin, põrandaid peseb robottomuimeja, toitu saab ka koju tellida ja üldse enamik tänapäeval tehtavaid toite selliseid, et lõika pakk lahti ja viska pannile, potti või ahju, kõik on eelnevalt valmis tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 15:44No siis võiks öelda, et ega tänapäeval neid naistetöid ka eriti pole -pesu peseb masin, nõusid peseb masin, põrandaid peseb robottomuimeja, toitu saab ka koju tellida ja üldse enamik tänapäeval tehtavaid toite selliseid, et lõika pakk lahti ja viska pannile, potti või ahju, kõik on eelnevalt valmis tehtud.
Miks sa pead üldse jagama töid naiste ja meeste omadeks? Sellist jaotust ei eksisteeri. Point oli siiski selles, et sa võrdled igapäevast tööd aastas mõne korra tehtavate toimingutega. Muidugi kui keegi soovib kilplase moodi elada ning iga päev mööda puid ja katuseid ronida ning kääridega muru lõigata, on see tema soov.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 15:49
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 15:44No siis võiks öelda, et ega tänapäeval neid naistetöid ka eriti pole -pesu peseb masin, nõusid peseb masin, põrandaid peseb robottomuimeja, toitu saab ka koju tellida ja üldse enamik tänapäeval tehtavaid toite selliseid, et lõika pakk lahti ja viska pannile, potti või ahju, kõik on eelnevalt valmis tehtud.
Miks sa pead üldse jagama töid naiste ja meeste omadeks? Sellist jaotust ei eksisteeri. Point oli siiski selles, et sa võrdled igapäevast tööd aastas mõne korra tehtavate toimingutega. Muidugi kui keegi soovib kilplase moodi elada ning iga päev mööda puid ja katuseid ronida ning kääridega muru lõigata, on see tema soov.
TA tähtsustab lihtsalt enda toimetusi üle, justkui keegi oleks käskinud tal iga päev toite vaaritada, kraakleb lapsega ja siis ootab, et mees peaks last karistama ja ei tohi kenasti kohelda seetõttu.
Miximix
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 14:37
Miximix kirjutas: 01 Sept 2025 11:31Elamegi maal, ma ei saa aru mis see siia puutub kus keegi elab .
Külaline kirjutas: 31 Aug 2025 17:09 Kui elatakse majas, siis mehed võivad mõelda et temal oma tööd ja naisel omad.
Minule jätab TA üsna ebameeldiva mulje. Ainult üks laps ja ikka NII raske! Vaevalt tänapäeval pesu käsitsi pestakse. Mulle pigem jääb mulje, et mees panustab rohkem ja naine nagu mehe panust üldse ei taha tähele panna, et ah, putitab seal traktoreid, parandab, remondib, tassib puid. Samuti on mehe palk see, millest põhiliselt on kõik need 12 a elatud.
Meil samaväärsed palgad. Tassin ise ka puid ja olen torusidki parandanud, oskan nii mõndagi. Millest tuli välja, et tema palga eest elatud ?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 15:34

Mul on nii maamaja metsa ja maaga, kui ka kesklinnakorter. Kui maja oleks kuskil põlluarendusel, siis ilmselt jah lehti rennidesse ei satu. Aga meil suuri puid palju ja kord aastas vaatame rennid ikka üle. Lumelükkamist majani pole vaja teha, kuna sahk lükkab, aga ikka tore, kui krundi ilusamatessse kohtadesse mingid rajad lähevad. Maal niidab sileda ala peal küll robot, aga trimmerdamist leiab alati, kas suurtel kalletel, veekogu kallastel jne. On olemas automaatne küte, aga vahel tahaks ikka elava tule ees istuda ja ahjupotis toitu valmistada jne. Lehti riisun kompostimise jaoks, peenrad, aed, kasvuhoone iga asi nõuab mingit tegevust, isegi kui kastmine on automaatne. Maal on võsa vaja lõigata, oksi põletada … Mis ma üldse seal maal passin, kui ma midagi teha ei viitsi. Need, kel söögitegemise ja pesumasina tööle panemise peale juba toss väljas, ei peaks vist tegelikult üldse majas elama.
Miximix
Kontakt:

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 14:55
Maal elades on tavaliselt päris palju igasuguseid töid. Söögitegemine ja pesupesemine on neist ühed lihtsamad. Kes neid majaga ja krundiga seotuid töid teil teeb- niitmised, riisumised, lumi, puud, veevärk, rennid, katus jne jne.
Ma ei ole pirtspepu kes ei tee midagi, isegi rasedana lükkasin lund ja puid vedasin. Puid ja erinevaid meestetöid teen siianigi ise . Riisumisest ja taimedest rääkimata .
Külaline

Kes see tubli inimene neid kodutöid, maatöid js majatöid enne sinu saabumist siis tegi, kui mees ainult pikutab päevad läbi. Mis sa sinna räämas ja rokasesse majapidamisse üldse nõus olid minema?
Külaline

Miximix kirjutas: 01 Sept 2025 16:38Ma ei ole pirtspepu kes ei tee midagi, isegi rasedana lükkasin lund ja puid vedasin. Puid ja erinevaid meestetöid teen siianigi ise . Riisumisest ja taimedest rääkimata .
Mul on tunne, et sa teed kõik tööd ise ruttu ära ja ei ootagi, et mees neid teeks. Söögid, laps aiast, puude vedu, lume lükkamine jne. Äkki sul selline aeglasemat sorti mees, tal võtab aega enne kui tegutsema asub. Aga sa oled kõik juba ära teinud ja siis oled ärritunud, et mees ei tee. Ää ole nii kiire ja kärsitu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline