Väga kahju sinust! Hea, et nüüd elad ilmselt paremat elu.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
Millised olukorrad on olnud rasked teie elus?
-
Külaline
-
Külaline
Sotsiaalhoolekanne, KOV, riik, sõbrannad, naistuttavad, sugulased, perekond?Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.Guest kirjutas: ↑02 Sept 2025 23:52Enamik inimesi on korralikud ja head. Miks sa valisid just eluheidikud, miks mitte normaalseid?Külaline kirjutas: ↑02 Sept 2025 20:05
Jah, kodu mul polnud täisealiseks saamisest peale, tervisliku seisundi tõttu ei saanud ka enamus töid teha.. ja samuti ol tervise tõttu välistatud tänaval elamine..mis mul muud üle jäi, kui minna selle juurde, kes kutsus, olemata kus ja mis elu ta elas. Küllalt sai kolitud hääletades või liinibussiga, kaks kandekotti käeotsas ja taas jäetud suur osa eelmiste kuude jooksul ostetust maha jäetud...taas alustamine nullist peale...mõneks kuuks
-
Külaline
Öeldi ju, et 90. ja nullindatel oli süsteem logisev ja mul oli ka sel ajal suuri raskusi ning polnud üheski omavalitsuses arvel. Süsteemiga ongi nii, et selle arvelt teenisid eelkõige jõukad, kes siis on taotlenud igasugu Euroopa Liidu eritoetusi.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:19Sotsiaalhoolekanne, KOV, riik, sõbrannad, naistuttavad, sugulased, perekond?Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.Guest kirjutas: ↑02 Sept 2025 23:52
Enamik inimesi on korralikud ja head. Miks sa valisid just eluheidikud, miks mitte normaalseid?
-
Külaline
Saad ju aru, et see kõik oli tal minevikus, nüüd pole põhjust enam tänitada? Ta on sellest kõigest välja pääsenud. Tubli!Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:19Sotsiaalhoolekanne, KOV, riik, sõbrannad, naistuttavad, sugulased, perekond?
-
Külaline
Jääb elu lõpuni üüri maksma. Erinevalt kodulaenust, mis kogu aeg laenuvõtjal väheneb, üür hoopis tõuseb. Seepärast ongi vastikud inimesed need Roosaare tüüpi, uhked selle üle, et saavad KINNISVARAGA RIKKAKS. Üürikorteritega saadakse rikkaks eelkõige kõige vaesemate inimeste arvelt.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:16Väga kahju sinust! Hea, et nüüd elad ilmselt paremat elu.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
-
Külaline
Jah, nii on, niinimetatud korralikud ja head ei võta ilmaski endale koju töötut ja kodutut inimest tasuta elama. Neil on alati see arvepidamine, et kõige eest peavad nad midagi vastu saama.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.Guest kirjutas: ↑02 Sept 2025 23:52Enamik inimesi on korralikud ja head. Miks sa valisid just eluheidikud, miks mitte normaalseid?Külaline kirjutas: ↑02 Sept 2025 20:05
Jah, kodu mul polnud täisealiseks saamisest peale, tervisliku seisundi tõttu ei saanud ka enamus töid teha.. ja samuti ol tervise tõttu välistatud tänaval elamine..mis mul muud üle jäi, kui minna selle juurde, kes kutsus, olemata kus ja mis elu ta elas. Küllalt sai kolitud hääletades või liinibussiga, kaks kandekotti käeotsas ja taas jäetud suur osa eelmiste kuude jooksul ostetust maha jäetud...taas alustamine nullist peale...mõneks kuuks
-
Külaline
Ook, aga sõbrannad, naistuttavad, sugulased, perekond? 90-ndatel oli lihtne raha teenida, kõik, mida puutusid, muutus kullaks. Kas tollal üürikortereid ei olnud?Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:24Öeldi ju, et 90. ja nullindatel oli süsteem logisev ja mul oli ka sel ajal suuri raskusi ning polnud üheski omavalitsuses arvel. Süsteemiga ongi nii, et selle arvelt teenisid eelkõige jõukad, kes siis on taotlenud igasugu Euroopa Liidu eritoetusi.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:19Sotsiaalhoolekanne, KOV, riik, sõbrannad, naistuttavad, sugulased, perekond?Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11
Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
-
Külaline
Mis jutt see nüüd on? Pooled naised teenivad meestega võrreldes väga väikest palka ning ometi elavad normaalses kooselus. Sellistel naistel pole mingit rendikinnisvara ega sääste, aga ometi on hoitud.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:34Jah, nii on, niinimetatud korralikud ja head ei võta ilmaski endale koju töötut ja kodutut inimest tasuta elama. Neil on alati see arvepidamine, et kõige eest peavad nad midagi vastu saama.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.Guest kirjutas: ↑02 Sept 2025 23:52
Enamik inimesi on korralikud ja head. Miks sa valisid just eluheidikud, miks mitte normaalseid?
-
Külaline
Sinu jutt küll normaalne pole. Kes sul endal keelab olla ettevõtlik ja kinnisvaraga või kinnisvarata rikkaks saada?Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:27Jääb elu lõpuni üüri maksma. Erinevalt kodulaenust, mis kogu aeg laenuvõtjal väheneb, üür hoopis tõuseb. Seepärast ongi vastikud inimesed need Roosaare tüüpi, uhked selle üle, et saavad KINNISVARAGA RIKKAKS. Üürikorteritega saadakse rikkaks eelkõige kõige vaesemate inimeste arvelt.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:16Väga kahju sinust! Hea, et nüüd elad ilmselt paremat elu.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
-
Külaline
Ma arvan, et mingi väheke normaalsem lahendus oli olemas ka 90ndatel ja nullindatel. Võib-olla lihtsalt puudus oskus endale see lahendus leida?
Ma ise oleksin vist pigem mõne sugulase kuuris või esikupõrandal maganud, kui järjest 20 joodiku ja narkomaaniga kuskil punkris.
Selles vallas, kus mina elan, olid juba 90ndate keskpaigast-lõpust olemas nn abikorterid. Sinna said 1-toalise näiteks lastekodust või vanglast tulnud. Ilmselt oli seal näiteks pind ette nähtud ka tulekahjuohvritele või kodust põgenenud naiste jaoks. Ca 10 aastat tagasi ehitati lausa uus, suur, uhke sotsiaalmaja, kus siis abivajavad inimesed saavad omale korteri. Täpselt ei tea, kuidas see süsteem seal käib, aga ilmselgelt ei ole see pind seal täiesti tasuta ja igavene, vaid pigem aidatakse abivajavaid inimesi sealt iseseisvasse ellu. Aga võimalik ka, et seal elatakse alaliselt nii kaua, kuni vaja.
Mis oli enne 90ndate keskpaika? Siis oli vist elu üldse lihtsam. Sel ajal jagas kortereid veel riik. Ja vähemalt meie noorele perele anti ühte maa-alevisse keskküttega 2-toaline korter (aasta oli siis 1993) tasuta. Hiljem tekkis võimalus see kollaste kaartide eest erastada.
Tallinnas muidugi tavainimestele niimoodi kortereid ei jagatud, aga maa-aasulates sai tasuta ja saab siiamaani täiesti võileivahinna eest.
Seega, mina natukene kahtlen, et 90ndatel ja 2000ndatel absoluutselt puudus muu lahendus, kui joodikutega punkris elada või kraavis lamada.
Ma ise oleksin vist pigem mõne sugulase kuuris või esikupõrandal maganud, kui järjest 20 joodiku ja narkomaaniga kuskil punkris.
Selles vallas, kus mina elan, olid juba 90ndate keskpaigast-lõpust olemas nn abikorterid. Sinna said 1-toalise näiteks lastekodust või vanglast tulnud. Ilmselt oli seal näiteks pind ette nähtud ka tulekahjuohvritele või kodust põgenenud naiste jaoks. Ca 10 aastat tagasi ehitati lausa uus, suur, uhke sotsiaalmaja, kus siis abivajavad inimesed saavad omale korteri. Täpselt ei tea, kuidas see süsteem seal käib, aga ilmselgelt ei ole see pind seal täiesti tasuta ja igavene, vaid pigem aidatakse abivajavaid inimesi sealt iseseisvasse ellu. Aga võimalik ka, et seal elatakse alaliselt nii kaua, kuni vaja.
Mis oli enne 90ndate keskpaika? Siis oli vist elu üldse lihtsam. Sel ajal jagas kortereid veel riik. Ja vähemalt meie noorele perele anti ühte maa-alevisse keskküttega 2-toaline korter (aasta oli siis 1993) tasuta. Hiljem tekkis võimalus see kollaste kaartide eest erastada.
Tallinnas muidugi tavainimestele niimoodi kortereid ei jagatud, aga maa-aasulates sai tasuta ja saab siiamaani täiesti võileivahinna eest.
Seega, mina natukene kahtlen, et 90ndatel ja 2000ndatel absoluutselt puudus muu lahendus, kui joodikutega punkris elada või kraavis lamada.
-
Külaline
Ma ei usu seda juttu! Kuskil sa ju sündisid ja kasvasid, kas siis seal edasi olla ei kannatanud, et nii dramaatiline olukord tekkis? Ja tõesti mitte ühtegi sugulast, kes ajutiselt oma juurde diivani peale oleks võtnud?Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11 Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
-
Külaline
Võib olla on inimene traumeeritud (väärkoheldud vms), väiksemate toimetulekuoskustega, puudega vm, et eluheidikuks jäi, sest see on tõesti ekstreemsus sellisesse olukorda sattuda. Tean omajagu juba oma suguvõsast inimesi, kelle jaoks oligi normaalne 13-15-aastaselt kodust ära kolida. Ei jäänud keegi töötuks ega kodutuks ei siis ega ka hiljem.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 06:41Ma ei usu seda juttu! Kuskil sa ju sündisid ja kasvasid, kas siis seal edasi olla ei kannatanud, et nii dramaatiline olukord tekkis? Ja tõesti mitte ühtegi sugulast, kes ajutiselt oma juurde diivani peale oleks võtnud?Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11 Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
-
Külaline
Igasugu sodi on olnud, aga... Raskeim ehk see, kui mees suri, äkksurm, ja jäin üksi kasvatama kuute alaealist last. Praktiliselt mii imumpalgaga ja ilma igasuguse tugivõrgustikuta. Ellu jäime, lapsed said koolitatud, nüüd neil juba omal pered.
-
Külaline
Vähesed teadaolevad sugulased mind ei tunnistanud, vanemad viskasid kodust välja niipea, kui sain 18. Ja omavalitstest kui üldse midagi pakuti, siis üksikule inimesele vaid ühikatoas nurgakest, aga nagu ma juba ka mainisin- see oli minu tervise tõttu vastunäidustatud.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 06:41Ma ei usu seda juttu! Kuskil sa ju sündisid ja kasvasid, kas siis seal edasi olla ei kannatanud, et nii dramaatiline olukord tekkis? Ja tõesti mitte ühtegi sugulast, kes ajutiselt oma juurde diivani peale oleks võtnud?Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 00:11 Valisin???? Mismoodi saab valida inimene, kellel on vaid kaks varianti -tänav või suvaline peavari esimese pakkuja juures. Ja justnimelt need joodikud olidki südamelt head inimesed, kes ise paljud elus üht-teist kogenud olid ja seetõttu osakasid mõista ka teise muret. Paljudel oli oluline, et saada majja keegi, kes süüa teeks ja koristaks...mõni lootis tõesti ka et hakkab pereelu arenema, ja mõned kohad olid lihtsalt sellised, kus (enamasti) joodikutest elanikud ütlesid-meil ruumi küll, ole mõnda aega siin.
Õnneks on tõesti need ajad nüüd möödas, loodetavasti jäädavalt!
-
Külaline
Ühikatoa nurgake oli tervise tõttu vastunäidustatud, aga joodikute ja asotsiaalidega samas korteris elada kannatas küll?!Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 09:13
Vähesed teadaolevad sugulased mind ei tunnistanud, vanemad viskasid kodust välja niipea, kui sain 18. Ja omavalitstest kui üldse midagi pakuti, siis üksikule inimesele vaid ühikatoas nurgakest, aga nagu ma juba ka mainisin- see oli minu tervise tõttu vastunäidustatud.
Õnneks on tõesti need ajad nüüd möödas, loodetavasti jäädavalt!
-
Külaline
Ma ka ei saa sellest aru. Midagi on mäda selle naise jutus.Külaline kirjutas: ↑03 Sept 2025 10:11Ühikatoa nurgake oli tervise tõttu vastunäidustatud, aga joodikute ja asotsiaalidega samas korteris elada kannatas küll?!
-
Külaline
Minu kaastunne. Issand, kui hästi ma tean, mida sa tunned. Minul on samasugune lein lemmikloomaga, nüüdseks 2,5 aastat, aga ma nutan siiamaani mõnikord, ei saa tema fotosid-videoid vaadata, ei saa temast rääkida ega tema nine välja öelda. Mälupildid on jõhkrad, tõrjun neid, niipea kui ilmuvad. Üle ei saa ega saa. Kui see juhtus, olin täiesti peast segi. See päev, kui see juhtus, on kindlalt minu kogu senise elu kõige õudsem päev, iga minut ja sekund on meeles, nagu juhtunuks see eile. Ma ei ole kõik need 2,5 a olnud enam endine, sellist õnnetunnet, nagu oli temaga, pole olnud enam mitte kunagi ühelgi hetkel.Guest kirjutas: ↑02 Sept 2025 19:07 Noh, minul suri talvel koer ära, sakslane. Ma elan üksi ja see koer oli mulle väga kallis. Oli väga tark, enesekindel ja kartmatu koer. Siiani ei ole sellest üle saanud. Iga õhtu, kui magama lähen, loodan, et äkki hommikul ärgates kuulen, kuidas ta hüppab kopsti oma asemelt maha, ja mõtlen, et jumal tänatud, see oli kõigest hirmus uni! Ma olen täitsa katki tema surmast saati ja siin ei olegi mitte mingit lahendust. Kui ainult see, et ärkan homme ja see kõik oli vastik uni.
Esimesel aastal ma muudkui lootsin, et aeg aitab jne ja et läheb üle või midagi. Nüüd ma enam seda ei looda, see ei lähe üle mitte iialgi, lihtsalt tuleb õppida sellega elama ja kohaneda. Aga see, et aeg parandab kõik haavad, see ütlus on BS.
-
Külaline
Mul on hetkel väga raske finantsiline olukord. Eks olen ka ise enamuses süüdi, sest olen väga palju valesid valikuod teinud.
Võlad järjest kasvavad intressidega ja nüüd olen juba selles olukorras, et ilmselt varsti jään kodutuks.
Võlad järjest kasvavad intressidega ja nüüd olen juba selles olukorras, et ilmselt varsti jään kodutuks.
Ära oota! Otsi omale võlanõustaja, ta analüüsib su olukorda ja aitab esitada maksejõuetusavalduse kohtule. Uuri netist selle kohta.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 18:58 Mul on hetkel väga raske finantsiline olukord. Eks olen ka ise enamuses süüdi, sest olen väga palju valesid valikuod teinud.
-
Külaline
Mäda oli muidugi kogu see olukord. Aga miks ma valisin ennem kuskil maamajas elavad ..sageli jah joodikud, võibolla pakutuva (aga tegelikult mulle kunagi seda isegi ei pakutudki :O Ka polnud mul siis veel puuet, et minuga oleks natuke ltegeletud rohkem ,kui toimetulekutoetuse määramine ) ? Aga sellepärast, et majas elades oli mul oma privaatne nurgake- kasvõi tegin minged toimetusi väljas- ühikatoas oleksin ma olnud kogu aeg koos teistega. Kusjuures ma olin mingi paar kuud sotsiaalmajas koos ühe prükkariga toas...ja kuna see mõjus nii halvasti mu tervisele, siis anti mulle omette tuba. Sealt edasi tulid juba üürikorterid..
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], iiR ja 8 külalist