Nõudepesumasin vs käsipesu?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Gerli

Nõudepesumasin vs käsipesu?

Postitus Postitas Gerli »

Kellel nõudepesumasina kogemus. Kas tasub ennast ära? Vee, pesuvahendi kulu on väiksem kui käsitsipesuga?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Nõudekas säästab närve ja vähendab tülisid teemal kelle kord nõusid on pesta. Isegi kui vee- ja misiganes kulu oleks mitmekordne, ma ikkagi soovitaks nõudeka hankimist.
Vastus teemasse: jah, vett kulub vähem, peauvahendi kulu pole arvutanud, see nii väike summa.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 11:40 Nõudekas säästab närve ja vähendab tülisid teemal kelle kord nõusid on pesta. Isegi kui vee- ja misiganes kulu oleks mitmekordne, ma ikkagi soovitaks nõudeka hankimist.
Vastus teemasse: jah, vett kulub vähem, peauvahendi kulu pole arvutanud, see nii väike summa.
Siis vist peab meakouses nõusid olema, kui vesi soodsam tuleb. Mul onkaks kodu, mõlemas ca 50% ajast. Ühes on nõudeks, teises mitte ja maplaanin nõudeka väljaviskamist. Veekulus ei tundu vahet olevat.
Külaline

Ma pole kulusid arvestanud, aga meie 4-liikmelise pere puhul täiesti asendamatu kodumasin. Meil on nii linna- kui ka maakodus, kus tihti külalisi võõrustame, ülitüütu ja aeganõudev oleks käsitsi solberdada. Lisaks tundub ka hügieenilisem - ise ju 70 kraadiga nõusid ei peseks.
Marukaru

Postitus Postitas Marukaru »

Kellel on siis mis marki nõudepesumasinat soovitate/millega rahul olete?
hingelt maakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas hingelt maakas »

Nõudekas igal juhul. Meil olnud üle pooleteise aasta ja üks parimaid oste. On eraldiseisev, 45 cm laiune. Suurem ei mahu.

Nõudepesumasinat ostes panin enda jaoks paika olulised kriteeriumid: suurus, max hind, funktisoonid: tahtsin, et noad-kahvid oleksid kolmandal korrusel, mitte korvis, ja et uks läheks pesuprogrammi lõpus ise lahti (nö loomulik kuivatus), pesuprogrammi jääkaeg displeil. Võiks olla veel sisevalgustus, aga minu hinnaklassis sellist ei olnud.
Valituks osutus Whirlpool WSFO 3O34 PF.
Külaline

Ma ostsin 8 aastat tagasi korteri, kus oli nõudepesumasin sees, aga pole kordagi kasutanud seda. Ei tea sedagi, kas üldse töötab. Elan üksi ja kodus süüa ei tee, kohvitassi ja taldriku loputan kraani all ära, peaksin vist nädala ootama, et masina täis saaksin. Kui oleks pere, kus lapsed ja igapäevane vaaritamine, siis tasuks vast nõudepesumasin ära, üksikul inimesel küll mitte.
Külaline

Üksikuna pole vahet. Perega (2 last) ei kujuta ettegi ilma. Sama nagu pesumasinata ei kujuta eriti elu ette.
Mul on üsna vana Whirlpool. Umbes 10 aastat. Siiani on kenasti vastu pidanud ja hästi pesnud, aga viimasel ajal on hakanud jukerdama. Eks ta ole vana ka. Tulebki hakata uut vaatama.
Ilmselt uus tuleb LG, Miele või uuesti Whirlpool.
Anonüüm

Postitus Postitas Anonüüm »

Mul ka üks vana Whirpool, tuli koos korteriga. Suur ja arhailine, kuid asendamatu. Vaaritan igapäevaselt, masin käib minimaalselt 4xnädalas.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Meie nõudepesumasin töötab umbes üks-kaks korda nädalas. Samas ilma ei kujuta ka ette. Tavalistel päevadel loputame kraanikausis nõud jooksvalt üle, pole probleemi. Masina täis saamiseks kuluks argipäeviti paar päeva.

Seevastu nädalavahetustel ja tähistamistel on suuremad söömaajad, kausse palju, lisaks magustoidunõud, küpsetusplaadid, ahjuvormid jms. Hästi mõnus on pärast pidu lükata nõud masinasse. Mulle kohe üldse ei meeldi lõpetada peomeeleolu tundidepikkuse küürimisega. Oluline on just masina suurus, et ka ahjuplaadid kenasti sisse mahuksid.
Külaline

Mugavuse mõttes tasub kindlasti ära. Sellega on nii, et kui pole olnud, siis ei oska puudust tunda. Minu ämm, kes korraldab suuri sünnipäeva- ja jõulupidusid ütles alati, et temal küll vaja pole ja pesi poole ööni nõusid. Mingi hetk pojad lihtsalt ostsid talle ja nüüd on ämm täielikult nõudepesumasina-usku.
Minu arust ka tänuväärt masin, selle täitmine-tühjendamine on kordades kiirem tegevus kui käsitsi pesemine.
kuku

Postitus Postitas kuku »

Kui oma praegusesse elukohta kolisin, ostsin kasutatud 45cm integreeritava Electroluxi mingi 65 euroga. Ülirahul. Vanas kohas oli väga sarnane Zanussi, mis sai ostetud uuena ja kärab veel praegugi, 20 a hiljem, kuigi on korra remonti vajanud.

Nõudekas on ikka hea asi, ka mustadele nõudele on kohe koht olemas ja midagi ei jää kuhugi vedelema.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Mul üle 10 aasta nõudepesumasin ja ei kujutaks elu ilma ette küll. Sama, kui käsitsi pesu pesta.
Vee ja vahendi kulu ei ole kunagi arvestanud, antud juhul on mugavus see, mis maksab.
Käsitsi lobistatud nõudest ei tahaks enam väga süüagi.
Tass

Postitus Postitas Tass »

Nõudepesumaainaga kaasneb ka probleeme- kui puhtad nõud on masinas, siis mustad kuhjuvad valamusse. Nende puhaste välja võtmine võib tekitada lausa tüli kui on suurem pere. U nii nagu pereemad räägivad suurest tööst- pesupesemisest. Ka masinaga.
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

Ka meie peres täiesti asendamatu kodumasin. On juba 20 aastat olnud nii linnamajas kui ka suvilas.

Kui pere oli suurem, siis panin masina käima 1-2 korda päevas. Nüüd, kui kodus on 2 inimest, peseb masin 1 kord päevas. Kui olen üksinda kodus, siis koguneb masin täis umbes 3 päevaga. Meil on lai masin.

Veekulu vähenes mitu korda võrreldes käsipesuga.

Kas siis nüüd just megakoguse nõusid peaks varuma, aga nõusid võiks masina soetamisel tõesti olla rohkem kui 3 taldrikut. Kas see on siis kuidagi häiriv, kui nõudekapis on 3 taldriku asemel 12?
Külaline

Mul nõudepesumasin 20+ aastat ja ilma küll elu ette ei kujuta. Isegi üksi elades ostaksin ikka endale nõudepesumasina. Nõudepesumasinaga pestes on nõud puhtamad, saab pesta nii kubu filtreid kui külmkapi riiuleid, mida on käsitsi väga nõme nühkida. Minu arust need, kes käsitsi pesevad, lödistavad nõud kuidagi üle, mõni paneb veel kuskile laik-liisu peale kuivama, siis on nõud plekilised ja tunduvad mulle mustad. Ei tahaks sellistest nõudest süüa.
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 12:46 Mul nõudepesumasin 20+ aastat ja ilma küll elu ette ei kujuta. Isegi üksi elades ostaksin ikka endale nõudepesumasina. Nõudepesumasinaga pestes on nõud puhtamad, saab pesta nii kubu filtreid kui külmkapi riiuleid, mida on käsitsi väga nõme nühkida. Minu arust need, kes käsitsi pesevad, lödistavad nõud kuidagi üle, mõni paneb veel kuskile laik-liisu peale kuivama, siis on nõud plekilised ja tunduvad mulle mustad. Ei tahaks sellistest nõudest süüa.
Väga nõus! Ei ole kunagi aru saanud jutust, et mul on lihtsam käe vahel läbi lobistada. Eriline piin on, kui satud sellisele inimesele külla, kes pakub nendelt "lobistatud" nõudelt süüa. Sest korralikke, puhtaid nõusid ei saa, kui neid lihtsalt loputada. Masin peseb 70 kraadiga ja pärast võid kindel olla, et ühtegi rasvast libedat nõud sa sealt välja ei võta.

Ja masinas on ülimalt hea pesta rasvaseid ahjuplaate, pliidi kubu filtreid, kuumaõhufritüüri vidinaid jne.
nipitiri

Postitus Postitas nipitiri »

Mina väga kaua aega ei osanud nõudepesumasinat üldse tahta, tundus ka et nõusid peab mingi meeletu kogus olema. Kui abikaasaga kokku kolisin ja seal oli masin, siis sai ikka valdavalt nõud käsitsi pestud ja nõudepesumasin oli hoopis nõudekuivatusrestiks. Kahel inimesel lihtsalt ei teki nii palju musti nõusid.
Minu jaoks muutus vajalikuks umbes aastat tagasi, kui lihtsalt kõike oli korraga liiga palju. Tänaseks on koormus mõne asja võrra vähenenud, aga nõudepesumasin teeb mind ikka rõõmsamaks ja võtab koormust vähemaks.
Ma isiklikult sellesse ei usu, et masin peseb paremini kui käsitsi. Pean ennast piisavalt hoolikaks nõudepesijaks, abikaasa veelgi hoolsam (kuigi, jah, minu vanemad nii hoolikad ei ole). Mul pigem soodsam mudel ja kohati pean nõudepesumasinast nõud üle pesema. Samuti tunnen muret võimalike pesuainete jääkide pärast - ei taha ise ega lapsele mingit jama sisse sööta.
Külaline

nipitiri kirjutas: 03 Juun 2024 21:51 Mina väga kaua aega ei osanud nõudepesumasinat üldse tahta, tundus ka et nõusid peab mingi meeletu kogus olema. Kui abikaasaga kokku kolisin ja seal oli masin, siis sai ikka valdavalt nõud käsitsi pestud ja nõudepesumasin oli hoopis nõudekuivatusrestiks. Kahel inimesel lihtsalt ei teki nii palju musti nõusid.
Minu jaoks muutus vajalikuks umbes aastat tagasi, kui lihtsalt kõike oli korraga liiga palju. Tänaseks on koormus mõne asja võrra vähenenud, aga nõudepesumasin teeb mind ikka rõõmsamaks ja võtab koormust vähemaks.
Ma isiklikult sellesse ei usu, et masin peseb paremini kui käsitsi. Pean ennast piisavalt hoolikaks nõudepesijaks, abikaasa veelgi hoolsam (kuigi, jah, minu vanemad nii hoolikad ei ole). Mul pigem soodsam mudel ja kohati pean nõudepesumasinast nõud üle pesema. Samuti tunnen muret võimalike pesuainete jääkide pärast - ei taha ise ega lapsele mingit jama sisse sööta.
ise ei pese ju 70 kraadiga, seega masin teeb ikka puhtamaks ja hügieenilisemaks. kui muretsed pesuainete jääkide pärast, siis pese 2 korda, st pane mingi lühem programm uuesti ilma vahendita pesema
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

Säästab aega ja on mugav, küllap säästab ka vett. Odavam ei pruugi olla, sest vähese veekulu sööb ära pesuvahendi kulu (kapslid on suht kallid) ja elektrikulu. Saab elada vabalt ka ilma, aga kellel on peres rohkem inimesi ja kes kokkab, on ikka mugav asi küll.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline