22 miljonit kaalulangetusravimitele

vana hea klassika
Külaline

22 miljonit kaalulangetusravimitele

Postitus Postitas Külaline »

22 miljonit eurot olla kulutanud eestlased eelmine aasta kaalulangetuse ravimitele. Nägin sellist reklaami Täistunni saatele, teles.
Kas see saab olla tõsi? Äkki on mingi numbriapsakas?
Kas see saab olla tõsi toiduainete hindade pideva kallinemise juures ja räägitakse et ei jõua toitu osta. Palgad on väikesed.
Ja siis veel ozempicu oma hind, see pole ju ka vist odav?
Kuidas selline summa on võimalik?
Külaline

No see Ozempic maksab vist ca 160-170 eurot kuus. Selle arvelt lihtsalt söö vähem. Aga lisaks Ozempicule on ju igasugu muidu toidulisandeid jm uhhuud, mis lubavad kaalulangetamist.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Kas oli just ravimitele või preparaatidele? Neid toidulisandeid ja pulbreid, mida kaalulangetuse eesmärgil müüakse on ju mustmiljon ja need pole odavad. Kui aga sinna 22 miljoni sisse jäid ainult ravimid, siis paneb imestama küll. Kui see sellises tempos edasi areneb, siis mina oma kerge ülekaaluga olen ilmselt varsti sildistatud kui paks.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 09:51 No see Ozempic maksab vist ca 160-170 eurot kuus.
Valetad. Ozempiku peni piirhind on 88.66 €. Sõltuvalt sellest, millist kogust süstitakse tuleb kuu hinnaks 44-88 €. Diabeetikutele kehtib soodustus.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 13:20Valetad. Ozempiku peni piirhind on 88.66 €. Sõltuvalt sellest, millist kogust süstitakse tuleb kuu hinnaks 44-88 €. Diabeetikutele kehtib soodustus.
Mida ma nii väga valetan? Pakkusin lihtsalt (ja üldse mitte kindlas kõneviisis), sest niipalju maksab minu mälu järgi mu sugulane.

Ah nüüd näen, et sa räägid hoopis Ozempikust. Kas see on mingi järeletehtud värk, nagu nõuka ajal vanaema kootud Karhu ja Adibas mütsid?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 08:52 22 miljonit eurot olla kulutanud eestlased eelmine aasta kaalulangetuse ravimitele. Nägin sellist reklaami Täistunni saatele, teles.
Kas see saab olla tõsi? Äkki on mingi numbriapsakas?
Kas see saab olla tõsi toiduainete hindade pideva kallinemise juures ja räägitakse et ei jõua toitu osta. Palgad on väikesed.
Ja siis veel ozempicu oma hind, see pole ju ka vist odav?
Kuidas selline summa on võimalik?
See pole mingi reklaam, vaid Kanal 2 saade "Täistund", mis nii väitis. Üks kuu tableti kujul kaalulangetust maksab 100€, vb süstlaga on odavam, ei tea. Järelikult üks inimene kulutab aastas 1200€ tabletiravile, 22 miljoni kokku saamiseks on vaja siis vähemalt 18 000 inimest. No äkki on kaalulangetajaid nii palju. Või siis tõesti mõeldakse ka kõikvõimalikku muud kräppi siin all.
Aga see teine osa, et inimesed on näljas ... no see on nii väike osa eestlastest, kes näljas on ja midagi osta ei jaksa. Aga lärmi teevad igaüks kümne eest. Ja on ju selge, et teatud inimkonnakiht on pigem näljas kui kole ning ilule on neil väga kindlad ja rahamahukad standardid - pead olema peenike, pikkade ripsmete ning geelküüntega, tipptasemel riietatud ning sõitma uhke autoga.
Külaline

Mina kasutan Rybelsust, mis on siis semaglutiid nagu ka Ozempic, ainult tabletina. Üks karp (30 tbl) maksab ca 98 eurot. Varem kulutasin selle raha toidu peale. Tellisin kulleriga koju pitsasid, hiina toitu, hamburgereid jmt. Nüüd söön poole vähem ja raha kulub toidu peale ka tunduvalt vähem.
Külaline

Ka mul on Ozempic ja võin samuti kinnitada, et toidule kulub vähem küll. Ei tee toidupoes hetke isude põhjal ülearuseid oste. (Muidugi täpselt arvutaud ei ole, palju siis vähem kulub.)
Külaline

Mina kasutan Mounjarot, sama nagu Ozempic, aga (väidevalt) toimivam. Selle kuu süstekogus on 180€.
Külaline

Lihtne on süüdistada inimesi liigses söömises ja imestada, kuidas vaesed endale "nii palju" toitu jaksavad osta. Tegelikult on suureks probleemiks meil müüdavate toiduainete kvaliteet. Enamus tavaliste kaupluste lettidel olevast toidukraamist on tuubil täis keemiat, palmiõli ja glükoosi-fruktoosisiirupit. Just neid peetaksegi rahva ohjeldamatu kaalutõusu põhilisteks kurjajuurteks. Sest egas inimeste söödavad toidukogused suhtes liikumisega ei ole võrreldes nt 50 aasta taguse ajaga mitte kuigi drastiliselt muutunud. Liikumist ehk oli pisut rohkem, kuid samamoodi oli juba tollalgi palju istuvaid ameteid ja ega linnakorteris mingit suurt sporti ei tehtud. Jõusaale polnud olemaski. Suur kaalutõus on kogu maailmas alles viimase aja teema.

Oleks minu teha, sekkuksin riigi tasandil ja hakkaksin nõudma rahvale toiduaineid müüvatelt kaupmeestelt paremat toiduainete kvaliteeti. Teeksin kampaaniaid nagu Evelin Ilves omal ajal tegi, keelates ära nt kommides transrasvad. Järgmine kampaania võiks palmiõlile ja fruktoosisiirupile pisutki pidurit tõmmata - praegu sisaldavad seda jama praktiliselt kõik poe kondiitritooted. Saaks meie toidu vähemalt osaliseltki korda, muutuks inimesed palju tervemaks.

P.S. Viletsaid aineid täis topitud jama tootjad õigustavad oma teguviisi argumendiga, et aga need olla odavad ained ja korraliku tooraine kasutamisel tõuseks hind taevani. See jutt on vale, tegelikult müüakse meile juba praegu viletsat toitu ülikalli hinnaga - isegi viiekümneeurose kilohinnaga Dubai šokolaad on odavat paksukstegevat palmiõli täis topitud!
Külaline

P.S. Viletsaid aineid täis topitud jama tootjad õigustavad oma teguviisi argumendiga, et aga need olla odavad ained ja korraliku tooraine kasutamisel tõuseks hind taevani. See jutt on vale, tegelikult müüakse meile juba praegu viletsat toitu ülikalli hinnaga - isegi viiekümneeurose kilohinnaga Dubai šokolaad on odavat paksukstegevat palmiõli täis topitud!
See toidutootjate jutt, et kõik on nii kallis ja korraliku tooraine puhul oleks hind ei tea kus, on tõesti vale. Pigem on kasumiahnus nii suur ja siis teeniks tootja ja kaupmees lihtsalt vähem raha. See odav kräpp on samasuguse hinnaga kui normaalne kraam. Pigem peaks inimeste teadlikkus tõusma. Kui seda kräppi ei ostetaks, siis seda ka ei müüdaks. Olin ise väga pettunud, kui ostsin ühest tuntud kohvikust hingehinnaga tordi, aga kvaliteet oli täiesti alla käinud. Tort oli odavatest toorainetest svammilaadne käkk, kuigi hind on poole võrra tõusnud. Ma tõesti ei usu, et normaalse tordi tegemine oleks nii kallis, et selle ülikalli hinnaga ei tule välja. Pigem nii teenib rohkem. Ju siis minusuguseid, kes rohkem enam sealt ei telli, nii palju pole, et see seda ettevõtet kuidagi mõtlema paneks, kui kvaliteedi nii alla lasevad.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Isegi, kui sa sealt enam ei telli, siis see neile tõesti ei mõju. Sest leidub teisigi, kes ei tea, et kvaliteet on allakäinud, ja ostavad. Või kes sinna esmakordselt satuvad, ka ei tea, mida nad ostavad. Inimesi on palju ja keegi ikka ostab midagi. Kaob ära, tuleb järgmine, ega's siis kunded otsa saa.
Külaline

https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... me-rasvume
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 15:43 https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... me-rasvume
Ma tahtsin ka seda lugeda. Kahju, et nii "tähtsad" kirjutised maksumüüri taha topitakse.
Õpetatakse/teadvustatakse rahvast enda arust aga reaalsus on see, et paljud infot ikka ei saa.
Ma olen põhimõtteliselt maksulise delfi vastu. Jah ja vaene olen ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 16:04Ma tahtsin ka seda lugeda. Kahju, et nii "tähtsad" kirjutised maksumüüri taha topitakse.
Õpetatakse/teadvustatakse rahvast enda arust aga reaalsus on see, et paljud infot ikka ei saa.
Kas poest tahad ka tasuta asju võtta? Põhimõtteliselt?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 16:04
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 15:43 https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... me-rasvume
Ma tahtsin ka seda lugeda. Kahju, et nii "tähtsad" kirjutised maksumüüri taha topitakse.
Loe Riigi Teatajat, see on tasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 16:41
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 16:04Ma tahtsin ka seda lugeda. Kahju, et nii "tähtsad" kirjutised maksumüüri taha topitakse.
Kuidas pood sellega seotud on 😃?
Külaline

Käisin täna toidupoes ja panin tähele, kuidas järjekindlalt kaovad ära naturaalsed, puhtad toiduained, asendudes sama kalli, aga keemiat täis topitud kräpiga. Näiteks tahan osta tavalise, no tõesti kõige tavalisema lihakäntsaka - ei ole! Müügil olid ainult erinevat värvi keemiat ja soolvett täistopitud ja juba äramaitsestatud lihatükid. No mida? Kas tõesti peavad kaupmehed meie perenaisi nii lollideks, et nood ei jaksa lihatükile ise soola-pipartki peale raputada?

Järgmiseks otsisin hommikuks pudrumaterjali. Jällegi - ei, ma ei soovi osta töödeldud ega eelkuumutatud tangaineid! Ei, ma ei taha neid pisikeste kilekottide sees! Tahan ülitavalist riisi, kaerahelbeid ja tatart kilostes kottides nagu ikka. Õnneks leidsin. Aga ilmselt pole enam kaugel aeg, mil tavalisi kaerahelbeid enam poes müügil ei ole, vaid selle asemel on üksnes kiirkaerahelbed ja eelküpsetatud tatar.

Et siis, kui tahad sama suure raha eest osta mitte solki, vaid harilikke toiduaineid, pead kolima kas maale või hakkama talumeeste püsikundeks. Aga milleks siis poode üldse vaja on, kui nad ei suuda enam inimesi varustada liha ega pudrumaterjaliga, vaid pressivad selle asemel peale igasugust töödeldud jama?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 17:30
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 16:41
Kuidas pood sellega seotud on 😃?
Pood, nagu igasugune eraettevõte (Delfi k.a.), müüb kaupa/teenust. Poest sa millegipärast tasuta kaupa/teenust ei taha, küll aga Delfilt.
Aga see on sinu jaoks vist liiga "uhhuu".
Külaline

Isegi nõukaajal, mida siin mõned härdalt taga igatsevad, pidi ajalehe eest maksma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 11 külalist