Raskem teema, aidake mõista.

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 19:57
Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 23:03 See naine meest nagunii enam ei armasta. Lahku minemist takistab vaid asjaolu, et see oleks majanduslik põnts tema heaolule.
Ma ei saa aru kust tekstist loetakse välja, et naisel endal miskit ei ole, ning et elatakse mehe pinnal ?
TA kirjutas esimesel lehel nii:
Ma ei tea kuidas seda teha... mul pole endal taga peret ega nagu mainitud sõbrannatki kellelt tuge loota, pole otseselt resurrse, pole sääste, sest temaga pole võimalik säästa nii, et oleksime siiani hakkama saanud. ta muidugi teenib head palka aga see teine teema..seega...tema pere absull ei aitaks. Kardan, et siis tahaks lapse endale võtta ilmselt. Lihtsalt ei ole tuge ja julgust seda teekonda ette võtta üksi..
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 20:29
Külaline kirjutas: 03 Sept 2025 23:03 See naine meest nagunii enam ei armasta. Lahku minemist takistab vaid asjaolu, et see oleks majanduslik põnts tema heaolule.
Ma ei saa aru kust tekstist loetakse välja, et naisel endal miskit ei ole, ning et elatakse mehe pinnal ?
Ma ei tea kuidas seda teha... mul pole endal taga peret ega nagu mainitud sõbrannatki kellelt tuge loota, pole otseselt resurrse, pole sääste, sest temaga pole võimalik säästa nii, et oleksime siiani hakkama saanud. ta muidugi teenib head palka aga see teine teema..seega...tema pere absull ei aitaks. Kardan, et siis tahaks lapse endale võtta ilmselt. Lihtsalt ei ole tuge ja julgust seda teekonda ette võtta üksi..
Ehk üürivad koos ? Kes ütleb , kelle nimel leping ?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 20:52

Ei ole seda öeldud aga no igaüks saab aru, et kui naine tunneb, et tema peab välja kolima, siis on kas kodu(maakoht) mehe nimel lepinguga või tema oma(või mehe vanemate oma). Seega naisel puudub õigus seal edasi olla, kui lahku
minnakse.
Või siis on variant, et on koos ostetud aga legaalselt on mees omanik.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 21:06
Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 20:52

Ei ole seda öeldud aga no igaüks saab aru, et kui naine tunneb, et tema peab välja kolima, siis on kas kodu(maakoht) mehe nimel lepinguga või tema oma(või mehe vanemate oma). Seega naisel puudub õigus seal edasi olla, kui lahku
minnakse.
Või siis on variant, et on koos ostetud aga legaalselt on mees omanik.
Ei pruugi olla. Vabalt võib olla ka ühiselt ostetud. Lihtsalt igaühel pole nii palju kuraasi, et teine välja visata, vaid pigem eelistatakse ise vaikselt ära minna. Teiseks, sa võid omada elukohta, kuid elamine on sellest hoolimata kulukas: toit, riided, esmatarbekaubad, automaks, lapse trennid ja sünnipäevad jms. On vaks vahet sees, kas elamiskulusid makstakse kahe või ühe inimese palgast.

Meil nt on oma maja olemas, seega üüri ei maksa. Aga kommunaalkulud ja elamise kulud on ju ikkagi, eriti kui peres on ka lapsed. Ei kavatse oma abikaasast lahku minna, aga kui nüüd mõtlema hakkan, siis oleks ühe palgaga ikka tunduvalt keerulisem toime tulla. Aga mul õnneks on asjalik mees, kellega selliseid mõtteid pähe ei tule.
Külaline

[/quote]

Väga imelik jutt. Alguses pole teemaalgatajal midagi, raha pole sentigi, mees teenib head palka. Aga pärast ütleb, et palk on neil võrdne. Kuidas siis mees teenib head palka ja teemaalgatajal pole võimalik sentigi koguda, kui ühepalju teenivad? Väga vastuoluline jutt.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 10:35 TA kirjutas esimesel lehel nii:
Väga imelik jutt. Alguses pole teemaalgatajal midagi, raha pole sentigi, mees teenib head palka. Aga pärast ütleb, et palk on neil võrdne. Kuidas siis mees teenib head palka ja teemaalgatajal pole võimalik sentigi koguda, kui ühepalju teenivad? Väga vastuoluline jutt.
[/quote]
Mees elab igatii naise turjal.
Külaline

Aga tundub, et teemaalgatajale meeldib see elu. Midagi muuta ei soovi. Tahab, et mees muutuks, aga see on vale lähtekoht oma probleemide lahendamiseks. Teised ei muutu ja teisi ei saa sa muuta. Sul on valik, et kas lepid või muudad ise oma elu.
Külaline

Eks üsna alguses(esimesel lehel) oli aru saada ka, et ega TA pole valmis või ei tahagi lahku minna. Vaid lihtsalt auru välja lasta.
Mina olin see esimene kommentaar, et mina sellise mehe jätsin maha. Ja eks ma saan aru. Mul endal läks ka aastaid enne kui enesepettuse lõpetasin ja vabandused miks ei saa, otsa said.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 11:41
Aga tundub, et teemaalgatajale meeldib see elu. Midagi muuta ei soovi. Tahab, et mees muutuks, aga see on vale lähtekoht oma probleemide lahendamiseks. Teised ei muutu ja teisi ei saa sa muuta. Sul on valik, et kas lepid või muudad ise oma elu.
Ei, see ei ole päris vale lähtekoht. Jah, teine inimene, antud juhul naine, ei saa meest muuta, õigus. Kuid mees võib ennast muuta küll, kui ta tahab. Ja ennast muutma hakatakse vaid siis, kui tajutakse - nüüd on minul endal jama! On tekkinud vajadus ennast muuta. Vot siis hakkabki endaga pihta ja näeb ka vaeva. Seega, kui naine oskab mehele oma aspekti selgeks teha ja mees ei taha naisest ilma jääda, siis tuleb mehel end muuta - nii lihtne ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 17:22
Ei, see ei ole päris vale lähtekoht. Jah, teine inimene, antud juhul naine, ei saa meest muuta, õigus. Kuid mees võib ennast muuta küll, kui ta tahab. Ja ennast muutma hakatakse vaid siis, kui tajutakse - nüüd on minul endal jama! On tekkinud vajadus ennast muuta. Vot siis hakkabki endaga pihta ja näeb ka vaeva. Seega, kui naine oskab mehele oma aspekti selgeks teha ja mees ei taha naisest ilma jääda, siis tuleb mehel end muuta - nii lihtne ongi.
Selliseid juhuseid, kus mees seda ka mõistab, on kahjuks väga vähe. Või on juba liiga hilja.
"Kui naine oskab mehele oma aspekti selgesks teha"... see on ka ikka väga vale suhtumine.
Minu arvates. Mees peaks ka ilma naise näägutamiseta, juba esimese vestluse järel aru saama, milles häda on.

Aga väga tore, kui selliseid mehi ka on, kes oäriselt on valmis pingutama(siingi üks näide oli, kus naisel oli finantsi ära astuda).
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 17:22Jah, teine inimene, antud juhul naine, ei saa meest muuta, õigus. Kuid mees võib ennast muuta küll, kui ta tahab. Ja ennast muutma hakatakse vaid siis, kui tajutakse - nüüd on minul endal jama! On tekkinud vajadus ennast muuta. Vot siis hakkabki endaga pihta ja näeb ka vaeva. Seega, kui naine oskab mehele oma aspekti selgeks teha ja mees ei taha naisest ilma jääda, siis tuleb mehel end muuta - nii lihtne ongi.
See imeline muutumine on ajutine, pärast jätkub kõik vanaviisi edasi. Mõttetu ajaraisk.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 17:41
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 17:22Jah, teine inimene, antud juhul naine, ei saa meest muuta, õigus. Kuid mees võib ennast muuta küll, kui ta tahab. Ja ennast muutma hakatakse vaid siis, kui tajutakse - nüüd on minul endal jama! On tekkinud vajadus ennast muuta. Vot siis hakkabki endaga pihta ja näeb ka vaeva. Seega, kui naine oskab mehele oma aspekti selgeks teha ja mees ei taha naisest ilma jääda, siis tuleb mehel end muuta - nii lihtne ongi.
See imeline muutumine on ajutine, pärast jätkub kõik vanaviisi edasi. Mõttetu ajaraisk.
Üldjuhul nii see on. Kuu või kaks, siis suudetakse ennast kokku võtta ja siis vaikselt hakkab uuesti metsa minema nagu koguaeg
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 17:22
Kui keegi muudab ennast väise surve tõttu, aga ise ei tunne selleks mingit vajadust ja ei kahetse kuidagi oma käitumist, on muutus vaid ajutine. Kui teemaalgataja jääbki märtrit mängima stiilis, et temal pole midagi, tema ei saa midagi, tema on 100 protsenti sõltuv mehest, siis ei aita ka uus mees mitte midagi. Mehed jäävadki pähe istuma. Võtku ise vastutus oma elu eest, õppigu midagi, ledku tasuv töö, hankigu oma kodu. Siis on enesetunne teine ja meeste suhtumine teine.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 19:50
Guest kirjutas: 06 Sept 2025 17:22

Kui keegi muudab ennast väise surve tõttu, aga ise ei tunne selleks mingit vajadust ja ei kahetse kuidagi oma käitumist, on muutus vaid ajutine. Kui teemaalgataja jääbki märtrit mängima stiilis, et temal pole midagi, tema ei saa midagi, tema on 100 protsenti sõltuv mehest, siis ei aita ka uus mees mitte midagi. Mehed jäävadki pähe istuma. Võtku ise vastutus oma elu eest, õppigu midagi, ledku tasuv töö, hankigu oma kodu. Siis on enesetunne teine ja meeste suhtumine teine.
Siin valitseb selline huvitav suhtumine - et ainult naine saab ennast muuta. Aga mees ei saa ennast muuta, mitte mingil juhul.
Naine peab ennast muutes mägesid paigast liigutama - peab leidma endale kõrgepalgalise töö ja hakkama rikkuriks, peab endale suutma osta eraldi korteri või koguni maja jne. Seevastu mehelt ei tohi oodata isegi pisikest abi igapäistes kodutöödes - lapse lasteaiast mõnikord koju toomist, õhtust toiduvalmistamist mõnikord - oh ei, nii paljuks üks mees nüüd küll võimeline ei ole.
Külaline

Siin valitseb selline huvitav suhtumine - et ainult naine saab ennast muuta. Aga mees ei saa ennast muuta, mitte mingil juhul.
Naine peab ennast muutes mägesid paigast liigutama - peab leidma endale kõrgepalgalise töö ja hakkama rikkuriks, peab endale suutma osta eraldi korteri või koguni maja jne. Seevastu mehelt ei tohi oodata isegi pisikest abi igapäistes kodutöödes - lapse lasteaiast mõnikord koju toomist, õhtust toiduvalmistamist mõnikord - oh ei, nii paljuks üks mees nüüd küll võimeline ei ole.
Oodata võid mida iganes, aga kui jutt pole aidanud ja inimene ise ei mõista, siis selline ei hakkagi kunagi muutuma. Ja teisest inimesest sõltumine tähendab seda, et sul ei tule turvatunnet mitte kunagi. Kui riputad ennast kellegi kaela, siis oled kogu aeg hirmul, et mis saab, kui see mees uue leiab või mind enam ei taha. Kolidki siis ühe ja teise juurde sisse, kuni oled keskealine ja see pole enam nii lihtne. Mis rikkuriks hakkamisest siin siis jutt on, kui teemaalgataja pidi teenima mehega võrdselt, aga mehel on kõik olemas ja temal mitte midagi. Siis kulutagu oma palk veidi paremini.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 19:57
Sest kui see maja on/oleks naise oma, ta teeks ise kõik tööd majas ja aias nagu räägib, kasvatanb last ainuisikuliselt nagu räägib jnejne- siis me ei saa aru, kus üldse probleem on ja miks pole sellist mõttetut meest varem ukse taha tõstetud, kes kodus midagi ei tee ega panusta. Asi vist päris nii siiski ei ole, et meest üldse vaja pole- vähemalt majanduslikult ikka on, eksole?
Külaline

Aga kas sul mingit enda hobi on, kus oleks vaja olla kodust eemal ja laps ja isa lihtsalt peavad ise hakkama saama?
Kui sa elad maal ja pole eriti varianti, siis hakka sõitma maanteeratast või metsaratast. Pool tund valmistud, 1-2h sõidad, pool tundi pakid end lahti, pesed. Ongi kuni 3h iseendale. Teed tagasi tulles omale valgu-puuvilja-smuutit taastumiseks, viskad jalad lauale ja ütled, et sa nüüd tõmbad natuke hinge ja et pelmeene osavad nad ise ka söögiks keeta, kui nälg näpistab.
Külaline

Miximix kirjutas: 01 Sept 2025 13:02
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 12:55
Miximix kirjutas: 29 Aug 2025 22:56 Ma isegi taban ennast vahel unistamast kui hea elu mul oma lapsega kahekesi oleks. Ehk leiaks vb kellegi kes minust ja ka kindlasti mu lapsest südamest hooliks ja mind vahepeal poputakski, kinno viiks, sööma viiks või teeks midagigi romantilist, sest pole midagi sellist saanud tunda juba aastaid. Aga kahjuks ja olen liiga nõrk ...
Ema peaks lapsega olemist nautima, mitte romatikast unistama. Laps on nüüd elu keskpunkt, mitte ema soovid.
See, et naine saab lapse ei tähenda, et ta peaks ennast maha kandma ja enda soovid/unistused maha matma . Issand mis inimesed siin koos on . Lapsel olemas ema täielik pühendumus ja armastus.
Milleks siis laps saada, kui on soov oma unistustega tegeleda?
Külaline

Kas sa mehele esitaks sellise rumala küsimuse?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Sept 2025 06:51
Miximix kirjutas: 01 Sept 2025 13:02
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 12:55

Ema peaks lapsega olemist nautima, mitte romatikast unistama. Laps on nüüd elu keskpunkt, mitte ema soovid.
See, et naine saab lapse ei tähenda, et ta peaks ennast maha kandma ja enda soovid/unistused maha matma . Issand mis inimesed siin koos on . Lapsel olemas ema täielik pühendumus ja armastus.
Järglaste saamine on loomulik instinkt kõikidel loomadel, ka inimestel. Kui lapsi saaksid ainult need, kes on valmis kogu ülejäänud elu lastele pühendama, oma unistused ja soovid maha kandma, siis sureks inimkond väga ruttu välja.

See on muide lapsele ka väga koormav, kui vanem (enamasti ema) on ainult temale pühendunud. Siis on emal väga kõrged ootused ja lootused oma võsukesele. Samuti on tal suur vajadus ka juba täiskasvanud lapse elu kontrolli all hoida. Tagatipuks veel see, et kui tulevad lapselapsed, siis on juba nemad elu keskpunktiks ja oma lapselt nõutakse, et ta oleks sama pühendunud ja ennast unustav lapsevanem, nagu see ema omal ajal oli.
Olen ise sellise ema laps. Olen küll talle tänulik ja armastan teda, aga mul oleks väga hea meel, kui kogu tema elu ei keerleks ainult minu (ja mu laste) ümber.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 2 külalist