22 miljonit kaalulangetusravimitele
-
Külaline
Vaat kui huvitav toode on makaron. Pakis on 500g. Aga keedad ära ja saad 1000g.
Kui retseptis on 100g . Kas siis mõeldakse 50g tooreidvõi 100g keedetuid.
Kui retseptis on 100g . Kas siis mõeldakse 50g tooreidvõi 100g keedetuid.
-
Külaline
Ja meessugu on in corpore kätetud invaliidid, kes surevad pigem külmkapi kõrval nälga kui ise toitu valmistavad?Guest kirjutas: ↑06 Sept 2025 21:28 Nagu see lugugi ütleb et peale seda kui" naised köögist lahkusid," st käivad rohkem tööl on see toiduasi alla käinud.
-
Külaline
Ise tehtud toitu on tervislik ainult siis kui sa seda teadlikult teed tervislikult. Kindlasti mitte ei saa öelda, et vanasti oli toit tervislikum, sest tehti kodus. Ei viitsitud ka tol ajal iga päev uut toitu teha. Tehti suur ports midagi valmis ja seda siis nädala jagu soojendati. Sageli oli juba kergelt halvaks läinud, praadimisel lisati palju rasva jne. Enamus toite oli searasvast üle ujutatud, tervislikke õlisid polnud olemas ja pannid võtsid kinni kui rohkelt rasva ei lisanud. Noored olid saledamad kui täna, sest liikusid palju. Täiskasvanud naised olid ümaramad kui täna, sest koos keskkooliga lõppes enamasti nende kehaline aktiivsus ja priskust nii palju ei põetud nagu täna. Mehed oli saledamad, sest kogu aeg tuli midagi remontida, parandada, ehitada ja nagunii mingit tubast meelelahutust eriti peale raamatute ei olnud.
-
Külaline
Naised on kes hoolivad või hoolisid sellest mida pere sööb. Mehed ei hoolinud ei varem ega nüüd. Häda on selles et nüüd ei hooli sellest ka enam naised mida süüa. Petetakse end kehapositiivsusega. Samas ikka sisemas nii positiivsed ei olda vist, kui kaalulangetusravimitele kulub raha.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 12:59Ja meessugu on in corpore kätetud invaliidid, kes surevad pigem külmkapi kõrval nälga kui ise toitu valmistavad?Guest kirjutas: ↑06 Sept 2025 21:28 Nagu see lugugi ütleb et peale seda kui" naised köögist lahkusid," st käivad rohkem tööl on see toiduasi alla käinud.
-
Külaline
Oleks aeg juba loobuda sellisest mõtteviisist, et mees on mingi ahv, kes ei vastuta mitte millegi eest. Küll sööb seda lobi, mis ette visatakse, ise ei suuda endale midagi valmistada ega valikuid teha. Küll seksib igaühega, kes vähegi valmis on, enda pea ei tööta mitte sugugi. Kas see natuke alandav meeste suhtes ei ole, et neid mingite primaatidega ühele pulgale sead.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 13:26Naised on kes hoolivad või hoolisid sellest mida pere sööb. Mehed ei hoolinud ei varem ega nüüd. Häda on selles et nüüd ei hooli sellest ka enam naised mida süüa. Petetakse end kehapositiivsusega. Samas ikka sisemas nii positiivsed ei olda vist, kui kaalulangetusravimitele kulub raha.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 12:59Ja meessugu on in corpore kätetud invaliidid, kes surevad pigem külmkapi kõrval nälga kui ise toitu valmistavad?Guest kirjutas: ↑06 Sept 2025 21:28 Nagu see lugugi ütleb et peale seda kui" naised köögist lahkusid," st käivad rohkem tööl on see toiduasi alla käinud.
-
Külaline
Minu arvates pole kunagi nii palju olnud naisi, kes nii hüsteeriliselt iga ampsu peale tervislikkusest mõtlevad. Vanasti lihtsalt söödeti perel kõht täis ja see ei olnud oluline kas see ka tervislik söök on. Võtsid libedaks läinud vorsti, praadisid pannil ja söötsid mehele koos praetud makaronidega sisse. Vorpisid hunniku lihapirukaid valmis ja mees vohmis neid mitu kilo. Naised ise küll vahel dieeditasid vanasti ka, aga oma mehele nad ei rääkinud kunagi tervislikust toitumisest, vaid tegid neile liharikkaid ja rasvast nõretavaid menüüsid. Kogu aeg pidi liha menüüs olema.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 13:26Naised on kes hoolivad või hoolisid sellest mida pere sööb. Mehed ei hoolinud ei varem ega nüüd. Häda on selles et nüüd ei hooli sellest ka enam naised mida süüa. Petetakse end kehapositiivsusega. Samas ikka sisemas nii positiivsed ei olda vist, kui kaalulangetusravimitele kulub raha.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 12:59Ja meessugu on in corpore kätetud invaliidid, kes surevad pigem külmkapi kõrval nälga kui ise toitu valmistavad?Guest kirjutas: ↑06 Sept 2025 21:28 Nagu see lugugi ütleb et peale seda kui" naised köögist lahkusid," st käivad rohkem tööl on see toiduasi alla käinud.
-
Külaline
Minu arvates vanem põlvkond mehi vihkab juurvilu ja salateid. Ma pole lehm ja sellises stiilis kommentaarid, kui neile pakutakse tervislikku toitu. Kus on minu rasvane sealihakäntsakas. Küll aga on palju nooremaid mehi, kes teevad trenni, jälgivad hoolega oma kehakaalu ja toitumist.
-
Külaline
Skyr annab 10g valku, 0,2g rasva ja vaid 83kcal.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:54See on saja grammi kohta, portsjon on 50 g tooreid makarone. Ma pole öelnudki, et vahel ei võiks makarone süüa, aga igapäevaselt makarone ja mingit hakkmassi süüa küll kuidagi tervislik ei ole. Täisteramakaron on vaid veidi parem kui tavaline makaron. Siin oli jutt, mida vaesed söövad, skyris pole valku rohkem kui odavas hakkmassis. Miks mitte siis süüa lihtsalt naturaalset kanaliha, maksa vms, need on ka päris odavad ja valku on seal kaks korda rohkem kui skyr'is.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:47 Täisteranakaronis 6-8 g kiudainet. Tavalises 2-3.
Ikka on parem. Kiudaineküsimust lahendab äkki kapsas ja kaal ja porgand kaerahelbed, leib.
Valguküsimuse nt skyr.
Ega polegi toiduainet kust korraga kõik kätte saaks, mis vajalik.
-
Külaline
Millal nii oli? Ise olen 70-ndate alguses sündinud ja meie kodus nii ei olnud.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 13:15 Ise tehtud toitu on tervislik ainult siis kui sa seda teadlikult teed tervislikult. Kindlasti mitte ei saa öelda, et vanasti oli toit tervislikum, sest tehti kodus. Ei viitsitud ka tol ajal iga päev uut toitu teha. Tehti suur ports midagi valmis ja seda siis nädala jagu soojendati. Sageli oli juba kergelt halvaks läinud, praadimisel lisati palju rasva jne. Enamus toite oli searasvast üle ujutatud, tervislikke õlisid polnud olemas ja pannid võtsid kinni kui rohkelt rasva ei lisanud. Noored olid saledamad kui täna, sest liikusid palju. Täiskasvanud naised olid ümaramad kui täna, sest koos keskkooliga lõppes enamasti nende kehaline aktiivsus ja priskust nii palju ei põetud nagu täna. Mehed oli saledamad, sest kogu aeg tuli midagi remontida, parandada, ehitada ja nagunii mingit tubast meelelahutust eriti peale raamatute ei olnud.
Sama. Vene ajal oli selline maitsev nähtus, nagu Taimerasv, sellega sai siis praetud. Enam ei tehta, iga päev praeks. Pann seda küll kuidagi eriliselt kinni ei võtnud.
-
Külaline
Ma kohe kujutan ette, kuidas Tolmukübe nõukaajal, kaks kasukat ülestikku seljas, kärjemett ja sularasva sõi.
-
Külaline
Liha annab 2-3 korda rohkem.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 15:55Skyr annab 10g valku, 0,2g rasva ja vaid 83kcal.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:54See on saja grammi kohta, portsjon on 50 g tooreid makarone. Ma pole öelnudki, et vahel ei võiks makarone süüa, aga igapäevaselt makarone ja mingit hakkmassi süüa küll kuidagi tervislik ei ole. Täisteramakaron on vaid veidi parem kui tavaline makaron. Siin oli jutt, mida vaesed söövad, skyris pole valku rohkem kui odavas hakkmassis. Miks mitte siis süüa lihtsalt naturaalset kanaliha, maksa vms, need on ka päris odavad ja valku on seal kaks korda rohkem kui skyr'is.Guest kirjutas: ↑07 Sept 2025 10:47 Täisteranakaronis 6-8 g kiudainet. Tavalises 2-3.
Ikka on parem. Kiudaineküsimust lahendab äkki kapsas ja kaal ja porgand kaerahelbed, leib.
Valguküsimuse nt skyr.
Ega polegi toiduainet kust korraga kõik kätte saaks, mis vajalik.
-
Külaline
Kas taimerasva all pead margariini silmas või? See küll hea ei olnud! Seda kasutati, sest muud ei olnud saada. Hea toit praeti võiga.
-
Külaline
Ainult et see pole söödav...Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 15:55Skyr annab 10g valku, 0,2g rasva ja vaid 83kcal.
Ei, ei olnud margariin, margariin oli eraldi. Paki peal oligi nii kirjas, taimerasv, toote nimi. Sellel oli kohe hea maitse. Aga ma kunagi ei lugenud, millest see taimerasv koosnes, või kes seda tegi. Praegult ma praen võiga, on neutraalne maitse, aga taimerasvaga oli hea maitse. Jälle üks lihtne asi, mida teha, ja mis on ära kadunud. Aga vbl seda vähe ostetaks, nüüd on igasugused toiduõlid siginenud praadimiseks. Ja kes teab, vbl tootmine tuleks kallis. Lihtsam pudel rapsi osta. Ma mäletan, venelased praadisid posla maslaga (päevalilleõli), küll see haises vastikult.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2025 16:55Kas taimerasva all pead margariini silmas või? See küll hea ei olnud! Seda kasutati, sest muud ei olnud saada. Hea toit praeti võiga.
-
Külaline
Maitse asi. Kuna see pole magusainetega üle küllatud nagu muud maitsestatud kohupiimad, siis tundubki osadele söödamatu. Marju juurde panna, on vägagi söödav.
-
Külaline
Oz maksab 90.- kuus. Aga kuna see on ravimimüügi edetabeli tipus, võib number klappida küll.Guest kirjutas: ↑03 Sept 2025 09:51 No see Ozempic maksab vist ca 160-170 eurot kuus. Selle arvelt lihtsalt söö vähem. Aga lisaks Ozempicule on ju igasugu muidu toidulisandeid jm uhhuud, mis lubavad kaalulangetamist.
-
Külaline
Ma olen nõuka-ajal kasvanud ega mäleta küll, et oleksime söönud nädal otsa sama toitu, mis pealegi searasva sees ujunuks. Midagi sellist polnud. Toidud olid täiesti tavalised, naturaalsed ja maitsvad. Jah, argipäeva magustoiduks vahukoort mingite udupeente kallite küpsistega nagu praegu, ei pakutud, vaid selle asemel oli kissell või mannavaht piimaga. Lihtne, odav toit.
Jätkan lapsepõlvekodust tulnud traditsioone ja valmistan perele toitu tavaliselt kaheks päevaks, kasvõi osaliselt. Nt ühel päeval teen guljašši, aga kõrvale kartuleid keedan arvestusega, et jätkuks ka homseks. Järgmisel päeval saab neid kartuleid praadida ja lisada juurde kotlette. Lapse koolis tõstatati üksvahe probleem, sest selgus, et lastele lõunaks pakutavaid keedukartuleid on eelnevalt nädal otsa hoitud kooritud kujul keemilise vedeliku sees. Tänu lapsevanemate protestile teatas koolitoidu pakkuja, et nüüdsest nad püüavad pakkuda lastele värskemaid keedukartuleid, kas nad oma lubadust ka täitsid, ei tea. Ka Woldiga toitu tellides ei tea me tegelikult kunagi, kui värske toit seal on ja kui vana on õli, mida nt nagitsate või friikate küpsetamisel on seal kasutatud. Lisaks on valmistoidu tellimine ikka päris kallis lõbu. Arvutasin välja, et kui valmistoidu tellimise asemel valmistada toit ise, siis saab terve pere lubada endale aastas nädalase puhkusereisi.
Jätkan lapsepõlvekodust tulnud traditsioone ja valmistan perele toitu tavaliselt kaheks päevaks, kasvõi osaliselt. Nt ühel päeval teen guljašši, aga kõrvale kartuleid keedan arvestusega, et jätkuks ka homseks. Järgmisel päeval saab neid kartuleid praadida ja lisada juurde kotlette. Lapse koolis tõstatati üksvahe probleem, sest selgus, et lastele lõunaks pakutavaid keedukartuleid on eelnevalt nädal otsa hoitud kooritud kujul keemilise vedeliku sees. Tänu lapsevanemate protestile teatas koolitoidu pakkuja, et nüüdsest nad püüavad pakkuda lastele värskemaid keedukartuleid, kas nad oma lubadust ka täitsid, ei tea. Ka Woldiga toitu tellides ei tea me tegelikult kunagi, kui värske toit seal on ja kui vana on õli, mida nt nagitsate või friikate küpsetamisel on seal kasutatud. Lisaks on valmistoidu tellimine ikka päris kallis lõbu. Arvutasin välja, et kui valmistoidu tellimise asemel valmistada toit ise, siis saab terve pere lubada endale aastas nädalase puhkusereisi.
-
Külaline
Jumal küll, mida kõike odavuse ja personali pealt kokkuhoiu nimel ei tehta! Mul polnud õrna aimugi, et lastele pakutava toiduga nii toimitakse. Mu oma laps on suur ja seetõttu on kõik tänapäeva koolitoitu puudutav info väga silmiavav. Huvitav, mis lahus see on, milles need kartulid ligunevad? Proovisin googeldada, aga ei leidnud.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 09:49 Lapse koolis tõstatati üksvahe probleem, sest selgus, et lastele lõunaks pakutavaid keedukartuleid on eelnevalt nädal otsa hoitud kooritud kujul keemilise vedeliku sees.
See on ikka häbiasi küll, et laste toiduga igasugu trikke tehakse. Juba see on nii vale, et koolides pole enam kohapeal köökegi, kõik tuleb kusagit sisse osta ja loomulikult valitakse siis see odavaim teenusepakkuja.
-
Külaline
Kui sa maksude tõusu ja elukalliduse üle vähem vingud, siis on ka teenusepakkujatel vähem survet kulusid all hoida. Otsustage ära, kas tahate odavat või kvaliteetset elu. Mõlemat korraga ei saa. Või mine ja paku end kooli kartuleid koorima vabatahtlikkuse korras. Mure murtud.Guest kirjutas: ↑09 Sept 2025 10:07Jumal küll, mida kõike odavuse ja personali pealt kokkuhoiu nimel ei tehta! Mul polnud õrna aimugi, et lastele pakutava toiduga nii toimitakse. Mu oma laps on suur ja seetõttu on kõik tänapäeva koolitoitu puudutav info väga silmiavav. Huvitav, mis lahus see on, milles need kartulid ligunevad? Proovisin googeldada, aga ei leidnud.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2025 09:49 Lapse koolis tõstatati üksvahe probleem, sest selgus, et lastele lõunaks pakutavaid keedukartuleid on eelnevalt nädal otsa hoitud kooritud kujul keemilise vedeliku sees.
See on ikka häbiasi küll, et laste toiduga igasugu trikke tehakse. Juba see on nii vale, et koolides pole enam kohapeal köökegi, kõik tuleb kusagit sisse osta ja loomulikult valitakse siis see odavaim teenusepakkuja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist