Mida teete enda heaks

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 31 Aug 2025 09:37 Molutamine on endale meelepäraste tegevuste tegemine, mis ei nõua pingutust, ehk et mille sees on palju puhkust. Nt surfad internetis, vaatad telekat, loed raamatut, kuulad muusikat, pikutad niisama, jne.
Täpselt. Minu meelest pole seal midagi valet, kui sellega üle ei pinguta. Ma ka molutan praegu kohe mõnuga. Paari tunni pärast ajan ennast voodist välja, teen oma võimlemisharjutused ning tegus päev võib alata.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 22:41
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:36
Guest kirjutas: 30 Aug 2025 22:13

Postitus on kustutatud
Sinu solvangud pole loomulikult asjakohased, aga seda tahaks küll teada, kuidas just voogedastusest ulmefilmide bingimine enese eest hoolitsemine on? Kas telerist või kasvõi DVD pealt vaadatud ulmefilm ei sobi?
Pole ma kedagi solvanud, Enamik sellest rivist on mingi laiskvorsti unelm. Ma viskaks sussid nurka, kui mul nii jube elu oleks.
Miks peab midagi tegema? Miks ei või lihtsalt tegemata jätta nt kodused koristamised jne? Mis vahet seal on, kas kodu on korras või mitte?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 13:24
Guest kirjutas: 30 Aug 2025 22:41
Külaline kirjutas: 30 Aug 2025 22:36 Sinu solvangud pole loomulikult asjakohased, aga seda tahaks küll teada, kuidas just voogedastusest ulmefilmide bingimine enese eest hoolitsemine on? Kas telerist või kasvõi DVD pealt vaadatud ulmefilm ei sobi?
Pole ma kedagi solvanud, Enamik sellest rivist on mingi laiskvorsti unelm. Ma viskaks sussid nurka, kui mul nii jube elu oleks.
Miks peab midagi tegema? Miks ei või lihtsalt tegemata jätta nt kodused koristamised jne? Mis vahet seal on, kas kodu on korras või mitte?
Ma arvan, et meid on lihtsalt mitmeid põlvkondi sellise mentaliteediga kasvatatud, et mitte millegi tegemine on halb ja laiskus. Ja see on halb.
Vanasti polnud selliseid kodutöödes abistavaid masinaid ja kui midagi tegemata jätsid, oli kohe topelt tegemist.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 13:40
Ma arvan, et meid on lihtsalt mitmeid põlvkondi sellise mentaliteediga kasvatatud, et mitte millegi tegemine on halb ja laiskus. Ja see on halb.
Vanasti polnud selliseid kodutöödes abistavaid masinaid ja kui midagi tegemata jätsid, oli kohe topelt tegemist.
Ja seda imelikum see on, et vanasti masinaid polnud, aga tehtud jõuti kõik, nüüd on igasugused abivahendid, aga üks ohkimine käib, kui raske kõik on ja kuidas midagi ei jõua.
Külaline

Mina olen täna tunde õues molutanud ja ilusat ilma nautinud. Ja ei ole üldse vahet, et kodu on koristamata. Miks peab kodu korras olema üldse?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei pea. Kui igal asjal oma koht, kaela midagi ei kuku, ja pahkluudeni millegi sees ei sumpa, siis võib olla nii, nagu on. Pole vaja kraapida kogu aeg ja molutamiseks jätkub ka lahedalt aega.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 07:10 Mittemidagi tehes ei saa midagi tehtud, see on selle juures kõige halvem asi.
Miks peab kogu aeg midagi tehtud saama? Miks inimene ei või niisama olla? Kogu loodus on ju lihtsalt niisama: lilled ja puud kasvavad niisama, loomad elavad metsas niisama. Miks inimene peab kogu aeg midagi produtseeerima ja nagu õigustama oma olemasolu?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 22:11
Guest kirjutas: 04 Sept 2025 07:10 Mittemidagi tehes ei saa midagi tehtud, see on selle juures kõige halvem asi.
Miks peab kogu aeg midagi tehtud saama? Miks inimene ei või niisama olla? Kogu loodus on ju lihtsalt niisama: lilled ja puud kasvavad niisama, loomad elavad metsas niisama. Miks inimene peab kogu aeg midagi produtseeerima ja nagu õigustama oma olemasolu?
Inimene ei saa jalgu mulda panna ega toituda maapinnast, vihmast ja päikesest. Ta peab endale toidu kasvatama ja seda töötlema.
Loomalapsed (enamasti) ajavad pärast sündi jalad alla ja kõnnivad ise tissi otsa. Ema ei pea nende ellujäämiseks suurt midagi tegema, lihtsalt olemas olema ja sööma. Pole vaja mähkida, riietada, pesta. Samuti ei pea ükski loom endale maja ehitama, et külm aastaaeg üle elada. Inimene ju urus hakkama ei saa. Loomal on parasiitidega samuti teine suhe kui inimesel.
Loomal pole ka vaja poodidesse ja tööle liikuda, ta ei vaja transporti ega raha.

Ära võrdle võrreldamatut.
Külaline

Inimene peaks nagu kogu aeg midagi tegema küll.
Mis veel imelik, on see, et peab tegema nn õigeid asju!
Mina käisin iga päev trennis. Mulle meeldis. Ja siis küsisid teised, et kas sul midagi targemat teha pole. Vastu küsides et mis see targem siis on- aias toimetamine, kodu korrastamine, puhkamine.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 08:38 Inimene peaks nagu kogu aeg midagi tegema küll.
Mina käisin iga päev trennis. Mulle meeldis. Ja siis küsisid teised, et kas sul midagi targemat teha pole. Vastu küsides et mis see targem siis on- aias toimetamine, kodu korrastamine, puhkamine.
Väga imelik. Mina käin trennis, siis kõik ütlevad ikka, et väga tubli oled, nad tahaks ka käia, aga ei viitsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 09:38
Guest kirjutas: 07 Sept 2025 08:38 Inimene peaks nagu kogu aeg midagi tegema küll.
Väga imelik. Mina käin trennis, siis kõik ütlevad ikka, et väga tubli oled, nad tahaks ka käia, aga ei viitsi.
Teismelisena käisin suisa kaks korda päevas trennis. Ja keegi ei öelnud midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 12:05
Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 09:38
Võimalik, et sa ei lähe inimestele korda.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 22:41 Inimene ei saa jalgu mulda panna ega toituda maapinnast, vihmast ja päikesest. Ta peab endale toidu kasvatama ja seda töötlema.
Su loogika on täiesti vildakas. Inimesele on antud vaba tahe, seega peaks täisealisel inimesel olema täielik õigus teha või tegemata jätta, mida ta tahab, kuniks see kellelegi teisele viga ei tee. Ja pole kellegi teise asi talle ette kirjutada, kuidas ta elama peaks.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 16:07 Su loogika on täiesti vildakas. Inimesele on antud vaba tahe, seega peaks täisealisel inimesel olema täielik õigus teha või tegemata jätta, mida ta tahab, kuniks see kellelegi teisele viga ei tee. Ja pole kellegi teise asi talle ette kirjutada, kuidas ta elama peaks.
Tuletan meelde, et vabadus on tunnetatud paratamatus.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 16:59
Guest kirjutas: 07 Sept 2025 16:07 Su loogika on täiesti vildakas. Inimesele on antud vaba tahe, seega peaks täisealisel inimesel olema täielik õigus teha või tegemata jätta, mida ta tahab, kuniks see kellelegi teisele viga ei tee. Ja pole kellegi teise asi talle ette kirjutada, kuidas ta elama peaks.
Tuletan meelde, et vabadus on tunnetatud paratamatus.
Muidugi. Aga selle, mis on paratamatus, defineerib siiski iga inimene ise. Kas minu jaoks on paratamatus, et kodus peab saama valge kindaga igat pinda puudutada ilma kinnast määrimata, või piisab, kui leian kõik vajalik 5 min jooksul üles, see võib ju erineda.
Külaline

Teismelisena tegin ka palju sporti, kui koolist tulin, läksin kohe rattaga sõitma või suusatama. Lisaks käisin trennis. Aga vanematelt sain pahandada, sest nemad oleks tahtnud, et ma aitan kodus tööd teha. Aga mina panin kodust plagama, et mitte tegeleda rohimise, sitaloopimise ja jumal teab millega. Isa ütles, et selline lollus on ennekuulmatu, inimene raiskab raha trenni peale, kui tööd on kodus nii palju. Nii et eks olukordi ongi erinevaid. Minu jaoks oli trenn parem valik kui talutööd, sai sõpradega koos olla ja see polnud ka nii kurnav.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 16:07
Guest kirjutas: 06 Sept 2025 22:41 Inimene ei saa jalgu mulda panna ega toituda maapinnast, vihmast ja päikesest. Ta peab endale toidu kasvatama ja seda töötlema.
Su loogika on täiesti vildakas. Inimesele on antud vaba tahe, seega peaks täisealisel inimesel olema täielik õigus teha või tegemata jätta, mida ta tahab, kuniks see kellelegi teisele viga ei tee. Ja pole kellegi teise asi talle ette kirjutada, kuidas ta elama peaks.
See on siis parasiit, mitte inimene. Teised kasvatagu ja töödelgu ka tema toitu.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2025 06:52Minu jaoks oli trenn parem valik kui talutööd, sai sõpradega koos olla ja see polnud ka nii kurnav.
Aga sõid küll kahe suu poolega seda vanemate kasvatatud talutoitu. Eh, noored!
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2025 06:52Teismelisena tegin ka palju sporti, kui koolist tulin, läksin kohe rattaga sõitma või suusatama. Lisaks käisin trennis. Aga vanematelt sain pahandada, sest nemad oleks tahtnud, et ma aitan kodus tööd teha. Aga mina panin kodust plagama, et mitte tegeleda rohimise, sitaloopimise ja jumal teab millega. Isa ütles, et selline lollus on ennekuulmatu, inimene raiskab raha trenni peale, kui tööd on kodus nii palju. Nii et eks olukordi ongi erinevaid. Minu jaoks oli trenn parem valik kui talutööd, sai sõpradega koos olla ja see polnud ka nii kurnav.
Nüüd ka ei ole aru saanud milline mõttetu mollusk olid?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Sept 2025 19:47
Külaline kirjutas: 09 Sept 2025 06:52Teismelisena tegin ka palju sporti, kui koolist tulin, läksin kohe rattaga sõitma või suusatama. Lisaks käisin trennis. Aga vanematelt sain pahandada, sest nemad oleks tahtnud, et ma aitan kodus tööd teha. Aga mina panin kodust plagama, et mitte tegeleda rohimise, sitaloopimise ja jumal teab millega. Isa ütles, et selline lollus on ennekuulmatu, inimene raiskab raha trenni peale, kui tööd on kodus nii palju. Nii et eks olukordi ongi erinevaid. Minu jaoks oli trenn parem valik kui talutööd, sai sõpradega koos olla ja see polnud ka nii kurnav.
Nüüd ka ei ole aru saanud milline mõttetu mollusk olid?
Sind pandi lapsena oma toiduraha ise välja teenima?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist